Piian ja Teemun luona käy hoidettavia päiväsaikaan, ja iltaisin he järjestävät kursseja. Perheeseen kuuluu viisi lasta. ”Kiireistä on, mutta aina kun tekee hoidon toiselle, siitä saa itselleen valtavasti energiaa”, Piia sanoo.

Piia Anttilan ja Teemu Mäntylän luona näkyy enkeleitä ja yksisarvisia. Tervetuloa katsomaan!

Kaikkialla on valkoista, puhtaan valkoista. Muovisia yksisarvisia, pieniä enkelipatsaita ja kristalleja on ripoteltu ympäri lumenvalkoista huonetta, ja vierasta vastaan kävelevät valkoasuinen mies ja nainen. Naisella on vaalea tukka, harsomainen paita ja pillihousut, miehellä pitkähihainen paita ja löysät pöksyt. Taustalla helisee musiikki. Mies ojentaa kätensä ja koppaa halaukseen.

Nyt ei olla taivaassa tai Hollywood-elokuvan lavasteissa, vaan Alavudella Piia Anttilan, 32, ja Teemu Mäntylän, 36, kotona, tarkemmin sanoen piharakennuksessa. Täällä pitää majaansa Piian ja Teemun syksyllä 2014 perustettu Valkoisen liekin voima, joka tarjoaa energiahoitoja ja -koulutuksia.

Asiakkaat saapuvat tänne hakemaan apua sekä henkisiin että fyysisiin vaivoihin, joihin ei ole lääkärin vastaanotolla löytynyt apua tai syytä. Piia ja Teemu käyttävät asiakkaan vaivoihin lääkkeeksi energiaa. Hoitajina pyörii parin lisäksi enkeleitä, yksisarvisia ja ylösnousseita mestareita. Ne kaikki ovat silmälle näkymättömiä valo-olentoja, jotka muodostuvat pelkästä energiasta.

– Jos ihminen on herkkä ja valmis, hän voi aistia valonauttajien läsnäolon. Hoidon aikana hän voi tuntea, kuulla tai nähdä heidät sisäisillä silmillään.

Piialla ja Teemulla on omien sanojensa mukaan kyky kanavoida näitä olentoja.

– Me opetamme ihmisiä ottamaan yhteyden korkeampaan minäänsä, ja vahvistamme heidän suhdetta yläkerran väkeen. Me ohjaamme heitä lähtemään henkiselle polulle, pariskunta selittää.

Kaksikko näkee maailman rakentuvan kahdesta eri kerroksesta: fyysisestä ja valo-olentojen maailmasta. Parin mielestä jokainen ihminen on ikiaikainen kipinä, valo-olennon fyysinen ilmentymä, joka tulee maapallolle oppimaan uutta yhä uudelleen ja uudelleen.

– Ihmiseen kertyy paljon pelkoja ja ahdistuksia menneiden elämien aikana. Valo-olennot pystyvät poistamaan ne kehosta ja mielestä. He korvaavat kielteiset tunteet ja ajatukset rakkauden energialla, Teemu sanoo.

 

Ulos enkelikaapista

Kuulostaako humpuukilta? Monen mielestä ei. Suomalaisista 40 prosenttia uskoo esimerkiksi enkeleihin. Moni julkisuudenhenkilö on viime aikoina tullut ulos enkelikaapistaan ja paljastanut näkevänsä siipiveikkoja. Laulaja Jari Sillanpää, näyttelijä Pamela Tola ja asianajaja Heikki Lampela ovat kertoneet avoimesti uskovansa yliluonnolliseen. Näyttelijä Manuela Bosco on kouluttautunut enkeliterapeutiksi asti. Laulaja Katri Helena julkaisi viime vuonna kirjan Taivaan tie, jossa kertoo vastaanottaneensa haudan takaa viestejä puolisoltaan ja pojaltaan.

Ulkomailla kuhisee vieläkin enemmän. Siellä enkelimaailma on muodostunut bisnekseksi. Esimerkiksi irlantilaiskirjailija Lorna Byrne on tahkonnut miljoonia henkimaailmasta kertovilla kirjoillaan, joita on käännetty 21 kielelle. Kolmella Suomen-vierailullaan hän on vetänyt salin täyteen Messukeskuksessa, Finlandia-talossa ja Kulttuuritalossa.

