Bachelor-Juha nauratti naisia Etelä-Afrikassa tammi–helmikuussa kolmen viikon ajan. Kuva: Liv
Bachelor-Juha nauratti naisia Etelä-Afrikassa tammi–helmikuussa kolmen viikon ajan. Kuva: Liv

– Olen saanut kuulla pussailusta lähipiiriltäni, poikamies Juha Rouvinen kertoo.

Bachelor Suomessa tunteet ovat alkaneet kuumentua, ja bachelor Juha Rouvinen on päässyt intiimietäisyydelle jo useamman naisen kanssa. Sydämiäkin on jo särkynyt, ja katkeria kyyneliä vuodatettu.

Kilautimme unelmien poikamiehelle, joka antoi väliaikatietoja fiiliksistään kesken kiihkeän työpäivän.

Heipä hei! Mitkäs ovat Pätselorin fiilikset nyt, kun sarja lähestyy puoliväliä?

– No minähän olen ihan lähipiirini kommenttien varassa siinä, missä sarjassa mennään. En ole halunnut katsoa ohjelmaa ollenkaan, koska en halua sen vaikuttavan omaan kokemukseeni tai mielipiteisiini naisista.

Olet kertonut aiemmin, että sarjasta löytyi erityinen mielitietty. Miten romanssi etenee?

– Pidämme kyllä yhteyttä, mutta onhan tämä erikoinen tilanne; olet löytänyt itsellesi sopivan ihmisen, jonka kanssa haluaisit viettää aikaa, mutta se on käytännössä hankalaa. Normaalitilanteessa tapailusta voisi siirtyä ehkä seurusteluun... Mutta se ei ole nyt vielä mahdollista.

Muissa Bachelor-tuotannoissa suhde on usein kariutunut juuri salailuun. Huolettaako, että teillekin voi käydä niin?

– No, toisaalta se toinen ihminen on nyt ihan samassa tilanteessa ja kokee ihan samoja tunteita. Se myös yhdistää. Tilanteen tiedostaminen auttaa sopeutumaan.

Onko daami seurannut sarjaa? Onko siitä seurannut ongelmia sinulle?

– Joo, kyllä hän on, enkä ole halunnut hänen valintaansa kyseenalaistaa. Ei ole tullut ongelmia. Kyllä hän on ymmärtänyt, mikä on ohjelman juoni, ja että tilanne oli minullekin hyvin erikoinen.

Aika nopeasti kyllä aloit pussailla joidenkin naisten kanssa. Oletko aina yhtä hanakka imuttelemaan vai halusiko tuotantoyhtiö säpinää?

– Haha, tuosta pussailusta olen saanut kuulla lähipiiriltänikin. En tiedä, miten ohjelma on leikattu, mutta pidän kyllä pussailusta! Se on minusta tärkeä osa toimivaa parisuhdetta. Eikä se ollut käsikirjoitettua, vaan ihan aidosti halusin suudella. Joidenkin kilpailijoiden kanssa oli vain niin vahvaa fyysistä vetovoimaa, että se vain tuntui tosi luontevalta.

”Pidän pussailusta! Se on tärkeä osa toimivaa parisuhdetta.”

Kuinka intiimejä treffit oikeasti voivat olla, kun ympärillä häärii kuvausryhmä?

– Jännitin etukäteen hirveästi, osaanko olla treffeillä aidosti läsnä, kun ympärillä on kamerat. Huoli osoittautui nopeasti turhaksi. Kaikki mitä treffeillä tapahtui, oli kahden ihmisen välisiä aitoja ja ainutlaatuisia kohtaamisia, kuvausryhmä vain taltioi nämä ikimuistoiset kokemuksemme. Täytyykin tässä kohtaa kiittää taitavaa kuvausryhmää!

Viime jaksossa Juha suuteli Satua. "Enemmän erotiikkaa kuin muiden kanssa", kommentoi Juha.
Viime jaksossa Juha suuteli Satua. "Enemmän erotiikkaa kuin muiden kanssa", kommentoi Juha.

Olet kertonut, että ihastuit vahvasti neljään naisista. Olemme kahvitunnilla tyttöjen kanssa pohtineet, onko edes mahdollista olla ihastunut moneen yhtä aikaa.

