Ruisrockissa 2015 sattui monta eeppistä tilannetta. Kuva: Vesa-Matti Väärä
Ruisrockissa 2015 sattui monta eeppistä tilannetta. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Vuoden 2015 Ruisrockin tapahtumat elivät vielä pitkään festareiden jälkeen Facebookissa.

Kesän 2015 Ruisrock on jäänyt monien mieleen eeppisenä tapahtumana – myös niiden, jotka eivät olleet paikalla. Ruissikävijät jakoivat festariviikonloppunsa legendaarisimpia sattumuksia Ruisrockin virallisella Facebook-sivulla.

Muistatko esimerkiksi ensimmäistä kertaa Ruisrockissa olleen Joonan, jonka päälle pissattiin kesken ASAP Rockyn keikan? Joona etsi myöhemmin päällepissaajaansa Facebookissa. Nyt-liitteelle mies vakuutti, että tapaus ei traumatisoinut häntä pahemmin: Turku on suuntana tänäkin vuonna.

Joonan päivitys on kerännyt vuoden aikana melkein kahdeksan tuhatta tykkäystä. Kuvakaappaus tapahtuman Facebook-seinältä
Joonan päivitys on kerännyt vuoden aikana melkein kahdeksan tuhatta tykkäystä. Kuvakaappaus tapahtuman Facebook-seinältä

Koska vuoden 2016 Ruisrock on täällä taas, palasimme tapahtuman Facebook-seinälle fiilistelemään Turussa koettuja ihmiskohtaloita.

Hyvältä tuoksuvan Iidan patja on tallella

Muistatko epäonnisen Eliaksen, joka saapui Ruissiin ilman tietoa yösijasta? Eliaksella kävi kuitenkin tuuri, sillä hän löysi hyväntuoksuisen Idan patjan jostain päin leirintäaluetta.

Niille, joita Eliaksen ja Idan tarinan eteneminen kiinnostaa, samasta viestiketjusta löytyy nyt vuosi myöhemmin päivitettyä tietoa. Ida ei ole vielä saanut patjaansa takaisin, ja hän muistuttelee Eliasta ottamaan sen mukaan tämän vuoden Ruisrockiin.

Patja on yhä tallella!

Tässä jutussa olevat päivitykset ovat ruutukaappauksia tapahtuman Facebook-seinältä
Tässä jutussa olevat päivitykset ovat ruutukaappauksia tapahtuman Facebook-seinältä

Nuori Vesku ja muita taidonnäytteitä

Facebookista päätellen Ruisrockin kävijöiden joukossa oli myös todellisia talentteja. Ainakin eräs Turussa ollut kirjoitti jälkeenpäin pitkän ja vuolaan kehun nuoresta Vesa-Matti Loirista, tai siis imitoijasta, joka oli ehtinyt matkia viikonlopun aikana yhtä jos toista ja vielä kolmattakin hahmoa.

– Annoitte Ruisrockin parhaimmat naurut minulle ja kahelle kaverilleni huikeilla imitaatioilla (Vesa-Matti Loiri niin kuin videosta voi päätellä, Juhani Tamminen, Tarja Halonen, jalkopallofani liverpoolilaisella aksentilla, kiinalainen ruuanmyyjä, intialainen taksikuski, tyypillinen eteläcarolinalainen red neck ja baltimorelainen afro-amerikkalainen) joten siitä suuri kiitos teille, päivityksessä kiitellään.

Itse asiassa nuori imitoiva Vesku oli tehnyt kirjoittajaan niin suuren vaikutuksen, että tätä yritettiin huhuilla myös oluelle ja jopa liput tämän kesän Ruissiin olisi kuulemma tarjottu jälleenmyyntihinnalla.

Kommenttiketjua eteenpäin selatessa myös nuori Vesku ilmoittautuu ja kiittelee kunniasta. Se ei selviä, ottaako taiteilija tarjouksen vastaan, mutta sen sijaan keskustelussa sovitaan kolmansien osapuolten kesken yhteisestä saunareissusta.

Nuoren Veskun lisäksi Ruississa on alla olevasta päivityksestä päätellen ollut myös muita multitalentteja.