Piian ja Teemun oma opettaja Diana Cooper on hänkin luonut omaisuuden henkiolennoilla. Hänen nimellään myydään kirjoja ja levyjä. Lisäksi hänen yrityksensä kouluttaa ympäri maailmaa uusia energiahoitajia. Koulutukset ovat usein täynnä.

Eikä kehnosti mene Piialla ja Teemullakaan. Hoitola sijaitsee vain hieman yli 12 000 asukkaan Alavudella, mutta asiakkaita on riittänyt. Osa hoidettavista tulee lähes 300 kilometrin päästä Turusta asti.

Teemun ja Piian luota löytyy paljon energiahoitoihin liittyvää tavaraa ja rekvisiittaa. Erilaisilla kristalleilla ja niistä tehdyillä koruilla he pääsevät paremmin yhteyteen enkeleidensä kanssa.

 

Luuloa, uskoa, tietoa

Teemu kertoo parantuneensa hoitojen avulla esiintymisjännityksestä, selkäkivuista ja jalkojensa kuumotuksesta. Piian tarinaan kuuluu parantuminen muun muassa migreenistä ja niska-hartiakivuista.

Terveyssosiologian professori Markku Myllykangas tutkii terveydenhuollon etiikkaa ja on kommentoinut paljon myös hoitomuotoja, jotka jäävät tieteelliseen tutkimukseen perustuvan lääkinnän ulkopuolelle. Hän kutsuu Piian ja Teemun kaltaisia energiahoitojen tarjoajia puoskareiksi.

– Omat kokemukset eivät koskaan riitä kertomaan hoidon vaikuttavuudesta. Nämä tällaiset ovat vain tarinoita. Aina jos jotain perustellaan tarinalla, pitäisi sanoa, että kiitos nyt riittää.

Moni kokeilee energiahoitoa viimeisenä oljenkortenaan. Tässä piilee Myllykankaan mukaan ongelman yksi ytimistä.

– Ihminen alkaa helposti siinä vaiheessa sotkea asioita, eikä enää ymmärrä syy–seuraus-suhteita. Monissa kroonisissa sairauksissa on hyviä ja huonoja aikoja. Jos menee puoskarille siinä huonossa paikassa ja olo alkaa kohentua, se ei johdu hoidosta. Se johtuu siitä, että huono vaihe hellittää itsestään.

Mikä enkeleissä ja uskomushoidoissa sitten kiehtoo? Joidenkin mielestä viehätys perustuu helppouteen. Monesta myös tuntuu, että niillä saadaan henkilökohtaisia ja nopeita tuloksia.

– Näillä hoidoilla ei saa yhtään mitään vaikutuksia. Näillä hoidetaan lähinnä luulosairautta, sanoo Markku Myllykangas.

Teemun mielestä kaikki sairaudet ovat pohjimmiltaan luulosairauksia.

– Maailmassa on hyvin paljon ihmeparantumisia, joita yhdistää se, että mielen parantuminen on johtanut kehon paranemiseen. Keho on vain mielen jatke, ei toisinpäin. Ja loppujen lopuksi parantuneelle sillä tuskin on väliä, vaikka kukaan ei hänen kokemukseensa uskoisikaan.

 

Omalle polulle

Piia eli 25-vuotiaaksi ihan tavallista elämää. Vuonna 2007 hän oli ex-miehensä kanssa onnellisesti naimisissa ja alkoi odottaa esikoistaan. Kesällä poikavauva, Elmeri, syntyi kuolleena.

– Aloin miettiä, että mikä järki kaikessa on. Äitinä minulla tuli hirveä hätä siitä, mihin poikani oli mennyt.

Elmerin kuolemasta kului pari kuukautta. Sitten Piia näki jotain.

– Makuuhuoneeseeni katonrajaan ilmestyi keskellä yötä puolitoistavuotias poika. Nousin istumaan ja laitoin yövalon päälle. Aikani häntä ihmettelin.

Elmeri ilmestyi Piialle monta kertaa. Piia alkoi nähdä myös enkeleitä, mutta ei kiinnostunut niistä sen enempää.