– Kyllä se on mahdollista. En ehkä olisi itsekään ennen uskonut, koska eihän normaalielämässä tapahdu sellaista, eikä minulle ole ennen näin käynytkään. Normaalielämässä keskittyy yhteen ihmiseen kerrallaan. Rakastuminen on tietysti eri juttu. Se on uniikki side, joka muodostuu vain kahden ihmisen välille.

Miten paljon puitteet vaikuttivat noihin ihastumisiin?

– Varmasti vaikuttivat. Kaikilla osallistujilla oli sama intentio, siis kumppanin löytäminen, arki oli hävinnyt ympäriltämme, oli aikaa olla läsnä. Lisäksi puitteet olivat äärimmäisen romanttiset.

Uskotko, että olisit voinut ihastua naisiin yhä, jos olisit tavannut heidät normaaliarjessasi?

– Hmm, hyvä kysymys. Kyllä, varmasti ainakin joihinkin heistä. Kaikissa oli omat viehättävät piirteensä.

Olisiko ollut helpompaa, jos olisit saanut ottaa kaikki neljä?

– Voi ei, ei, halusin koko ajan selvittää, kuka heistä on minulle se sopivin. Eikä se olisi ollut oikein. Niin hieno ja ainutlaatuinen kuin tilanne minulla olikin, samaan aikaan jouduin käymään omantunnon kamppailua ja jättämään jäähyväisiä. Päätös vahvistui kyllä sitten loppua kohden.

Millaisissa väleissä olet muiden tyttöjen kanssa?

– En tiedä, se onkin jännä. Toivon, että hyvissä. Toivon, että voisimme olla ystäviä tai ainakin tervehtiä iloisesti, jos tulemme kadulla vastaan.

Kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa, Rintamäkeläiset sai murskavoiton. Nyt odotus palkitaan.

IS TV-LEHTI: Rintamäkeläisten ensimmäinen jakso nähtiin vuonna 1972. Silloin TV2 marssitti ruutuun kaksi pientilallisperhettä, Rintamäet ja Honkoset, joiden elämää seurattiin maaseudun murrosaikana.

Kansa ihastui arkirealistiseen sarjaan, ja vuonna 1975 sitä seurasi 900 000 katsojaa. Sarjan perään on haikailtu myöhemminkin. Rintamäkeläiset sai murskavoiton, kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa. Silloin sarjasta nähtiin joulujakso vuodelta 1973.

Sotajuttuja ja pikku riitoja

Rintamäkeläiset loi Reino Lahtinen, joka oli aiemmin käsikirjoittanut toista suosittua tv-sarjaa eli Heikkiä ja Kaijaa. Rintamäkeläisten pääosiin valittiin Heikistä ja Kaijasta tutut näyttelijät Veijo Pasanen, Sirkka Lehto, Eila Roine ja Antti Haljala.

Sarjan henkilöt istuvat tyypillisesti kahvipöydässä ja keskustelevat milloin mistäkin. Keskusteluista syntyy usein riidanpoikanen.

Antti Rintamäki ja Veikko Honkonen ovat sotaveteraaneja, joten usein esillä on toinen maailmansota. Antin ja Veikon sotajutut perustuvat pitkälti käsikirjoittaja Reino Lahtisen omiin sotakokemuksiin.

Välillä puhutaan tietysti ihmissuhteista ja lipsahdetaan reilusti juoruilun puolelle. Tässä kunnostautuu erityisesti Helmi Honkonen. Helmiä näytellyt Eila Roine kertoi muutama vuosi sitten Studio55:lle nauttineensa roolistaan.

– Sain olla niin peruskateellinen, suomalainen ämmä kuin ikinä vaan. Ja minullahan oli paljon esikuvia, ja useat esikuvista sanoivat, ettei tuollaista ihmistä voi ollakaan. En maininnut, että esikuvani puhuu juuri, Roine sanoi nauraen.

Särmikkään sanailun lisäksi kansaan vetosi sarjan ajankuva. 1970-luvulla elettiin rakennemuutosta, jolloin perinteinen elinkeino maanviljely oli vaakalaudalla. Honkoset myyvätkin tilansa ja muuttavat rivitaloon kirkolle.

