Hallitse sosiaalista mediaa ja päätä itse milloin teet päivityksen. Kuva: Shutterstock
Hallitse sosiaalista mediaa ja päätä itse milloin teet päivityksen. Kuva: Shutterstock

Säästy kymmeniltä kommenteilta ja tykkäyksiltä – päivitä profiilisi muilta rauhassa.

Kaipaako someprofiilisi vähän freesausta? Facebookin profiilikuvan päivittää helposti, mutta mukana tulee ärsyttävä lisätuote. Kun Facebookissa vaihtaa profiilikuvan, palvelu luo tapahtumasta päivityksen ja jakaa sen kaikkien ystäviesi seinällä.

Jos on esimerkiksi päivittänyt profiilikuvansa vuosia sitten, saattaa haluta välttyä ylimääräiseltä huomiolta ystäviensä somevirrassa. Tai jos tykkäät päivittää kuvaasi useammin tai kokeilla vaikka eri vaihtoehtoja, jokakertainen päivitys on ärsyttävä (ellei havittele juurikin niitä tykkäyksiä).

Profiilikuvan vaihtaminen on mahdollista ilman ylimääräistä somehärdelliä. Muutaman kohdan ohjeilla teet sen nopeasti ja täysin huomaamattomasti.

Aloita vaihtamalla vanhan kuvan tilalle haluamasi profiilikuva. Sen jälkeen seuraa näitä kahta ohjetta. Tärkeintä on toimia nopeasti, ennen kuin profiilisi muutos pomppaa ystäviesi etusivulle ja joku ehtii siitä tykätä.

  1. Mene aikajanallesi. Kun päivitys profiilikuvan vaihtamisesta tulee sivuillesi, klikkaa päivityksen oikeassa yläkulmassa näkyvää pientä nuolta. Nuoli avaa valikon, josta valitse "Piilota aikajanalta". Päivitys katoaa kaikilta sivullasi vierailevilta.
  2. Palaa tämän jälkeen takaisin seinällesi ja mene toimintalokiin. Toimintalokiin pääset kansikuvan oikeasta alareunasta ”Näytä toimintaloki”. Toimintalokissa näkyy viimeaikainen toimintasi Facebookissa listattuna ja viimeisin tapahtuma näkyy ylimmäisenä. Muokkaa tämän tapahtuman yksityisyysasetuksia, ja klikkaa päivityksen oikeasta kulmasta maapallon kuvaa. Se avaa valikon, jonka viimeinen vaihtoehto on ”Vain minä”. Vaihda julkinen päivitys vain itsellesi näkyväksi.

Jos joku ystäväsi ehtii tässä ajassa tykätä uudesta hienosta kuvastasi, leviävää päivitystä ei voi sen jälkeen enää piilottaa, vaan se tulee teidän yhteisten ystävienne seinälle. Sen varalta voi yrittää päivittää kuvansa sellaiseen kellonaikaan, että mahdollisimman harva on somen ääressä.

Hampstead on siveä senioriromanssi, jossa epätodennäköinen pari löytää toisensa.

Yhdysvalloista Lontoon Hampsteadiin muuttanut Emily (Diane Keaton) on miehensä kuoltua tuuliajolla. Hän tutustuu sattumalta Davidiin (Brendan Gleeson), joka asustelee itse kyhäämässään hökkelissä Heath-puistossa. Epäsuhtainen pari alkaa tuntea vetoa toisiaan kohtaan.

2010-luvulla on pikkuhiljaa alettu ymmärtää, että eläkeläisetkin ovat innokkaita elokuvissa kävijöitä, eivätkä supersankarisarjakuvafilmatisoinnit välttämättä kiinnosta heitä. Viimeistään vuonna 2011 ilmestynyt sympaattinen hyvän mielen komedia The Best Exotic Marigold Hotel osoitti, että harmaat pantteritkin voivat rynnistää teattereihin niin sankoin joukoin, että elokuvasta tulee hitti.

Tähän markkinarakoon takoo Joel Hopkinsin ohjaama uutuus Hampstead. Senioriyleisölle suunnattu romanttinen draama on yllättävän siveellinen. Pääparin fyysinen läheisyys jää vain yhteen suudelmaan. Kuvitteleeko ohjaaja tosiaan, että varttuneemmat katsojat ovat siveydensipuleja?

Kiinnostavinta Hampsteadissä on puvustus. Emilyn hahmon vaatevarasto tuo kovasti mieleen Keatonin ikonisen nimiroolin Woody Allenin vuonna 1977 ilmestyneessä hittikomediassa Annie Hall. Keaton ammensi elokuvan puvustuksen omasta vaatekaapistaan: miestenhousuja, kravatteja, pikkutakkeja. Ikoninen tyyli oli valmis. Hampsteadin puvustaja Liza Bracey nostaa hattua Annie Hallin unisexstailille.

Katso traileri:

Hampstead

***

Ensi-ilta 11.8.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

LEIJONA

Älä lykkää myöhemmäksi tärkeitä käytännön asioita. Paperivuoren kimppuun on syytä käydä heti, kun mahdollista. Käytä energiasi viisaasti.

 

NEITSYT

Vältä ylireagointia. Kuulet tänään kommentteja, joita ei ole helppoa ottaa vastaan. Draamaa ei synny, jos pidät hermosi kurissa.

 

VAAKA

Sinun on vaikea tehdä päätöksiä tänään. Ilmassa on epävarmuutta. Älä anna kenenkään kasata sinulle paineita.

 

SKORPIONI

Tärkeintä on, että liikut eteenpäin. Älä jätä kesken mitään, vaan sinnittele hankalatkin urakat loppuun asti. Pyydä apua tarpeen vaatiessa.

 

JOUSIMIES

Maisemanvaihdos avartaa ajatusmaailmaasi. Saat uuden näkökulman dilemmaan, joka on kiusannut sinua pitkään. Onni ei ole nyt puolellasi raha-asioissa.

 

KAURIS

Määrätietoisuus vie sinut pitkälle. Nosta äänesi kuuluviin, niin saat taustatukea ideallesi. Luota itseesi ja ylläty iloisesti lopputuloksesta.

 

VESIMIES

Saat kritiikkiä, joka saa sinut epäilemään kykyjäsi. Joku kasaa nyt tahallaan esteitä tiellesi. On aika laittaa kaikki peliin.

 

KALAT

Raha-asiat ovat tänään etusijalla. Lupaava tilaisuus odottaa sinua aivan kulman takana. Tartu siihen ja tee uskalias siirto.

 

OINAS

Toimit tänään sovittelijana. Perheen sisällä nousee pintaan jännitteitä, jotka kaipaavat selvittämistä. Ole diplomaattinen ja etsi kaikkia tyydyttäviä ratkaisuja.

 

HÄRKÄ

Joku tuottaa sinulle pettymyksen. Älä anna yksittäistapauksen lannistaa sinua. Suuntaa katse kohti tulevaa ja laadi uusia suunnitelmia.

 

KAKSONEN

Keskity olennaiseen. Joku yrittää harhauttaa sinua sivupoluille. On tärkeää, että pidät päämääräsi mielessäsi kaikesta huolimatta.

 

RAPU

Luvassa on myöhästelyä ja hermojen kiristymistä. Älä anna periksi. Etsi vaihtoehtoisia reittejä ongelmien sattuessa kohdalle.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!