Ei hyvin mene. Draamasarja The Affairin uudet jaksot ovat synkkiä.
Ei hyvin mene. Draamasarja The Affairin uudet jaksot ovat synkkiä.

Uuden kauden ensimmäisten jaksojen perusteella suhde on henkitoreissaan.

HBO:n The Affair -tv-sarjan ensimmäinen kausi näytti, kuinka suurperheen isä ja epäonnistunut kirjailija Noah Solloway (Dominick West) rakastuu perheen kesäpaikassa tarjoilija Alisoniin (Ruth Wilson). Kummankin näkökulmasta kerrottu rakkaustarina näytti oivaltavasti, miten eri tavalla tilanteet voi tulkita.

Toisella kaudella mukaan otettiin myös kummankin exän, Helenin (Maura Tierney) ja Colen (Joshua Jackson) näkökulma. Helenin ja Noahin riitaisia avioero, Noahin kirjallinen läpimurto ja Alisonin ja Noahin suhteeseen hiipivä epäluottamus tekivät kaudesta ensimmäistä monitahoisemman. Samalla mukaan tuli jännityssarjan sävyjä, kun selvisi, että kaikki kolme päähenkilöä olivat sekaantuneet Colen veljen kuolemaan. Monen mielestä murhamysteeri tuntui tekemällä tehdyltä, mutta se sitoi päähenkilöt yhteen kaikkien tuntiessa syyllisyyttä tapahtuneesta. 

Affairin luoja Sarah Treem on kertonut, että jokainen kausi kuvaa rakkaussuhteen eri vaihetta: ensimmäinen hullaantumista, toinen arjen tuomia epäilyksiä. Kuvaako kolmas kausi Noahin ja Alisonin päätöstä sitoutua tai lähteä erilleen, se jää nähtäväksi. Ensimmäisten jaksojen perusteella jaksojen perusteella suhde näyttää olevan henkitoreissaan.

2 jakson perusteella tiedämme:

On kulunut kolme vuotta, ja Noah on juuri vapautunut vankilasta. Telkien takana häntä on vainonnut vartija (Brendan Frasier), jonka takia mies kärsii pahoista vainoharhoista. Ikään kuin sarjan suhdesotkuissa ei olisi jo tarpeeksi, saapuu Noahin pasmoja sotkemaan salaperäinen ranskatar (Irène Jacob).

Helen tuntee syyllisyyttä Noahin vankilatuomiosta, mutta petetyn vaimon puolia pitäneitä lohduttanee, että hänen parisuhteensa huumorintajuiseen ("Sinulla todella on monta, monta monta lasta. Mitä niitä on, jotain 11?") lääkärimiesystävään syventyy.

Sen sijaan monen suosikkihahmo, kovia kokenut Alison on kokenut romahduksen. Kipeät muistot nelivuotiaana hukkuneesta esikoisesta ovat riivaanneet niin, ettei hän tunne voivansa pitää huolta tyttärestään.

Ainoa jonka elämä näyttää olevan jotakuinkin raiteillaan on Cole, joka on mitä ilmeisimmin onnellisesti naimisissa ja saa viimein olla hänen ja Alisonin yhteiselle tyttärelle isä.

The Affair, HBO Nordic, uusi jakso maanantaisin.

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.