Popin kuningatar konsertoi huomenna Helsingissä. Me Naisten lukijat kertovat, mihin hetkeen heidän elämässään Madonna liittyy.

AOP / Getty Images 

"Papa Don’t Preachin alkutahdit tuovat mieleen sen, kun me tuppukylän noin 10-vuotiaat tyttöset harjoittelimme biisiin tehtyä jumppaohjelmaa syksyllä 1986. Joulujuhlaesitykseen piti pukeutua mustiin vaatteisiin, mutta vanhempani vakuuttivat että keltainen jumppapuku käy ihan hyvin. Esiinnyin kauimmaisessa reunassa takimmaisessa rivissä."

"Kun olin äitiyslomalla, radiossa soi jatkuvasti Like a Virgin. Nykyään kun kuulen kappaleen, mieleeni tulee aina äitiyden alkuhuuma."

"Olin Madonnan Helsingin-keikalla vuonna 2009. Se oli syntymäpäiväni. Olin ostanut liput edellisen elämäni aikana: lipun oston ja konsertin välissä olin saanut rintasyöpädiagnoosin, minut oli leikattu ja odotin liitännäishoitojen alkamista. Itse asiassa yksi suurimmista huolenaiheistani koko syöpähässäkän keskellä oli, että pääsenhän varmasti Madonnan keikalle. Tänä vuonna pääsen terveenä toiselle Madonnan keikalle Helsingissä!"

Rakkautta Madonnan tahtiin

Madonnan kappaleisiin liittyy ihastumisia, rakastumisia ja muistoja ihmisistä menneessä.

"Ensimmäinen hidas tanssi, jonka tanssin ihanan pojan kanssa oli Madonnan Crazy for You. Biisi nostaa edelleen karvat pystyyn."

"Madonna teki minut hyvin mustasukkaiseksi. Mieheni oli ensimmäisiä tuntemiani Madonna-faneja. Muistan hetken, jolloin hän silmät tv-ruutuun ja Madonnaan nauliutuneina sanoi 'Tule katsomaan, tästä naisesta tulee vielä maailma puhumaan'. Vuosi taisi olla 1985."

"Entinen miesystäväni muutti aina You'll see -kohdan Jussiksi oman nimensä mukaan. Hän koki, että Madonna laulaa juuri hänelle. Aina kun kuulen kohdan, tulen hyvälle tuulelle."

"Paras iskurepliikki baarissa aikanaan oli, että muistuttaisin Madonnaa."

"Madonna liittyy elämässäni hetkeen, jolloin rakastuin ensisilmäyksellä. Vuosi oli 1989 ja taustalla soi Like a Prayer. Lähdin pian Tukholmaan kesätöihin ja tuo kaikkialla soiva kappale oli siltana välillämme. Voi sitä riemua joka kerta, kun kuulin sen!"

Madonnaksi Madonnan paikalle

Moni on ottanut mallia tyyli- ja showkuningattarelta.

"Tiukan paikan tullen kysyn itseltäni, mitä Madonna tekisi nyt. Se on auttanut minua monissa pulmissa, vaikka maailmamme eivät päällisin puolin kohtaakaan. Madonna voimaannuttaa minua ja ystäviäni tekemällä kuten haluaa: vilauttelemalla kun siltä tuntuu ja seurustelemalla nuorempien miesten kanssa."

"Minulla on kolme lasta, joille ja kaikille on annettu nimet Madonnaan liittyen."

"Pienenä Madonnan soidessa panin äidin korkkarit jalkaan, leikin aikuista naista ja tanssin. Nykyään enää hyräilen mukana, kun kuulen kappaleen radiosta."

