Kaikki sateenkaaren värit kuuluvat Pride-kulkueeseen. Kuva: Shutterstock ja Instagram
Kaikki sateenkaaren värit kuuluvat Pride-kulkueeseen. Kuva: Shutterstock ja Instagram

Pride-viikko huipentui tänään Suomen suurimpaan Pride-kulkueeseen.

Kesäkuu on ympäri maailmaa tasa-arvoa ja moninaisuutta juhlistava Pride-kuukausi, ja tällä viikolla Helsingissä on vietetty Pride-viikkoa. Suomessa järjestetään vuoden mittaan muitakin merkittäviä Pride-kulkueita, mutta Helsingin Pride-kulkue on niistä suurin. Ylen mukaan poliisi on arvioinut kulkueen osallistujamääräksi tänä vuonna 35 000 ihmistä. 

Keräsimme Pride-juhlijoiden parhaat Instagram-otokset. 

35 000 ihmistä

 

🌈🌈🌈 #helsinkipride2017

Henkilön EETU JÄRVI (@etutukkaeetu) jakama julkaisu

Instagram-käyttäjä Eetu Järven nappaama kuva näyttää, miten suurella joukolla tasavertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta marssittiin.

Glitteriä, glitteriä

 

Toi sashay away on ehdottomasti mun lemppari #helsinkipride2017 #helsinkipride #pride

Henkilön Elli<3 (@stereotypia) jakama julkaisu

”Homous on kuin glitter, se ei koskaan lähde irti.” Kyltin sanoma aukeaa jokaiselle glitteriä joskus käsitelleelle.

Translaki uusiksi

 

#translaki #pride #pride2017 #helsinkipride #helsinkipride2017 #amnesty #flowercrown

Henkilön hallavan (@halla_van) jakama julkaisu

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn julisteessa puolustetaan itsemääräämisoikeutta. Tämän vuoden kulkueessa pidettiin esillä erityisesti translain uudistamisen tarvetta.

Rakkautta ilmassa

 

#pride #helsinkipride #helsinkipride2017

Henkilön Catariina Salo (@idealacatariina) jakama julkaisu

Totuus lakanassa.
 

Rakastan 💕 #helsinkipride2017 #girlfriend #love #party #kiss

Henkilön Mervi 🌱 (@atsuli) jakama julkaisu

Nuorta rakkautta.

Sateenkaaria ja säihkettä

Sateenkaari- ja korvapannat ovat tänä vuonna vain hengessä mukana.
 

Pride hair 🌈 at the Helsinki Pride week🏳️‍🌈. By @bustabal43 #pride #helsinkipride2017 #newhair #kasper

Henkilön Kasper Tossavainen (@kaspertossavainen) jakama julkaisu

Pride-tukka, totta kai.
 

Getting ready for Pride 2017! 🌞🎉 #pride2017 #helsinkipride2017 #rainbowmakeup

Henkilön Sara (@tuulia_o) jakama julkaisu

Sateenkaarimeikki viimeisen päälle.

Aatteita vaatteissa

 

PRIDE🌈❤️ Tänään kokoontuminen Kansalaistorilla klo 12:00. Mut löytää myös sieltä kyseinen T-paita päällä 😁 "Setojemme veteraanit" T-paitaa on taas saatavilla. Tällä kertaa keräämme varoja Ghanalaiselle Solace Brothers Foundationille, joka tekee ihmisoikeustyötä LGBT-yhteisön oikeuksien puolesta. Lisää Solace Brothers Foundationista: https://www.facebook.com/solacefoundadtion/ "Setojemme veteraanit" T-paita on tribuutti suomalaisille gayaktivisteille. Paidan etupuolella kuvassa on presidentti Tarja Halonen, joka vuosina 1980-1981 toimi seksuaalista tasa-arvoa ajavan Setan puheenjohtajana. Seta on perustettu 1974. T-paitoja myydään polkupyöräkojusta Kansalaistorilla ja Pride puistojuhlassa, Kaivopuistossa lauantaina 1.7. klo 12:00-18:00. T-paidan hinta on 30€, josta menee 5€ Solace Brothereille Ghanaan. Paitoja voi tilata myös postitse laittamalla yksityisviestin Katriina Haikala:lle :) LIPPU KORKEALLA! #setojemmeveteraanit #helsinkipride2017 #artistatwork #bosslady #dancelivelove @amiettinen

Henkilön Katriina Haikala (@katriinamora) jakama julkaisu

Vähän erilaisella kiitospaidalla kiitetään Seta-järjestöä.
”Parempi glitter- ja tasa-arvoöverit kuin -vajarit,” hashtag kertoo.
Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Kuvien jakaminen turmapaikalta pyydetään lopettamaan, jotta poliisit saisivat työrauhan syyllisten löytämiseksi.

Torstai-iltana 13 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon Barcelonan suosituimmalla kävelydadulla. Isis on julistautunut iskun tekijäksi.

