Sannille kuuluu hyvää! Uusi levy ilmestyy pian, eikä eräällä keikalla käynyt pieni kömmahdyskään haittaa tahtia. Kuva: Warner Music Live.

Sannilta tulee kohta uusi levy, jota hän on tehnyt hullunkiilto silmissä. Myös keikkoja on riittänyt. Yhdellä niistä kävi köpelösti.

Laulaja-lauluntekijä Sanni julkaisee uuden Lelu-nimisen levyn 24.4., ja keikkailu uuden albumin tiimoilta on jo alkanut.

– Tämä toisen levyn teko tuntui yllättävän helpolta, vaikkei ikinä mikään ole sinänsä helppoa. Minulla oli luotto omaan visiooni, ja teimme tätä aivan hullunkiilto silmissä, Sanni sanoo.

Esikoislevyltä Sotke mut lähti lentoon hittejä, kuten kappale nimeltä Prinsessoja ja astronautteja.

– Uusi levy on samaa tyylisuuntaa: sellaista elektroa hiphopbiiteillä maustettuna. Oikeita soittimia on käytetty huomattavasti enemmän, ja levy on yhtenäisempi kuin edellinen. On fiiliksiä joka suuntaan, ja välillä tunnelma muuttuu happoisaksikin.

Sannilla menee nyt kovaa. Milloin hän on viimeksi ehtinyt tehdä seuraavia juttuja?

Milloin viimeksi nauroit katketaksesi?

– Tänään kuvauksissa aamupäivällä. Näimme maskeeraajan kanssa toisemme ensimmäistä kertaa ikinä ja teimme toisemme hämmentyneiksi naljailemalla ja kettuilemalla toisillemme. Sellaista tilannekomiikkaa. Mutta oli tosi hauskaa!

Milloin viimeksi itkit?

– Viime vuoden lopulla, kun olin Australiassa reissaamassa puolitoista kuukautta. Ystävystyin siellä tyyppeihin, ja kun he saattoivat minut lentokentälle takaisin lähtiessä, tuli itku. Jengi piti jättää taakse.

Milloin viimeksi suutuit?

– Viime viikolla, kun piti juurta jaksaen selvittää ja vääntää rautalangasta väärinymmärrystä. Tuli ystävän kanssa mieletön soppa, joka äityi kauheaksi kauhomiseksi. Nyt kaikki on hyvin. Väärinymmärrysten takia syntyviin riitoihin kuuluu hirveästi energiaa. Siksi haluan aina selvittää asiat mahdollisimman nopeasti puhumalla.

Milloin viimeksi häpesit?

– Häpeä pitäisi kitkeä maailmasta, se perustuu aivan vääriin juttuihin. Mutta tässä taannoin kaaduin keikalla rumpujen päälle. Talo oli täynnä jengiä. Se hävetti, mutta samalla nauratti. Tilanne vain nosti koko tunnelmaa. Yleisökin oli ihan fiiliksissä, kun pääsin ylös rumpujen takaa.

Milloin viimeksi lintsasit jostakin?

– Personal trainer on tehnyt minulle tiukan kuntosaliohjelman. On ollut niin paljon hässäkkää, etten ole vain ehtinyt salille, ellen olisi mennyt yöllä. Kun nyt parin viikon tauon jälkeen menin, annoin itselleni oikeuden lintsata pari sarjaa.

Milloin viimeksi annoit hyvän ihmissuhdeneuvon?

– Latelen niitä koko ajan jollekin, mutten toteuta niitä omassa elämässä. Viime viikolla neuvoin rakastunutta kaveria, joka on kaukosuhteessa. Että pitää tehdä niin, miten sillä hetkellä tuntuu oikealta ja kuunnella omaa intuitiota. Ei keskittyä pelkoon.

Lue myös:

Milloin viimeksi pesit omat pyykkisi, David Hasselhoff?

Milloin viimeksi valehtelit, Pihla Viitala?

