Uusi Bachelor, Tuomas Sahimaa, ei halua ryhtyä isäpuoleksi. Kuvassa myös parturi-kampaaja Milla. Kuvat: Liv
Uusi Bachelor, Tuomas Sahimaa, ei halua ryhtyä isäpuoleksi. Kuvassa myös parturi-kampaaja Milla. Kuvat: Liv

– Yhteinen pohja on tärkeää – että ollaan samalla levelillä. Ja se ei nyt kohtaa, Tuomas Sahimaa perustelee Bachelor Suomen avausjaksossa.

Bachelor Suomi -ohjelman jatkuu tänään, kun toisella kaudella kumppania etsii lentäjänä työskentelevä Tuomas Sahimaa, 30. Ensimmäisessä jaksossa Tuomas tapaa 19 naista. Yksi naisista, 27-vuotias kuopiolainen Milla kertoo Tuomakselle heti ensitapaamisella, että on 7-vuotiaan pojan yksinhuoltaja. Tuomas ei innostu siitä, Millalla on lapsi.

– Se, että Millalla on lapsi, vaikuttaa.

– Yhteinen pohja on tärkeää – että ollaan samalla levelillä. Ja se ei nyt kohtaa. Jos mulla itselläni olisi lapsi, niin yhteinen pohja olisi sama, Tuomas kertoo jaksossa ajatuksistaan.

Ensimmäisessä jaksossa Tuomas valitsee 19 naisesta vain 9 naista, jotka lähtevät hänen kanssaan Etelä-Afrikkaan. Millaa Tuomas ei halua mukaansa matkalle. Sen kummempia perusteluita Tuomas ei kerro.

Aikaisemmin Tuomas on kertonut etsivänsä naista, joka odottaa häntä kotiin työmatkoilta ja antaa suukon. Avausjaksossa Tuomas tarkentaa haluavansa hyväsydämisen, pullantuoksuisen kodinhengettären.

Onko sinulle käynyt niin, että lapsi on ollut este suhteessa? Kerro kokemuksistasi jutun lopussa olevassa lomakkeessa. Vastauksia voidaaan käyttää Me Naisten jutussa.

Bachelor Suomi Livillä keskiviikkoisin kello 21.00.

Me Naiset ja Liv kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Bachelor-Tuomas lemppaa yh-äidin ensitapaamisen perusteella: ei halua naista, jolla on jo lapsi

Parempihan se on, että asia on heti selvillä. Sellaiset miehet ja naiset ovat kamalia jotka lähtevät kiukuttelemaan suhteeseen ja ovat lapsen saamasta huomiosta mustasukkaisia. Se, että olisiko tällä miehellä oikeasti, ilman tätä ohjelmaa, mahdollisuus edes kaikkiin noihin naisiin on jo oma juttunsa. Minusta näyttää aika tavikselta, ei siis miltään unelmamiehen stereotypialta.
Lue kommentti
skepsis

Bachelor-Tuomas lemppaa yh-äidin ensitapaamisen perusteella: ei halua naista, jolla on jo lapsi

Ymmärrän hyvin hänen päätöksensä! tTyyppi on vielä nuori joten tavallista että tuossa vaiheessa vielä halutaan niitä omia biologisia lapsia - jos luoja suo! Taitaa muutenkin olla pojalla korkeat vaatimuset kumppanin suhteen eli kovin konservatiiviselta vaikuttaa...Toivottavasti onnistuu parinvalinnassa...
Lue kommentti

Kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa, Rintamäkeläiset sai murskavoiton. Nyt odotus palkitaan.

IS TV-LEHTI: Rintamäkeläisten ensimmäinen jakso nähtiin vuonna 1972. Silloin TV2 marssitti ruutuun kaksi pientilallisperhettä, Rintamäet ja Honkoset, joiden elämää seurattiin maaseudun murrosaikana.

Kansa ihastui arkirealistiseen sarjaan, ja vuonna 1975 sitä seurasi 900 000 katsojaa. Sarjan perään on haikailtu myöhemminkin. Rintamäkeläiset sai murskavoiton, kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa. Silloin sarjasta nähtiin joulujakso vuodelta 1973.

Sotajuttuja ja pikku riitoja

Rintamäkeläiset loi Reino Lahtinen, joka oli aiemmin käsikirjoittanut toista suosittua tv-sarjaa eli Heikkiä ja Kaijaa. Rintamäkeläisten pääosiin valittiin Heikistä ja Kaijasta tutut näyttelijät Veijo Pasanen, Sirkka Lehto, Eila Roine ja Antti Haljala.

Sarjan henkilöt istuvat tyypillisesti kahvipöydässä ja keskustelevat milloin mistäkin. Keskusteluista syntyy usein riidanpoikanen.

Antti Rintamäki ja Veikko Honkonen ovat sotaveteraaneja, joten usein esillä on toinen maailmansota. Antin ja Veikon sotajutut perustuvat pitkälti käsikirjoittaja Reino Lahtisen omiin sotakokemuksiin.

