Ruususeremoniassa nähtiin tänään nyrpeitä naamoja. Kuvassa vasemmalta oikealle Jenny, Nina, Satu ja Jenni. Kuvat: Liv
Ruususeremoniassa nähtiin tänään nyrpeitä naamoja. Kuvassa vasemmalta oikealle Jenny, Nina, Satu ja Jenni. Kuvat: Liv

Jenny, Nina, Satu ja Jenni ihmettelivät Juhan erikoista päätöstä ruususeremoniassa.

Illan Bachelor Suomi -jaksossa neljä jäljellä olevaa naista, Jenny, Nina, Satu ja Jenni, olivat riekaleina ennen ruususeremoniaa. Kaikki pääsivät jaksossa treffeille, mutta kukaan ei saanut Juhalta etukäteen ruusua. Jokainen joutui siis jännittämään, joutuuko lähtemään kotiin ruususeremonian jälkeen.

– Tänään oli jäätävä tunnelma. Jos on aikaisemminkin ollut, niin tänään oli jo joku pakastin. Se oli ihan hirveetä. Kenellekään ei ollut mitään sanottavaa. Todella vaivaannuttavaa, Jenny kertoi.

”Haluan mun rinnalle vahvan naisen. Semmosen, ketä mä voin katsoa ylöspäin ja kunnioittaa.”

Naisten oloa ei helpottanut Juhan olemuskaan. Hän vaikutti ennen ruususeremoniaa hermostuneelta ja kireältä ja erehtyi muun muassa kutsumaan Ninaa Jennyksi.

– Se oli tosi nolo tilanne meille kaikille. En tiedä, pitäiskö se ottaa hyvänä vai huonona asiana, Jenni mietti Juhan sekoilua.

Ennen ruususeremoniaa Juha vetäytyi tavalliseen tapaansa miettimään päätöstään.

– En uskalla edes toivoa kevyttä tunnelmaa illanvietoon, hän sanoi.

Juha ei osannut päättää, kenet pudottaisi: Ninan (vas.), Jennin, Jennyn vai Sadun.
Juha ei osannut päättää, kenet pudottaisi: Ninan (vas.), Jennin, Jennyn vai Sadun.

Naiset eivät ymmärtäneet Juhan päätöstä

Ruususeremoniassa Juha yllätti kaikki naiset päätöksellään.

– Mä haluan mun rinnalle vahvan naisen. Semmosen, ketä mä voin katsoa ylöspäin ja kunnioittaa. Tässä vaiheessa mun pitää olla ihan täysin varma siitä, mitä mun tunteet mulle kertoo. Että kenen kanssa mä haluan tätä matkaa vielä jatkaa. Siksi mä oon päättänyt, että tänään ei jaeta ruusuja. Kukaan ei lähde tänään kotiin, Juha kertoi.

”Mä oon tosi pettynyt.”

Naisia päätös ei miellyttänyt. 

– Olin pettynyt. Mun mielestä tässä kohtaa pitäisi tunteiden olla vähän varmempia, Jenny kritisoi päätöstä.

Myös Jenni oli harmissaan, että kaikki joutuivat jännittivät ruususeremoniaa turhaan.

– Mä oon tosi pettynyt. Mä olisin todellakin halunnut, että tämä menee eteenpäin. Luulen, että me ollaan kaikki tytöt yhtä pettyneitä tähän tilanteeseen, hän sanoi.

Bachelor Suomi Livillä tiistaisin kello 21 Livillä. Sarjan kaksi viimeistä jaksoa nähdään tiistaina 10.5. kello 20 alkaen.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.