Milloin viimeksi raivosit, Kaisa Liski?

Chisu teki Vain elämää -historiaa.

Chisu yllätti Anna Puun päivänä kaikki muut artistit, kun hän toi lavalle Ylioppilaskunnan laulajat.

– Mä olen ollut tosi hiljainen tänään. Aina, kun rupean miettimään tätä biisiä, tulee kyyneleet silmiin. Miten pystyn vetämään tämän? Chisu sanoi ennen esitystään ja kertoi valintansa olevan Mestaripiirros.

Chisun mielestä Mestaripiirros on yksi Suomen musiikkihistorian hienoimmista kappaleista. Anna puhkesi kyyneliin jo ennen esitystä. Biisi on hänelle henkilökohtainen, sillä se tuo mieleen hänen tyttärensä.

– Mikään muu ei ole ikinä yhtä täydellinen kuin se oma. Se sun tekele, Anna selitti jaksossa.

Ohjelmassa kaikki äidit eli Chisu, Anna Puu ja Suvi Teräsniska ovat aikaisemminkin liikuttuneet, kun on tullut puhetta lapsista. Näin kävi nytkin, mutta myös Mikael Gabriel ja Hector varautui esitykseen nessuilla.

2790615

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Arttu Wiskarikin pääsi jatkoon Bad Romance -esityksellään. Mitä siitä voi oppia?

Lokakuu on selvästi suomalaisten Bad Romance -kuukausi.

Muistatko vielä Arttu Wiskarin Lady Gaga -esityksen? Wiskari esitti jättihitin Bad Romance alkukuusta MTV-kanavan Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Lauantaina tositoimiin joutuu Saara Aalto, joka valitsi saman kappaleen Britannian X Factor -kilpailun kauhuteemaan.

Jakso jaksolta Saara on osoittanut vahvuutensa sekä laulajana että show-naisena. Viime viikon diivateemassa Saara veti äärimmäisen spektaakkelin, kun hän esitti Björkin It's Oh So Quiet -kappaleen.

Saara Aalto veti melkoisen show'n X Factorin livelähetyksessä viime viikolla. Kuva: All Over Press
Saara Aalto veti melkoisen show'n X Factorin livelähetyksessä viime viikolla. Kuva: All Over Press

Ei ole epäilystäkään, etteikö Saara esittäisi täydellistä Lady Gaga -show’ta. Mutta kun katsoo Arttu Wiskarin Bad Romance -vedon, voi siitä ottaa avuksi kaksi täsmäoppia – kelle tahansa ja mihin tahansa tiukkaan paikkaan.

1. Välillä kannattaa heittää täysin överiksi

Tämän kauden Tähdet, tähdet -ohjelma käynnistyi todellisella kimalleshow’lla. Moni televisionkatselija yllättyi, kun Artti Wiskari kertoi esittävänsä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romancen.

Ilta-Sanomille Wiskari kertoi, että hän ei pystynyt edes etukäteen treenaamaan kappaletta keuhkoputkentulehduksensa vuoksi. Mies teki kappaleesta omankuuloisensa ja pääsi jatkoon.

– Tämä on täysin vastakohta sille, mitä mä itse teen. On hyvä aloittaa siitä, että heittää niin överiksi kuin pystyy, Arttu Wiskari sanoi esityksensä jälkeen.

Lue myös! Saara Aalto voittoon! Avuksi 5 oppia edellisiltä X Factor -voittajilta

Haaroista revinneet housut eivät haittaa Arttu Wiskaria! Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Haaroista revinneet housut eivät haittaa Arttu Wiskaria! Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

2. Mikään ei ole noloa!

Kesken suoran Tähdet, tähdet -lähetyksen Arttu Wiskarille tapahtui lavalla jotain äärimmäisen kiusallista: hänen housunsa ratkesivat. Mutta Arttu ei häkeltynyt. Hän jatkoi Bad Romance -esitystään, vaikka punaiset kalsarit näkyivät.

