Viljami Rahikainen oli kauden viimeinen kilpailija Jaajo Linnonmaan juontamassa Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa. Kuva: Nelonen
Viljami Rahikainen oli kauden viimeinen kilpailija Jaajo Linnonmaan juontamassa Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa. Kuva: Nelonen

Lauantain Haluatko miljonääriksi -jaksossa nähtiin ehkä kaikkien aikojen itsevarmin pelaaja, Viljami Rahikainen.

Syyskauden päätösjaksoon helsinkiläinen Viljami Rahikainen oli hakenut videolla, jossa hän uhkui tietämystä ja varmuutta. Lue lisää hakuvideosta täällä.

Ohjelman juontaja Jaajo Linnonmaa kertoikin aluksi, että kaveriporukassaan Rahikainen on se mies, jolle soitetaan aina, kun vastausta ei tiedetä.

– Mulla saattaa olla vähän sellainen besserwisserin maine, kilpailija sanoi.

Hän joutui toteamaan kilpailun aikana kuitenkin erään ikävän asian:

– Niin ihmeellistä kuin se onkin, niin jopa minun tietämykselläni on rajat.

Rahikaisen kipukysymys kuului: Kenestä tuli suomalaisen muodin lippulaivana pidetyn Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotilan jälkeen 2015?

  • A, Lasse Lindqvist
  • B, Päivi Lonka
  • C, Tiina Alahuhta-Kasko
  • D, Elina Aalto

– Tämä on sarjassamme niitä, että en lähtisi ikinä vastaamaan, jos en olisi tällaisessa tilanteessa.

”Niin ihmeellistä kuin se onkin, niin jopa minun tietämykselläni on rajat.”

Se oli Rahikaiselle 11. kysymys, ja sen arvo oli 15 000 euroa. Hän oli käyttänyt kaikki oljenkortensa.

Mies oli tienannut jo 10 000 euroa, ja hän päätti ottaa riskin, ”koska ei ollut mitään menetettävänä”. Hän lukitsi vastauksen B, Päivi Lonka.

Se oli kuitenkin väärä vastaus. Oikea vastaus on C, Tiina Alahuhta-Kasko. Päivi Lonka on Marimekon myyntijohtaja.

Olisitko itse tiennyt vastauksen? Vastaa kommenttikentässä.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.  

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00