"Olin 12, kun In Bed with Madonna tuli elokuviin. Silloin jalat menivät alta. Päätimme kahden kaverini kanssa alkaa elää kuin Madonna. Syntyi tanssiryhmä Queen of the Nights. Harjoittelimme viitenä iltana viikossa klo 15–17. Tanssimuuvit otettiin suoraan elokuvasta, samoin vaatetus. Tosin meidän vaatteemme olivat 70-luvun hirvityksiä äidin vaatekaapista sekä siskon vanha korsetti.
Kun kuviot olivat hallussa, pääsimme keikalle silloiseen Planet Fun Funiin. Ammattiesiintyjät katsoivat meidät kulmiensa alta, mutta kuin Madonna painelimme pukuhuoneeseen ovet paukkuen ja haukuimme kaikki. Sitten lavalle. Voi taivas, kun olisin voinut kuvata eturivissä olleen naisen ja hänen kahden lapsensa ilmeet. Tanssimme pokkana ja olimme ihan Madonnoja. Viikko myöhemmin isäni otti esityksen videolle. En muista koskaan ennen nauraneeni itselleni niin kauheasti. Madonnan rooli jäi siihen."

"Olin lukion luokkaretkellä Lontoossa ja pääsimme ensimmäistä kertaa kunnon diskoihin. Vogue soi kaikkialla. Koko luokka bailasi yhdessä. Keski-Suomen porukoille tämä oli mannaa, olimme kerrankin isossa maailmassa. Meikkiä ja hiuslakkaa kului viikossa enemmän kuin Suomessa vuoden aikana."

Suomalaislaulaja esittää X Factor -ohjelmassa Lady Gagan hittikappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää seuraavassa livelähetyksessä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romance -kappaleen.

Biisi julkaistiin alun perin The Fame Monster -levyllä ja sen video kahmi monta palkintoa MTV Video Music Awards -gaalassa.

Saara Aalto kertoi kappalevalinnastaan muun muassa Twitterissä.

Monet fanit ovat jo kuulleet uutisen ja iloinneet laulajan kappaleesta. Saara Aallon Twitter- ja Instagram-julkaisut ovat saaneet paljon kommentteja, joissa fanit kehuvat sekä biisivalintaa että suomalaislaulajan kykyjä.   

Viime viikolla vastaanotto oli erilainen. Silloin suurin osa faneista oli huolissaan kappalevalinnasta, joka oli Björkin It's Oh So Quiet.  Saara veti kuitenkin melkoisen Björk-show'n X Factorin livelähetyksessä ja hurmasi kaikki neljä tuomaria.

Terkkuja Adamilta!

Biisivalintansa lisäksi Saara hehkutti Twitterissä tänään myös Adam Lambertilta saamiaan terveisiä.

Kauneudesta kuuluu sanoa, että se syntyy sisältä päin, siinä missä kitaransoittoa on kyllä lupa opetella. Itse olen dopingin kannalla, Anna Perho kirjoittaa.

Venytän silmäkulmaani, ja ystäväni tursottaa siihen teippivoidetta, jonka tarkoitus on oikoa vekit.

”Ei tämäkään ihmeisiin pysty”, tokaisen peilikuvalleni. Se näyttää toipuvan viikon bilerännistä, vaikka tosiasiassa kyse on orastavasta flunssasta ja valtoimenaan raivoavasta keski-iästä.

Ystävä lohduttaa ja kehaisee kaiken näyttävän jo valmiiksi hyvältä. Kuittaan kommentin mutisemalla jotain huuhkajan perärööristä.

Toimin siis juuri siten kuin amerikkalainen toimittaja Autumn Whitefield-Morano kirjoittaa kirjassaan Face Value. Naisten on usein vaikeaa ottaa vastaan ulkonäköönsä kohdistuvia kehuja. Siksi ne usein kuitataan mitätöinnillä tai vitsikkäällä vähättelyllä.

Ulkonäön ajattelemista pidetään milloin pinnallisena, milloin haitallisena, milloin epäsolidaarisena.

Näinhän ei saisi tehdä. Kampanjat ja asenneartikkelit jankuttavat, että jokaisen pitäisi hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Muuten itsensä kehittämistä kyllä peukutetaan.

Ulkonäön ajattelemista pidetään milloin pinnallisena, milloin haitallisena, milloin epäsolidaarisena – toisin kuin minkä tahansa muun inhimillisen ominaisuuden pohdintaa. Kauniiden ihmisten väheksyminen on ainoa korrekti kiusaamisen laji.