Turun Ruissalo on täynnä eeppisiä tapahtumia, ainakin jos Facebookia on uskominen. Kuva: Vesa-Matti Väärä
Turun Ruissalo on täynnä eeppisiä tapahtumia, ainakin jos Facebookia on uskominen. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Ihanasti hymyilevä Teemu löytyi

Ja olihan sinne Turkuun myös hukkunut monia asioita. Yksi mies esimerkiksi etsi lompakkonsa lisäksi ”mielenterveyttä ja kehon nestetasapainoa tositarkoituksella”.

Eräs nainen etsi Teemua, jonka kanssa oli viettänyt ihanaa aikaa ja jonka hymykin oli ollut aika ihana. Romantikkoa ilahduttaa tieto, että Teemu löytyi päivityksen ansiosta ja kaljakin kuulemma maistuu.

Eräs festarikävijöistä oli päässyt tanssimaan Haloo Helsingin keikalla vaaleahiuksisen kaunokaisen kanssa ja tajunnut heti, että maailma on tehty heitä varten.

Etsintäkuulutuksen viestiketjussa kaunokainen ei ilmoittautunut, sen sijaan moni muu avulias henkilö kyllä. Moni päivitykseen kommentoinut muisti kesällä 2015 Facebookissa kiertäneen söpön, pimenevässä illassa otetun halikuvan ja tekstin ”juhannusheila ilmoittaudu!”

– Hei, täällä on ihan samanlainen ilmoitus siltä tytöltä, viestiketjussa riemuittiin.

– Voi harmi sentään kun hänkin niin etsi poikaa 😢 no toivotaan että löytyy prinssille prinsessa, ketjussa kommentoitiin.

Jotta homma ei kuitenkaan mene liian romanttiseksi, todettakoon vielä lopuksi, että kaikkea Turkuun hukkunutta ei haluttu takaisin.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Nollasopimuksessa työnantaja työllistää työntekijää vain oman tarpeensa mukaan.

Välivuottaan viettävälle nuorelle ei ollut mitään lannistavampaa, kuin joutua kyykytetyksi ensimmäisellä työpaikallaan. Tulin valituksi unelmieni työhön, josta minulle luvattiin reilusti tunteja – ainut ehto oli nollasopimuksen solmiminen.

Muutaman viikon jälkeen työvuorojeni määrät romahtivat. Täyden työviikon sijaan sain muutaman neljän tunnin vuoron kuussa. Kesäksi minulle luvattiin kesätöitä, mutta kun aika koitti, vuoroja ei enää ollutkaan. En ollut hakenut muita töitä ja vietin kesäni lopulta kotona.

”Kelpasin töihin juhannuksena ja jouluna, muulloin en.”

Työllistymisestäni ei pidetty huolta, mutta kaikki hyöty otettiin kuitenkin irti: minua velvoitettiin vastaanottamaan työvuorot jopa tunnin varotusajalla. Kelpasin myös töihin juhannuksena ja jouluna, muulloin en. Muutama silloinen työkaverini järkeili jäävänsä kokonaan pois, sillä valtio maksoi parempaa palkkaa.

Lopulta pompottelin kahden työpaikan ja nollasopimuksen välillä. Vastaanotin kaikki saamani vuorot mukisematta ja jouduin usein ratkomaan samoille päiville annettuja työvuoroja. Se oli stressaavaa.

Brittitutkimuksen mukaan nollatuntisopimukset rasittavat nuorten aikuisten mielenterveyttä. Muistan miettineeni usein, oliko vika minussa. Kysyin sitä rohkeasti esimieheltäni, mutta vastaus oli aina sama: ”Tarvetta ei ollut”. Siinä eivät pulinat auttaneet, kun seuraavalle kuulle taas luvattiin töitä.

”Jos päätät irtisanoutua, sinua uhkaa karenssi. Valitse siitä.”

Nollatuntisopimukset sopivat keikkatyöläisille ja opiskelijoille, mutteivat kenellekään muulle. Huonossa työtilanteessa moni suostuu huonoonkin sopimukseen, kun vaihtoehtoja ei vain ole. Työelämää aloittavia nuoria on erityisen helppo kyykyttää, sillä eiväthän ne hölmöläiset osaa edes vaatia mitään.

