Miten Lady Mary (Michelle Dockery) ja Henry Talbot (Matthew Goode) sovittavat erilaiset elämänsä yhteen? Kuva: Yle Kuvapalvelu
Miten Lady Mary (Michelle Dockery) ja Henry Talbot (Matthew Goode) sovittavat erilaiset elämänsä yhteen? Kuva: Yle Kuvapalvelu

Entä kukoistaako Lady Maryn ja Henryn avioliitto? Mitä Thomakselle käy? Kertokaa jo!

Supersuosittu brittiläinen Downton Abbey -sarja palaa tänään joulutauolta. Sarja päättyy kaksiosaiseen finaalijaksoon, jonka ensimmäinen osa nähdään tänä iltana, toinen viikon päästä.

Finaalissa sarjan mysteerit ratkeavat vihdoin. Jääkö väärinymmärretty, oman elämänsä tragedioiden kanssa painiva palvelija Thomas Barrow (Rob James-Collier) kartanoon? Miten Crawleyn suvun esikoistytär Lady Mary (Michelle Dockery) ja hänen aviomiehensä Henry Talbot (Matthew Goode) onnistuvat tasapainoilemaan suhteessaan? Ja ennen kaikkea: palaako Bertie Pelham (Harry Hadden-Paton) Lady Edithin (Laura Carmichael) rinnalle, vaikka totuus tämän tyttärestä tuli järkytyksenä? Päätyvätkö Bertie ja Edith naimisiin, vai jatkaako Edith itsenäistä ja menestynyttä elämäänsä ilman suurta rakkautta?

Finaalijakson jälkeen sarja ei enää jatku, mutta sen paluusta elokuvana on huhuttu jo pitkään. Sarjan vastaava tuottaja Gareth Neame kertoi kesällä lehdistötilaisuudessa, että elokuva olisi ihana, mutta mitään konkreettista sen eteen ei olla tehty. Marraskuussa hän jatkoi, että ideoita on palloteltu, mutta mitään tarkempaa ei tiedetä edelleenkään. Ennustusten mukaan Downton: The Movie -elokuva nähdään vielä ennen vuotta 2020, Telegraph kirjoittaa.

Sarjan kulisseissa koettiin loppuvuodesta tragedia, kun näyttelijä Michelle Dockeryn miesystävä John Dineen kuoli vain 34-vuotiaana. Sarjassa Dockeryn hahmo Lady Mary menetti ensimmäisen aviomiehensä auto-onnettomuudessa ja jäi nuorena leskeksi.

Downton Abbeyn viimeisen jakson ensimmäinen osa klo 21.00, TV1. Finaalijakson viimeinen osa nähdään viikon päästä 6.1. klo 21.00.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.