Monikameraohjaaja Niko Nykänen (keskellä) ohjaa The Voice of Finlandin lähetystä ulkotuotantoautosta. Nikon oikealla puolella kuvamiksaaja Jan-Aslak Leino ja vasemmalla kuvaussihteeri Janica Wahlström. Kuvat: Panu Pälviä.
Kenraaliharjoituksissa tähtivalmentajat ja heidän neuvonantajansa antavat laulajille viime hetken vinkkejä.
Apulaistuottaja Mervi Päivinen ja käsikirjoittaja Minna-Ella Aaltonen ehtivät kiireiltään tuotantopalaveriin, jossa käydään läpi päivän aikataulua.
Liisa Tulkki meikkaa kevyesti laulaja Antti Railion ennen kuin tämä astuu kameroiden eteen.
Axl Smith harjoittelee juontojaan käsikirjoittajan laatimista juontokorteista.
Esiintymisvalmentaja Ville Pusa seuraa kenraaliharjoitusta keskittyneesti.
Laulajakoordinaattori Jukka Viitasaari jännittää kilpailijoiden kanssa studion ulkopuolella. Esiintymisvuoroaan odottavat Antti Railio, Christa Renwall ja Tomas Höglund.
Kuvausryhmä seuraa, kuinka Teuvo Loman ja Niko Helenius jännittävät ystävänsä puolesta takahuoneessa.

The Voice of Finland -ohjelmaa tehdään Turun Logomossa yli satapäisen tuotantoryhmän voimin. Kuvauspäivänä jännitetään pahvikulisseissa, etsitään kadonnutta juontajaa ja kiistellään laulajavalinnoista. Televisiossa nähdään sitten ihan jotain muuta.

Kello 10

Laulaja Gary Revel Jr. näyttää hermostuneelta. Hän seisoo kirkkaiden valojen alla, kameraryhmän edessä ja hengittää syvään.
– Voit pyöriä sillä alueella ja availla ääntäsi. Ihan mitä nyt teetkin yleensä ennen keikkaa, ohjaaja Toni Tuominen opastaa.
Gary nyökkää, ja kun kamera alkaa pyöriä, hän puhkeaa laulamaan niin, että koko vaunuhalli kajahtaa.

Garystä kuvataan inserttiä Voice of Finlandin kaksintaistelujaksoon. Televisiosta katsottuna kyseessä on pätkä, jossa kilpailija availee ääntään ja purkaa jännitystään ennen kuin asettuu tähtivalmentajien ja yleisön eteen taistelemaan jatkopaikastaan. Mutta nyt, aamukymmeneltä se on vain ihan tavallinen kuvaushetki, sillä Gary ei ole lauluvuorossa vielä kymmeneen tuntiin.

Aamun aikana odottelukuvia otetaan kaikista 24 kilpailijasta. Toiset pärisyttävät huuliaan, hymisevät ja kiljahtelevat. Toiset taas istuvat aivan hiljaa, hieman pelokkaan näköisinä. Vaikka kohtaus onkin lavastettu, kilpailijoiden jännitys puskee läpi aitona.

Sillä aikaa kun vaunuhallissa kuvataan, studion puolella rakennetaan monikameraa, asetellaan valoja ja teipataan punaisia mattoja lattiaan illan lähetyksiä varten. Miesten askeleet ovat nopeita ja radiopuhelimet käyvät kuumina. Kiireiseltä näyttää myös tuottaja Anne Wahlström, joka suhaa turkulaista kulttuurikeskus Logomoa ristiin rastiin korot kopisten, musta nahkakansio kädessään. Jokaisella tuntuu olevan Annelle asiaa.

– Onko Axlia näkynyt? Se on myöhässä eikä sen kännykkäkään toimi, käytävällä vastaan tuleva stylisti Annette Tamminen kysyy huolestuneena.
Hän on kiertänyt Logomon ympäri ja kysynyt kaikilta. Juontaja Axl Smith pitäisi saada puettua, sillä kenraaliharjoitus alkaa aivan pian. Mutta Anne ei hätkähdä. Hän on varma, että mies ilmestyy kohta.

