Kuva: Shutterstock

Tulevan kesän morsian, muutama vinkki ennen juhlarumbaa!

Nyt osaan jo nauraa, mutta hääpäivänä päänahkaa nuoleva lettikampaus, shokkiväri huulilla, möykkäröivät häävieraat ja stressi onnistuneista juhlista eivät saaneet hymyä huulille. Kunpa joku kokenut olisi kertonut minulle, mitä hääpäivä oikeasti tuo tullessaan! Avioitumaton, lue ennen hääjuhliasi alta löytyvät vinkit.

1. Hyväksy jo etukäteen, ettei polttareistasi tule maailman parhaita bileitä.

Kun 20 eri kaveriporukan edustajaa laitetaan samaan saunatilaan, voi tiedossa olla mielipide-eroja, sietämättömiä yhteenottoja ja humalaista tilitystä. Ole onnellinen, kun et tiedä, millaisia riitoja polttarisuunnittelut ovat sisältäneet.

2. Valitse kaaso – tai mahdollisimman monta.

Kaasous ei ole pelkkä kunniatehtävä, vaan morsiamelle apukeino selvitä hulluimman hääahdingon yli. Kaasot korjailevat hääpuvun alta pilkottavia rintaliivejä, järjestelevät kukka-asetelmia hetki ennen juhlia ja hakevat tupakkaa kioskilta hermorauniolle morsmaikulle.

3. Päätä tärkein asia ja panosta siihen.

Hääpaikka, ruoka, musiikki, tunnelma? Vain miljonääreillä on varaa panostaa kaikkeen. Mikä on teille tärkeintä? Panostakaa siihen. Häitä järjestävälle on tarjolla monia apuvälineitä hääsuunnittelijoista hääsivustoihin.

4. Sinustakin saattaa tulla hirviömorsian.

Vaikka vain hetkellisesti. Usein se kuitenkin annetaan anteeksi jälkikäteen. Häiden järjestäminen on stressaavaa, ja onneksi moni tietää sen.

5. Luota tuttuun ja turvalliseen.

Älä kokeilla häätyylissä mikro-otsista, himoitsemaasi lettikampausta tai trendikästä neonväriä huulilla. Jos kuitenkin haluat repäistä, älä tihrusta itkua hääkuvia katsellessa, vaan opettele nauramaan itsellesi.

6. Loukkaat jotain ainakin kerran.

Laitat vieraasi istumaan hänen entisen kumppaninsa viereen. Mieli pahoitettu! Isovanhemmat unohdat kiitospuheesta. Mikä emämoka! Et pyydä rakasta ystävääsi kaasoksesi. Tämä ei jää tähän! Älä välitä, vaan yritä unohtaa.

7. Joku juo itsensä liian humalaan.

Miettikää jo etukäteen, miten tällaisessa tilanteessa toimitaan. Esimerkiksi bestmanilla tai kaasolla voi olla valtuudet pyytää humalaista ja riidanhaluista möykkäröijää poistumaan.

8. Rentoudu.

Älä jännitä tai huolehdi liikaa, vaan ole ja nauti. Vieraat osaavat pitää huolen omasta viihtyvyydestään. Häihin tullaan juhlimaan rakkautta ja usein pelkkä hyvä seura riittää onnistuneeseen tunnelmaan.

9. Parasta häissä on se, että ne on nyt vietetty.

Tätä ei moni myönnä, mutta huojentavin hetki on, kun viimeiset vieraat ovat poistuneet tai hääpari pääsee vihdoin lähtemään hääpaikalta ja jättämään juhlat jonkun luotettavan käsiin. Ihanin hetki taas on aamulla, kun herää uuteen päivään avioituna ja juhlat taakse jättäneenä.

10. Muista: Älä tee mitään pakosta.

Järjestä kirkkohäitä, kutsu eksääsi myötätunnosta, pukeudu valkoiseen, heitä kimppua tai tarjoa kallista samppanjaa, johon sinulla ei ole varaa. Menette naimisiin toisianne varten ja olette aikuisia, joten saatte päättää itse, millaiset juhlanne ovat.

Vinkit on kerätty Me Naisten toimituksen avioituneilta.

Lue myös:

Etkö ole varma tulevasta aviopuolisostasi? Ota häävakuutus!

