Videolla Casey Neistat lentää muun muassa Tuikku-ravintolan yli. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Videolla Casey Neistat lentää muun muassa Tuikku-ravintolan yli. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio

Hauskan lennokkiajelun lisäksi Lapin upeat talvimaisemat ovat komeaa katseltavaa.

Yksi aikuisten lelu on ollut parin viime vuoden aikana yli muiden: drone eli kauko-ohjattava lennokki. Lennättämisen riemun lisäksi niiden avulla on saatu hienoa kuvamateriaalia yläilmoista.

Toistaiseksi droneja ei kuitenkaan ole valmistettu ihmisten lennättämistä varten. Youtube-persoona Casey Neistat kuitenkin korjasi tilanteen yhdessä Samsungin kanssa. Miestä ja hänen lumilautaansa varten rakennettiin järeä lennokki, ja lopputuloksena on tämä hieno video, joka kerää tällä hetkellä runsaasti katseluja Youtubessa sekä huomiota sosiaalisessa mediassa.

Videosta ovat kirjoittaneet muun muassa kansainväliset sivustot Cnet ja The Verge.

Suomalaista ilahduttaa etenkin se, että video on kuvattu Levin hiihtokeskuksessa Suomen Lapissa. Casey Neistat lautailee lennokkinsa perässä Levin kylänraiteilla ja ylhäällä tunturissa.

Tämä on jälleen yksi voitto Suomen matkailulle sen lisäksi, että Saara Aalto toi Suomea näkyväksi Britannian X Factorissa ja useat kansainväliset sivustot ylistäneet maatamme matkakohteena. National Geographic muun muassa hehkutti karkkejamme ja Buzzfeed teki hurmaavan videon Saariselän lasi-iglukylästä.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

NEITSYT

Pidä huolta omaisuudestasi. Rahaa saattaa kulua tänään suunniteltua enemmän. Yksityisasiat on syytä säilyttää piilossa yleisöltä.

 

VAAKA

Ole läsnä ihmissuhteissa ja muista kuunnella. Mustasukkaisuutta saattaa ilmaantua tänään kuvioihin. Älä vedä turhan nopeita johtopäätöksiä.

 

SKORPIONI

Älä lähde mukaan haiskahtavaan projektiin. Luota vaistoosi, joka johtaa sinut oikealle polulle. Pääset loistamaan omassa elementissäsi.

 

JOUSIMIES

Joku lähelläsi käyttäytyy arvaamattomasti. Älä anna hänen oikkujensa pilata päivääsi. Nyt ei ole aika heittäytyä riskialttiisiin seikkailuihin.

 

KAURIS

Ilmassa on epävarmuutta. Älä pahenna asioita sortumalla juoruiluun. Huhupuheet kannattaa jättää omaan arvoonsa.

 

VESIMIES

Palaa uudemman kerran vanhan ideasi pariin. Aikaa on kulunut ja sinulla on tuore ote asioihin. Ota kaikki irti kokemuksistasi.

 

KALAT

Käy paperiasiat tarkalla silmällä läpi. On tärkeää, että olet ajan tasalla. Sinun on tullut aika tehdä kompromissi ihmissuhteessasi.

 

OINAS

Tarvitset reilun annoksen kärsivällisyyttä selvitäksesi päivän haasteista. Punnitse vaihtoehtojasi huolella. Ylireagointi on varma reitti ongelmiin.

 

HÄRKÄ

Älä jää seinäkukaksi. Sinun on nyt otettava johtajan rooli ja tehtävä rohkeita päätöksiä. Päivä tuo mukanaan romantiikkaa.

 

KAKSONEN

Uskalla tehdä asiat eri tavalla. Kokeilemalla jotain uutta laajennat horisonttiasi. Yllätyskäänteet tuovat päivääsi paljon hyvää.

 

RAPU

Lähipiirissäsi on luvassa ongelmia. Ystävä tai perheenjäsen aiheuttaa sinulle harmaita hiuksia. Jännitteet paisuvat helposti ulos mittasuhteistaan.

 

LEIJONA

Ole tehokas ja pysy liikkeessä. Sinulle jää reilusti aikaa myös rakkaittesi seurasta nauttimiseen. Kiitollisuus on tänään avainsana.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Yleisökato kahdessa kesäteatterissa toi Lotta Ansakorvelle pahat velat. Taiteellisena johtajana työskentelevä Ansakorpi ei kuitenkaan aio lannistua. – Nyt on painettava kahta kauheammin hommia.

