Cynthia Nixonin, Kristin Davisin, Kim Cattrallin ja Sarah Jessica Parkerin tähdittämä sarja tuli päätökseensä 12 vuotta sitten. Kuva: Sanoma-arkisto / AP
Cynthia Nixonin, Kristin Davisin, Kim Cattrallin ja Sarah Jessica Parkerin tähdittämä sarja tuli päätökseensä 12 vuotta sitten. Kuva: Sanoma-arkisto / AP

Viimeisetkin salaisuudet ovat nyt julki! Sinkkuelämää-tähti Sarah Jessica Parker paljasti tuoreessa haastattelussa muun muassa, miksei Carrieta nähty sarjassa ikinä ilman rihman kiertämää.

Sinkkuelämää-sarjan näyttelijä Sarah Jessica Parker, 50, kertoi Marie Claire -lehdelle yllättäviä asioita sarjan kulisseista. Fanit, olkaa kuulolla!

1. SJP:n sopimus vapautti hänet nakuilusta

Et ehkä huomannut, että Carrie oli päähenkilöistä ainoa, joka ei esiintynyt sarjassa alasti. Sarah Jessica Parkerin sopimukseen oli nimittäin kirjattu, ettei tähden tarvitse riisua kaikkea.

– Ajatus alastonkohtauksista, kohtauksista seksilelujen kanssa tai rivon kielen käyttämisestä ei tuntunut minusta mukavalta – joten en tehnyt sellaisia kohtauksia. Hahmoni Carrie suuteli monia miehiä, mutta sen pidemmälle ei menty, Sarah Jessica Parker sanoo.

Muilla näyttelijöillä ei selvästikään ollut vastaavia vaatimuksia.

Gif: Tumblr

2. Ne ihanat drinkit eivät olleet oikeita

No, järjellä ajateltuna tämä tieto ei yllätä. Jotenkin sokeeraavalta se kuitenkin tuntuu, että upeissa ravintoloissa siemailtu samppanja oli ginger alea. Legendaariset cosmopolitan-drinkit oli tehty vedestä ja punaisesta elintarvikeväristä (herkullista, eikö?) tai vedellä jatketusta karpalomehusta. Punaviinin virkaa hoiti rypälemehu. Kippis!

Gif: Giphy

3. Tähdet todella söivät herkkunsa

Muistatko, kun Carrie, Miranda, Samantha ja Charlotte tapasivat herkullisilla brunsseilla? Onneksi ruoka ei sentään ollut feikkiä.

– En pidä siitä, jos ruoka vain seisoo näyttelijän edessä eikä sitä syödä. Se on hölmöä. Minä ja Cynthia Nixon (Miranda) söimme aina kaiken. Meitä ei haitannut, jos ruoka oli kylmää, koska se oli työtämme. Emme halunneet mitään hienosteluruokaa, vaan jotain, joka syntyy nopeasti – jonkin kaviaarin pyytäminen on vikatikki! Parker kertoo.

Gif: Tumblr

4. Sarah Jessica sai pitää melkein kaikki vaatteensa

Carrie nähtiin sarjassa mitä upeimmissa (ja toisinaan kauheimmissa) asuissa. Nyt näyttelijä kertoo, että sai pitää 70 prosenttia vaatteistaan. Vain jos ne oli vuokrattu tai saatu suoraan suunnittelijalta, ne piti palauttaa. Näyttelijän kaapeissa roikkuu edelleen iso joukko Carrien asuja.

Gif: Tumblr

5. Kuuluisa tutu ei maksanut juuri mitään

Sinkkuelämän jokaisessa jaksossa vilisi tukuittain laukkuja, kenkiä ja vaatteita, joiden hinnat saisivat hyvätuloisenkin haukkomaan henkeä. Sarjan alkuteksteissä nähtävä tyllihame maksoi kuitenkin vain viisi dollaria.

6. Carrien rooli edellytti 18 tunnin seisomista koroissa

Jos äsken tulit vähän kateelliseksi, se loppuu nyt. Kaikki tietävät, että Carrie rakasti korkokenkiä. Mitä korkeammat, sen parempi. Pahimmillaan Sarah Jessica Parker joutui viettämään kuvauksissa 18 tuntia piikkareissa seisten. Pelkkä ajatus tuntuu tuskalliselta.

Gif: Tumblr

7. Aidanin koira säikkyi omistajaansa

Sympaattisesta Aidanista ja häntä esittäneestä John Corbettista on vaikea olla tykkäämättä, ja moni on harmitellut sitä, etteivät Carrie ja Aidan päätyneet lopulta yhteen. Yksi poikkeus kuitenkin oli. Aidanin koiraa Peteä esittävä koira pelkäsi näyttelijää. Työilmapiiriongelma oli ratkottava, joten se sai potkut ja Peten rooliin pestattiin uusi koiranäyttelijä.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.