Mökin komeroista kannattaa tonkia korkeavyötäröisiä farkkuja ja muita vaateaarteita. Kuva: Shutterstock

Juhannuksena alkavista aleista voi bongailla trendilöytöjä, mutta mökillä haalit vaateaarteita ilmaiseksi.

Edessä juhannusreissu suvun mökille? Siinäpä vasta loistava tilaisuus päivittää vaatevarastoa edullisesti trendikkäämmäksi. Mökille on taatusti roudattu vuosikymmenten varrella jos jonkinnäköistä kasari- ja ysärihirvitystä, joiden uusi aika on jälleen koittanut. Ja jos jussi kuluu sisällä sadetta paossa, mikäpä olisikaan parempi ajanviete kuin vanhojen vaatteiden tonkiminen!

Mökin vaatevaraston trendikkäimmät:

1. Farkku

Mökin komeroista kannattaa tonkia seuraavia aarteita: leveälahkeisia farkkuja, Leviksen 501-klassikkoja, kasaripyllyn esiin nostavia mammafarkkuja, farkkuhameita ja -takkeja. Eli melkeinpä mitä vain denim-vaatteita. Laadukas farkku on taatusti kestänyt muutaman vuosikymmenen koihyökkäykset ja hiirenkakat.

2. Mokka

Jos mokkavaate ei ole kastunut ja pilaantunut, huutaa se päästä käyttöön tänä kesänä. Parhaimpia löytöjä ovat hameet, takit ja liivit. Jos mokan mukana tulee hapsuja, ei ole epäilystäkään, etteikö käsissä olisi tämän hetken muodikkain vaatekappale.

3. Klassikkotennarit

Kumppareiden, nuhjuisten sandaalien ja virttyneiden lenkkareiden joukosta voi hyvällä tuurilla bongata klassikkokengät, kuten Karhun tai Adidaksen tennarit. Jos popot eivät vakuuta puhtaudellaan, löytyy valkoisten kenkien puhdistamiseen ja hajujen hävittämiseen kokeilemisen arvoisia kikkoja.

4. Kolmiraitaverkkarit

Sporttitrendi ei väsy vieläkään, vaikka jotkut ehkä sitä jo toivoisivat. Kenkien lisäksi trendi näkyy myös pöksyissä: klassiset kolmiraitaverkkarit kiskaistaan nyt ylle muuallekin kuin mökkeilyn ajaksi. Mökin vaatevalikoimasta kannattaa valita se vähiten risaisin, napakammin istuvin ja vähiten koinsyömin vaihtoehto. Helppoa kuin heinänteko!

5. Gingham-kuosi

Löytyykö vintiltä käyttämätön, pieniruutuisella kuosilla varustettu pöytäliina? Hyvä! Kyseessä on ajankohtainen gingham-kuosi, joka on perinteisesti koristanut keittiönpöytää, mutta tänä kesänä myös pukeutumista. Käsistään kätevä voi väkertää liinasta vaikkapa hameen. Vähemmän kätevä voi kääriytyä liinaan mökkeilyn ajaksi ja kehuskella kanssamökkeilijöille trenditietämyksellään.

Vinkki: Jotkut vaatteista on syystäkin roudattu mökille piiloon. Ennen kuin astelet pieruverkkareissa, hapsuliivissä ja pöytäliinassa takaisin kaupunkiin, tarkista, että vaate on vähintäänkin puoliksi puhdas ja lähes täysin ehjä.

Lue lisää:

Nämä kammotustrendit uhkaavat tehdä paluun

Arvaatko, mikä ysäritrendi tekee nyt paluun?

Suosikkibloggari vinkkaa: nämä ovat kevään hittikengät

Klassikkotennarit palasivat jäähyltä muotibloggareiden jalkoihin

miina89

Tee nämä 5 trendilöytöä mökin vaatevarastosta

Kyllä vain! Itse löysin vanhojen vaatteiden ja kenkien joukosta muutamia helmiä. Etenkin vanhat farkut herätettiin henkiin muokkaamalla niistä shortseja. Muutamat Niken klassikkotennaritkin löytyi kätköistä, mutta niitä ei valitettavasti saanut puhtaaksi enää ei sitten millään. Onneksi alennusmyynnit ovat nyt kuitenkin alkaneet ja Spartoo mahdollisti uusien retrotennareiden hankinnan melko edullisesti.
Lue kommentti

Lauantain livelähtetykseen valmistautuva laulaja juhli halloween-bileissä Lontoossa.