Kello 12

Vartti ennen kenraaliharjoitusten alkua Axl kipuaa hyväntuulisesti kujeillen kaksintaistelukehään ja treenaa läpi juontonsa. Käsikirjoittaja Minna-Ella Aaltonen on kirjoittanut Axlille juontokortteihin valmiiksi niin alkujuonnot, loppujuonnot, puffit kuin kilpailijoiden sisääntulotkin. Yhdessä he tekevät niihin vielä pieniä viime hetken muutoksia ja muokkaavat ne Axlin suuhun sopiviksi.

– Tänään meillä on mahdollisuus ottaa juonnot uusiksi, mutta Axl ei jää koskaan suorissakaan lähetyksissä sormi suussa seisomaan. Vaikka hänelle on käsikirjoitettu runko, jonka mukaan edetä, kaikki väliheitot, kehut ja kannustukset ovat hänen omiaan, Minna-Ella kehuu.

Minna-Ella on koko päivän Logomossa Axlin apuna ja haastattelee tähtivalmentajia heidän valinnoistaan. Varsinainen puserrus alkaa kuitenkin vasta kuvausten jälkeen.
– Reality-ohjelmat käsikirjoitetaan vasta kuvatun materiaalin pohjalta, joten jaksot rakentuvat leikkauspöydällä. Välillä väännämme kättä ohjaajan kanssa ja huudamme kilpaa, mutta onneksi olemme aina päässeet jonkinlaiseen kompromissiin, Minna-Ella nauraa.

Kello 13

Rokkikukko Michael Monroen saapumista studioon ei voi olla huomaamatta. Hän vetää perässään pientä matkalaukkua yllään kiiltävänmusta nahkatakki, punaiset bootsit ja suuret aurinkolasit. Michael tervehtii ihmisiä kovaan ääneen, nauraa päälle karheasti ja rojahtaa laitimmaiseen punaiseen tuoliinsa.

Lauri Tähkä puhuu kännykkään omalla tuolillaan, Paula Koivuniemi hulluttelee kehässä Axlin kanssa ja Elastinen käy vielä nopeasti halaamassa laulajiaan.

Tähtivalmentajat ovat olleet mukana laulajiensa harjoituksissa ja kehätreeneissä edellisenä päivänä, mutta kenraaliharjoituksissa he kuulevat ensimmäistä kertaa kaikkien esitykset. Myös osa tuotantoryhmästä on istahtanut uteliaina katsomoon, sillä heille kenraali on ainoa mahdollisuus kuulla ja nähdä laulajat.

Parin tunnin aikana käydään läpi kaikki 12 lauluesitystä, ja jokaisen esityksen jälkeen valmentajat ja heidän vierailevat neuvonantajansa kehuvat laulajien ääntä ja ulkonäköä sekä antavat pieniä, kullanarvoisia vinkkejä: milloin tulisi katsoa enemmän yleisöön ja milloin lisätä kehonkielen volyymia. Varsinainen palaute säästetään kuitenkin lähetykseen.

Esiintymisvalmentaja Ville Pusa on treenannut laulajien kanssa 16 tuntia edellisenä päivänä laulua, esiintymistä ja hermojen hallintaa, mutta silti joistain laulajista paistaa vielä jännitys ja kokemattomuus.
– Täällä kädet tärisevät, ja osa on meinannut oksentaa. Laulajien tulisi vain luottaa omaan tekemiseensä, sukeltaa kappaleen sisään ja unohtaa kaikki muu, Ville pohtii.

Kenraalin jälkeen Ville antaa vielä jokaiselle henkilökohtaista palautetta. Illan kaksintaistelujen ajan hän aikoo kuitenkin istua ylpeänä katsomossa.
– Palautteen sisäistäminen vaatii oman aikansa eikä ennen illan lähetystä kannata enää sekoittaa pakkaa. 