Välillä puhutaan tietysti ihmissuhteista ja lipsahdetaan reilusti juoruilun puolelle. Tässä kunnostautuu erityisesti Helmi Honkonen. Helmiä näytellyt Eila Roine kertoi muutama vuosi sitten Studio55:lle nauttineensa roolistaan.

– Sain olla niin peruskateellinen, suomalainen ämmä kuin ikinä vaan. Ja minullahan oli paljon esikuvia, ja useat esikuvista sanoivat, ettei tuollaista ihmistä voi ollakaan. En maininnut, että esikuvani puhuu juuri, Roine sanoi nauraen.

Särmikkään sanailun lisäksi kansaan vetosi sarjan ajankuva. 1970-luvulla elettiin rakennemuutosta, jolloin perinteinen elinkeino maanviljely oli vaakalaudalla. Honkoset myyvätkin tilansa ja muuttavat rivitaloon kirkolle.

Politiikkaa ruudun täydeltä

Lisäksi vuosikymmenen puoluepolitisoitunut ajan henki näkyy vahvasti Rintamäkeläisissä. Antti on vennamolainen, Veikko demari ja sivuhenkilöissä on kommunisteja, kokoomuslaisia sekä kepulaisia. Poliittiset näkökannat leimahtavat yhteisiä asioita hoidettaessa, kuten meijerikysymysten äärellä.

Yhteiskunnallisista näkökulmista huolimatta sarjasta ei puutu komediallisia elementtejä. Ne nivotaan arkisiin asioihin: kun Honkoset ovat lähdössä juhliin, Veikon haisevista sukista ja likaisesta aluspaidasta saadaan aikaan kunnon suukopu.

Rintamäkeläiset, 10.8. alkaen Yle Areena

 

 

 

Vierailija

Tänään tv:ssä: Muistatko vielä Rintamäen Antin? Suomalaisten suosikkisarja palaa ruutuun

Kiva kun pakkoverorahojani suunnataan oikein ja saan katsella mustavalkoista nostalgiaa loppumattomana virtana, sellaista jonka olisi voinut sinne areenaan tunkea ihan ilman kyselyjäkin. Olisihan se vallan kauheaa jos joutuisi katsomaan vaikka jotain hittisarjoja kuten vaikka Game of thronesia jne ja pysyisi ehkä aavistuksen ajan hermolla... Noh, tärkeintähän on kuitenkin, että ne lukuisat pikkuiset herrat/rouvat saavat elää mukavaa yltäkylläistä elämäänsä ylellä onnellisena elämänsä loppuun...
Lue kommentti
Tämä kuva Dianasta otettiin Intiassa vuonna 1992, neljä kuukautta ennen Andrew Mortonin kohukirjan julkaisua. Kuva: Sanoma arkisto

Kaksikymmentä vuotta sitten kuollut prinsessa Diana tulee telkkarin kautta lähelle.

 

IS TV-LEHTI: Walesin prinsessa Dianan elämänvaiheita kertaava Diana: Omin sanoin (Diana: In Her Own Words, 2017) on puhutteleva ja henkilökohtainen dokumentti. 31. elokuuta 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa menehtynyt Diana tulee lähelle katsojaa, sillä ääninauhalla kuullaan hänen puhettaan ja mukana on paljon Spencerien ja Iso-Britannian kuningasperheen valokuvia ja kotifilmejä.

Kirjan lähde oli prinsessa itse.

Kensingtonin palatsissa käytiin 1991 keskustelu, jossa prinsessa kertoi elämästään ystävälleen James Colthurstille. Nauhat annettiin hovia seuranneelle journalisti Andrew Mortonille, joka kirjoitti kirjan Diana: Her True Story – in Her Own Words. Dianan kuoleman jälkeen paljastettiin kirjan lähteen olevan prinsessa itse.

Bulimiaa ja pettämistä

Pysäyttävä dokumentti on lähestymistavassaan rehellinen: tarina kerrotaan täysin Dianan näkökulmasta. Ääninauhalla ja arkistofilmeissä käydään läpi Dianan ensikohtaamista prinssi Charlesin kanssa, suhteen etenemistä kihlauksen kautta häihin ja kahden prinssin syntymään, avioeroon ja uuteen suhteeseen, joka päättyi pariisilaiseen tunneliin.

Itsensä yksin jätetyksi tunteneella prinsessalla oli takanaan useita itsemurhayrityksiä.

Dokumentin alakuloisuus syntyy Dianan särkyneestä äänestä – äänitysten aikaan itsensä yksin jätetyksi ja median jahtaamaksi tunteneella prinsessalla oli takanaan useita itsemurhayrityksiä. Hän puhuu paljon sekä bulimiasta että Camilla Parker Bowlesista, joka Dianan mukaan oli mukana kuvioissa alusta alkaen.

Nauhalla Diana toteaa olleensa niin uhrilammas ja median lelu kuin 90-luvun Marilyn ja hovin syntipukki.

Diana: Omin sanoin, National Geographic ke klo 21.00