”Varo, mitä toivot – unelmat käyvät toteen!” Jukka Hildén hehkutti Instagramissa reilu vuosi sitten, kun hän ilmoitti muuttavansa Los Angelesiin. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio
”Varo, mitä toivot – unelmat käyvät toteen!” Jukka Hildén hehkutti Instagramissa reilu vuosi sitten, kun hän ilmoitti muuttavansa Los Angelesiin. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio

Tulevaa Huippujengi-ohjelmaa kuvattiin viime kesänä Perussa. Vuoristossa Jukka Hildén ehti miettiä, mikä on oikeasti tärkeää elämässä.

Duudsonien Jukka Hildén, 35, juontaa maaliskuussa alkavaa Huippujengi-ohjelmaa, jossa joukko julkkiksia kiipeää korkealle vuorelle Perun Andeilla. Jaksot kuvattiin viime elokuussa.

– Se oli elämäni seikkailu, rankin mutta antoisa, Jukka kertoo Me Naisille puhelimessa Los Angelesista, jonne hän ja Duudsonien Jarno Laasala muuttivat perheineen reilu vuosi sitten.

Huippujengissä kilpailevat muun muassa entinen kansanedustaja Leena Harkimo, näyttelijä Antti Luusuaniemi, muusikko Cristal Snow, suunnittelija Minna Parikka, radiojuontaja Tuija Pehkonen ja juontaja Lola Wallinkoski.

Jukka korostaa, ettei luvassa ole tosi-tv:lle tyypillistä juonittelua tai ”mitään bimboja”. Ketään ei äänestetä ulos, vaan se, miten selviää henkisesti ja fyysisesti rankoissa vuoristo-oloissa, ratkaisee.

”Kaikki taistelivat vuoristotautia vastaan.”

– Luonto korjasi heikoimmat lenkit pois, jos joku sairastui tai ei jaksanut enää.

Juontajana Jukan tehtävä oli tsempata kilpailijoita.

– Kaikki taistelivat vuoristotautia vastaan, Jukka kertoo.

Vuorikiipeily edellytti jatkuvaa uuden oppimista, mutta upea ympäristö palkitsi.

– Ihan sama minne katsoi, niin maisema näytti ihan postikortilta.

Ainutlaatuinen somepaasto

Jukka ja kaikki kilpailijat viettivät kuukauden ilman kännykkää ja nettiä. Hän soitti vain kerran satelliittipuhelimella kotiin.

– Se oli sairaan vapauttavaa ja hienoa. Pari päivää sitä mietti asioita, kuten työjuttuja, perhettä ja sosiaalista mediaa, jossa olen todella aktiivinen. Sitten sitä unohti kaiken tuon ja asettui vuoristoelämään.

– Ei tuollaisia mahdollisuuksia tule usein. En tiedä, milloin voin taas kokea jotain vastaavaa.

”Tähdenlentoja oli vartin välein, joten siinä ehti toivoa kaikenlaista ja ajatella, mihin haluaa panostaa elämässä.”

Jukalla oli Perussa aikaa miettiä asioita.

– Nukuin usein taivasalla. Leirimme oli upeassa laaksossa, eikä siellä ollut mitään kaupungin valoja. Tähdenlentoja oli vartin välein, joten siinä ehti toivoa kaikenlaista ja ajatella, mihin haluaa panostaa elämässä. Tuli mietittyä, mikä on elämässä oikeasti tärkeää. Perhe, ystävyys ja unelmat korostuivat.

– Minulla on aina ollut hektinen elämä, ja olen suhannut edestakaisin. Tämä miettimistauko tuli hyvään väliin, olenhan jo 35-vuotias, Jukka pohtii.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.