Kello 15

– Tämä määrä on ihan naurettava. Näkisit millaista täällä on finaaleissa! Silloin koko huone on täynnä vaatteita ja asusteita, stylisti Annetten assistentit Efesia Bangura ja Victoria Nord esittelevät pukuhuonetta.

Korkokengät ovat lattialla siisteissä riveissä, vaatteet silitettyinä rekeissä ja korut aseteltuina pöydällä.
Vielä tässä vaiheessa kisaa stylisti, meikkaajat ja kampaajat eivät puutu kovinkaan paljon laulajien ulkonäköön. He saattavat vain tummentaa meikkiä, kohentaa kampauksia, huoltaa vaatteita tai lisätä asusteita. Vasta suoria lähetyksiä varten kilpailijat stailataan päästä varpaisiin.

– Silloinkaan en lähde muuttamaan laulajien tyyliä radikaalisti, nostan vain vähän heidän statustaan. Jos joku ei halua hametta ylleen, en rupea änkeämään heille sellaista. Laulajan oma fiilis on kaikkein tärkein, Annette kertoo.

Annette tietää myös tarkalleen mitkä vaatteet toimivat ruudussa ja mitkä eivät.

– Raidat, ruudut ja pilkut särisevät ja vilisevät televisiossa. Kauhtuneita vaatteita tulee myös välttää, sillä 18 kertaa pesty t-paita näyttää ruudussa aika villiltä. Sitten pitää miettiä kontrasteja ja kiiltoja ja sitä, missä kohtaa kroppaa ne kiillot ovat, hän kertaa ja kiiruhtaa pukemaan tähtivalmentajia.

Laulajien backstagella Antti Railion puoleen selkään asti ulottuvia hiuksia kammataan ja suoristetaan, ja naiset poikkeavat lennossa meikkaaja-kampaajien käsittelyssä ruiskimassa hiuslakkaa ja lisäämässä puuteria.

– Tarkistamme meikin ja hiukset aina ennen kuin laulajat astuvat kuviin. Etteivät vaan luomivärit ole varisseet, nenänpielet punoita tai huulipunat ole syöty. Ja jos tulee itku, sitten korjataan jäljet, kampaaja-meikkaaja Anne Niemeläinen kertoo.

Jotkut laulajista hiiviskelevät vielä aivan viime minuuteilla kitarat kainalossa vaunuhallin varjoissa ja treenaavat läpi esitystään. Muhkein ääni kaikuu kuitenkin miesten vessasta, missä joku revittelee kovaa ja korkealta.

Kello 16

– Vitoskameraan viisi, neljä, kolme, kaksi, yksi, NYT! monikameraohjaaja Niko Nykänen käskyttää topakasti ja napsauttaa sormiaan.

Kuva vaihtuu, ja lähtölaskenta seuraavaan kuvaan alkaa. Niko ohjaa lähetyksen kulkua Logomon pihaan parkkeeratusta ulkotuotantoautosta. Siellä kymmenet monitorit näyttävät reaaliajassa yhdeksän kameran kuvaa, ja Niko nappaa haluamistaan kuvista kiinni salamannopeasti.

Mutta koska Niko istuu autossa, studio-ohjaaja Elias Mikkonen on hänen oikea kätensä. Elias ohjaa kuvauksia paikan päällä ja miehet ovat jatkuvassa yhteydessä toisiinsa mikrofonien ja kuulokkeiden avulla.

Tarvittaessa tuottaja-Anne puuttuu ohjelman sisältöön.
–Jos esimerkiksi suorissa lähetyksissä on aikapulaa ja tähtivalmentajien pitäisi lyhentää kommenttejaan, kipitän täältä autosta sanomaan siitä itse, Anne selventää.

Annen lisäksi myös lentävällä tuottajalla Mick De Boerilla on sanavaltaa. Hän on Voice-formaatin edustaja Hollannista, ja hänen kauttaan hyväksytetään kaikki sääntömuutokset kuten kilpailijalisäykset. Suomen lisäksi hän valvoo seitsemän maan TVOF-tuotantoja: Turkkia, Brasiliaa, Argentiinaa, Kolumbiaa, Meksikoa, Chileä ja Vietnamia.

