Viimeisessä jaksossa juhlitaan kuplien kera. Mitä jäät kaipaamaan EVEKistä?

Pride-viikko on polkaistu käyntiin. Helsingissä juhlat huipentuvat lauantaina suureen Pride-kulkueeseen. Maailmalta sopii poimia vaikutteita!

Nyt saa näyttää sateenkaaren värejä missä tahansa muodossa: tällä viikolla juhlitaan Pride-viikkoa eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia. Suomen 100-vuotisjuhlan myötä Helsinki Pride saa ihan uudenlaisia mittoja tänä vuonna. Lauantaina 1.7. järjestettävään Pride-kulkueeseen osallistuu esimerkiksi poliisin, Kelan ja Maahanmuuttoviraston edustajia.

Pride-viikko on huomioitu laajalti myös muualla maailmalla. Esimerkiksi Kanadan pääministeri Justin Trudeau on juhlinut näyttävästi Pride-viikkoa sateenkaaren väreissä loistava vaahteranlehti poskelleen maalattuna.

Poimimme maailmalta ideoita Pride-juhliin. Miten olisi vaikkapa sateenkaarikainalokarvat?

Justin Trudeau näytti mallia Torontossa järjestetyssä kulkueessa:

 

Canadian PM #JustinTrudeau paints his face with the rainbow flag during #TorontoPride 🏳️‍🌈

Henkilön Gay Times 🏳️‍🌈 (@gaytimesmag) jakama julkaisu

 

Värikkäillä meikeillä on helppo juhlia tapahtumaa pitkin viikkoa:

 

 

Winner of you pride makeup contest this week! #pride #gaypride #pridemakeup #makeupfun #rainbowmakeup #makeuplove

Henkilön Rebel Beauties Makep Revamped (@rebelbeautiesmakeup) jakama julkaisu

 

 

Rohkeimmat värjäävät hiuksensa – ja jopa kainalonsa:

 

Rainbows Pits 🌈🌈🌈 Got to do my bff @potatoeslaughing today! Check out the process on my story! She also wanted some rainbow underarms for St. Louis Pride this weekend! We did all of her hair using @pulpriothair color and @kevinmurphyhair color and conditioned her thirsty locks with @brazilianbondbuilder ! . . . . . . . #behindthechair #modernsalon #americansalon #notchstl #stl #stlouis #thegrovestl #grovestl #hairstl #stlhair #hairstlouis #stlouishairstylist #hairstyliststlouis #stlhairstylist #caitlinfordhair #anthonythebarber916 #authentichairarmy #esteticausa #imallaboutdahair #licensedtocreate #cosmoprof #fiidnt #brazilianbondbuilder #colortrak #pulpriot #pride #pridemonth #dyedpits #rainbowhair #pinkhair

Henkilön St Louis - Hairstylist (@caitlinfordhair) jakama julkaisu

 

Sateenkaaren värejä löytyy myös asusteista ja mukeista:

 

 

❤💙💚💛💜 #prideviikko #pride #loveislove #suvaitsevaisuus #aamukahvi

Henkilön Auri (@zzhia) jakama julkaisu

 

 

In honour of Pride Week Helsinki . 🇫🇮Pride-viikon kunniaksi 🌈

Henkilön Braids by Varpu Talvitie (@winterhair) jakama julkaisu

 

Leijonien vauhtiviikot alkavat heinäkuun lopulla.

Upean alkukesän jälkeen elät hetken sosiaalisesti hiljaista jaksoa. Rakkauselämässä on meneillään suvantovaihe, juhannuksen aikoihin sinkkuleijonakin nauttii vapaana olosta. Heinäkuun alkupuoli ei vielä lupaa suurempia muutoksia parisuhdestatukseen, mutta vauhtiviikot käynnistyvät vihdoin 20.7. Heinäkuinen leijona on syntymäpäiväjuhliensa tienoilla melkoinen dynamiittipötkö. Vahva intohimo kannattaa silloin kohdentaa työhön, opiskeluun tai antoisaan ihmissuhteeseen.

Elokuisen leijonan loppukesä on tapahtumarikas, ja kiireen keskellä on hyvä muistaa parisuhteen hoivaaminen. Loma ja romantiikka yhdistyvät leijonalla parhaiten vasta loppukesän ja alkusyksyn aikana, Venus saapuu merkkiin 26.8.

Oikeus kieltäytyä seksistä puhuttaa jälleen. Yhdysvaltalaisnaiset haluavat muistuttaa julkisesti, että ei tarkoittaa ei – silloinkin, kun seksiin on jo ryhdytty.

Eikö pitäisi jo olla itsestään selvää, että seksiä ei tarvitse harrastaa vastoin tahtoaan? Yhdysvaltain Pohjois-Carolinassa asiasta kuitenkin taistellaan yhä.

Taustalla on outo lain porsaanreikä: Pohjois-Carolinassa tehtiin NBC:n mukaan vuonna 1979 oikeuden päätös, että miestä ei voida tuomita raiskauksesta, jos nainen on aluksi suostunut seksiin. Seksiin pakottaminen ei siis periaatteessa ole Pohjois-Carolinassa rikos, jos molemmilla on jossakin vaiheessa ollut halua seksiin.

Tilanne on tuskallinen raiskauksen uhreille ja järkyttävä siinä mielessä, seksin pelisääntöjen pitäisi olla kaikille selvät: seksiä voidaan harrastaa vain, jos molemmat sitä haluavat, ja seksistä voi kieltäytyä missä tahansa vaiheessa. Nyt laki on vastoin näitä sääntöjä. 