– Aluksi he tulivat siivekkäinä valon olentoina, sitten energioina. Joskus näin kasvotkin selvästi. He tulivat harvoin ovesta, he kulkivat seinän läpi. Heistä huokui lämpö ja rakkaus.

Puoli vuotta Elmerin kuoleman jälkeen Piia sai keskenmenon. Samaan aikaan häntä alkoivat piinata kovat kivut. Joskus migreeni saattoi viedä sairaalaan asti. Hän joutui luopumaan kahdesta ammatistaan kovien niska- ja selkäkipujen takia. Keskenmenon jälkeen Piia sai kaksi lasta miehensä kanssa, mutta vuonna 2012 suhde päättyi eroon.

– Vasta siinä vaiheessa hoksasin kysyä enkeleiltä, mitä asiaa heillä on minulle. Enkeli kertoi, että minulla on kyky kanavoida rakkauden energiaa. Hän kehotti minua lukemaan ja opiskelemaan heistä lisää. Parin päivän päästä avasin tietokoneeni näytön, ja siinä oli auki sivusto, joka kertoi enkelihoitajankoulutuksesta.

Kun Piia valmistui enkelihoitajaksi, Elmeri ilmestyi hänelle viimeisen kerran.

– Elmeri kertoi, että hänen lyhyen elämänsä tarkoitus oli ollut ohjata minut oikeaan suuntaan, henkisen kasvun tielle.

Sittemmin Piia on kouluttautunut enkelitulkitsijaksi sekä enkeli- ja yksisarvisopettajaksi.

 

Yksisarvinen noutaja

Teemu ja Piia kohtasivat toisensa vuoden 2012 kesällä, kun Piia tuli Teemun vastaanotolle osteopatiahoitoihin.

– Puoli vuotta hoidin Piian kipuja, emmekä puhuneet mistään henkimaailman asioista. Marraskuussa mummoni kuoli. Kun seuraavalla viikolla Piia tuli luokseni, kerroin hänelle asiasta. Piia huokaisi, että hyvä. Hänelle oli aiemmin kerrottu, että joku läheiseni kuolee. Hyvä, että se oli mummo, joka oli jo pitkään sairastanut.

Siitä alkoivat toisenlaiset keskustelut. Teemu ei ollut uskonut kuin tieteellisesti todistettuihin faktoihin, mutta nyt hän alkoi ahmia henkimaailmaan liittyvää kirjallisuutta.

Jos Piian kivut yltyivät koviksi, hän saattoi laittaa Teemulle viestiä ja pyytää kaukohoitoa.

– Minä sitten laitoin silmäni kiinni ja mielessäni hoidin Piiaa. En ihan uskonut sen toimivan. Kuvittelin parantavani, kun Piia kuvitteli paranevansa, Teemu kertoo.

– Aina se kuitenkin toimi, Piia jatkaa.

Teemu alkoi opiskella aiheesta yhä enemmän. Hän ilmoittautui lemuria-kristallikurssille, jonka lopulla hän sai näyn. Yksisarviset kertoivat, että hänen olisi opittava ensin niistä.

– Yksisarviset tulivat ihan kirjaimellisesti hakemaan ja sanoivat, että tänne ensin, Teemu nauraa.

Tämä lemuria-kristalli jäi Teemun käteen eräästä koulutuksesta. ”Minä olen ollut täällä maapallolla lemuria-ajoista alkaen yrittämässä oppia. Lemurialaiset olivat kehottomia olentoja, jotka auttoivat maapallon kehityksessä 100 000 vuotta sitten.”

 

Vanhoja tuttuja

Valkoisen liekin voiman oppeihin kuuluu vahva usko kohtaloon.

– Kaikilla ihmisillä on tietty määränpää, jonka hän on suunnitellut itse etukäteen. Se määränpää on kuin piste kartalla. Sinne menee helppo polku, mutta olemme unohtaneet reitin täällä maallisessa maailmassa. Meillä on kuitenkin kaksisuuntainen radio yläkertaan, ja siellä tiedetään, miten määränpäähän pääsee helposti, Teemu kertoo.

– Jokaisella on oma suojelusenkelinsä, uskoi heihin tai ei. Jos valo-olennoilta pyytää apua, sitä saa aina. Tämä ei ole siinä mielessä mikään uskomushoito, Piia jatkaa.

