”Ajattele, jos kaikkien pitäisi käyttää joka päivä korkkareita”, Emil Andersson pohtii. Kuva: ruutukaappaus Anderssonin YouTube-kanavalta
”Ajattele, jos kaikkien pitäisi käyttää joka päivä korkkareita”, Emil Andersson pohtii. Kuva: ruutukaappaus Anderssonin YouTube-kanavalta

Emil Anderssonin työpäivä vaaleanpunaisissa korkkareissa jäi viimeiseksi laatuaan.

Ruotsalainen Emil Andersson, 25, tasoittaa työkseen lattioita. Hiljattain hän työskenteli yhden työpäivän ajan vaaleanpunaisissa kengissä, joissa on kymmensenttiset piikkikorot. Tempauksellaan Andersson halusi osoittaa solidaarisuutta naisia kohtaan.

Andersson sai idean seurattuaan muutamaakin maailmalla leimahtanutta korkokenkäkohua. Ensimmäisen nostatti kanadalainen tarjoilija Nicola Gavins, jonka töissä on pakko käyttää korkokenkiä. Gavins kritisoi työnantajansa korkkaripakkoa jakamalla kuvan työkaverinsa verta vuotavista jaloista. Seuraavaksi näyttelijä Julia Roberts asteli Cannesin elokuvafestivaaleilla paljain jaloin punaisella matolla. Vanity Fair -lehti piti Robertsin temppua kommenttina edellisvuoden tapahtumiin Cannesissa: ryhmä viisikymppisiä naisia ei päässyt Carol-elokuvan näytökseen, koska heillä ei ollut korkeita korkoja. Elokuvafestivaali myönsi, että yleisöllä on punaisen maton näytöksiin korkokenkäpakko.

Yksi epäoikeudenmukaisuus lisää

Keski-Ruotsin Ludvikassa asuva Andersson ei ymmärrä, miksi työpaikalla pitäisi käyttää korkokenkiä.

– On ihan yhtä mielipuolista, että tarjoilija tekee töitä korkeissa koroissa, kuin se, että minä tasoitan lattiaa koroissa, Andersson sanoo YouTube-videollaan.

– Kyseessä on pieni asia maailmassa, mutta se on yksi epäoikeudenmukaisuus lisää muiden ohella, hän jatkaa.

Vapaa-ajallaan vloggaavan Anderssonin korkkarivideo on katsottu YouTubessa yli 40 000 kertaa:

Jo portaiden kävely osoittautuu vaikeaksi. Pahin koettelemus ovat portaat kantamusten kera. Työkaveri räkättävät ja päivittelevät. Jalkoja särkee jo päivän aluksi, lopuksi tuska on käsittämätöntä.

Kuten arvata saattaa, Anderssonista ei kuoriudu korkkarifania.

– Ei kyllä enää ikinä tulisi mieleenikään laittaa tällaisia kenkiä jalkaan, varsinkaan työpäivänä.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan Andersson on kuitenkin kuullut kehuja siitä, miten hyvin kävelee koroilla.

Ilahduttava sankari

Andersson kirjoittaa Facebookissa saaneensa osakseen jonkin verran ilkeilyä ja jättävänsä haukut omaan arvoonsa.

Hänen julkaisunsa ovatkin herättäneet voittopuolisesti ihailevia ja kannustavia kommentteja, joissa Anderssonia kutsutaan muun muassa arjen sankariksi.

– Maailma kaipaa enemmän kaltaisiasi, kuuluu eräs YouTube-kommentti.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti

Anna Puun teinikuva on herättänyt hilpeyttä Instagramissa.

Vanhojen valokuvien seasta löytyy joskus melkoisia aarteita. Nyt varsinaisen helmen laatikoiden kätköistä on löytänyt muusikko Anna Puu, 35. Hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään 90-luvulta.

Ensi syksynä toisen kerran The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana toimiva Puu kertoo, että kuvassa hän on Kreetalla leirikoulumatkalla. Ikää hänellä on ollut silloin noin 15 vuotta.

– Muistan, että Björk piti sen hiuksia tuolleen sykeröillä ja tietty fanityttönä minä myös, Anna Puu on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on lisännyt hashtägiksi esimerkiksi nuorikapinallinen ja teinianna.

Ainakin 90-luvun teinit tunnistavat kuvasta myös monta muuta ysärivillitystä: farkkurepun, liian isot reisitaskuhousut, skeittikengät ja lasit, joissa on oranssit linssit.

Kuva on herättänyt hilpeyttä myös kommentoijissa: ”Ootko tää sinä?” eräs kommentoija ihmettelee.

Oletko sinä löytänyt hauskan nuoruuskuvan itsestäsi? Lähetä se meille ja kerro, mikä tekee kuvastasi erityisen!