Viimeisessä jaksossa juhlitaan kuplien kera. Mitä jäät kaipaamaan EVEKistä?

Laulaja Anna Puu vinkkaa mieluisimmat muodin nettikauppansa.

Tiesitkö, että laulaja Anna Puu on intohimoinen muotiharrastaja? Anna seuraa muotia, lukee ja fiilistelee sekä käyttää tuntikausia peratessaan nettikauppojen sekä vintage-liikkeiden tarjontaa. Kiinnostus kauniisiin vaatteisiin heräsi jo teinivuosina.
Muotia ostaessaan Anna satsaa laatuun ja persoonallisuuteen.

– Minulla ei missään tapauksessa ole varaa ostaa kaikkea, mihin ihastun. Parhaat löytöni olen tehnyt hyvissä vintage-liikkeissä: käytettynä designer-tuotteen saa edullisemmin eikä tarvitse ostaa mitään uutta. Muodissa suosin kierrätystä ja uusiokäyttöä.

Nyt Anna vinkkaa suosikkinsa netin muotiliikkeistä:

1. Luisa Via Roma. Luksusmerkkien kauppa aloitti hattuputiikkina vuonna 1930. Sai ensimmäisenä eurooppalaisliikkeenä Kenzon edustuksen. Pääpaikka Italiassa. Valikoimassa muun muassa Manolo Blahnikia, Lanvinia, Jimmy Choota.

2. Browns. Perheyrityksenä aloittanut brittiläinen Browns avasi ovensa vuonna 1970. Sen lippulaivaliike toimii edelleen Lontoon South Molton Streetillä. Valikoimassa muiden muassa Miu Miuta, Alexander McQueenia, Balenciagaa.

3. Farfetch. Portugalilaisyrittäjän perustama nettikauppa on yli 700 muotiliikkeen verkko-ostari. Yritys on toiminut vuodesta 2007. Sen valikoimissa on muotia maailman tunnetuimmilta suunnittelijoilta kuten Valentinolta, Yves Saint Laurentilta sekä Givenchyltä.

4. Net-A-Porter. Kun vuodesta 2000 toiminut muodin nettikauppa Net-A-Porter yhdistyi Yooxin kanssa vuonna 2015, siitä tuli kertaheitolla alan merkittävimpiä tekijöitä. Samaan yritysperheeseen kuuluu miesten muotiin keskittynyt Mr Porter. Valikoimassa muiden muassa Guccia, Stella McCartneyta ja Chloéta.

Kuvan vaalean mekon Anna osti helsinkiläisestä Hoochie Mama Jane -liikkeestä.
Kuvan vaalean mekon Anna osti helsinkiläisestä Hoochie Mama Jane -liikkeestä.

5. Anna käyttää myös Vestiaire-aplikaatiota, jolla voi ostaa käytettyjä designervaatteita.

Anna Puu

  • Laulaja-lauluntekijä Anna Puustjärvi syntyi Outokummussa 3.2.1982. Perheeseen kuuluu tytär.
  • Kauppatieteiden maisteri opiskeli kansainvälistä liiketoimintaa Turun kauppakorkeakoulussa. Tuli toiseksi Idolsissa vuonna 2008.
  • Julkaissut 4 albumia sekä kokoelman. Uusi single Tarviin vielä yhden yön aikaa ilmestyi 9.3.
  • Parhaillaan valmentajana The Voice of Finlandissa.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

OINAS

Muutokset ovat hyväksi. Sinun on tiedettävä, mitä olet tekemässä. Impulsiiviset päätökset voivat viedä sinut pulaan.

 

HÄRKÄ

Päivä sisältää lieviä pettymyksiä. Vältä ääripäitä ja ole erityisen maltillinen rahan kanssa. Anna intuitiosi johdattaa sinua.

 

KAKSONEN

Älä usko kaikkea, mitä kuulet. Ensivaikutelma saattaa pettää ja heittää sinut hakoteille. Kysy, jos sinulla on vielä epäilyksiä.

 

RAPU

On otollinen aika ihmissuhteiden kehittymiselle. Saat mahdollisuuden tehdä jotain, jolla on merkitystä niin omallesi kuin läheistesikin tulevaisuudelle.

 

LEIJONA

On aika laatia matkasuunnitelmia ja haaveilla. Nauti rakkaiden ihmisten seurasta. Kohtaat uudelleen vanhan tutun, joka saa mielikuvituksesi lentoon.

 

NEITSYT

Älä aseta itsellesi rajoituksia. Jos tietosi pitävät paikkansa, ei mikään voi estää sinua. Panosta omaan mukavuuteesi laittamalla kotia kuntoon.

 

VAAKA

Hoida loppuun tekemättömiä hommia. On aika panostaa hyvinvointiisi ja terveyteesi. Pienissä muutoksissa on paljon voimaa.

 

SKORPIONI

Älä pidä tunteitasi piilossa. Yllätä rakkaasi iloisesti. On aika palata vanhan harrastuksen pariin ja muistella menneitä.

 

JOUSIMIES

Saatat kokea pieniä takaiskuja tänään. Älä jätä mitään epäselväksi, vaan ota asioista perusteellisesti selvää. Ole hienotunteinen ja kohtelias.

 

KAURIS

Puuhaile kotona ja rentoudu. On aika miettiä sopivia muutoksia arkeesi. Hyvinvointisi on panostuksen arvoinen.

 

VESIMIES

Varmista, että paperihommasi ovat kunnossa. Virallisten tahojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Saat tarjouksen, joka on liian hyvä ollakseen totta.

 

KALAT

Keskity tilanteen positiivisiin puoliin. Saat lisää itsevarmuutta listaamalla mielessäsi vahvuuksiasi. Itsesi aliarvioiminen olisi paha virhe.