Yhdysvalloissa on Marie Clairen mukaan tapahtunut merkittävää edistystä seksuaalirikosasioissa, ja maassa on korostettu consentia, eli molemminpuolista suostumusta, seksin edellytyksenä. Juuri kun asenteita on saatu muutettua niin, että ein ymmärretään tarkoittavan ei – missä tahansa vaiheessa seksuaalista kanssakäymistä – Pohjois-Carolinan laki kertookin päinvastaista viestiä.

Marie Clairessa pohditaan, että kivikautinen raiskauslainsäädäntö kuvaa sitä, miten naisia kohdellaan tämän päivän Yhdysvalloissa.

Syytettä ei voitu nostaa

Pohjois-Carolinan raiskauslaki tuli yllätyksenä 19-vuotiaalle Aaliyah Palmerille. Palmer kertoo paikalliselle Fayette Observer -lehdelle suostuneensa seksiin bileissä tapaamansa miehen kanssa. Palmerin mukaan mies tukisti häntä voimakkaasti, kun he jäivät kaksin. Palmer myös huomasi, että tilaan oli jätetty puhelin videoimaan tapahtumia. Hän kertoo pyytäneensä miestä toistuvasti lopettamaan, mutta tämä ei kuunnellut.

”Jos sanon ei, ja jatkat silti, se on raiskaus.”

Palmer vei asian poliisille, ja hänelle tehtiin asiaan kuuluvat tutkimukset. Vasta niiden jälkeen hän sai tietää, ettei raiskaussyytettä voida nostaa. 

– Se on todella typerää. Jos sanon ei, ja jatkat silti, se on raiskaus, Palmer sanoo Fayette Observerissa. 

Hän on joutui keskeyttämään yliopisto-opintonsa paniikkikohtausten takia, mutta ei aio pysyä hiljaa kokemastaan.

– En ole hiljainen uhri.

Uhrit eivät saa oikeutta

Aaliyah Palmer ei ole ainoa raiskauksen ja lähes 40 vuotta vanhan raiskauslainsäädännön uhriksi joutunut. Lain muuttamista kannattava senaattori Jeff Jackson kertoo Fayette Observerissa, että lainsäätäjät saavat yhä enemmän yhteydenottoja raiskatuilta naisilta, jotka eivät ole saaneet oikeutta lain porsaanreiän takia. 

– Pohjois-Carolina on Yhdysvaltojen ainoa osavaltio, jossa ei ei tarkoita ei, Jackson toteaa.

Toinen julkisuuteen tullut raiskauksen uhri on Amy Guy. Hän kertoo uutissivusto Wral.comissa suostuneensa seksiin oman turvallisuutensa tähden, kun hänen ex-miehensä tuli kotiin humalassa ja vihaisena joulukuussa. Miestä syytettiin ensin raiskauksesta, mutta vuonna 1979 säädetyn lain takia syytteitä lievennettiin. Maaliskuussa mies sai kymmenen kuukauden vankeustuomion seksuaalisesta väkivaltarikkomuksesta.

”En ymmärrä, miten laki voi sanoa, ettei minua raiskattu.”

– Olin aivan järkyttynyt. En ymmärtänyt, miten asia saattoi mennä noin, koska tiesin, että minut  raiskattiin. En ymmärrä, miten laki voi sanoa, ettei minua raiskattu, Guy kertoo Wral.comissa. 

On vielä epäselvää, pystytäänkö lakia muuttamaan lähiaikoina vai jääkö se byrokratian rattaisiin. Asiaa ajava senaattori Jackson on kuitenkin luvannut nostaa lakimuutoksen uudelleen esiin, jos se ei mene läpi nyt.

Niin kauan kuin vanha laki on voimassa, on luotettava ihmisten oikeustajuun: ei tarkoittaa ei, sanoi sen milloin vain. 

Love Island on ohjelma, jota moni ei myönnä katsovansa.

IS TV-LEHTI:

Vuoden 2005 brittirealityyn pohjautuva, 2015 käynnistynyt uusi versio marssittaa paratiisimaiseen lukaaliympäristöön kuusi sinkkumiestä ja -naista. Ensivaikutelman perusteella raakkautuvat ensimmäiset versiot pariskunnista. Pakkaa myös sekoitetaan uutterasti.

Alkuperäisversiossa sinkut olivat kuuluisuuksia. Nyt he ovat tavallisia Instagram-paljastelijoita ja pusuposeeraajia. Emäntänä toimii juontaja ja malli Caroline Flack.

Yleisön mielestä paras pariskunta voittaa lopussa 50 000 puntaa. Kisaparatiisin ulkopuolella livekatsomo seuraa koosteita villeistä tapahtumista. Aloitusjakson lopulla taloon astuvat italialaisveriset kaksosmiehet aikeenaan hurmata pari naista pois kumppaneiltaan.

Kepeää bikinibiletystä ja tyhjäpäistä möykkäämistä seuraa, kun elämän tärkeimmiksi asioiksi muodostuvat uima-allas, suosion tavoittelu ja yöllisissä hiplailuissa eteneminen. Vaikka mukana on erilaisia tyyppejä Playboy-pupuista yksinhuoltajaäiteihin, on etenkin miesanti puuduttavan kaavamaista salipullistelijaa.

Kuten Big Brotherissa, kyseessä on ihmiskoe, jossa yritetään sietää meluisia ja itsekeskeisiä kämppiksiä ja vieläpä hurmaantua heistä. Moni näistä 20–27-vuotiaista kertoo etsivänsä todellista rakkautta, mutta pinnallisen juoruamisen ja ulkonäön ruotimisen maastossa ei siltä tunnu.

Love Island, kausi 1, SUB ti–to klo 21.00