Ensi sunnuntain Elämä pelissä -jaksossa nähdään, ovatko parit pystyneet hyödyntäään Tony Dunderfeltin oppeja käytännössä. Kuva: Yle kuvapalvelu
Ensi sunnuntain Elämä pelissä -jaksossa nähdään, ovatko parit pystyneet hyödyntäään Tony Dunderfeltin oppeja käytännössä. Kuva: Yle kuvapalvelu

Parisuhdeohjelman toiseksi viimeisessä jaksossa vuodatettiin kyyneleitä.

Tiistai-illan Elämä pelissä -jaksossa parit olivat herkillä. Parisuhdevalmentaja Tony Dunderfelt pani pariskunnat kirjoittamaan toisilleen kiitospuheet, joissa heidän tuli kertoa toiselle suoraan, mikä suhteessa on ärsyttänyt ja vaivannut, mitä itse on pelännyt sekä mitä haluaa pyytää anteeksi ja tahtoo tulevaisuudelta.

Jokainen pani parastaan, kirjoitti rehellisen kirjeen ja luki sen kumppaninsa ja muiden parien edessä.

Toni Nieminen yllätti kaikki puheellaan ja sai jopa Tony Dunderfeltin kyyneliin. Toinen liikuttava hetki oli, kun näyttelijä Lena Meriläinen ja Olli Tola lukivat kirjeensä. Paria on hiertänyt intohimon puute ja se, että he ovat sosiaalisesti kuin yö ja päivä. He käsittelivät ongelmiaan kirjeissään ihailtavan ratkaisukeskeisesti.

Olli Tola ja Lena Meriläinen ovat olleet ohjelmassa avoimia ja rehellisiä.
Olli Tola ja Lena Meriläinen ovat olleet ohjelmassa avoimia ja rehellisiä.

Rakas Lena, minua on vaivannut ja ärsyttänyt se, ettet ole enää tahtonut järjestää yhteisiä juhlia yhteisille ystävillemme ja sukulaisillemme. Olen myös pelännyt, ettei fyysinen olomuotoni enää innosta sinua kuten aina ennen. Nyt tiedän, että pidät edelleen juhlimisesta, jos et joudu kantamaan niin isoa taakkaa ja vastuuta ruokien valmistamisesta. Voit jättää äitini aiheuttamat ruokatraumat taaksesi ja tilata ruuat catering-palvelusta. Nyt myös tiedän sen, että voin herättää fyysisen kipinän olemalla riittävän rento. Ihailen sinua ihmisenä ja naisena. Tahdon rakastella sinua, Olli lausui.

”Kauneinta, mitä olen koskaan kuullut.”

Lena oli etukäteen huolissaan, osaako hän ilmaista todellisia tunteitaan kirjeessä. Puhe osui kuitenkin suoraan Ollin sydämeen.

Rakas Olliseni. Minua on vaivannut ja ärsyttänytkin sinun esiintymisesi ja runsassanaisuutesi ihmisten seurassa. Tällä leirillä olen ymmärtänyt, että ongelma on paljolti minun. Ihmiset haluavat oikeasti kuunnella sinua ja tarinoitasi, joten olen pahoillani motkotuksistani ja yritän vastedes asettua iloiseksi kuuntelijaksi. Olen pelännyt, että sinun on vaikea aukaista sisintäsi muuten kuin puheen tasolla. Sen pelon olen nyt todennut turhaksi. Olet urhea poika, joka on valmis laittamaan itsensä likoon ja vaikka ”häpäisemään” itsensä, jos on hyvä syy. Olen niin kiitollinen, että olen saanut elää kanssasi nämä 32 vuotta. Olet optimistinen, sinnikäs ja sitkeä taistelija. Tahdon taistella rinnallesi paremman elämämme puolesta positiivisessa hengessä ja iso nauru silmissä.

– Näki, miten upean hypyn hän (Lena) on tehnyt. Se oli hirveän liikuttavaa ja koskettavaa. Lenan puhe oli kauneinta, mitä olen koskaan kuullut, Olli kertoi kameroille puheen jälkeen.

Pariskuntien parisuhdeleiri on nyt ohi, mutta sunnuntain jaksossa nähdään, miten he hyödyntäneet leirin oppeja käytännössä.

Elämä pelissä -päätösjakso su 6.3. klo 19.30.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.