Kiireisin hän on aloittelevien maiden kanssa, mutta koska Suomi kuvaa jo toista kauttaan, Mick voi luottaa siihen, että hommat hoituvat eikä hänen tarvitse olla läsnä kuin vain muutamissa kuvauksissa. Silti erimielisyyksiä syntyy, sillä Mick ei ole aina samaa mieltä tähtivalmentajien kanssa jatkoon päässeistä laulajista.

– Mick sanoo kyllä mielipiteensä! Tänäänkin on mennyt monta valintaa hänen mielestään väärin, Anne nauraa.
– Mutta se on niin makuasia. Mick ymmärtää suomenkieliset kappaleet ihan eri tavalla eikä ymmärrä mitä valmentajat kommentoivat. Onneksi hän ei kuitenkaan hermostu koskaan.

Vaikeita valintoja tehdään myös studiossa, sillä ohjaamoon kuuluu kuinka Paula moittii Michaelia tämän pudottamispäätöksestä sen jälkeen kun laulajat ovat poistuneet kehästä.
– Sä valitsit väärin, Paula toistelee ja Michael asettuu heti puolustuskannalle.

Yhdet kyyneleetkin pääsevät karkaamaan lähikuvissa, kun Lauri pudottaa yhden suojateistaan.
– Kovaa touhua, kovaa touhua. Hirveä valinta oli. Mutta tuotanto on varmasti iloinen kun mies itkee, Lauri mumisee mikrofoniinsa. Hän tietää, että sen kuulee vain ohjaamo.

Kello 19

Laulajakoordinaattori Jukka Viitasaari seuraa laulajien kanssa lähetystä pienestä monitorista studion ulkopuolella. Kukaan ei malta istua alas, vaan laulajat rauhoittelevat hermojaan kiertämällä huonetta ympäri ja hymisemällä hiljaa itsekseen. Kädet tärisevät ja vatsan pohjaa kipristelee.

– Kilpailijat ovat kaikki niin hyviä laulajia, että teen kaikkeni, että heillä olisi mahdollisimman hyvä ja helppo olla. Olen viimeisenä laittamassa heidät lavalle ja koetan sanoa siinä vielä viimeiset rohkaisevat tsempit, Jukka juttelee.

Jukka on korvaamaton linkki tuotantoyhtiön ja laulajien välillä, sillä hän tuntee laulajat parhaiten. Jos jollain on jotain kysyttävää, hän kysyy sen Jukalta ja jos joku kaipaa halausta, hän voi kääntyä Jukan puoleen.

– Haikeus iskee aina kun joku laulajista lähtee. Heistä on todella vaikeaa päästää irti. Tänään joudumme sanomaan kerralla puolelle heipat, Jukka harmittelee.

Kun laulajia tipahtelee kisasta, monitorin ympärillä on hiljaista. Uusin ystävien tippuminen syö hieman omaa esiintymisfiilistä, mutta saa myös samalla yrittämään kovemmin.

Ennen kuin Jukka vie kilpailijat omille paikoilleen studion puolelle, Efesia ja Victoria nyppivät hiukset heidän vaatteistaan ja hankaavat tahroja hameiden helmoista. Sitten he tuijottavat lähetystä monitorista ja bongaavat harjaantuneella katseellaan pienen pieniä epäkohtia.
– Noni, Antilla on nyt sitten kauluspaidan alin nappi auki, Efesia huomaa ja läimäyttää otsaansa.
– Ja Laurin takkikin on ihan miten sattuu!

Kello 20.30

Sillä aikaa kun laulajat panevat parastaan kehässä, heidän läheisensä ovat erillisissä huoneissa seuraamassa vetoa suurilta televisionäytöiltä – kuvausryhmä ympärillään. Voittajan selvittyä toisesta huoneesta kuuluu riemunkiljahduksia, toisesta voivottelua.