Kylmä ja sateinen kesä on harmittanut erityisen paljon tänä vuonna, mutta toisille se ei aiheuttanut vain pahaa mieltä – vaan sai aikaan taloudellisen katastrofin.

Kahden kesäteatterin taiteelliselle johtajalle Lotta Ansakorvelle, 33, kylmästä kesästä johtuva yleisökato oli kova isku. Muun muassa Iltalehti uutisoi heinäkuussa huonon kesäsään aiheuttamissa talousvaikeuksissa painiskelevasta Ansakorvesta. Hän haki alkuvuodesta lisärahoituksen pankista Sappeen ja Ellivuoren kesäteattereiden esitysten pyörittämiseen ja panttasi asuntonsa takuuksi lainalle.

Nyt riskinottoa seurannut tappion suuruus on selvillä: kesästä kerääntyi velkaa lopulta noin 100 000 euroa.

Hyväntekeväisyys kohotti fiilistä

Heti kesän alussa alkoi olla selvää, että nyt saattaa mennä mönkään ja lujaa.

– Jo alkukesästä oli havaittavissa yleisökatoa. Ryhmälipunmyynnistä peruutettiin lippuja kylmän sään takia, ja ovilipunmyynti ei vetänyt yhtä paljon kuin aiempina kesinä, vaikka esitykset saivatkin positiivista palautetta, Ansakorpi kertoo Me Naisille.

Ansakorpi päätyi kertomaan huolistaan naisyrittäjien Facebookryhmässä, johon kuuluu yli 30 000 jäsentä. Pian puhelin täyttyi ilmoituksista ja viestistä, kun ryhmän naisyrittäjät lähettivät tsemppinsä Ansakorvelle.

”Hyväntekeväisyyskampanja sai aikaan positiivisen fiiliksen ongelmista huolimatta.”

Yksi tsemppaajista päätyi myös ideoimaan kesäteattereille hyväntekeväisyyskampanjan, jotta tuloja syntyisi edes vähän enemmän.

– Kampanjassa kuka tahansa pystyi ostamaan lipun jommankumman teatterin esityksiin ja halutessaan lahjoittaa lipun eteenpäin itse tai yritykseni Sydämenpalo Oy:n kautta. Lahjoitimme teatterilippuja esimerkiksi hoitokoteihin, kehitysvammaisille ja vähävaraisille, Ansakorpi kertoo.

Lopulta lippuja ostettiin hyväntekeväisyyskampanjan kautta vähän yli sata kappaletta, mutta se ei valitettavasti riittänyt pelastamaan tilannetta.

– Kampanja sai kyllä aikaan valtavan positiivisen fiiliksen ongelmista huolimatta. Olen liikuttunut ja kiitollinen siitä, kuinka täysin tuntemattomat ihmiset riensivät apuun ja tukivat minua, Ansakorpi sanoo.

Kesän aikana Sappeen teatterissa kävi noin 5 000 ja Ellivuoreen noin 2 000 katsojaa. Se on todella vähän, kun kyseessä on ammattiteatteri ja ammattiteatterin kulut.

”Ei minua yksi kylmä kesä pysäytä elämässä.”

– Suurin kustannus teatteriesityksissä ovat palkat ja ne maksetaan aina. Asunto oli pakko laittaa myyntiin, jotta saisin kuluja katettua ja lainat maksettua, Ansakorpi sanoo.

Teatterin tekeminen jatkuu

Taloudelliset ongelmat eivät kuitenkaan ole nujertaneet Ansakorpea.

– Olen mukana monessa teatteriin liittyvässä tekemisessä, kuten kurssien, koulutusten ja kiertävien esitysten järjestämisessä. Olen luonteeltani sellainen, että nousen aina jaloilleni ja koetan löytää kaikesta aina sen positiivisen puolen, Ansakorpi sanoo.

– Kun talousasiat ovat nyt näin huonosti, on tietenkin painettava kahta kauheammin hommia, että tästä pääsee eteenpäin. Minulle teatterin tekeminen on elämäni suurin rakkaus, joten sitä en ole lopettamassa. Ei minua yksi kylmä kesä pysäytä elämässä.