– Nuorena olin rakastuneena hysteerinen. Aikuisena ei enää tarvitse olla järkyttyneessä rakastumisen tilassa, kun voi olla varma rakkaudestaan, näyttelijä Minttu Mustakallio sanoo. Kuva: Jouni Harala.

Näyttelijä Minttu Mustakallio muistaa huomioida puolisoaan Tuomas Rinta-Panttilaa päivittäin: – Asioita pitää tehdä yhdessä. Ei voi vain porskuttaa suhteessa yksin.

Näyttelijä Minttu Mustakallio, 41, on viime vuosina nähty sinkkuroolissa toisensa perään. Hittisarjassa Klikkaa mua Minttu esitti netistä miestä etsivää Ellaa.

Parhaillaan elokuvateattereissa pyörivässä Viikossa aikuiseksi -leffassa Mintun roolihahmo, petetty ja jätetty Saara, toivoo löytävänsä kumppanin aikuisten protuleiriltä.

Oikeassa elämässä Mintun ei ole tarvinnut juosta rakkauden perässä.

Hän on elänyt yhdessä näyttelijämiehensä Tuomas Rinta-Panttilan kanssa pitkälti toistakymmentä vuotta. Parilla on kolme lasta, ja vaikka arjen logistiikassa on välillä säätämistä, Minttu kertoo olevansa onnellinen.

– Aikatauluja pitää sumplia, jos meillä molemmilla on samaan aikaan isoja töitä. Mutta sekin auttaa, kun tietää, etteivät päällekkäiset työt kestä ikuisesti.

Huomioimalla toisen pääsee parisuhteessa jo pitkälle.

– Aina en luultavasti edes muista arvostaa sitä, että toinen on joka päivä vieressäni. Ja että voin olla siitä varma joka päivä.

Pesunkestävä romantikko

Nuorena tyttönä Minttu oli kova rakastumaan, mutta Tuomakseen ihastuminen Teatterikorkeakoulussa yllätti hänet itsensäkin.

– Oli outoa, että meillä kolahti. En ollut ajatellut Tuomasta ihmisenä, johon rakastuisin.

Mintun ja Tuomaksen häitä juhlittiin ystävien ja sukulaisten kesken yli kymmenen vuotta sitten.

– Muistan ihanan tunnelman ja sen, että itkin joka välissä, Minttu kertoo.

–  Minulle naimisiin meno tuntui kauhean selvältä ja minusta on kivaa olla naimisissa, vaikken osaa sanoa miksi.

Mintun mielestä pitkässä suhteessa toista ei saa unohtaa.

– Ei voi porskuttaa yksin suhteessa, vaan asioita pitää tehdä yhdessä. Eikä sen tarvitse olla mitään suurta ja erikoista. Me hoidamme kotihommat fifty-fifty, kyselemme, miten menee eikä kumpikaan jätä toista oman onnensa nojaan.

Tarkka ja omistautuva

Minttu kertoo näkevänsä vaivaa ihmissuhteidensa eteen, vaikka on välillä kiireinen kumppani.

– Olen luultavasti myös rasittava, sillä voin olla tarkka ja hyvin omistautuva.

– Olen nopea tarttumaan asioihin ja jatkuvasti liikkeessä, mikä voi tuntua jyräämiseltä, koska Tuomas on rytmissään hitaampi.

Mutta vastakkaiset luonteenpiirteet myös tasapainottavat suhdetta.

– Tuomas on luotettava, järkevä ja rauhallinen. Hän saa minut nauramaan, Minttu kertoo.

Millainen Minttu on rakastuneena? Miten usein hänen sydämensä on särkynyt? Kuka on Mintun elämän suuri rakkaus? Lue lisää Me Naisten numerosta 6/2015.

Lue lisää:

Näyttelijä Minttu Mustakallio: ”Onneksi ei tarvitse enää deittailla”

Johanna Vuoksenmaan uutuusleffa on mainiota kipupistekomiikkaa – lue arvio.

