Heikiltä elämää oppia voi. Kuva: Leena Koskela/Sanoma-arkisto

Voisimmeko me kaikki oppia juristi Heikki Lampelalta kepeämpää asennetta ja elämäniloa?

Juristi Heikki Lampela vaikuttaa poikkeusyksilöltä, jolla on paljon – sanotaanko vaikka että suomalaisittain raikkaita – ajatuksia. Ne tuntuvat pohjautuvan poikkeuksellisen vahvaan itsetuntoon, suorastaan ”kaikkivoipaisuuden tunteeseen”, kuten hän itse luonnehtii.

– Minulla on aina ollut poikkeuksellisen vahva itsetunto. Tiedän, että olen ahkera ja nautin kauniista ja aistikkaista asioista. Haluan luoda uraa ja menestyä, Heikki Lampela sanoi Me Naisten haastattelussa viime keväänä (MN 10/2014).

Viime viikonvaihteen Ilta-Sanomissa hän jatkoi samasta teemasta:

– Kun kävelin nuorena hiekkatiellä kädet taskussa, minulla oli vahva ja voimakas tunne. Itsetuntoni ei ole koskaan ollut saavutuksista riippuvainen, vaan luonnostaan vahva. Minulla on vieläkin kaikkivoipaisuuden tunne. Kaikki asiat ovat järjestelykysymyksiä. (IS 31.1.2015)

Kaikki eivät tietysti saa syntymälahjanaan supervahvaa itsetuntoa, mutta voisiko omaa asennettaan muuttaa, jotta elämä olisi kepeämpää? Ehkä Heikki voisi toimia esimerkkinä meille joskus niin ryppyotsaisille tyypeille. Kokosimme haastatteluiden pohjalta Heikin elämänviisauksia. Tässä tiivistetysti suuntamerkkejä heikkimäisen helppoon elämään. Kokeile ja katso, miten arkesi muuttuu!

1. Elämä on helppoa, jos se ei ole monimutkaista

– Olen sellainen ihminen, että minulla ei ole ongelmia. Teen aina parhaani. Jos esimerkiksi parisuhde menee poikki, en koe sitä ongelmaksi. Se on asian luonnollinen järjestys. Suhde elää aikansa. Suhde alkaa ja päättyy. Se on ihan normaalia elämää, Heikki sanoi Ilta-Sanomissa ja jatkoi:

– Minulla ei ole koskaan ollut kriisiä. Se on ihan vieras asia. Kaikki on hallittavissa. Jos joku kuolee, se ei ole minulle kriisi. Tiedän, että en pysty estämään sitä. Suren kuollutta, mutta tiedän, että kuolema kuuluu elämään. Se on yksi osa-alue, jota ei voi voittaa tai välttää. En ole kuitenkaan kylmä ihminen. Olen voimakkaasti tunteva.

2. Muuta näkökulmaa: vastoinkäymiset ovat kivaa vaihtelua!

– Tai jos auto jää korpitaipaleelle, mikä ongelma se on? Tilaan taksin paikalle tai liftaan seuraavaan autoon. Se voi olla jopa kivaa vaihtelua. (IS)

3. Aistikas ympäristö lisää elämän mielekkyyttä, mutta muista: pahvilaatikossakin voi olla onnellinen

– Tykkään asua kauniilla ja vauraalla asuinalueella Munkkiniemessä, missä merenrantaan on 150 metriä. Lähellä asuu viehättäviä ja yritteliäitä ihmisiä. Meitä yhdistää eteenpäin menemisen energiat. Kahden lapsen vanhempana arvostan myös sitä, että asuinalueellamme kiinnitetään huomiota koulutukseen ja käytöstapoihin, Heikki sanoi Me Naisille ja kertoi nauttivansa myös saaristomökkinsä ”esteettömästä horisonttinäkymästä, mikä totta kai lisää mielekkyyttä”.

Mutta pointti tulee tässä:

– Kauneudesta tai hetkestä nauttiminen ei liity vaurauteen tai omistamiseen. Pikemminkin kyse on kyvystä huomata ja nähdä kauneutta ohimenevissä hetkissä. Yhtä hienoja hetkiä voin kokea pyöräkellarissa, jonne olen pujahtanut hauskassa seurassa juomaan kokista. (MN)

– Saan sisältöä tunnelmasta ja sielukkuudesta. Pystyisin olemaan onnellinen, vaikka asuisin suurin piirtein pahvilaatikossa. (IS)

4. Arjen ei tarvitse olla totista – muista pelleily!

– Haluan elää yhtä aikaa monta eri elämää monessa eri maailmassa. Ihminen kaipaa monenlaisia tunne-elämyksiä, naurua ja pelleilyä. Jos ihminen tekee vain töitä, hän kadottaa hymynsä ja kasvot jähmettyvät. (MN)

5. Reilu pitää olla. Erossakaan mies ei piipitä (ks. myös kohta 1.)

– Erotilanteissa miehen pitäisi olla niin kypsä, ettei riitaa synny. Mutta miehet ovat usein piipittäviä ja heikkoja. Jos on tarpeeksi vahva ja oikeamielinen, ei tartte alkaa miekkailla. Se on säälittävää. (MN)

– Minusta kunniallisen miehen pitää avioerossa huomioida lasten äiti ja suostua tämän vaatimuksiin. Tulen antamaan vaimolleni niin monta sataatuhatta euroa kuin hän katsoo tarvitsevansa, jotta voi osaa velattoman asunnon. (MN)

Lue lisää:

Heikki Lampelan ajatuksia rakastumisen huumasta – saa olla teinimäinen

Heikki Lampelan ajatuksia pikaerosta ja pitkävihaisuudesta

Heikki Lampelan mietteitä naisista – enkelin ominaisuuksia löydyttävä

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

No näyttelijä Erkki Saarela totta kai.