Jonkin verran uskoa tämä kuitenkin kaipaa. Miksi joku pyytäisi apua olennolta, johon ei usko? Minkä takia ne ”yläkerran kaverit” eivät anna apua ilman, että niiden energioita lähtee kanavoimaan?

– Enkelit kunnioittavat ihmisen vapaata tahtoa. Jos ei tottele korkeampaa minäänsä vaan menee maallisen egonsa käskemänä, enkelit vain katsovat vierestä, kun hakkaa päätään seinään, Piia vastaa.

Pariskunnan mielestä on kohtalon ja johdatuksen ansiota, että he päätyivät yhteen. Kun Piia ja Teemu kohtasivat, kumpikin heistä oli käymässä läpi avioeroa ja Piian kunto oli erittäin huono.

– Jälkeenpäin olen miettinyt, kuinka paljon Piian kivuilla olikaan osaa siihen, että kohtasimme. Olemme asuneet ikämme pienellä paikkakunnalla, mutta emme tienneet toisistamme mitään ennen tätä, ennen kuin oli oikea aika. Meidän oli tarkoitus päätyä yhteen juuri tässä vaiheessa.

 

Höyhen apteekinhyllyllä

Pariskunta uskoo myös perinteiseen lääketieteeseen. Osteopaatin ammatissa Teemu luottaa sen luomiin raameihin ja hoitaa kehoa sen oppien mukaan.

– Lääketiede on monelle välttämätöntä, että pysyy hengissä ja kehittyy.

Teemu on ammatiltaan osteopaatti. Hän pitää vastaanottoaan samoissa tiloissa energiahoitojen kanssa. ”Lääketieteellä saadaan paljon aikaan, mutta ihmismieli kykenee mihin vaan.”

Pari ymmärtää heitä, jotka suhtautuvat valo-olentoihin epäillen tai tuhahtaen.

– On todella okei olla skeptinen tätä kohtaan. Me emme ole mikään uskonlahko, joka ajattelee, että kaikkien on uskottava tähän sokeasti. Jokainen uskoo tähän sitten, kun saa oman kokemuksensa.

Piia ja Teemu ovat löytäneet lukemattomia valo-olentojen jättämiä merkkejä. Enkelipatsaita, yksisarvisfiguureita.

– Kerran löysin valkoisen höyhenen apteekinhyllyltä, kun olin hakemassa poikani korvatulehduslääkettä, Piia nauraa.

Hän tuntee myös toisenlaista ohjausta. Se näkyy ensimerkiksi seinällä olevista valkoisista siivistä, jotka ovat ehtineet hieman harmaantua kynttilöiden savusta.

– Minun oli tarkoitus käydä eilen ostamassa uudet, mutta unohdin. Jos jonkin asian ei kuulu tapahtua, niin sitten sen unohtaa niin pitkäksi aikaa, että sen tekeminen on jo liian myöhäistä.

Piia ja Teemu uskovat lujasti asiaansa. Teemu kuitenkin muistaa, miltä epäilys tuntui vielä muutama vuosi sitten.

– Kun ensimmäisen kerran joskus vuonna 2006 näin telkkarista jotain enkelihoidosta, naureskelin ääneen, että kaikkeen ihmiset uskookin. Mielestäni se oli ihan humpuukia. Mutta kun itselle tapahtuu tarpeeksi, ei voi olla uskomatta.

 

Viidenteen ulottuvuuteen?

Entä miltä näyttää tulevaisuus? Sen tietää Piian ja Teemun opettaja Diana Cooper.

– Diana on saanut kuulla omilta henkioppailtaan, että vuoteen 2032 mennessä maapallo on siirtymässä viidenteen ulottuvuuteen, jossa ihmiset elävät henkimaailman kanssa sovussa yhteistä elämää. Ihmiset kiinnostuvat tästä koko ajan enemmän, koska yhä useampi tiedostaa sen olevan totta, Teemu kertoo.

Epäuskoisille viidenteen ulottuvuuteen siirtyminen ei tarkoita pelkästään hyvää.

– Tuskin skeptikot voivat enää siinä vaiheessa jatkaa elämää maapallolla.

