Kuva All Over Press

Tänään avioituvan prinsessa Madeleinen mies­­jutut eivät ole aina menneet ihan putkeen. Mutta kaikesta oppii!

8. kesäkuuta 2013. Mikä murheen päivä kaikille niille miehille, joiden kelloja ruotsalaiset prinsessat heläyttelevät: Madeleine menee naimisiin. Kello 16 nähdään kuninkaanlinnan kirkossa pastellin­sävyisten lierihattujen meri ja kuullaan, kuinka Madeine sanoo ”Tahdon” yhdysvaltalaiselle Christopher O’Neillille. Prinsessalla on mies, joka ei ainakaan vielä ole osoittautunut hulttioksi. Eihän hän mikään Daniel ole, miettii suuri yleisö, mutta onpa kuitenkin. Olemmeko onnellisen lopun äärellä? Toivottavasti, sanoo Aftonbladetin hoviin erikoistunut toimittaja Jenny Alexandersson.

– Toivon tosissani, että kyseessä on tosirakkaus. Chris vaikuttaa lämpimältä persoonalta ja pitää Madeleinen kanssa samoista asioista: musiikista, taiteesta, laskettelusta, kuuluu Jennyn arvio.

Madeleine ei ole nykyään ruotsalaisten suosikkikuninkaallinen. Häntä on luonnehdittu työtä vieroksuvaksi, luksuselämän mieltyneeksi newyorkilaisprinsessaksi. Tupakat ja parkkisakot hän maksaa veronmaksajien rahoilla.

Mutta jos kelataan viisi vuotta taaksepäin, asetelma oli toinen. Perheen ongelmana oli kruununprinsessa Victoria, joka hakkaili kuntosaliohjaajaa. Madeleinella taas oli kainalossa pitkäaikainen poikaystävä, komea Jonas. Perhehaaveita oli, kuningas taputteli vävypoikaa olalle. Kunnes... mutta jospa kelaamme lisää taaksepäin ja mietimme, mitä olemme oppineet – me ja Madeleine.

Nuori ja nätti

Madeleine Thérèse Amelie Josephine Bernadotte syntyy kymmenes kesäkuuta 1982. Onko pikkusiskoilla aina hauskempaa? Ainakin kuninkaallisilla pikkusisaruksilla näyttäisi olevan: Monacon Stefanieta sanotaan vielä 48-vuotiaanakin villikkoprinsessaksi nuoruuden sekoilujen takia, Englannin Harry heittää heti vaatteet pois, kun lähistöllä on alkoholia ja paparazzeja. Madeleinestakin kehittyy 90-luvun mittaan lupaavan hemmoteltu ja huvittelunhaluinen prinsessa.

Keväällä 2001 Madeleine pääsee ylioppilaaksi ja juhlii ruotsalaiseen tyyliin valkoinen pikkumekko päällä. Madeleinea kehutaan perheensä älyköksi, ja
hänestä on kasvanut kaunotar, kuten ounasteltiinkin. Parikymppisellä Madeleinella on monia ”hyviä ystäviä”, joita juorutaan poikaystäviksi. Eräässä paparazzikuvassa irstaan näköinen miekkonen pitää Maddea kainalossaan ja puristaa samalla tämän rintaa. Mies on Erik Granath, ja hän ei ainoastaan näytä epäilyttävältä vaan myös on sellainen: taustalla on väkivaltaa, rattijuopumusta ja huumerikos. Kuningas kannustaa Madeleinea lämpimästi eroamaan Erikistä, ja niin käy. Mutta onko prinsessa jo päässyt renttujen makuun?

Opetukset tähän asti:
- Muista tarkistaa kuvaajien varalta, missä poikaystävä pitää kättään!
- Älä ota taparikollista!

Voi Jonas

2000-luvun alussa Madeleine kerää mainetta bilettäjänä mutta opiskelee tietysti samalla prinsessalle soveliaita asioita kuten kieliä ja oikeustiedettä. Vuonna 2002 Madeleine tapaa täydellisen pojan.

Nuori juristi Jonas Bergström löytyy tuttavapiiristä. Hän on urheilullinen, kiinnostunut taiteesta ja taustaltaan mukavan yläluokkainen. Madeleine ja Jonas päätyvät parisuhteeseen, ja vuonna 2009 he vaihtavat kihlat. Kuningas
hyrisee hyvää mieltä. Jonashan näyttääkin vähän nuorelta Kaarle XIV Kustaalta! Mutta nyt ollaan tärkeän kysymyksen äärellä: onko isä-Kalle sellainen mies, jollainen prinsessan kannattaisi etsiä puolisokseen? Kuninkaasta tulee myöhemmin julki irstailukohuja, mutta ikävyyksiä paljastuu myös Jonaksesta.

Jonas nimittäin menee epähuomiossa harrastamaan seksiä aivan väärän naisen kanssa, väärää nimeä käyttäen.