Ennen kuin laulajat saapuvat esityksensä jälkeen tapaamaan perhettään ja ystäviään, tuotantoryhmä muistuttaa läheisiä vielä siitä, miten laulajan kaulaan ei saa kapsahtaa ennen kuin hän on astunut sisään huoneeseen ja painanut oven kiinni perässään. Ehkä siksi, että huone on oikeasti vain sermein eristetty tila eikä ovi johda mihinkään.

Kalseista puitteista, kuvausryhmän läsnäolosta ja liukuhihnamaisesta kaavasta huolimatta kohtaaminen on kuitenkin lämmin ja aito. Mutta mitä nopeammin läheiset vaihtuvat, sitä nopeammin studion puolella voidaan siirtyä seuraavaan taistelupariin.

Teuvo Loman ja Niko Helenius ovat tulleet Turkuun kannustamaan hyvää ystäväänsä Maria Tauriaista. Teuvo on tuntenut Marian viitisentoista vuotta, siitä lähtien kun Maria 19-vuotiaana osallistui Teuvon tuomaroimaan laulukilpailuun.

Marian laulaessa miehet eivät irrota katsettaan näytöstä. He taputtavat ja kommentoivat esitystä koko ajan, kunnes on pudotuksen aika.
– Mä pyörryn kohta, Teuvo kuiskaa ja ottaa puolisostaan tukea.

Kello 21.30.

Narikka tyhjenee takeista, backstage laulajista ja battlekehä pimenee. Kaikkein eniten Anne Wahlström rakastaa tuotannoissa juuri näitä kuvauspäiviä, jolloin koko yli satapäinen kuvausryhmä on yhtä aikaa saman katon alla. Vaikka silloin on aina kiire, maali on konkreettinen.

– Kun kuvaukset ovat ohi, kamat pakataan niin nopeasti, että tyhjyys tulee yllätyksenä.

Mutta tyhjyys ei tule vielä tänään. Huomenna edessä on lisää kaksintaisteluja ja taas yksi pitkä kuvauspäivä. Anne aikoo nukkua yönsä hyvin, sillä hän on oppinut olemaan stressaamatta kuvauksista.

– Valvoin joskus öitä ensimmäisellä TVOF-kaudella, sillä silloin muistikuvien sijaan piti luoda mielikuvia. Nykyään osaan jo ajatella, ettei tässä ole kyse elämästä tai kuolemasta, tämä on vain televisio-ohjelma.

 

Juttu on julkaistu MeNaisten numerossa 5/2013.

Mikko Kuustonen on nähty julkisuudessa monissa eri rooleissa.

1980-luku

Mikko Kuustonen vuonna 1986. Kuva: Sanoma-arkisto / Timo Hämäläinen
Mikko Kuustonen vuonna 1986. Kuva: Sanoma-arkisto / Timo Hämäläinen

Mikko julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa vuonna 1979, mutta 80-luvulla hän tuli tunnetuksi Q.Stone-yhtyeestä sekä Pro Fide -gospelyhtyeestä. 80-luvulla Mikko aloitti myös työnsä kehitysmaissa ja kiersi kansalaisjärjestöjen mukana parikymmentä vuotta.

Mikon lapset, näyttelijät Iina ja Minka Kuustonen syntyivät vuonna 1984 ja 1985.

1990-luku

Neumann ja Mikko vuonna 1992. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Raskinen
Neumann ja Mikko vuonna 1992. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Raskinen

90-luku oli muusikko Mikko Kuustosen kulta-aikaa. Hän julkaisi levyn lähes joka vuosi vuoteen 1997 asti ja keikkaili ahkerasti.

– Minulle jäi morkkis niistä vuosista, joina olin paljon poissa tyttärieni ja puolisoni luota. Olen rasittavuuteen asti kysellyt tätä Iinalta ja Minkalta, eikä asia ole heidän mukaansa niin. He sanovat että oleellista on se, miten on oltu. Olen siis saanut armahduksen, Mikko muisteli 90-lukua Me Naisten uusimmassa numerossa.