 

Kalle Lindroth hyppäsi Kirkan nahkahousuihin ja kokkasi kaveriporukalla makaronilaatikkoa.

Viikon kohokohta? Kirka-musikaalin viikonlopun esitykset. Toinen Kirka Heikki Ranta sairastui, joten vedin tuplamäärän esityksiä, mutta selvisin! Katsomossa oli hieno tunnelma, ja olin aina kuin adrenaliinipiikin saanut, kun esitys oli ohi.

Ja näin syntyi Kalle-Kirka!

 

Mikä ärsytti? Ärsyttää, kun en ole päässyt työkiireiden takia jalkapallojoukkueeni harjoituksiin. Olen pelannut fudista nuoresta asti. Joukkueessa on paljon lapsuudenystäviäni. Tekee päälle hyvää hengata välillä myös muiden kuin musiikkialan ihmisten kanssa. Pelaamme kolmosdivarissa, ja aion tehdä keväällä paluun pelikentille.

 

Kalle aukoi selkää ja hartioita salilla.

 

Mikä ei mennyt ihan putkeen? Olin vetämässä salilla leukoja, kun niska leikkasi kiinni ja lensin perseelleni maahan. Viime aikoina on ollut muutenkin kiirettä, joten myös selkäni ja hartiani ovat jumissa. Olen joutunut pitämään tämän viikon liikuntataukoa, yrittänyt vain jumpata paikkoja auki.

Mikä yllätti? Real Madrid voitti Napolin reiluin lukemin. Olen kova Barcelona-fani – onneksi pääsin seuraavana päivänä iloitsemaan sen jatkoon pääsystä. Seuraan paljon sekä jalkapalloa että jääkiekkoa. Suosikkijoukkueeni Jokerit joutui kesälomalle, joten nyt keskityn seuraamaan NHL:ää.

 

Piipahdus levy-yhtiössä.

 

Mistä tunsit ylpeyttä? Sain minun ja Ida Paulin uuden sinkun kannet käsiini. Duomme syntyi sattumalta, mutta levy-yhtiöstä ehdotettiin, että keskittyisimme soolourien sijasta duoomme. Ida opiskelee Harvardissa, mutta lentää taas viikonloppuna keikoille. Olen kasvanut aikuiseksi bändissä, joten tykkään, että on porukkaa ympärillä.

Miten rentouduit? Meillä on 6–8 kaverin kanssa joka viikko ”sunnuntaihelpotukset”. Torjumme sunnuntaimasennusta ja alakuloa kokoontumalla vuorotellen jonkun luokse. Tällä viikolla oltiin meillä. Tein porukalle spesiaaliani makaronilaatikkoa.

Kalle Lindroth

28-vuotias laulaja, näyttelijä ja musiikintekijä.

Esiintyy Kirka-musikaalin pääosassa. Juontaa

18.3. alkavaa BumtsiBumia.

Kalle Lindroth ja Ida Paul -duon sinkku Kun tää loppuu julkaistiin juuri.

Avioitui kesällä ja asuu puolisonsa kanssa Helsingissä.

Brittidokumentti antaa nuorten itsensä kertoa. Luvassa saattaa olla muutama yllätyskin.

IS TV-LEHTI: Useaa vanhempaa huolettaa puhelin kädessä kehittyvän teinin maailmankuva. Beeban Kidronin ohjaama dokumenttielokuva näyttää, että syytä huoleen on. Hysteria ei silti kannata.

Vaikka lapsista ja nuorista on helppo huolestua, ei aikuisten somekoukku ole välttämättä sen vähäisempi. Katsomme puhelintamme keskimäärin 150– 200 kertaa päivässä. Facebookissa postataan 500 000 kommenttia minuutissa. 40 prosenttia tapaa ennemmin ystäviä netissä kuin kasvotusten.

Dokumentin ote on rohkea. Mukana on nettipornosta avoimesti puhuvia nuoria miehiä, jotka kertovat, ettei tyttöystäväksi kelpaa netti-ihanteesta liian paljon poikkeava nainen.

Vaikka Facebook ei ole täydellinen kohtaamispaikka, se on parempi kuin ei paikkaa laisinkaan.

Ohjaaja tapaa myös somekiusaamisen takia itsemurhan tehneen pojan vanhemmat ja 15-vuotiaan tytön, joka väkivallan uhalla puolusti puhelintaan – ja tuli raiskatuksi.

80 prosenttia nuorista uskoo, ettei nettikiusaamisesta jää yhtä helposti kiinni kuin muusta kiusaamisesta. Sosiaalisen median kiusaamistapauksiin on ulkopuolisten vaikea puuttua.

Omaa tilaa somesta

Microsoftin tutkija Danah Boyd puhuu nuorille tärkeästä oman tilan etsimisestä. Vaikka Facebook ei ole täydellinen kohtaamispaikka, se on parempi kuin ei paikkaa laisinkaan. Kokoontuminen ei ole kaupungeissa aina helppoa.

Kääntöpuolena on se, että some yrittää muuttaa kaiken rahaksi. Google urkkii nettikäyttäytymisestämme kaiken mahdollisen tiedon. Wikileaksin Julian Assange kuvailee dokumentissa Googlea maailman tehokkaimmaksi vakoojaksi.

Ongelmana niin dokumentissa kuin aiheessa yleensä on se, että toistaiseksi moni asia on spekulaatiota. Sosiaalinen media ja koko internet ovat yhä melko uusi asia. Aitoja seurauksia ei kukaan vielä tiedä.

InRealLife: teinit netissä, Teema la klo 21.00