IS TV-LEHTI:Maanantaina 70 vuotta täyttänyt näyttämötaiteilija Erkki Saarela on tehnyt paljon ja monenlaista. Hän on tuttu teatterirooleista, opetustyöstä, televisiosta ja paristakymmenestä elokuvastakin.

Erkki Saarela on myös Suomen tunnetuin Dario Fo -tulkki, joka esitti 1980-luvulla Mysterio Buffoa noin 400 kertaa ympäri maata, ja vuosikymmeniä sen jälkeenkin. Tv-töihin kuuluvat esimerkiksi sarjat Hukkaputki, Soitinmenot – kaikki muistavat legendaarisen pastori Sillin – Isänmaan toivot ja Myllyrinne Company.

Elävän arkiston kokonaisuus alkaa miehen tuoreella haastattelulla, jossa hän kertoo urastaan. Tämän jälkeen Teema esittää kaksi 1980-luvun Hukkaputkea, jotka olivat aikanaan uraauurtavia ja ajankohtaisia satiirisia viihdeohjelmia.

Ohjelman poliittiset vitsit naurattavat kummasti yhä, ja monet julkkisparodiat myös. Koko mokoma sietäisi saada uusintakierroksen.

Ensimmäisessä Hukkaputkessa ilakoidaan muun muassa sillä, kutsutaanko Jasser Arafat Suomeen. Uutiskuvamanipulaatioissa päättäjät esiintyvät toinen toisensa jälkeen palestiinahuivit päässään.

Erkki Saarela on mainio, samoin koko työryhmä, johon kuuluivat Kristiina Halkola, Leena Uotila, Tuija Ahvonen, Kari Franck, Jukka Sipilä ja Kari Sorvali. Sarjan silmiäsärkevät väriyhdistelmät kuviollisissa puvuissa ja hieman epäpuhtaasti lauletut musiikkinumerot kruunaavat kokonaisuuden.

Elävä arkisto: Erkki Saarela 70 vuotta, Teema ti klo 21.55

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI

Pysyttele omissa oloissasi, jos seura ei maita. Saatat joutua tänään helposti konflikteihin. Erilaisuus rikastuttaa päivääsi.

 

JOUSIMIES

On aika tehdä muutoksia kotiisi tai ulkonäköösi. Kaikki uusi piristää ja antaa arkeen potkua. Kiinnitä huomiota siihen, miten ilmaiset itseäsi.

 

KAURIS

Selvitä itsellesi, mitä haluat. On aika lopettaa jahkailu ja suunnata täysillä eteenpäin. Älä anna epärealistisia lupauksia.

 

VESIMIES

Taistele tylsyyttä vastaan uusilla seikkailuilla. Ole aktiivinen ja haasta itsesi jatkuvasti. Nyt ei ole aika jäädä jumiin vanhoihin kaavoihin.

 

KALAT

On aika tehdä vastapalveluksia ihmisille, jotka ovat tarjonneet sinulle apuaan. Muutos on sinulle hyväksi. Ole tarkkana, jos joudut neuvottelemaan jostain.

 

OINAS

Keksit hyvän idean läheisesi kanssa. Kyseessä voi olla yhteinen reissu tai muu tulevaisuuden projekti. Älä lipsu budjetistasi.

 

HÄRKÄ

Anna kaikki liikenevä aikasi ihmissuhteille. Uusien tyyppien tapaaminen kuuluu päivän ohjelmaan. Saat tilaisuuden kokeilla jotain erilaista ja jännittävää.

 

KAKSONEN

Luota vain siihen, minkä näet omin silmin. Liikkeellä on hämääviä huhuja, joiden uskominen johtaa ongelmiin. Kysy suoraan, jos jokin epäilyttää.

 

RAPU

Lähde tutustumaan ihmisiin erilaisista taustoista. Tänään sinulle on mahdollisuus avartaa ajatusmaailmaasi. Tapaat erityisen tyypin.

 

LEIJONA

Kotona on luvassa jännitteitä. Hoida ne pois alta diplomatialla ja kärsivällisyydellä. Ole rauhallinen ja ehdota rakentavia ratkaisuja.

 

NEITSYT

Älä anna pikkujuttujen viedä hyvää tuultasi. Pidä huolta terveydestäsi ja korjaa arkiset asiat kohdilleen pienillä muutoksilla. Empaattisuutesi tulee tarpeeseen.

 

VAAKA

Älä kasaa paineita itsellesi. Jos jokin ei suju, selvitä ongelmat syyt juurta jaksaen. Ratkaisut ovat yksinkertaisia ja lähellä.