Se työhaastattelu menee takuulla penkin alle. Kuva: Shutterstock
Se työhaastattelu menee takuulla penkin alle. Kuva: Shutterstock

Asennon oikaiseminen saattaa auttaa skarppaamaan.

Kädet tärisevät, posket punoittavat, jalat haluavat juosta pakoon.

Hermostuminen ennen h-hetkeä on ihan luonnollista, mutta silti niin rasittavaa. Ratkaisu epävarmuuden ja vapinan hallintaan on kuitenkin aivan yksinkertainen.

Professori Amy Cuddy Harvardin yliopistosta esittää, että vartalon asentoa muuttamalla saa hetkessä lisää itsevarmuutta. Cuddyn vinkit on suunnattu nimenomaan naisille, sillä naisilla on luontainen taipumus tehdä itsestään pienempiä kuin ovat.

Riittää, että tarkkailee miesten ja naisten käyttäytymistä julkisissa. Siinä missä naiset matkustavat jalat supussa laukku tiukasti sylissään, näkee miehiä istumassa jalat harallaan, tilaa ottaen. Toisin sanoen naisten kehonkieli on usein sulkeutuneempi kuin miesten, minkä vuoksi myös naisten hermostuneisuus voi olla yleisempää.

Cuddin mukaan itsevarmuutta lisäävät testosteronitasot voivat nousta peräti 20 prosenttia, jos istuu tai seisoo tietyllä tavalla. Kun ottaa mahtipontisen, miehisemmän asennon, myös mieli voimaantuu. Jos taas keho on painunut lysyyn, on fiiliskin epävarma ja voimaton.

Tee näin

Hartiat taakse

Pyöräytä hartiat taakse ja ota hyvä ryhti. Säilytä keskivartalossa pito, jolloin ryhti pysyy.

Ota tilaa

Pidä kädet ja jalat hieman leveämmällä, kehosi keskilinjan ulkopuolella. 

Katse ylös

Liian tiukka katsekontakti ei välttämättä ole hyvästä, vaan voi tuntua epäaidolta. Esimerkiksi työhaastattelutilanteessa vilkaisu ylöspäin silloin tällöin antaa aidon ja itseluottamusta huokuvan vaikutelman. Alaspäin vilkuilu puolestaan viestii alistuneisuudesta.

Hymyile

Etenkin ensitapaamisilla, kuten työhaastattelussa tai treffeillä, vastapuoli tarkkailee, miten lämpimältä toinen vaikuttaa. Paras keino viestiä lämpöä on tietysti hymy. Jos se tuntuu pakotetulta, voit testata erikoista kikkaa ennen kohtaamista: Ota kynä hampaidesi väliin vaakatasossa ja pidä siinä pari minuuttia. Lihakset suun ja silmien ympärillä keskittyvät hymyasentoon.

Sormet sojossa

Paina kämmenet pöydällä edessäsi toisiaan vasten siten, että sormet osoittavat kattoon. Anna sormenpäiden nojata toisiinsa ja levitä kämmeniä kauemmas toisistaan. Anna hartioiden rentoutua. Tämä asento viestii vastapuolelle itsevarmuutta.

Älä kyyristele

Älä tuijota kännykkää tai tablettia juuri ennen tärkeää tapaamista. Silloin asento painuu kasaan ja itsevarmuus hupenee. Jos tekee kuitenkin mieli räplätä puhelinta, kannattaa säilyttää ryhdikäs asento pitämällä kännykkää silmien tasolla. Niin hölmöltä kuin asento näyttääkin, takaa se itsevarmemman asenteen.

Työpaikalla itsevarma fiilis säilyy, kun istuu tai seisoo ryhdikkäästi pöytäkoneella eikä kyhjötä esimerkiksi tabletin äärellä.

Puhu rauhallisesti

Kun asento on hallussa, on puhuminenkin helpompaa. Rauhallisemmin ja hieman matalammalla äänenpainolla puhuminen luo vakuuttavuutta ja pitää rentona. Kun asento painuu kasaan, tulee puheestakin pinkeämpää ja nopeampaa – hermostuneemman kuuloista.

Älä hipelöi hiuksiasi

Suortuvien näpertely tai niskan hierominen ovat merkkejä epävarmuudesta. Pidä kädet poissa pään seudulta ja anna niiden levätä esimerkiksi pöydällä.

Lähde: Daily Mail

Naisille jää näissä kaverielokuvissa vain heteroalibin rooli.

Henkivartija Michael Bryce (Ryan Reynolds) tyrii työkeikallaan pahanpäiväisesti. Onneksi Michaelin ex-naisystävä Amelia Ryder (Elodie Yung) tarjoaa hänelle tilaisuuden todistaa ammattitaitonsa. Michael saa tehtäväkseen toimittaa inhoamansa palkkamurhaaja Darius Kincaidin (Samuel L. Jackson) Haagiin. Kincaid on kutsuttu todistamaan Kansainvälisessä tuomioistuimessa Valko-Venäjää diktaattorin elkein johtavaa presidentti Dukhovichiä (Gary Oldman) vastaan.

Patrick Hughesin ohjaama uutuus The Hitman’s Bodyguard noudattelee kaveruskomedioiden tuttua kaavaa. Lajityypin kivijalka on Tappava ase, jossa sähäkästi sanailevaa kyttäkaksikkoa näyttelivät Mel Gibson ja Danny Glover. Näissä elokuvissa kaverukset ovat yleensä niin kiinni toisissaan, että naisille jää vain heteroalibin rooli. He ovat mukana tarinassa vain todistaakseen, etteivät päähenkilöt ole homoja, vaikka viihtyvätkin mieluiten keskenään. Miesten suhde etenee samalla tavalla kuin Hollywood-romansseista: toisiaan inhoava parivaljakko mieltyy toisiinsa, kunhan on ensin saanut ärhennellä keskenään. Näinhän miesten ja naistenkin suhde saa alkunsa, mikäli Hollywoodia on uskominen.

Hughes ei tuo tähän kuvioon mitään uutta. Aina kun katsoja on pitämäisillään leffasta, Jackson murjaisee sovinistisen tai homofobisen vitsin. Niin, eihän sitä tosiaan olla homoja, vaikka ollaan kahden.

Katso traileri:

The Hitman's bodyguard

**

Ensi-ilta 18.8.

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Kuvien jakaminen turmapaikalta pyydetään lopettamaan, jotta poliisit saisivat työrauhan syyllisten löytämiseksi.

Torstai-iltana 13 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon Barcelonan suosituimmalla kävelydadulla. Isis on julistautunut iskun tekijäksi.

Las Ramblas -kävelykadulle kohdistuneen terrori-iskun jälkeen Twitter on alkanut täyttyä kissojen kuvista aihetunnisteella #barcelona. Ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kissakuvat ovat vastaus terrorismille. Ilmiö sai alkunsa Belgian terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015, ja ajatus sen taustalla on antaa poliisille työrauha jakamalla kuvia kissoista turmapaikan ja uhrien sijaan. Nyt myös Barcelonan iskuihin vastataan kissoilla.

Lue lisää: Kissakuvista tuli Brysselin terroristijahdin symboli

”Pyydän, postatkaa kuvia kissoista Las Ramblasilla loukkaantuneiden ihmisten sijaan. Älkää välittäkö tietoa terroristeille”, käyttäjä nimeltä Fortino Tapia twiittasi.