Vuonna 1997 tapahtui niin paljon ihania asioita, että melkein tulee tippa linssiin. Muistatko vielä nämä?

Vuonna 2016 tapahtui monia ikäviä asioita (niin kuin kaikkina muinakin vuosina). Mutta onneksi vuonna 2017 on syytä juhlaan. Ensi vuonna nimittäin moni tärkeä asia täyttää 20 vuotta.

Cosmopolitan -lehti on listannut kymmeniä synttärisankareita. Lisäsimme listaan omat huomiomme (jotkut tosin surullisia).

Nämä asiat muistuttavat meitä myös maanpäällisen elämän rajallisuudesta: emme ole ikuisesti nuoria.

Nämä täyttävät ensi vuonna 20 vuotta – tai niistä tulee kuluneeksi 20 vuotta.

1. Titanic

2. South Park -sarja

 

A photo posted by South Park (@southpark) on

3. Jari Sillanpään Bum Bum Bum -kappale

4. Fasupala -vohvelikeksi (nykyään Fanipala)

Kuva: Sanoma-arkisto
Kuva: Sanoma-arkisto

5. Kummelien Kultakuume -elokuva

6. Linda-siideri tuli kauppoihin

Kuva: Sanoma-arkisto
Kuva: Sanoma-arkisto

7. The Joulukalenteri -ohjelma

8. Ultra Bran Sinä lähdit pois -kappale

9. Don Huonojen Hyvää yötä ja huomenta -kappale

10. Harry Potter ja viisasten kivi -kirja (Harry Potter and the Philosopher's Stone)

11. Men in Black -elokuva

12. Jääkiekkoilija Sebastian Aho

Kuva: Sanoma-arkisto / Ville Honkonen
Kuva: Sanoma-arkisto / Ville Honkonen

13. Instagram-tähti ja laulaja Benjamin Peltonen

Kuva: Warner
Kuva: Warner

14. Kylie Jenner (Kardashian-Jenner-kohuklaanin kuopus)

15. Aquan Barbie Girl -kappale

16. Austin Powers – Kumma jätkä -elokuva (International Man of Mystery)

17. Rammsteinin Du Hast -kappale

18. Kadonnut maailma – Jurassic Park -elokuva (The Lost World)

19. Dianan kuolema

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

20. Hansonien MMMBop -kappale

Mistä sinä muistat vuoden 1997? Kerro kommenteissa!

 

Hampstead on siveä senioriromanssi, jossa epätodennäköinen pari löytää toisensa.

Yhdysvalloista Lontoon Hampsteadiin muuttanut Emily (Diane Keaton) on miehensä kuoltua tuuliajolla. Hän tutustuu sattumalta Davidiin (Brendan Gleeson), joka asustelee itse kyhäämässään hökkelissä Heath-puistossa. Epäsuhtainen pari alkaa tuntea vetoa toisiaan kohtaan.

2010-luvulla on pikkuhiljaa alettu ymmärtää, että eläkeläisetkin ovat innokkaita elokuvissa kävijöitä, eivätkä supersankarisarjakuvafilmatisoinnit välttämättä kiinnosta heitä. Viimeistään vuonna 2011 ilmestynyt sympaattinen hyvän mielen komedia The Best Exotic Marigold Hotel osoitti, että harmaat pantteritkin voivat rynnistää teattereihin niin sankoin joukoin, että elokuvasta tulee hitti.

Tähän markkinarakoon takoo Joel Hopkinsin ohjaama uutuus Hampstead. Senioriyleisölle suunnattu romanttinen draama on yllättävän siveellinen. Pääparin fyysinen läheisyys jää vain yhteen suudelmaan. Kuvitteleeko ohjaaja tosiaan, että varttuneemmat katsojat ovat siveydensipuleja?

Kiinnostavinta Hampsteadissä on puvustus. Emilyn hahmon vaatevarasto tuo kovasti mieleen Keatonin ikonisen nimiroolin Woody Allenin vuonna 1977 ilmestyneessä hittikomediassa Annie Hall. Keaton ammensi elokuvan puvustuksen omasta vaatekaapistaan: miestenhousuja, kravatteja, pikkutakkeja. Ikoninen tyyli oli valmis. Hampsteadin puvustaja Liza Bracey nostaa hattua Annie Hallin unisexstailille.

Katso traileri:

Hampstead

***

Ensi-ilta 11.8.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

LEIJONA

Älä lykkää myöhemmäksi tärkeitä käytännön asioita. Paperivuoren kimppuun on syytä käydä heti, kun mahdollista. Käytä energiasi viisaasti.

 

NEITSYT

Vältä ylireagointia. Kuulet tänään kommentteja, joita ei ole helppoa ottaa vastaan. Draamaa ei synny, jos pidät hermosi kurissa.

 

VAAKA

Sinun on vaikea tehdä päätöksiä tänään. Ilmassa on epävarmuutta. Älä anna kenenkään kasata sinulle paineita.

 

SKORPIONI

Tärkeintä on, että liikut eteenpäin. Älä jätä kesken mitään, vaan sinnittele hankalatkin urakat loppuun asti. Pyydä apua tarpeen vaatiessa.

 

JOUSIMIES

Maisemanvaihdos avartaa ajatusmaailmaasi. Saat uuden näkökulman dilemmaan, joka on kiusannut sinua pitkään. Onni ei ole nyt puolellasi raha-asioissa.

 

KAURIS

Määrätietoisuus vie sinut pitkälle. Nosta äänesi kuuluviin, niin saat taustatukea ideallesi. Luota itseesi ja ylläty iloisesti lopputuloksesta.

 

VESIMIES

Saat kritiikkiä, joka saa sinut epäilemään kykyjäsi. Joku kasaa nyt tahallaan esteitä tiellesi. On aika laittaa kaikki peliin.

 

KALAT

Raha-asiat ovat tänään etusijalla. Lupaava tilaisuus odottaa sinua aivan kulman takana. Tartu siihen ja tee uskalias siirto.

 

OINAS

Toimit tänään sovittelijana. Perheen sisällä nousee pintaan jännitteitä, jotka kaipaavat selvittämistä. Ole diplomaattinen ja etsi kaikkia tyydyttäviä ratkaisuja.

 

HÄRKÄ

Joku tuottaa sinulle pettymyksen. Älä anna yksittäistapauksen lannistaa sinua. Suuntaa katse kohti tulevaa ja laadi uusia suunnitelmia.

 

KAKSONEN

Keskity olennaiseen. Joku yrittää harhauttaa sinua sivupoluille. On tärkeää, että pidät päämääräsi mielessäsi kaikesta huolimatta.

 

RAPU

Luvassa on myöhästelyä ja hermojen kiristymistä. Älä anna periksi. Etsi vaihtoehtoisia reittejä ongelmien sattuessa kohdalle.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!