Pirjo Heikkilä, Santtu Karvonen, Elena Leeve,  Eero Ritala, Anna-Maija Tuokko ja Pekka Strang ovat Suomen Solsidanin eli Onnelan asukkaat. Kuva: MTV
Pirjo Heikkilä, Santtu Karvonen, Elena Leeve, Eero Ritala, Anna-Maija Tuokko ja Pekka Strang ovat Suomen Solsidanin eli Onnelan asukkaat. Kuva: MTV

Ruotsalaisten rakastama televisiosarja saa suomalaisversionsa, jota kuvataan Porvoon maisemissa. Mutta onko se paras paikka suomalaiselle Solsidanille?

Komediasarja Solsidanista on tekeillä suomalainen versio, Onnela. Asiasta kertoo MTV tiedotteessaan.

Onnelassa näyttelevät eturivin suomalaisnäyttelijät eli Elena Leeve, Pirjo Heikkilä, Anna-Maija Tuokko, Eero Ritala, Pekka Strang ja Santtu Karvonen. Elena Leevestä tulee Anna (suomalaisversiossa nimeltään Saara), Eero Ritalasta Alex (Antti), Anna-Maija Tuokosta Mickan (Anna-Maija), Pekka Strangista Fredde (Markus), Pirjo Heikkilästä Annette (Titta) ja Santtu Karvosesta monen suosikki Ove (Jorma)

Sarjan käsikirjoittaa muun muassa Putouksesta tuttu Melli Maikkula ja sen ohjaajana toimii Marja Pyykkö. Onnelan MTV:lle tuottaa Zodiak Finland Oy.

– Television saralla syntyy silloin tällöin klassikoiksi kutsuttavia kansainvälisiä ilmiöitä, ja Solsidan edustaa sellaista meille pohjoismaalaisille. Sarjan komedialaji on minulle erittäin läheinen: siinä yhdistyvät tunnistettava arkipäiväisyys sekä nokkela ja oivaltava käsikirjoitus. Vaikka hahmot eivät olisikaan omasta elinpiiristä tuttuja, niihin on helppo samastua. On innostavaa päästä käsiksi Solsidanin suomenkieliseen versioon ja päivittää tapahtumia nykypäivään, Zodiak Finlandin kehityspäällikkö Petteri Summanen sanoo tiedotteessa.

Luvassa on kymmenen jaksoa, joita MTV:n vastaavan tuottajan Sarita Koskelinin mukaan on kehitetty pitkään.

Ensimmäisenä Onnela nähdään C More -suoratoistopalvelussa tulevana talvena. Myöhemmin se tulee nähtäville myös MTV:lle ja Katsomoon. Onnelaa kuvataan kesällä Porvoossa, joka toimii kuvitteellisen Poutaniemen kaupunginosan maisemina.

Onnelan ruotsalaisessa esikuvassa Solsidanissa tapahtumapaikat ovat Tukholman liepeillä. Alkuperäisessä ohjelmassa seurataan yläluokkaisen Saltsjöbanenin asuinalueella asuvien ruotsalaisten pariskuntien elämää.

Mutta Porvoo – onko se oikea kaupunki Onnelan kuvauspaikaksi? Siitä on kuultu tänään monia eri mielipiteitä. Me Naisten Sivuraiteilla-blogissa Emilia Saloranta sanoo, että hän olisi nähnyt Suomen Solsidanin mieluummin Espoossa.

Muun muassa Sari Lönnqvist kertoo Twitterissä, että Onnela pitäisi kuvata Munkkiniemessä:

Mitä mieltä sinä olet? Missä olisi sopivin kuvauspaikka suomalaiselle Onnelalle? Keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

elikkä näin..

Anna-Maija Tuokko on Mickan ja Eero Ritala Alex – suomalaisten Solsidan-versiossa huippunimiä

Epäsuomalaista kirjoitti: Istuuko suomalaiseen tyyliin hyväntuulinen menestyvistä ihmisistä kertova sarja. Ohjelman nimi pitäisi olla Jakomäki ja hahmojen masentuneita alkoholisteja ja työttömiä, kurjia ihmisiä kuten Vuosaari elokuvassa että katsoja masentuu ja mieli mustuu. Elä kerro omasta negatiivisesta elämästäsi jos mielesi on musta ei se merkitse että muillakin on johan kirjoituksesi osittaa sen ,en ole noin outoa kommenttia lukenut vähään aikaan yritä edes pikkuisen nostaa...
Lue kommentti
Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00