Keväällä 2010 norjalainen käsipalloilija Tora päättää avautua edellisvuoden
yhden illan jutustaan, ja asiasta tulee julkinen.

Opetukset:
-Varo piilolieroja!
-Älä etsi isän kaltaista miestä, jos isä on kova törttöilemään!

Pako meren yli

Pian hovi ilmoittaa Jonaksen ja Madeleinen erosta. Unelma postikorttiperheestä on murskana, ja Madeleine istuu murtuneena Nykin-koneessa ennen kuin tieto erosta ehtii maailmalle. Välit perheeseenkin viilenevät; huhutaan, että Madde ja Jonas olivat jo käsitelleet uskottomuuden, mutta asian tultua julkiseksi kuningas pakotti heidät eroamaan.

– Se oli kovin raskasta prinsessalle, muistelee Jenny Alexandersson.

Kaikki säälivät poloista prinsessaa, mutta pian hän kerää jo paheksuntaa. Miksi prinsessa viipyy Jenkeissä? Eikö hän ymmärrä, että hänet halutaan Ruotsiin edustamaan? Salakuvista päätellen Madeleine viihtyy Yhdysvalloissa erinomaisesti. Samaan aikaan Victoria valmistelee kesähäitään ja pörhistelee kansansuosiossa.

Kyllä Madeleinekin nauttii yhä vankkaa suosiota maailman heteromiesten keskuudessa. Todisteena siitä on esimerkiksi Facebookiin perutettu ryhmä
”Minä en olisi pettänyt Madeleinea”, johon suomalaiset liittyvät joukolla.

Kun kevät vaihtuu kesäksi, Madde ilmestyy siskonsa häihin hymyilevänä. Huhuja liikkuu silti: Madeleine on kuulemma ikävä pikkuveljensä tyttöystävälle Sofialle ja riitelee Victoriankin kanssa. Häiden jälkeen hän palaa New Yorkiin. Mitä hän oikein tekee työkseen Childhood-säätiössä? Jotain prinsessamaista sisätyötä ilmeisesti.

Opetukset:
- Prinsessan pitää edustaa nöyrästi maataan.
- Jos menee hermot perheeseen, ota etäisyyttä.

Herra Amerikka

Syksyllä 2010 tapahtuu taas: Madeleine tapaa amerikkalaisliikemies Christop­her O’Neillin ystäviensä kautta. Madde puhuu kauniisti sielunkumppanista.
Ilkeilijöiden mielestä Chris on yhdentekevä pohatta, toisten mielestä rakastava symppis. Kihlajaisvideolla Chris yrittää mongertaa ruotsia, Madeleine päättää ilmoituksen hassuun tihi-äännähdykseen, mutta pari näyttää onnelliselta. Chris ei tahdo prinssin arvonimeä – hän ei aio ruveta kuningasperheen sylikoiraksi. Spekuloidaan, että pariskunta jää varmaankin asumaan Manhattanille, Madde jatkaa Childhood-järjestössä, ja se käyttää koiran ulkona, kumpi ehtii. Voiko Madeleine pitää kruununsa, jos hän jää New Yorkiin? Hoviasiantuntija Jenny Alexanderssonin mielestä ei.

Mutta kantaako rakkaus? Minä en olisi pettänyt Madeleinea -ryhmän aktiivijäsen Pasi Unhola antaa hyväksynnän.

– Kyllä Chris ulkoisesti on sopiva, kunnon äijä, vähän Hollywood-otetta.

Chrisin älykkyydestä Pasi ei ole varma.

– Ymmärtääkö hän, mitä on olla osa eurooppalaista kuningashuonetta? Protokollaan on pakko sopeutua.

Jos hovin paineet käyvät Chrisille liian raskaiksi, Pasi on valmis korvaajaksi.

Spekulaatiot:
- Osaako Chris kantaa roolinsa?
- Alkaako Madeleine prinsessan sijasta yhdysvaltalaiseksi edustusrouvaksi?

Hääkellot

Ruotsille kevät on ollut voittoisa. Malmön Euroviisut onnistuivat, jääkiekon MM-kisoista tuli kultaa. Nähdäänkö lauantaina vielä häät, jotka pursuavat rakkautta ja rentoa kuninkaallisuutta?

Tarkkailtavaksi häästudiossa:
- Liikuttuuko Chris yhtään vai välkähteleekö silmissä paniikki?
- Puhuuko hän mitään, jos puhuu, voittaako mummojen sydämen vrt. Daniel?

Mari Perankosken kanssa avioituneen Jouni Hynysen mielestä seksi kuuluu olennaisesti rakkauteen. – Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta.

Muusikko Jouni Hynysen mielestä seksi on olennainen osa kumppanien välistä rakkautta. Hän meni viime syyskuussa naimisiin näyttelijä Mari Perankosken kanssa.

– Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta. Kyllähän sitä parin päivän välein pitää päästä bylsimään, muuten siitä aiheutuu kitkaa. Raakaa ajelua pitää olla vähintään parina päivänä viikossa, mielellään monta kertaa päivän aikana. Toki henkinen yhteys on tärkeää, mutta minulla on myös muna pystyssä, Jouni täräyttää.

Hän ihmettelee pariskuntia, jotka pystyvät olemaan vuosikaudet ilman intiimiä kanssakäymistä. Jounilta se ei luonnistuisi.

– Minun on vaikeaa kuvitella, miten jotkut pystyvät olemaan parisuhteessa pitkään ilman seksiä. Toki työkiireet voivat vaikuttaa, mutta sen pitäisi olla väliaikaista. Mitä kumppanuudesta ilman seksiä muka oikeasti tulee?

”On olemassa naisia, jotka käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen.”

Jouni on ehtinyt seurata sivusta myös muusikkopiireissä tapahtuvaa sutinaa, sillä hänen Kotiteollisuus-bändinsä on perustettu yli 20 vuotta sitten vuonna 1993.

– Helposti sanotaan, että ukothan panevat mitä vain, mutta on olemassa myös samanlaisia naisia. Heitä pyörii musiikkiympyröissäkin. He käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen, vaikka nämä haluaisivat löytää syvemmän yhteyden.

Mari toi uutta varmuutta

Jouni tunnustaa olevansa rakkaudessa romantikko mutta riidellessä realisti. Viime aikoina hän on viettänyt Marin kanssa enemmän aikaa pääkaupungissa töidensä takia. Kotiteollisuus on juuri julkaissut uuden levyn Vieraan vallan aurinko, ja Jouni on kirjoittanut ensimmäisen romaaninsa Kadonnutta tavaraa etsimässä.

Tuore vaimo toimi kirjoitusprosessissa apuna ja tsempparina. Suhde on tuonut Jounille uudenlaista varmuutta.

– Marin tavattuani kelasin, että tässä on minun tyyppini, nyt mennään. Vaihtoehtoja ei ollut, vaan se oli siinä. En voisi kuvitella ketään muuta naista, jonka kanssa voisin jutella yhtä paljon.

Lue lisää Jounin ajatuksia rakkaudesta Me Naisten numerosta 43/2016.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI

On ehkä tullut reilun suunnanmuutoksen aika. Muistuta itseäsi tärkeimmistä tavoitteistasi. Älä anna kenenkään harhauttaa sinua polultasi.

 

JOUSIMIES

Ota apua vastaan silloin, kun oikeasti tarvitset sitä. Ihmissuhteet kaipaavat nyt runsaasti huolenpitoa toimiakseen. Vältä riita olemalla läsnä ja kuuntelemalla.

 

KAURIS

Viime hetken muutokset kuuluvat asiaan. Älä hermostu vaihtelevista tilanteista huolimatta. Pidä kukkaroa silmällä, sillä rahaa saattaa kulua yllättävän paljon tänään.

 

VESIMIES

On aika antaa sydämesi näyttää suuntaa. Raivaa esteet pois sinun ja unelmasi välistä yksi kerrallaan. Ole rohkea rakkauselämässäsi.

 

KALAT

Tunteiden pitäisi rikastuttaa päivääsi, ei pilata sitä. Yhteistyökykyisyys vie pitkälle. Ole valmis kompromissiin tiukan paikan tullen.

 

OINAS

Panosta tulevaisuuteesi. Sinulle on tarjolla kiinnostavia mahdollisuuksia, joita kannattaa tarkastella lähempää. Myös ihmissuhteissa otetaan nyt askelia eteenpäin.

 

HÄRKÄ

Ihmissuhteissa tapahtuu nyt paljon. Tiedossa voi olla lupauksia ja yhteisiä suunnitelmia. Ole valmis muuttamaan tapojasi.

 

KAKSONEN

Rakkauselämäsi vie nyt huomiosi. Voit tehdä itse paljon asioiden eteen, sillä energiasi on tarttuvaa. Suunnittele lyhyttä irtiottoa arjen pyörteestä.

 

RAPU

Pidä rauha maassa kotona. Et pysty olemaan tehokas, jos huolet pyörivät päällimmäisenä mielessäsi. Kohtuuttomuutta kannattaa välttää kaikissa muodoissaan.

 

LEIJONA

Älä jätä mitään onnen varaan. Pidä kiinni lupauksistasi ja hoida kunnialla loppuun asti aloittamasi hommat. Vakaa keskittyminen ja käytännöllisyys palkitaan.

 

NEITSYT

Lähde lyhyelle matkalle, jos mahdollista. Päivä sisältää työelämän kannalta kiinnostavan tapaamisen. Muista pyytää apua ennen kuin olet liian syvällä suossa.

 

VAAKA

Tarkastele menneisyyttäsi vastauksia löytääksesi. Voit parantaa elämänlaatuasi kiertämällä kaukaa kertaalleen tekemäsi virheet. Ratkaisut löytyvät itsestäsi.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.