Matti Röngän kanssa seurusteleva ohjaaja Johanna Vuoksenmaa: ”Rakastuminen aikuisena tuntuu hyvältä”

Minttu Mustakallio

Näyttelijä on syntynyt 23.7.1973 Ylivieskassa.

Tehnyt lukuisia kehuttuja rooleja muun muassa Kansallisteatterin lavalla.

Muistetaan muun muassa televisiosarjasta Klikkaa mua ja Vino Show, joka jatkuu keväällä.

Luulosairas Kansallisteatterissa 22.4. alkaen.

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri -elokuva ensi-illassa 13.2.

Viikossa aikuiseksi -elokuva parhaillaan leffateattereissa.

Asuu Helsingissä miehensä näyttelijä Tuomas Rinta-Panttilan ja kolmen lapsen kanssa.

Tämänkin tiedon kanssa pitää nyt sitten elää.

Gilmoren tytöt -huuma käy nyt kovana, sillä vuosina 2000–2008 pyörinyt hittisarja palaa pian ruutuun. Netflix julkaisee 25. marraskuuta neljä 90-minuuttista uutta jaksoa.

Viime viikonloppuna Yhdysvalloissa vietettiin sarjan fanien järjestämä Gilmore Girls Fan Festival -tapahtumaa, jossa kävi ilmi jymyuutinen. TVLine-sivuston järjestämässä paneelikeskustelussa sarjan roolittaja Jami Rudofsky paljasti, että nyt supersuosittu kanadalaisnäyttelijä Ryan Gosling, 35, oli aikoinaan ehdolla sarjaan.

Rudofsky oli aiemmin pestannut Goslingin mukaan indieleffaan ja ihastunut nuoren näyttelijän lahjoista. Gosling oli koekuvauksissa pienehköön rooliin Gilmoren tytöissä. Rudofsky muistelee, että kyseessä oli ehkä jalkapalloilijahahmo. Valitettavasti esiintyminen ei mennyt putkeen, ja muut tekijät ihmettelivät, mitä Rudofsky oli oikein ajatellut.

Tuolloin Gosling ei ollut vielä saavuttanut suursuosiota. Hän teki viihdeuraa jo lapsena, mutta näyttelijän iso läpimurto oli vuonna 2004 ilmestynyt romanttinen draamaelokuva The Notebook – rakkauden sivut.

Luultavasti Gilmoren tyttöjen tekijöitä on myöhemmin kaduttanut aika tavalla, etteivät he nähneet Goslingin potentiaalia.

No, Goslingilla on toki pyyhkinyt aika mukavasti ilman sarjan vetoapuakin.

GIPHY

Nyt Gilmoren tyttöjen fanit spekuloivat vimmaisesti, kenen eksänsä kanssa Rory (Alexis Bledel) päätyy yhteen paluujaksoissa: Deanin, Loganin vai Jessin. Mutta entä jos mukana pelissä olisi Ryan Gosling? Siinä tapauksessa me tiedämme, kenen puolta pitäisimme!

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti

Madonna saattaa olla provokaattorina, show-esiintyjänä ja tanssijana vailla vertaa, mutta muusikkona Lady Gaga on kuin toiselta planeetalta.

Eihän tämä lopulta täysin yllätyksenä tullut.

Lady Gagan viides albumi Joanne on pääosin maanläheinen ja juureva aikuispoplevy. Se alleviivaa maanläheisyyttä ja aitoutta kansikuvissaankin: Gaga ilman meikkejä, maskeja ja naamiaisasuja. Biisivalikoimasta kuuluu vähintään yhtä iso osuus kantrille ja 1960-luvun soulille kuin huippuunsa tuotetulle dance-popille.

Näin Gagan uusi levy edustaa jotain, mitä ilmeisin esikuva ja kilpailija Madonna ei koskaan uskaltanut tehdä.

Levy paljastaa syyn. Madonna saattaa olla provokaattorina, show-esiintyjänä ja tanssijana vailla vertaa, mutta muusikkona Lady Gaga on kuin toiselta planeetalta. Gagan kirkkaasta karheaan yltävä sielukas ääni osuu nuottiin ja tulkitsee sujuvasti niin kantria kuin diskoa. Sellaisessa ei ole kyse show-elementistä, se on silkkaa lahjakkuutta.