Kauneudesta kuuluu myös aina sanoa, että se syntyy sisältä päin, siinä missä matematiikkaa tai kitaransoittoa on kyllä lupa opetella. Itse olen dopingin kannalla: jos ulkonäön buustaamisesta saa iloa, anna mennä!

Ulkonäkövoivottelulla on Whitefield-Moranon mukaan hyödyllinenkin funktio. Kohteliaisuuksien vitsikäs vähättely toimii naisten välisenä sosiaalisena liimana. Keskustelu tyrehtyisi kerrasta napakkaan kiitokseen, mutta small talk saattaa avata portin syvään tutustumiseen.

Laihojen ja isorintaisten satuolentojen lisäksi arkikaunottarien kirjo sisältää monenlaisia tyyppejä.

Ulkonäköhuolien kauhistelu sisältääkin mukavan, vertaistuellisen ulottuvuuden. Tulen aina hyvälle tuulelle siellä, missä liioittelun sävyttämä itseruoskinta alistaa ulkonäköpaineet ainoalle oikealle suhtautumistavalle, naurulle.

Länsimaisia kauneusihanteita syytetään paljosta, mutta ehkä niitäkin voisi joskus tarkkailla lempeydellä. Laihojen ja isorintaisten satuolentojen lisäksi arkikaunottarien kirjo sisältää monenlaisia tyyppejä lävistetyistä rokkareista rastapäisiin Fjällräven-naisiin, ponnaripäisistä fitness-hirmuista saunapuhtaaseen perheenäitiin – tyyppeihin, joilla ei olisi henkiinjäämismahdollisuuksia tiukemmissa ympäristöissä.

Ihmisen elämä on ylipäätään tasapainoilua tyytyväisyyden ja tyytymättömyyden välillä. Ulkonäkökeskusteluihin voisi ottaa saman, hyväksyvän asenteen; joskus tukka on hyvin ja kaikki muukin, joskus ihanhirveetä emmäkestä, entäs sitten.

Ja onhan meillä vielä yksi valtti: ­Abraham Lincolnin mukaan Jumala pitää keskinkertaisen näköisistä ihmisistä. Siksi hän loi meitä niin paljon.

Kaikki Me Naisten kolumnit löydät täältä.

Nyt kävi käry! Tunne iskee yksityisetsivä Teuvo Paanaseen joka keikalla. Oikeasti käry ei ole koskaan käynyt, koska Teuvo osaa muuttaa lookiaan hetkessä.

Yksityisetsivä Teuvo Paanasella on taas alkamassa vuoden kiireisin aika. Suurin osa Teuvon toimeksiannoista on uskottomuusepäilyjä, ja pikkujouluaika on pettäjien sesonkia.

– Sen lisäksi suomalaiset pettävät ennen lomia ja lomien jälkeen. Se on ihme juttu. Onko se se, että ollaan saatu perheestä tarpeeksi? Teuvo pohtii.

Kun Teuvo saa uskottomuusepäilyn tutkittavakseen, hän ottaa ensiksi kohteestaan selville kaiken mahdollisen. Teuvo kulkee varjona kohteen kannoilla, ottaa kuvia ja etsii todisteita petollisuudesta. Kiinni ei saa jäädä, joten Teuvon täytyy pystyä muuttamaan ilmettään nopeasti. Siksi hänellä on usein keikoilla apunaan maskeeraaja. Videolla Teuvo muuntautuu taviksesta talkkariksi.

Teuvo on yksi Suomen noin sadasta yksityisetsivästä. Yksityisetsivän työ on kiehtonut aina kirjailijoita, ja Teuvollakin on monta kuuluisaa, fiktiivistä kollegaa. Mutta onko työ oikeasti niin jännittävää kuin salapoliisiromaanit antavat ymmärtää? Mitä muuta Teuvo setvii kuin petollisia ihmissuhteita?

Lue koko juttu Teuvosta ja yksityisetsivän työstä Me Naisten numerosta 43/2016.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.