Onkohan Saara Aallon esiintymisasussa yhtä paljon kimalletta kuin Arttu Wiskarin hopeapuvussa?

Saara Aalto esittää Bad Romance -kappaleen lauantaina 29. lokakuuta Britannian X Factor -livelähetyksessä, joka alkaa kello 22 Suomen aikaa itv-kanavalla.

Tummasävyinen ruotsalaiselokuva näyttää fantasian keinoin, millaista on olla nuori ja ulkopuolinen.

Teini-ikäiset Kim (Tuva Jagell), Bella (Wilma Holmén) ja Momo (Louise Nyvall) elävät maailmassa, jossa kiusaaminen ja seksuaalinen ahdistelu ovat arkipäivää. Turvaa tarjoaa Bellan sadunomainen kasvihuone, jonne ystävykset sulkeutuvat iltaisin. Eräänä päivänä tyttöjen istuttamasta siemenestä versoo maaginen kasvi, joka avaa oven poikien maailmaan, eikä mikään ole kohta entisellään.

Alexandra-Therese Keiningin ohjaama elokuva on tunnelmallinen sekoitus draamaa ja fantasiaa. Kuvaus on kauniin synkkää, taikaelementit taidokkaasti toteutettuja, ja nuoret näyttelijänlupauksetkin suoriutuvat varsin mallikkaasti. Ongelmat löytyvät lähinnä tarinasta, joka loppua kohden tuntuu hieman kadottavan punaisen lankansa. Myöskään teemoiltaan elokuva ei täysin löydä muotoaan.

Vaikka Girls Lost kuvaa vakuuttavasti murrosiän haasteita, jää se sukupuoli-identiteettiä käsittelevänä teoksena pintaraapaisuksi.

Katso traileri:

Girls Lost

***

Ensi-ilta 28.10.

Lauantain livelähtetykseen valmistautuva laulaja juhli halloween-bileissä Lontoossa.

Tästä eivät kauhukostyymit enää synkkene eikä Saara Aallon ihonväri kalpene.

Britannian X Factor -kilpailijat viettivät halloween-bileitä, joissa suomalaislaulaja juhli kalman kalpeana kauhukuningattarena.

 

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Huomiota herättävin yksityiskohta Saaran halloween-tyylissä oli hänen kaulalleen maalattu iso punainen verijälki.

Saara Aalto julkaisi Instagram-tilillään kuvan omasta kauhulookistaan, jonka oli taikonut ammattimaskeeraja Fai Archer.

Lookin peruselementit olivat: vaalea iho, tumma silmämeikki ja syvän punaisiksi maalatut huulet sekä pääkalloseppele ja musta huntu.

 

Kuva, jonka Fai Archer (@faiarcher) julkaisi

Fai Archer julkaisi myös kuvia Saaran halloween-maskista Instagram-tilillään.

Suomalaislaulaja ja hänen kilpakumppaninsa osallistuivat torstai-iltana Lontoossa Kiss FM -radiokanavan bileisiin. Saara Aalto paljasti ennen juhlia odotetun biisivalinnan, jonka hän esittää seuraavassa livelähetyksessä lauantaina.

Lue lisää: Saara esittää seuraavassa X Factor -jaksossa Lady Gagan Bad Romance -kappaleen

Tee itse!

Saaran halloween-maskin voit tehdä helposti itsekin kotona. Jos sinulla ei ole tekoverta etkä ehdi sellaista ostamaan pilailukaupasta, voi veren taiteilla kestävällä punaisella huulipunalla. Päälle kannattaa suihkuttaa meikinkiinnitysainetta.  

Kasvojen meikki onnistuu yksinkertaisimmillaan valkoisella ihonpohjustuksella, mustalla kajaalilla ja tummalla punalla.

Katso video! Miten levittää tumma huulipuna siististi? Katso ohjeet kohta kohdalta

Saara julkaisi myös Facebook-videon illan juhlista Sada Vidoon kanssa.