Tästä eivät kauhukostyymit enää synkkene eikä Saara Aallon ihonväri kalpene.

Britannian X Factor -kilpailijat viettivät halloween-bileitä, joissa suomalaislaulaja juhli kalman kalpeana kauhukuningattarena.

 

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Huomiota herättävin yksityiskohta Saaran halloween-tyylissä oli hänen kaulalleen maalattu iso punainen verijälki.

Saara Aalto julkaisi Instagram-tilillään kuvan omasta kauhulookistaan, jonka oli taikonut ammattimaskeeraja Fai Archer.

Lookin peruselementit olivat: vaalea iho, tumma silmämeikki ja syvän punaisiksi maalatut huulet sekä pääkalloseppele ja musta huntu.

 

Kuva, jonka Fai Archer (@faiarcher) julkaisi

Fai Archer julkaisi myös kuvia Saaran halloween-maskista Instagram-tilillään.

Suomalaislaulaja ja hänen kilpakumppaninsa osallistuivat torstai-iltana Lontoossa Kiss FM -radiokanavan bileisiin. Saara Aalto paljasti ennen juhlia odotetun biisivalinnan, jonka hän esittää seuraavassa livelähetyksessä lauantaina.

Lue lisää: Saara esittää seuraavassa X Factor -jaksossa Lady Gagan Bad Romance -kappaleen

Tee itse!

Saaran halloween-maskin voit tehdä helposti itsekin kotona. Jos sinulla ei ole tekoverta etkä ehdi sellaista ostamaan pilailukaupasta, voi veren taiteilla kestävällä punaisella huulipunalla. Päälle kannattaa suihkuttaa meikinkiinnitysainetta.  

Kasvojen meikki onnistuu yksinkertaisimmillaan valkoisella ihonpohjustuksella, mustalla kajaalilla ja tummalla punalla.

Katso video! Miten levittää tumma huulipuna siististi? Katso ohjeet kohta kohdalta

Saara julkaisi myös Facebook-videon illan juhlista Sada Vidoon kanssa.

Kurpitsalyhty on vanha juttu, nyt kaiverretaan ananaksia. Ihan helppoa ananaslyhdyn teko ei ole, mutta ainakin koverrettu sisus on herkkua. 

Trooppinen ananaslyhty tuo ankeaan loka-marraskuun vaihteeseen palan tropiikkia. Lyhdyt ovat tämän halloweenin villitys, uusi versio perinteisistä kurpitsalyhdyistä. 

Moni Instagram-villitys ei kotona toteutettuna näytä ihan niin hienolta kuin kuvissa, joten kokeilimme, kuinka helposti pimeän vuodenajan piristys syntyy. 

2790120

Nämä asiat askartelu ananaksen kanssa opetti:

1. Valitse välineesi

Ulkomaisissa videoissa ananaksen sisuksen kovertaminen käy helposti erityisellä kovertamiseen tarkoitetulla työkalulla. Moista välinettä tuskin löytyy suomalaisista marketeista tai ainakaan kotikeittiöistä. Ananaslyhdyn teko kuitenkin onnistuu myös suomalaisen sisun ja terävän keittiöveitsen avulla.

2. Varaa talouspaperia

Varsinkin, jos ananasta ei kuivaa huolellisesti sisältä, se valuttaa ananasmehua kaikkialle. Lyhtyä täytyy siis polttaa palo- ja mehuturvallisella alustalla. 

3. Aloita ajoissa

Vaikka ananas on kurpitsaan verrattuna pikkuinen, menee sen veistämiseen aikaa. Veitsen kanssa ei kannata alkaa sohia juuri kymmenen minuuttia ennen vieraiden tuloa. 

4. Leikkaa reilusti

Jos ananaksen sisällä polttaa perinteistä tuikkua, lyhdyssä täytyy olla riittävän paljon ja tarpeeksi suuria aukkoja – muuten tuli ei pala kunnolla. 

