Miksi Suomessa on hyvä olla? Kerro omat perustelusi jutun lopussa kommenteissa! Kuva: Shutterstock
Miksi Suomessa on hyvä olla? Kerro omat perustelusi jutun lopussa kommenteissa! Kuva: Shutterstock

Tilastokeskuksen mukaan Suomi on maailman kärjessä monessa asiassa. Myös suomalaiset on sitä mieltä, katso vaikka!

Suomessa on maailman vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta. Suomi on maailman turvallisin maa. Suomi on maailman viidenneksi onnellisin maa. Suomi on maailman toiseksi tasa-arvoisin maa. Suomessa on OECD-maiden neljänneksi alhaisin köyhyysaste. Suomi on maailman lukutaitoisin maa

Nämä ja 36 muuta Tilastokeskuksen listaamaa asiaa todistavat, että Suomi on monessa asiassa maailman huippu. Listan kaikista 42 mahtavasta asiasta näet täältä. Presidentti Sauli Niinistö ilahtui listasta, ja niin ilahduimme mekin. Siksi kysyimme ihmisiltä lisää perusteluja, miksi Suomessa on todellakin ihmisen hyvä olla.

1. ”Ei hurrikaaneja, hirmumyrskyjä, maanjäristyksiä eikä hengenvaarallisia ötököitä.”

2. ”Meillä on äitiyspakkaus. On myös mahtavaa, että itse olen voinut hoitaa molempia lapsia vuoden kotona, ja mies vielä toisen vuoden perään.”

3. ”Vettä voi juoda hanasta, ja se maistuu hyvältä.”

4. ”Kadulla voi kulkea yksin turvallisin mielin mihin kellonaikaan ja missä tahansa.”

5. ”Ravintolassa ei tarvitse miettiä, paljonko olisi hyvä antaa tippiä tai miten paljon laskuun tulee veroja.”

6. ”Hengitysilma on puhdasta.”

7. ”On tilaa ja rauhaa, kun ihmisiä on niin vähän.”

8. ”Neljä vuodenaikaa. Sää voi olla ihan sama, oli sitten joulu tai juhannus. Tai sitten se voi olla jotain ihan muuta. Se on aina mukava yllätys.”

9. ”Byrokratiaa on vähän verrattuna esimerkiksi Saksaan.”

10. ”Lapsen voi jättää vaunuissa kahvilan ikkunan taakse nukkumaan. Lapset voivat myös kävellä itsekseen koulusta kotiin.”

11. ”Poliisi ei hakkaa eikä ammu.”

12. ”Ehkäisyä on helposti saatavilla.”

13. ”Katuvalot on pienilläkin paikkakunnilla.”

14. ”Ihmiset osaavat jonottaa.”

15. ”Kaupungissakin luonto on lähellä.”

16. ”Ei tarvitse puhua small talkia. Saa olla ihan vaan rennosti hiljaa, jos huvittaa.”

17. ”Ei ole pakko menestyä eli olla oman onnensa seppä. Saa ihan vaan olla.”

18. ”Maailman parhaimmat karkit – ja keksit ja kakut. Miten ihmiset selviävät muualla?”

19. ”Vaikka terveydenhoitoa usein haukutaan, Suomessa saa kuitenkin esimerkiksi syöpään hoitoa, vaikka ei itsellä olisi rahaa. Amerikassa kuolee pois, jos ei ole vakuutusta. Erikoissairaanhoito on loistavaa.

20. ”Ulkoiluvaatteet ovat maailman parhaita. Siis tavalliset tuulipuvutkin ovat laadukkaita, saati sitten lastenvaatteiden kura/vesi/hankaus/leikki/lumi/loskakestävyys.”

21. ”Naisilla on mahdollisuus sellaiseen riippumattomuuteen, johon monessa maassa ei päästä.”

Tämä selviää myös Tilastokeskuksen listasta. Sen mukaan Suomi on maailman toiseksi paras maa olla tyttö.

Lue myös: 10 syytä: tämän takia suomalaiset naiset ovat ylivertaisia

22. ”Ruoka on puhdasta verrattuna esimerkiksi Jenkkeihin, jossa antibioottikanaa, hormonilihaa ja glyfosaattiviljaa.”

23. ”Vesi tulee kunnon paineella ja ikkunoissa on hyvä eristys.”

24. ”Lämmin vesi ei yleensä lopu.”

25. ”Kunnon ulko-ovet ja niiden lukot.”

25. ”Astiankuivauskaappi parantaa elämänlaatua.”

26. ”Otimme euron käyttöön. Nykyään ketuttaa mennä maihin, joihin pitää vaihtaa rahaa. Ja kaikkialla voi maksaa kortilla, sekin on mahtavaa.”

