Viime lauantain Haluatko miljonääriksi -kisailija Friida ja ohjelman juontaja Jaajo Linnonmaa. Kuva: Nelonen
Viime lauantain Haluatko miljonääriksi -kisailija Friida ja ohjelman juontaja Jaajo Linnonmaa. Kuva: Nelonen

Luokanopettaja Friidan peli päättyi yliopistoaiheiseen kysymykseen.

Lauantain Haluatko miljonääriksi -jaksossa nähtiin luokanopettaja Friida Kenraali, jonka esiintymisestä keskusteltiin kiivaasti sosiaalisessa mediassa. Moni ihmetteli opettajana työskentelevän Friidan kompastelua kysymyksissä, jotka kommentoijista olivat helppoja.

Friidan peli päättyi kysymykseen: Mikä on Britannian vanhin yliopisto? Hän  vastasi kysymykseen väärin ja poistui kisasta 1000 euroa taskussaan. Sitä ennen hän ehti käyttää kaikki kolme oljenkorttaan. 

Friida ehti visan aikana innostua miljoonan euron tavoittelusta niin paljon, että putosi tuoliltaan. Lisäksi hän herätti huomiota flirttailemalla kisan juontaja Jaajo Linnonmaalle.

Opettajan tietämättömyyden päivittelyn lisäksi monelta riitti Friidalle myös ymmärrystä. ”Pitää ymmärtää, että ei tuo ole tavallinen tilanne vaan ihmiset on hermostuneita ja jännittävät. Näki Friidasta että homma oli hermostuksissaan aikamoista sähläämistä, eka hajoaa penkki ja sitten häslätään ja höpötetään sekavia loppuohjelma”, eräs kommentoija kirjoitti vauva.fi-sivustolla.

 Olisitko sinä osannut vastata Friidalle osuneisiin kysymyksiin oikein?

(Oikeat vastaukset löytyvät jutun lopusta.)

Mikä eläin on Suomen vaakunassa?

A. Norppa B. Leijona C. Pystykorva D. Majava

Kuka näyttelee miespääosan katsojaennätyksiä rikkoneessa elokuvassa Mielensäpahoittaja?

A. Antti Litja B. Aku Hirviniemi C. Jaakko Saariluoma D. Vesa-Matti Loiri

Minkä maan kansallisruokiin kuuluu paella?

A. Espanjan B. Ruotsin C. Kiinan D. Kenian

Kuka viinalle perso henkilö mainitaan Eppu Normaalin kappaleessa Murheellisten laulujen maa?

A. Jeppe Niilonpoika B. Paavo Ruotsalainen C. Turmiolan Tommi D. Niilo Yli-Vainio

Kuka seuraavista henkilöistä oli nykyaikaisen sairaanhoidon ja sairaanhoitajan esikuva?

A. Florence Nightingale B. Margaretha Geertruida Zelle C. Amelia Earhart D. Coco Chanel

Mikä on Britannian vanhin yliopisto?

A. Oxford B. Berkeley C. Yale D. Harvard

Oikeat vastaukset ovat: B, A, A, C, A, A

Vierailija

Opettajan kangertelu Haluatko miljonääriksi -visassa kohautti somessa – olisitko sinä osannut vastata kysymyksiin?

Sattui todella helpot kysymykset, eikä tiennyt niihin vastauksia. Kyllä olisi pitänyt tietää Eput, Nigtingale ja kaikista helpoin oli yliopisto kysymys, oikeasti se oli jopa liian helppo, kun kaikki muut vaihtoehdot olivat Yhdysvalloissa. Jokainen, joka yhtään seuraa edes jotain jenkkiläisiä elokuvia/sarjoja olisi tämän tiennyt. Mutta tyttö oli toki rempseä ja mukava, mutta en haluaisi kyllä, että lapsellani olisi opettaja, jonka yleissivistys on noin huono. Jos ei välttämättä ole varma, oli...
Lue kommentti

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti

Anna Puun teinikuva on herättänyt hilpeyttä Instagramissa.

Vanhojen valokuvien seasta löytyy joskus melkoisia aarteita. Nyt varsinaisen helmen laatikoiden kätköistä on löytänyt muusikko Anna Puu, 35. Hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään 90-luvulta.

Ensi syksynä toisen kerran The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana toimiva Puu kertoo, että kuvassa hän on Kreetalla leirikoulumatkalla. Ikää hänellä on ollut silloin noin 15 vuotta.

– Muistan, että Björk piti sen hiuksia tuolleen sykeröillä ja tietty fanityttönä minä myös, Anna Puu on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on lisännyt hashtägiksi esimerkiksi nuorikapinallinen ja teinianna.

Ainakin 90-luvun teinit tunnistavat kuvasta myös monta muuta ysärivillitystä: farkkurepun, liian isot reisitaskuhousut, skeittikengät ja lasit, joissa on oranssit linssit.

Kuva on herättänyt hilpeyttä myös kommentoijissa: ”Ootko tää sinä?” eräs kommentoija ihmettelee.

Oletko sinä löytänyt hauskan nuoruuskuvan itsestäsi? Lähetä se meille ja kerro, mikä tekee kuvastasi erityisen!