5. Pohdi paloturvallisuutta

Kurpitsaan verrattuna ananas on kiikkerä, joten huolimattomasti aseteltuna se aiheuttaa paitsi paloturvallisuusriskin, myös sotkuriskin: jos lyhty kaatuu, ananasmehua sekä steariinia leviää ympäriinsä.

Pidimme lyhdyssä tulta noin tunnin. Sinä aikana tuikun liekki kärvensi ananaksen hattuosaan mustan läntin ja hattu putosi pois lyhdyn päältä. 

Dokumentti rovaniemeläisestä cheerleader-joukkueesta kertoo harrastuksesta parhaimmillaan ja pahimmillaan.

Elämä on voittamista suurempaa. Tähän iskulauseeseen tiivistyy kanadalaisohjaaja Christy Garlandin dokumenttielokuva Cheer Up, joka kertoo huonosti menestyvästä rovaniemeläisestä cheerleader-joukkueesta. Tarinan keskiössä ovat valmentaja Miia Norvapalo sekä teini-ikäiset Aino Selin ja Patricia Fisk, jotka kaikki tahoillaan kamppailevat henkilökohtaisten haasteiden kanssa. Harrastus tarjoaa irtiottoa arjen ongelmista, ja joukkueesta muodostuu kuin toinen perhe. Epäonnistumisista huolimatta cheerleaderit pitävät yhtä.

– Se on rankka laji, verta valuu ja iskuja tulee. Liikkeet ja ilmalennot vaativat täydellistä luottamusta joukkuetovereihin, kertoo yksi elokuvan päähenkilöistä, nyt jo 21-vuotias Aino Selin.

”Omia ongelmia ei saa olla, tai ainakaan niitä ei saa näyttää maailmalle.”

Kilpailutilanteissa cheerleadereilta odotetaan positiivisuutta ja pirteää energiaa. Samankaltaisia paineita kohdistuu Selinin mielestä myös teini-ikäisiin tyttöihin.

– Koko ajan pitää hymyillä, koko ajan pitää näyttää hyvältä. Omia ongelmia ei saa olla, tai ainakaan niitä ei saa näyttää maailmalle.

Useiden vuosien ajan kuvattu dokumentti näyttää kuitenkin toisenlaisen puolen, niin cheerleadingista kuin päähenkilöistäänkin. Harrastuksen kautta löytyvät kuitenkin eväät jaksaa myös elämän muilla osa-alueilla.

– Cheerleading on antanut minulle voimaa ja rohkeutta, Selin tiivistää.

Garlandin elokuva ei ole lajissaan dramaattisin tai tapahtumarikkain, mutta se välittää tärkeää viestiä. Kilpailullisuudestaan tunnetusta lajista kertova dokumentti osoittaa, ettei menestystä aina voi mitata voitoissa.

Katso traileri:

Cheer Up

***

Ensi-ilta 28.10.

Varo biisipaljastusta!

Tänään Vain elämää -jaksossa vietetään Anna Puun päivää. Hector on valinnut Annan tuotannnosta Linnuton puu -kappaleen, joka Annalle tärkeä siksi, että se on ensimmäinen biisi hänen esikoisalbumillaan.

Kappaleeseen liittyy koskettava tarina. Eräs nainen nykäisi kerran kaupassa Annaa hihasta ja kertoi, että Annan laulamat kappaleet ovat olleet hänelle tärkeitä, kun elämässä on tapahtunut isoja asioita. Idolsin aikana nainen oli odottanut esikoistaan ja liikuttui Annan Pieni ja hento ote -versiosta.

– Tämä lapsi oli sitten syntynyt, kun mun oma levy ilmestyi. Nainen kertoi, että Linnuttomasta puusta tuli hänelle terapialaulu, koska oli menettänyt lapsen, Anna kertoo jaksossa.

Annan mukaan hän oli törmännyt vielä myöhemminkin naiseen kaupungilla. Nainen oli silloin saanut toisen lapsen, jota kutsui Mestaripiirrokseksi – Annan biisin mukaan.

Ensi viikolla Vain elämää -ohjelmassa nähdään encore-päivä, jolloin kuullaan duettoina artistien hittejä, joita ei vielä ole esitetty. Kaikki biisit -päivä nähdään 11. marraskuuta. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.