Politiikkaa ruudun täydeltä

Lisäksi vuosikymmenen puoluepolitisoitunut ajan henki näkyy vahvasti Rintamäkeläisissä. Antti on vennamolainen, Veikko demari ja sivuhenkilöissä on kommunisteja, kokoomuslaisia sekä kepulaisia. Poliittiset näkökannat leimahtavat yhteisiä asioita hoidettaessa, kuten meijerikysymysten äärellä.

Yhteiskunnallisista näkökulmista huolimatta sarjasta ei puutu komediallisia elementtejä. Ne nivotaan arkisiin asioihin: kun Honkoset ovat lähdössä juhliin, Veikon haisevista sukista ja likaisesta aluspaidasta saadaan aikaan kunnon suukopu.

Rintamäkeläiset, 10.8. alkaen Yle Areena

 

 

 

Vierailija

Tänään tv:ssä: Muistatko vielä Rintamäen Antin? Suomalaisten suosikkisarja palaa ruutuun

Kiva kun pakkoverorahojani suunnataan oikein ja saan katsella mustavalkoista nostalgiaa loppumattomana virtana, sellaista jonka olisi voinut sinne areenaan tunkea ihan ilman kyselyjäkin. Olisihan se vallan kauheaa jos joutuisi katsomaan vaikka jotain hittisarjoja kuten vaikka Game of thronesia jne ja pysyisi ehkä aavistuksen ajan hermolla... Noh, tärkeintähän on kuitenkin, että ne lukuisat pikkuiset herrat/rouvat saavat elää mukavaa yltäkylläistä elämäänsä ylellä onnellisena elämänsä loppuun...
Lue kommentti
Tämä kuva Dianasta otettiin Intiassa vuonna 1992, neljä kuukautta ennen Andrew Mortonin kohukirjan julkaisua. Kuva: Sanoma arkisto

Kaksikymmentä vuotta sitten kuollut prinsessa Diana tulee telkkarin kautta lähelle.

 

IS TV-LEHTI: Walesin prinsessa Dianan elämänvaiheita kertaava Diana: Omin sanoin (Diana: In Her Own Words, 2017) on puhutteleva ja henkilökohtainen dokumentti. 31. elokuuta 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa menehtynyt Diana tulee lähelle katsojaa, sillä ääninauhalla kuullaan hänen puhettaan ja mukana on paljon Spencerien ja Iso-Britannian kuningasperheen valokuvia ja kotifilmejä.

Kirjan lähde oli prinsessa itse.

Kensingtonin palatsissa käytiin 1991 keskustelu, jossa prinsessa kertoi elämästään ystävälleen James Colthurstille. Nauhat annettiin hovia seuranneelle journalisti Andrew Mortonille, joka kirjoitti kirjan Diana: Her True Story – in Her Own Words. Dianan kuoleman jälkeen paljastettiin kirjan lähteen olevan prinsessa itse.

Bulimiaa ja pettämistä

Pysäyttävä dokumentti on lähestymistavassaan rehellinen: tarina kerrotaan täysin Dianan näkökulmasta. Ääninauhalla ja arkistofilmeissä käydään läpi Dianan ensikohtaamista prinssi Charlesin kanssa, suhteen etenemistä kihlauksen kautta häihin ja kahden prinssin syntymään, avioeroon ja uuteen suhteeseen, joka päättyi pariisilaiseen tunneliin.

Itsensä yksin jätetyksi tunteneella prinsessalla oli takanaan useita itsemurhayrityksiä.

Dokumentin alakuloisuus syntyy Dianan särkyneestä äänestä – äänitysten aikaan itsensä yksin jätetyksi ja median jahtaamaksi tunteneella prinsessalla oli takanaan useita itsemurhayrityksiä. Hän puhuu paljon sekä bulimiasta että Camilla Parker Bowlesista, joka Dianan mukaan oli mukana kuvioissa alusta alkaen.

Nauhalla Diana toteaa olleensa niin uhrilammas ja median lelu kuin 90-luvun Marilyn ja hovin syntipukki.

Diana: Omin sanoin, National Geographic ke klo 21.00