Kenties Gaga haluaa kasvaa Bowien kaltaiseksi kameleontiksi, joka voi tehdä mitä vain ja milloin huvittaa?

Gaga on säveltänyt levynsä kappaleet muun muassa sellaisten vaihtoehtorokkareiden kuin Beckin ja Queens Of The Stone Age -yhtyeen Josh Hommen kanssa. Jälkimmäisen nimikappale ja folk-tähti Father John Mistyn kanssa tehty Motown-jäljitelmä Come To Mama auraavat Gagaa renessanssi-ihmeeksi, joka voi kikkailla yhtä lailla kantrilegenda Dolly Partonin kuin R&B-, dance- ja poptähti Rihannan leikkikentällä ilman, että se särähtää.

Kenties Gaga haluaa kasvaa Bowien kaltaiseksi kameleontiksi, joka voi tehdä mitä vain ja milloin huvittaa?

Todennäköisesti Gagasta ei kuitenkaan koskaan ole katu-uskottavaksi hipster-suosikiksi. Tai eihän sitä tiedä. Kuunnelkaa vaikkapa Mistyn kanssa tehty Sinner's Prayer. Tuokaa rinnalle kuka tahansa Flow-festivaaleilla viime vuosina esiintynyt naispuolinen, juureva ja ”indie-uskottava” laulaja-lauluntekijä.

Lady Gagalla ei ole kerrassaan mitään hävettävää.

Katso ja kuuntele levyltä biisi Perfect Illusion:

Lady Gaga: Joanne

(Universal)

Mitä hullummaksi Saara Aalto heittäytyy Britannian X Factorissa, sen uskottavampi hän on.

Muusikko Saara Aalto on saanut kuulla vaikka miten pitkään, että jokin hänessä mättää. Koko paketti on näennäisesti ollut kunnossa, mutta silti hänen on väitetty vaikuttavan epäuskottavalta.

Nyt voimme unohtaa nuo puheet. Viikonloppuna esitetyssä Britannian X Factor -jaksossa Saaran esittämä versio Björkin It’s Oh So Quiet -kappaleesta oli niin ylitsevuotava, että se oli vihdoin uskottava. Koko tuomaristo taputti Saaralle seisaaltaan eikä ylisanoissa säästelty. Saara pääsi ohjelmassa yleisöäänten perusteella suoraan jatkoon.

Vaikka Saara on ollut aiemmin prinsessapukuineen ja maneereineen muka vähän liiankin näyttävä, hän ei sittenkään ole ollut sitä tarpeeksi. Nyt Saara veti niin kunnolla överiksi, ettei voi kuin ihailla. Tämä on se Saaran juttu, tätä lisää!

Ehkä uskottavuuden puute ei alun alkaenkaan ole edes ollut Saaran, vaan meidän vikamme. Me ajattelemme liian helposti, että todellista aitoutta on se, ettei tee itsestään numeroa. Pitäisi olla vaatimaton, nöyristelevä ja sulautua joukkoon. Kimallus, höyhenet, hullut puvut ja taustatanssijat ovat mukamas pelkkää sielutonta show'ta.

”Vaatii asennetta, että uskaltaa näkyä.”

Höpö höpö. Oikeasti vaatii asennetta, että uskaltaa näkyä. Överiksi vedetty erottuminen joukosta ei tarkoita sitä, että sydän puuttuu. Vai voiko joku vielä Saaran uusimman esityksen jälkeen väittää, ettei hän tekisi tätä täydellä sydämellä?

Saara näyttää saavan lisää voimaa siitä, mitä enemmän hän loistaa. Ja kun hän uskaltaa tehdä sen, hän levittää meille muillekin hyvää oloa. Se on harvinaislaatuinen lahja, josta sekä hänen että meidän kannattaa olla ylpeitä.

Oikeastaan Saara on tainnut hämätä meitä koko ajan. Hän ei ole mikään prinsessa, hän on kuningatar.