Pelkäätkö sormuksesi puolesta? Uusi keksintö suojaa timantteja kovassakin menossa

Tällaista on häämuoti vuonna 2014

Varoitus Fifty Shades -faneille: juttu sisältää juonipaljastuksia.

Nyt se on julki! Nimittäin Fifty Shades Darkerin virallinen traileri. Ja kyseessähän on siis E.L. Jamesin Fifty Shades of Grey -trilogian kakkososaan perustuva elokuva.

Jatkuuko Anastasian ja Christianin rakkaustarina? No, siltä vaikuttaisi. Tosin nyt Anastasia sanelee säännöt, joten luvassa on vähemmän piiskaa ja enemmän tavallista vaniljaseksiä. Ainakin aluksi.

Traileri kyllä lupailee myös naamioleikkejä ja kuumaa suihkuseksiä vaatteet (!) päällä. Myös juonesta on tihkunut paljastuksia: saamme muun muassa tietää asioita Christianin taustasta, niin hänen perheestään kuin entisistä rakastajistaan, joista yhtä esittää Kim Basinger, 62.

Fifty Shades Darker saa ensi-iltansa ystävänpäivänä 2017, tasan kaksi vuotta sarjan ensimmäisen leffan jälkeen. Trilogian päätösosaa fanien ei välttämättä tarvitse odottaa kuitenkaan kahta vuotta, sillä kolmosraina Fifty Shades Freed kuvattiin yhtä aikaa kakkosen kanssa.

Sitomisleikkeihin mieltyneiden rakastavaisten Anastasian ja Christianin rooleissa nähdään jälleen Dakota Johnson ja Jamie Dornan.

 

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa tapetin poistaminen saa Tiinan ja Samuelin hermot kireällä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman illan jaksossa seurataan, kuinka parit muuttavat yhteen. Mikko muuttaa Heidin luo Turkuun,  Milla Kimmon kotiin Helsinkiin ja Samuel Tiinan luo Vantaalle. Tiina toivoo, että hänen asuntonsa tuntuisi myös Samuelista omalta ja on valmis tekemään siellä muutoksia. Samuel ei pidä olohuoneessa olevasta New York -aiheisesta tapetista, joten pari päättää remontoida seinän. Kaksikon pitää kuitenkin ensin poistaa tapetti ennen kuin he voivat maalata seinän valkoiseksi.

”Nyt alkoi huumori loppua tästä talosta.”

Tapetin poistaminen osoittautuu kuitenkin hankalammaksi kuin kumpikaan heistä kuvitteli. Ei mene kauan, kunnes Tiinalla kiristyy pinna. Samuel yrittää monesti rauhoitella Tiinaa, mutta hänelläkin menee hermot, kun Tiina ei lopeta panikoimista.

– Mä en jaksa tätä enää. Tää oli maailman typerin idea ikinä, Tiina sanoo jaksossa.

– En mäkään tätä enää jaksa. Nyt alkoi huumori loppua tästä talosta, Samuel sanoo.

Aikaisemmissa jaksoissa Samuelilla ja Tiinalla on mennyt hyvin, mutta saman katon alla molemmat huomaavat toisissaan ärsyttäviä puolia. Kuva: Ava
Aikaisemmissa jaksoissa Samuelilla ja Tiinalla on mennyt hyvin, mutta saman katon alla molemmat huomaavat toisissaan ärsyttäviä puolia. Kuva: Ava

Tiina pelkää, että Samuel tuhoaa hänen lattiansa

Välillä molemmat tsemppaavat ja edistyvät urakassa, mutta Tiinan hermot palavat silti vähän väliä. Erityisen paljon Tiinaa ärsyttää se, miten huolimattomasti Samuel käyttää vettä tapetin kostuttamiseen. Hän pelkää, että Samuel tuhoaa hänen lattiansa.

– Mä saan slaagin tosta veden määrästä, Tiina kommentoi.

Samuel yrittää selittää, että ei vettä niin paljon roisku, että siitä koituisi vesivahinko.

– Okei. Mä vaan tekisin sen itse eri lailla, Tiina sanoo.

– No tuu tekemään. Saat tulla tekemään. Tää ei oo mulle mikään kliimaksi, Samuel närkästyy.

Näet klipin Samuelin ja Tiinan remonttiurakasta MTV.fi:n sivuilta.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla kello 21.00.