27. ”Musta ja roisi huumori. Kuolemastakin saa vitsailla!”

28. ”Suomalaiset osaavat puhua suoraan. Ei tarvitse arvailla, mitähän toinen tarkoitti.”

29. ”Autoa ei ole yleisesti hyväksyttyä ajaa humalassa – esimerkiksi Espanjassa ja Italiassa se on valitettavan yleistä.”

30. ”Vähän ruuhkia verrattuna moniin muihin maihin.”

31. ”Koirille on lottovoitto syntyä Suomeen.”

32. ”Karjalanpiirakat!”

33. Meillä on tällä hetkellä Patrik Laine, Saara Aalto, Henri Kontinen (ja Nico Rosberg).

suorasuu

Täällä on ihmisen hyvä olla! 33 syytä rakastaa Suomea

Realisti kirjoitti: Tällä menolla täällä ihmisen OLI hyvä olla. Täältä voi muutta pois senkun lähtee sinne missä on paremmat olot..jos siltä tuntuu ..älytöntä ruikutusta lehdisssä mutta jännä pikkuisen ennen itsenäisyyspäivää alkaa kehuminen ja vuoden haukut saavat siirtyä syrjään ennenkuin alkavat taas7pv joulukuuta..tämä maa olisi hyvä kun ruikuttajat muuttaisivat muualle kitisemään..Veteraaneille kunnia ja kiitos tästä maasta kyllä nuo urputtajat joskus tulee toisiin ajatuksiin kun käyvät...
Lue kommentti

Naisille jää näissä kaverielokuvissa vain heteroalibin rooli.

Henkivartija Michael Bryce (Ryan Reynolds) tyrii työkeikallaan pahanpäiväisesti. Onneksi Michaelin ex-naisystävä Amelia Ryder (Elodie Yung) tarjoaa hänelle tilaisuuden todistaa ammattitaitonsa. Michael saa tehtäväkseen toimittaa inhoamansa palkkamurhaaja Darius Kincaidin (Samuel L. Jackson) Haagiin. Kincaid on kutsuttu todistamaan Kansainvälisessä tuomioistuimessa Valko-Venäjää diktaattorin elkein johtavaa presidentti Dukhovichiä (Gary Oldman) vastaan.

Patrick Hughesin ohjaama uutuus The Hitman’s Bodyguard noudattelee kaveruskomedioiden tuttua kaavaa. Lajityypin kivijalka on Tappava ase, jossa sähäkästi sanailevaa kyttäkaksikkoa näyttelivät Mel Gibson ja Danny Glover. Näissä elokuvissa kaverukset ovat yleensä niin kiinni toisissaan, että naisille jää vain heteroalibin rooli. He ovat mukana tarinassa vain todistaakseen, etteivät päähenkilöt ole homoja, vaikka viihtyvätkin mieluiten keskenään. Miesten suhde etenee samalla tavalla kuin Hollywood-romansseista: toisiaan inhoava parivaljakko mieltyy toisiinsa, kunhan on ensin saanut ärhennellä keskenään. Näinhän miesten ja naistenkin suhde saa alkunsa, mikäli Hollywoodia on uskominen.

Hughes ei tuo tähän kuvioon mitään uutta. Aina kun katsoja on pitämäisillään leffasta, Jackson murjaisee sovinistisen tai homofobisen vitsin. Niin, eihän sitä tosiaan olla homoja, vaikka ollaan kahden.

Katso traileri:

The Hitman's bodyguard

**

Ensi-ilta 18.8.

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Kuvien jakaminen turmapaikalta pyydetään lopettamaan, jotta poliisit saisivat työrauhan syyllisten löytämiseksi.

Torstai-iltana 13 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon Barcelonan suosituimmalla kävelydadulla. Isis on julistautunut iskun tekijäksi.

Las Ramblas -kävelykadulle kohdistuneen terrori-iskun jälkeen Twitter on alkanut täyttyä kissojen kuvista aihetunnisteella #barcelona. Ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kissakuvat ovat vastaus terrorismille. Ilmiö sai alkunsa Belgian terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015, ja ajatus sen taustalla on antaa poliisille työrauha jakamalla kuvia kissoista turmapaikan ja uhrien sijaan. Nyt myös Barcelonan iskuihin vastataan kissoilla.

Lue lisää: Kissakuvista tuli Brysselin terroristijahdin symboli

”Pyydän, postatkaa kuvia kissoista Las Ramblasilla loukkaantuneiden ihmisten sijaan. Älkää välittäkö tietoa terroristeille”, käyttäjä nimeltä Fortino Tapia twiittasi.