Yrityksille nollatuntisopimukset ovat lottovoitto: jos tarve työntekijöille on epävarmaa ja tilanteesta riippuvaa, on helppoa säästää palkkakuluissa solmimalla nollasopimuksia. Työnantajan on myös helppo värittää työtilannetta lupailemalla tunteja – eihän niitä ole lopulta pakko tarjota. Jos päätät irtisanoutua, sinua uhkaa karenssi.

Valitse siitä.

Martina kertoo, että seksuaalisuus on hänelle tärkeä osa elämää.

Yrittäjä ja tv-persoona Martina Aitolehti, 35, kirjoittaa seksuaalisuudesta ja fantasioista tuoreessa blogitekstissään. Martina kertoo seksuaalisuuden olevan hänelle yksi elämän tärkeimmistä ja perustavanlaatuisimmista osa-alueista.

– Seksi. Tämä mysteerinen sana joka mielellään tulisi sanoa hyvin hiljaa tai vaikka jättää sanomatta kokonaan. Kuinka moni meistä juttelee avoimesti omasta seksielämästä, saatikka niistä villeistä fantasioista? En ainakaan minä, Marina kirjoittaa.

Hänen mielestään seksin ja seksuaalisuuden ei pitäisi olla hyssyteltäviä asioita.

– Seksi ja intohimo on meille elintärkeä asia ja siitä puhuminen ei pitäisi olla niin ”häpeällistä”. Jotta intohimon liekkiä pystyy pitämään yllä, vaatii se paljon. Yksi isoin juttu on se suhde omaan kehoon ja itseltä lupa fantasioida, sinä tiedät mistä sinä tykkäät, nautit ja uskallat sanoa sen ääneen, hän kirjoittaa.

 

Blogissa @idealistafi ajatuksia seksistä 🚿 #blogipäivitetty #luelisää #seksiäjamielihyvää

A post shared by Martina Aitolehti (@martinaaitolehtiofficial) on

Blogipäivityksensä kunniaksi Martina julkaisi Instagramissaan uuden kuvan.

Hän huomauttaa, että vaikka oman seksuaalisuuden hyväksyminen on ollut hänelle aina helppoa, asiasta puhuminen ei ole aina mutkatonta.

– Mun suhde omaan kehoon on ollut aina hyvin selkeä, mutta silti asioiden ääneen sanominen vaatii edelleen välillä rohkeutta. Tähän aion tehdä muutoksen, hän päättää tekstinsä.

Vierailija

Martina Aitolehti haluaa, että seksistä puhuttaisiin rohkeammin: ”Sen ei pitäisi olla niin häpeällistä”

Martina tuli toisena naisena julkisuuteen ja lisäksi on kertonut julkisesti pettäneensä kaikkia miehiään. Lisäksi esitellyt itseään ja moneen kertaan leikattuja silikonirintoja viihde- ja miestenlehdissä. Eli eiköhän tämän turhan julkkiksen suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen ole tullut todistetuksi jo ilman huonolla äidinkielellä kirjoitettua blogitekstiä, jossa ei kirjoitusvirheiden ja copypasten käytön lisäksi ollut mitään sisältöä. Me naiset voisi tehdä näiden nuoleskelujuttujen...
Lue kommentti

Lauran kertoo pahimmassa sairauden vaiheessa ajatelleensa, että vain fyysinen kipu saa henkisen tuskan helpottamaan. 

Vyöhyketerapeuttina ja hierojana työskentelevä Laura Tuomarila, 46, kertoi aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan sairastuneensa syömishäiriöön 20 vuotta sitten. Lauran mukaan ensimmäiset vuodet hän sairasti anoreksiaa, myöhemmin sairaus oli jotain anoreksian ja bulimian väliltä.

– Noina vuosina kadotin sen vähäisenkin yhteyden itseeni, mikä minulla oli ennen sairauttani ollut. Syömishäiriö kaappasi identiteettini, ja minusta tuli yhtä kuin sairauteni. Se kuka minä olin, oli täysin hukassa, Laura kirjoittaa Kaunis minä – kun laihuudesta tulee pakkomielle -kirjassaan.