 

Lue myös:

Enkelihoitaja Tanja Saranen on yhteydessä tuonpuoleiseen

Trendikäs citynuori menee nyt jumalanpalvelukseen

On kivaa, kun sekä teinit että mummit tunnistavat, Mikael Gabriel sanoo.

Vain elämää -ohjelma teki Mikael Gabrielille, 26, sen, minkä monille muille pienempien piirien räppäreille aiemminkin – nosti huimaan kansansuosioon.

Mikael kertoi tänään rauhoittuvansa loppuvuodeksi musiikin ja biisien tekemisen pariin. Ensi vuonna luvassa on ensimmäinen oma kiertue. 

Uusin ulottuvuuksiin noussut suosio tuntuu hyvältä.

– Kyllä se on kiva, kun mummit tulevat kaupassa juttelemaan ja ottamaan kuvia, ja ihan pikkulapsetkin on silleen ”Iskä, iskä kato!”

Mikael kertoo fanipohjansa laajentuneen huomattavasti. Ensi vuoden HIMMEE-kiertueelle ovatkin tervetulleita kaikenikäiset.

”On kiva, kun mummit tulevat kaupassa juttelemaan.”

Lue myös: Mikael Gabriel lähtee ensi vuonna himmeelle kiertueelle

Mikael vaikuttaa olevan sinut huiman suosionsa kanssa.

– Kyllä se kusi on jo noussut aikoinaan päähän. En ole ikinä välttynyt siltä. Nyt tietää jo, mitä se on, eikä se tästä enää nouse, Mikael pohtii.

Vaikka Mikael kertoo aina olleensa oma itsensä, julkinen avautuminen Vain elämää -ohjelmassa oli hänen mukaansa sitä, mitä hän tarvitsi.

– Tämä kokemus vain teki minusta vähemmän kusipään. Enää ei tarvitse esittää mitään, mitä ei ole.

Vain elämää -kautta on jäljellä vielä muutama jakso. Mikael vihjaa, että ihmisten itkettäminen koskettavilla tarinoilla on nyt loppu.

– Oli hauskaa, miten koko Vain elämää meillä meni. Aluksi kukaan ei tuntenut toisiaan, tutustuttiin ja mentiin tosi diippeihin juttuihin, kun kaikki kertoivat elämänsä tarinoita, Mikael muistelee.

– Mutta sitten loppujen lopuksi se meni siihen, että kaikilla oli hauskaa ja me juhlittiin ja oli hyvä fiilis.

Ranskalainen menestyselokuva yhdistää koskettavaa draamaa ja komediallisia aineksia.

IS TV-LEHTI: Olivier Nakachen ja Eric Toledanon yhdessä ohjaama ja käsikirjoittama ranskalaiselokuva oli valtava menestys kotimaassaan. Leffan pääosassa ovat valtavassa linnassa asuva miljonääri ja sosiaaliturvan varassa elelevä nuori mies.

Kaikin puolin epätodennäköinen pari tapaa mielenkiintoisella tavalla. Onnettomuudessa neliraajahalvaantunut miljonääri saa uuden ympärivuorokautisen avustajan vankilasta juuri vapautuneesta, pilveä pössyttelevästä mustasta nuorukaisesta.

Taiteita arvostava Philippe ja hetkessä elävä rääväsuinen Driss ottavat aluksi mittaa toisistaan, mutta heidän välilleen kehkeytyy syvä ystävyys. Uskomatonta mutta totta: todellisiin henkilöihin perustuva viehättävä tarina on vietävän hyvin kirjoitettu ja vielä aivan hulvattoman hyvin näytelty.

Miljonäärinä nähdään Francois Cluzet, tuttu kasvo lukemattomista ranskalaiselokuvista. Hän tekee vähäeleisesti herkullisen roolin.

Drissiä näyttelevä, roolissaan uskottava Omar Sy on kuitenkin koko keitoksen sielu. Aivan mahtavasti sanaileva katujen kasvatti laukoo hetken mielijohteesta osuvan koomisia lauseita. Sy voitti roolistaan vuoden parhaan näyttelijän César-palkinnon eli Ranskan Oscarin.

Koskemattomat, Teema pe klo 21.00

Räppäri Mikael Gabriel on nimennyt kiertueensa Vain elämää -ohjelmassakin tiuhaan kuullun tokaisunsa mukaan.