2000-luku

Mikko entisen vaimonsa Marita Kuustosen kanssa Linnan juhlissa vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Pentti Nissinen
Mikko entisen vaimonsa Marita Kuustosen kanssa Linnan juhlissa vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Pentti Nissinen

Vuonna 2004 Mikko teki elämänmuutoksen ja jätti alkoholin kokonaan.

– Alkoholinkäyttöni johti sisäiseen lamaantumiseen ja masennukseen, henkiseen pysähdysilaan. Omat mittarini menivät punaiselle, kun juomisesta tuli jokapäiväistä, hän kertoo Me Naisten haastattelussa.

Vuonna 2008 Mikko valittiin vuoden positiivisimmaksi ihmiseksi. Se oli hänestä lähes tragikoomista.

– Mut valittiin Suomen positiivisemmaksi ihmiseksi samana vuonna, kun aloitin masennuslääkityksen. Olen joutunut kipuilemaan oman persoonan löytämisen tai levollisuuden kanssa. Vaivun helposti, varsinkin yksin, sellaiseen alakulon kierteeseen, hän kuvailee Vain elämää -jaksossaan.

2010-luku

Mikko nuoremman tyttärensä Minkan kanssa vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Jukka Lehtinen
Mikko nuoremman tyttärensä Minkan kanssa vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Jukka Lehtinen

Tällä vuosikymmenellä Mikko on ollut tuttu kasvo viihdeohjelmissa, kun hänet on nähty esimerkiksi Hyvät ja huonot uutiset- sekä Pop'n'roll-ohjelmien vakiopanelistina. 

Mikko ja Marita erosivat vuonna 2014 yli 30 vuotta kestäneen liiton jälkeen.

Mikko ja hänen naisystävänsä, tanssija-koreografi Hanna Brotherus nähtiin Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Mikko ja hänen naisystävänsä, tanssija-koreografi Hanna Brotherus nähtiin Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Mikko ja Hanna Brotherus, 48, alkoivat seurustella vuonna 2014 ja muuttivat yhteen tänä kesänä. Mikko kertoi tällä viikolla Me Naisten haastattelussa, että hänen Hannan kanssa hän on kokonaan uudessa elämäntilanteessa. Samassa taloudessa asuvat Hannan 13- ja 15-vuotiaat lapset vuoroviikoin.

– Tärkeintä on keskusteluyhteys. Meillä se on perustunut siihen, että on puhuttu paljon, ja sitten on opeteltu kuuntelemaan lauseet loppuun. Aika näyttää, miten selviämme siitä.

Mikko lähtee keväällä konserttikiertueelle kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Juha Salminen
Mikko lähtee keväällä konserttikiertueelle kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Juha Salminen

Vain elämää -ohjelmassa Mikko on harmitellut pitkää taukoaan musiikin tekemisestä. Edellinen sooloalbumi, Hietaniemi, ilmestyi vuonna 2007. Muutos on kuitenkin tulossa: Mikko tekee uusia biisejä ja lähtee keväällä konserttikiertueelle.

Mikon Vain elämää -päivä Nelosella perjantaina kello 20.00. Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Aikuisille suunnatussa animaatioelokuvassa nakit ja hodarisämpylät suoltavat seksivihjailuja. Mukana myös raakaa väkivaltaa!

Idea ei monimutkaisuudellaan päätä huimaa. Supermarketin hyllyillä nököttävät tuotteet ovat elossa (ja erittäin kiimaisia). Ihmisjumalat poimivat onnekkaat yksilöt ostoskoriin, ja nämä pääsevät liukuovien läpi tuonpuoleiseen. Siellä odottaa vapaus ja onni, tai niin kaupan asukit ainakin luulevat… Nakkimakkaroina, karkkipatukoina ja muina animoituina herkkuina kuullaan komediatähtiä kuten Seth Rogenia, Kristen Wiigiä ja James Francoa.

Conrad Vernonin ja Greg Tiernanin ohjaama tarina hupailee uskonnon kustannuksella sekä kannustaa huoletta nauttimaan maallisista iloista. Huumori keskittyykin vahvasti rivouksilla leikitteleviin vitseihin ja kiroilun värittämään kielenkäyttöön. Harmi, että elokuva luottaa liikaa näin ilmeisten, lapsilta kiellettyjen ainesten vetovoimaan.