Nyt hän puhuu samasta aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa. Laura kertoo IS:lle yrittäneensä nuoruudessaan näyttää aina ulospäin vahvalta.

– Painoin omia tunteitani jonnekin taustalle ja olin erilaisissa porukoissa. Ahdistuin ja aloin hoitaa ahdistustani syömättömyydellä, hän kertoo.

”Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon.”

Laura kertoo, että syömishäiriöoireilu oli alkanut jo hänen lapsuudessaan. Syömisten kontrolloiminen oli hänelle keino kontrolloida elämän karikoita.

Sairaus tuotti hänelle suunnatonta henkistä kipua. Yksi keino säännellä mielen kipua Lauralle oli se, että hän alkoi viillellä.

– Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon. Ainoa keino minulla siihen, että sain ahdistuksen poistettua, oli se, että otin jonkun teräaseen ja vetäisin pienen viillon. Se fyysinen kipu vei sen psyykkisen kivun pois, hän kertoo IS:lle.

Aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Laura kertoi, että hänen perheensä oli tärkeä tuki toipumisprosessissa. Myös hänen miehensä Samuli Edelmann on auttanut häntä prosessissa. 

– Kukaan ei laittanut aikataulua sille, milloin pitäisi olla valmis. Sain tervehtyä juuri siinä tahdissa, mikä oli minulle sopivaa, hän kertoi. 

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: Venla, 16, ja Ilmari,12.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

LEIJONA

Välttele houkutuksia ja kaksipiippuisia tilanteita. Pidä elämäsi mahdollisimman yksinkertaisena. Älä jätä kesken mitään aloittamaasi.

 

NEITSYT

Pieni paine voi olla nyt hyvä juttu, sillä saat siitä vauhtia. Pian on aika vaihtaa vapaalle. Tarvitset nyt reippaan annoksen kärsivällisyyttä.

 

VAAKA

Pidä huolta itsestäsi. On aika korjata kohdilleen arkirutiinisi ja muut elintapoihisi liittyvät asiat. Liikunta on helpoin tie hyvään oloon.

 

SKORPIONI

Kerro suunnitelmistasi kaverille tai perheenjäsenelle. Saat häneltä niin risuja kuin ruusujakin. Ilmassa on romantiikkaa.

 

JOUSIMIES

Muutokset tekevät sinulle hyvää. Saat päivän tapahtumista nostatusta itsetunnollesi. Mieti tarkkaan, kuka ansaitsee paikan lähipiirissäsi.

 

KAURIS

Edessä on äkkinäisiä muutoksia suunnitelmiisi. Tunteet ovat nyt pinnassa, eikä yhteentörmäyksiltä voi välttyä. Pidä raha-asiasi omana tietonasi.

 

VESIMIES

Pikainen päätös voi viedä sinut huonolle polulle. Suojele omaisuuttasi ja ole tarkkana liikenteessä. Varovaisuus kannattaa tänään joka käänteessä.

 

KALAT

Perehdy tarkemmin sinua kiinnostavaan asiaan. Punnitse huolellisesti vaihtoehtojesi hyviä ja huonoja puolia, jos olet tekemässä tärkeää päätöstä.

 

OINAS

Lähde reissuun, jos rahatilanne ja aikataulu antavat myöten. Nauti laatuajasta rakkaan ihmisen seurassa. On aika miettiä yhdessä tulevaisuutta.

 

HÄRKÄ

Pidä tunteesi hallinnassa. Lähipiiristäsi pukkaa nyt paineita, joita ei pidä ottaa liian vakavasti. Diplomatia on paras aseesi.

 

KAKSONEN

Olet huomion keskipiste tänään. Tutustut uusiin ihmisiin ja säteilysi kerää ihailua. Kohtuudessa pysyminen pelastaa sinut monilta harmeilta.

 

RAPU

Kerro, mitä mielessäsi liikkuu. Älä anna asioiden kasaantua, sillä tunteesi purkautuvat ennemmin tai myöhemmin. Rehellisyys lähentää sinua tärkeän ihmisen kanssa.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!