Räppäri ja Vain elämää -tähti Mikael Gabriel kertoi tänään lähtevänsä alkuvuodesta ensimmäiselle omalle kiertueelleen. HIMMEE-nimellä kulkeva kiertue alkaa Joensuusta 14. tammikuuta ja päättyy maaliskuussa. Yhteensä keikkoja kertyy 20 eri puolilla Suomea.

– Toivon, että paikalle tulee ihmisiä laidasta laitaan ja lapsesta mummoon. Show on tehty kaikille, räppäri kuvailee.

Mikaelin mukaan Vain elämää -ohjelma on tuonut mukanaan huikean vastaanoton. Ohjelmassa tähän mennessä nähtyjä kappaleita on kuunneltu Spotifyssä jo kuusi miljoonaa kertaa.

Mikael kertoo, että vuoden aikana hänestä on myös kuvattu dokumenttia, joka nähdään televisiossa marraskuussa. Se täydentää Vain elämää- ohjelmassakin kuultua Mikaelin tarinaa entisestään.

– Dokumentti syventää noita tarinoita ja ehkä mun ja äidin suhdetta ja kaikkea, mitä on aikoinaan käynyt, räppäri kertoo.

Ennen kiertueen alkua Mikael Gabriel aikoo rauhoittua musiikin ja musiikin tekemisen parissa.

Juttua muokattu 21.10.2016 klo 10.03: Korjattu keikkojen määrä.

Mikko Kuustonen elää uusperheen arkea uuden puolisonsa Hanna Brotheruksen kanssa. – Yksi elämän parhaita ja kipeitä puolia on, että joutuu ja saa luoda nahkansa uudelleen, hän sanoo.

Kolme vuotta sitten pitkästä liitostaan eronnut Mikko Kuustonen, 56, elää nykyisin uusperheessä, sillä hän on muuttanut yhteiseen kotiin puolisonsa tanssitaiteilija Hanna Brotheruksen, 48, ja tämän kahden nuorimman lapsen kanssa.  

– Meillä kaikilla on omat tarinamme ja kulttuurimme. Tärkeintä on yhteinen keskusteluyhteys. Meillä se on perustunut siihen, että on puhuttu paljon, ja sitten on opeteltu kuuntelemaan lauseet loppuun, Mikko sanoo.

Kolme vuotta sitten pitkästä liitostaan ja lastensa, Iina ja Minka Kuustosen äidistä eronnut muusikko toteaa, että kyseessä on aivan uusi elämäntilanne. 

– Yksi elämän parhaita ja kipeitä puolia on, että joutuu ja saa luoda nahkansa uudelleen.

Uusi rooli myös ukkina

Isänä Mikko on kasvattanut kaksi hyvin erilaista tytärtä. 

– Minulle jäi morkkis niistä vuosista, joina olin paljon poissa tyttärieni ja puolisoni luota. Olen rasittavuuteen asti kysellyt tätä Iinalta ja Minkalta, eikä asia ole heidän mukaansa niin, hän sanoo.

”Kun katson lasta, ajattelen, että haluaisin vain suojella häntä.”

Myös tuore isoisyys on mullistanut Mikon elämän. Hänestä tuli ukki, kun Iina Kuustonen ja Sebastian Rejman saivat poikavauvan syyskuussa. Kuustonen sai nähdä ensimmäisen lapsenlapsensa vain muutaman tunnin ikäisenä. 

– Kun katson sitä lasta, ajattelen, että haluaisin vain suojella häntä, hän sanoo.

Isovanhemman rooli on vielä niin uusi, ettei Mikko osaa sanoa, miten ukkina ollaan. Hän ei itse ehtinyt tavata yhtään isovanhemmistaan. 

– Siksi koen etuoikeutettuna, että saan nyt elää tällaisen roolin. 

Mikko Kuustonen on yksi kauden Vain elämää -tähdistä. Sarja on päättänyt artistin kymmenen vuoden pitkän musiikillisen hiljaiselon. Parhaillaan hän säveltää uusia kappaleita ja lähtee konserttikiertueelle maaliskuussa.

Lue Mikon koko haastattelu Me Naisten numerosta 42/2016!