Las Ramblas -kävelykadulle kohdistuneen terrori-iskun jälkeen Twitter on alkanut täyttyä kissojen kuvista aihetunnisteella #barcelona. Ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kissakuvat ovat vastaus terrorismille. Ilmiö sai alkunsa Belgian terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015, ja ajatus sen taustalla on antaa poliisille työrauha jakamalla kuvia kissoista turmapaikan ja uhrien sijaan. Nyt myös Barcelonan iskuihin vastataan kissoilla.

Lue lisää: Kissakuvista tuli Brysselin terroristijahdin symboli

”Pyydän, postatkaa kuvia kissoista Las Ramblasilla loukkaantuneiden ihmisten sijaan. Älkää välittäkö tietoa terroristeille”, käyttäjä nimeltä Fortino Tapia twiittasi.

Legendaarisen Catherine Deneuven karisma kannattelee ensi-iltaelokuvaa, jossa nainen kohtaa isänsä rakastajattaren.

Keski-ikäinen kätilö Claire (Catherine Frot) pakenee elämää arkisiin rutiineihinsa. Clairen elämä mullistuu, kun hänen isänsä rakastajatar Bèatrice (Catherine Deneuve) ottaa häneen yhteyttä kolmen vuosikymmenen hiljaisuuden jälkeen. Naisilla on iso kana kynittävänä. Samaan aikaan Clairen puutarhapalstan naapurin ilmestyy kiinnostava mies Paul (Olivier Gourmet).

Ranskalaisohjaaja Martin Provost muistetaan meillä parhaiten taiteilijaelämäkerroista Violette ja Séraphine, jotka kertoivat kirjailija Violette Leducista ja taidemaalari Séraphine de Senlisistä. Tällä kertaa ohjaaja on vaihteeksi tarttunut sepitteelliseen tarinaan.

Provostin uutuusdraama Rakkaudella, Bèatrice lepää ranskalaisen elokuvan grand old ladyn Catherine Deneuven harteilla. Deneuve on legenda, jonka näyttelijäntyötä seuraisi mielellään, vaikka hän tulkitsi pelkkää puhelinluetteloa. Erityisen vakuuttavasti hän esittää hurjapäistä naista, joka on tottunut pärjäämään omilla ehdoillaan miehisessä maailmassa. Konkari on saanut arvoisensa vastuksen Catherine Frotista, joka tulkitsee uskottavasti pikkuhiljaa kukkaan puhkeavaa seinäruusua.

katso traileri:

Rakkaudella, Béatrice

***

Ensi-ilta 18.8.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

LEIJONA

Älä jää tuppisuuksi tänään. On tärkeää, että ilmaiset tunteitasi ääneen. Ihmiset lähtevät helposti ehdottamiisi projekteihin mukaan.

 

NEITSYT

Avuntarjouksesi avaa yllättäviä ovia. Tutustut nyt helposti uusiin ihmisiin ja solmit tulevan kannalta hyödyllisiä kontakteja. Älä anna kenenkään käyttää sinua hyväkseen.

 

VAAKA

Tilanne karkaa käsistäsi, ellet pysy tiukkana. Sinun on tiedettävä, mitä haluat. Ota etäisyyttä ihmiseen, jolla on taipumusta kuvioiden sotkemiseen.

 

SKORPIONI

Pidä silmät auki työrintamalla. Hyvää tilaisuutta ei pidä jättää väliin. Ole aktiivinen ja kanavoi energiasi unelmiesi toteuttamiseen.

 

JOUSIMIES

Satsaa energiasi ja aikasi itseesi. Nyt ei ole aika kritisoida muiden tekemisiä. Laita muutokset liikkeelle itsestäsi.

 

KAURIS

Ihmissuhteet kysyvät aikaa ja huolenpitoa. Älä anna kenenkään kokea oloaan ulkopuoliseksi lähelläsi. Ilmassa on romantiikkaa.

 

VESIMIES

Ole tarkkana rahan ja paperihommien kanssa. Yksityiskohdilla on tänään merkittävä rooli. Kiinnitä huomiota myös terveydentilaasi.

 

KALAT

On otollinen hetki pitkille ja vakaville keskusteluille. Älä anna kenenkään manipuloida sinua. Ota etäisyyttä ihmiseen, joka vaatii sinulta liikaa.

 

OINAS

Äkilliset käänteet saavat tunteesi myrskyämään. Pidä pää kylmänä ja yritä tarjota rauhanomaisia ratkaisuja, oli tilanne mikä tahansa.

 

HÄRKÄ

Panosta viihtyisään kotiin. Tarvitset oman tilan, jossa olosi on turvattu. Varaa päivästä aikaa rentoutumiseen ja rakkaittesi seurasta nauttimiseen.

 

KAKSONEN

On aika tarjota auttavaa kättä. Katso ympärillesi ja mieti, kuka lähipiirissäsi tarvitsee välitöntä tukea. Anteliaisuutesi ei jää muilta huomaamatta.

 

RAPU

Suuntaa energiasi johonkin hyödylliseen. Luovuutesi kukkii tänään, eikä sitä kannata heittää hukkaan. Päivä tuo mukanaan romanttisen tuulahduksen.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!