Huomattavasti hauskempia juttuja löytyy useista viime vuosien animaatiohiteistä, jotka sopivat aikuisten lisäksi perheen pienimmille.

Katso traileri:

Sausage Party

**

Ensi-ilta 21.10.

Suomalaislaulaja esittää ohjelmassa Björkin It's Oh So Quiet -kappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää lauantain livelähetyksessä islantilaislaulaja Björkin vuonna 1995 ilmestyneen kappaleen It's Oh So Quiet. Saaran kappalevalinnasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä MTV.

Tunnettu kappale on upea, joskin vaikea. Teknisesti Saara on älyttömän taitava laulaja, mutta kappale on muutenkin yllättävä valinta. Björkin tuotanto henkilöityy vahvasti laulajaan itseensä, joten voi miettiä, miten se taipuu toisen esitykseen. Aallon musikaalimaisuus on myös aika kaukana omaperäisen Björkin tyylistä.

Vaikka Björk on iso nimi, laulajan musiikki myös jakaa vahvasti mielipiteitä. Biisillä ei välttämättä ole helppo kerätä yleisöääniä.

Saara Aallon Facebook-seinän perusteella suurin osa faneista on huolissaan kappalevalinnasta.

”Voi voi... Ei taida engelsmannit tykätä tuosta biisistä. Parempi valinta olisi ollut joku tunnettu diiva, Houston, Adele tai Dion. Tsemppiä kuitenkin”, kuuluu eräs kommentti.

”Nyt kyllä pelottaa.”

”Nyt kyllä pelottaa”, kirjoittaa toinen kommentoija.

Toisaalta osa kommentoijista kehuu kappalevalintaa rohkeaksi ja mielenkiintoiseksi sekä uskoo Saaran mahdollisuuksiin selvitä vaikeastakin biisistä.

Katso Björkin kappaleen musiikkivideo:

Viikon teemana on diivat. Muut kilpailijat esittävät esimerkiksi Mariah Careyn, Adelen, Whitney Houstonin, Aretha Franklinin ja Michael Jacksonin kappaleita. Kaikkien kilpailijoiden kappaleet voi nähdä ITV-kanavan nettisivuilta.

Kisassa on vielä mukana kymmenen osallistujaa.

Toivotaan, että Saara selviää tästäkin haasteesta!

Uskotko, että Saara Aalto voi voittaa Britannian X Factorin?

Illan Vain elämää -jakson ensiapuharjoitukset toivat Anna Puun mieleen järkyttävän muiston.

Illalla nähtävässä Vain elämää -jaksossa vietetään Mikko Kuustosen päivää. Tähdet muun muassa treenaavat ensiaputaitoja pareittain.

Homman aloittavat Anna Puu ja Lauri Tähkä, jotka alkavat ripeästi auttaa uhreja lavastetuissa onnettomuustilanteissa. Kokemus tuo Annalle mieleen järkyttävän muiston.

– En ole koskaan joutunut elvyttämään, mutta yksi mies on kerran tavallaan kuollut mun syliin. En voinut tehdä siinä tapauksessa mitään, Anna sanoo.

– Se jaksoi sinnitellä niin kauan, kun ne ambulanssimiehet tulivat siihen viereen.

Anna kertoo, että mies kuoli avun saavuttua paikalle.

Katso video ensiapuharjoituksesta:

Anna ja Lauri ovat tyytyväisiä siihen, miten suoriutuivat harjoituksesta.

– Luulen, että meillä oli aika hyvä kokonaisvisio siitä, mitä pitää tehdä, Anna sanoo.

– Maalaisjärki pysyi, eikä ruvettu hyperventiloimaan, Lauri toteaa.

Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.
Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.

Vain elämää Nelosella perjantaisin kello 20.00.

Me Naiset ja Vain elämää -ohjelmaa näyttävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.