Kate McCay, Rita Beltran ja Emily Abate kannattavat Hillary Clintonia USA:n seuraavaksi presidentiksi. Kuvat: Kristiina Wilson

Voi hyvin olla, että ensi tiistaina valitaan USA:n historian ensimmäinen naispresidentti. Mutta onko presidentin sukupuolella merkitystä? Mitä sanovat Hillary Clintonin kannattajat Emily, Rita ja Kate?

”Synnyin demokraattisukuun, menin naimisiin republikaanin kanssa”

Kate McCayn työpaikka sijaitsee Broadwaylla.
Kate McCayn työpaikka sijaitsee Broadwaylla.

Kate McCay, 45, johtotehtävissä finanssialalla, naimisissa, ei lapsia:

”Suvussani on aina äänestetty demokraatteja, eikä minun ole tarvinnut tehdä poikkeusta. En ole valtavan poliittinen – en osallistu mihinkään ovelta ovelle kiertelyyn – mutta lahjoitan pieniä summia ehdokkaille, joita haluan tukea.

Opiskeluaikana tapasin Jimin. Vasta seurusteltuamme joitakin vuosia uskalsin kertoa perheelleni, että Jim tulee republikaanisuvusta. ’Mutta hänhän vaikuttaa niin mukavalta’, isoisäni parahti.

Jim sai töitä New Yorkista. Elimme pari vuotta etäsuhteessa, kunnes Jim kosi, menimme naimisiin ja minäkin muutin tänne. Nykyisin työskentelen johtotehtävissä yrityksessä, joka tarjoaa finanssialan teknologiaratkaisuja Wall Streetille. Teen normaalisti kymmenen tunnin työpäiviä.

Huomaan, että me demokraatit olemme vähemmistössä finanssialalla. Oman yritykseni johtoryhmässä puntit menevät varmaan suunnilleen tasan, mutta kaiken kaikkiaan tämä on hyvin konservatiivinen ala. Vältän puhumasta politiikkaa kollegoideni kanssa. En halua sitä konfliktia mukaan työpaikalleni.

En ole koskaan kokenut syrjintää sukupuoleni takia, enkä nähnyt sitä yrityksissä, joissa olen työskennellyt. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei syrjintää yhä olisi finanssialallakin.

Äänestäminen on mielestäni velvollisuus. Suutun, kun ihmiset sanovat, että heidän äänellään ei ole merkitystä. Myös Trumpin puheet, että koko vaalijärjestelmämme olisi mätä, ovat vaarallisia.

En minäkään usko, että systeemi on täydellinen, mutta en myöskään usko, että kukaan pystyisi järjestämään vaalitulosta oman halunsa mukaan.

” Vältän puhumasta politiikkaa kollegoideni kanssa. En halua sitä konfliktia mukaan työpaikalleni.”

Kun Obama valittiin, rotu ikään kuin poistui asialistalta. Naispresidentin valinta on virstanpylväs, joka olisi hyvä jo ohittaa. Hoitaa alta pois, jotta voisimme jatkaa eteenpäin. On ihmeellistä, että naispresidentin valinnassa on mennyt niin pitkään. Me ajattelemme mielellämme olevamme todella edistyksellinen kansakunta, mutta tässäkin kysymyksessä olemme jäljessä monia länsimaita.

Muissa kuin presidentinvaaleissa olen usein äänestänyt naisehdokasta sukupuolenkin takia, mutta en koskaan pelkästään sen vuoksi. Vaikka mieheni on republikaani, hän äänesti Obamaa, eikä missään tapauksessa tule äänestämään Trumpia. Monet perinteiset republikaanit seuraavat järkyttyneenä, miten heidän puolueensa on kaapattu.

Arvostan poliitikkoja, jotka saavat aikaan pieniä parannuksia ihmisten arjessa. Isot muutokset esimerkiksi terveydenhuoltosysteemiin ovat todella vaikeita. Presidentiltä odotan enemmän viisasta ulkopolitiikkaa. Uskon, että George Bush nuoremman kaudella tehtiin paljon hallaa maamme maineelle. Obama on korjannut suhteita hitaasti, ja uskon, että Clintonin johdolla kehitys jatkuisi.

Clintonin kaudesta ei tule helppo. Pelkään, että häntä tullaan tarkkailemaan ja kritisoimaan eri tavalla kuin miespresidenttejä. Siinä mielessä on väärin ajatella, että naiskysymys olisi vaalipäivän iltana pyyhitty pöydältä – vaikka naispresidentin valinta suuri voitto onkin.”

”Pelkään, että tyttäreni joutuu kasvamaan vähemmän tasa-arvoisessa maassa”

Emily Abate ja kahdeksanviikkoinen Noa perheen kotona Brooklynissa.
Emily Abate ja kahdeksanviikkoinen Noa perheen kotona Brooklynissa.

Emily Abate, 35, vaatesuunnittelija, naimisissa, yksi lapsi:

”Tyttäremme Noa syntyi kahdeksan viikkoa sitten. Hepreaksi Noa on tytön nimi – itse asiassa Noa on Raamatussa todellinen feministi: hän vaati Moosekselta, että tyttäret saisivat periä vanhempansa poikien tavoin.

Aion olla äitiysvapaalla neljä kuukautta, mikä on Yhdysvalloissa pitkä aika. Monet voivat olla kotona vain kuukauden tai kaksi. Tiedän, että monissa maissa äitiysvapaa on puolen vuoden, jopa vuoden mittainen. Jos saisin valita, jäisin kotiin pidemmäksi ajaksi.

Lapsemme syntymän ajoitus oli hyvä, ja pystyin sopimaan työnantajani kanssa neljän kuukauden äitiysvapaasta. Nyt olemme palkkaamassa Noalle hoitajaa, kun palaan töihin. Olemme haastatelleet jo kolmetoista ehdokasta.

On pelottava ajatus jättää vauva lastenhoitajalle. Mitä jos hän ryhtyykin itkemään, kun hoitaja lähtee ja minä tulen kotiin?

Kaikilla ei ole varaa yksityiseen lastenhoitajaan. Lapsen hankkiminen on täällä monelle myös taloudellinen kysymys. Sydämeni särkyy, kun hyvät ystäväni, pienen lapsen ihanat vanhemmat, sanovat, että haluaisivat toisenkin lapsen, mutta että heillä ei ole siihen varaa.

Äänestän ehdottomasti Clintonia. Nyt tärkeintä on torjua Trumpin valinta, mutta kyllä sukupuolellakin on vaaleissa merkitystä. New York Timesissa oli juuri juttu, miten naiset eivät nouse johtotehtäviin, koska eivät edes asetu ehdolle.

Tämä vaalitaistelu on ollut häpeällinen. On todella vastenmielistä, miten ehdokkaat nimittelevät toisiaan tai miten Trump puhuu naisista. Ja heidän pitäisi olla esimerkkinä lapsillemme!

En ole korviani myöten rakastunut Clintoniin, mutta en myöskään pidä häntä ’pienempänä pahana’ kahdesta ehdokkaasta, kuten moni tuntuu ajattelevan. Uskon, että hän olisi ihan okei presidentti. Bernie Sanders olisi ollut mielestäni vielä innostavampi vaihtoehto.

Clintonilla on jo laajat kansainväliset verkostot, ja hän olisi tärkeä roolimalli tytöille.

”Kukaan ei koskaan puhu töissä käyvistä isistä. Lasten ajatellaan yhä olevan äidin vastuulla.”

Kaikkein tärkein kysymys näissä vaaleissa ovat kuitenkin korkeimman oikeuden tuomarit. Presidentillä on oikeus nimittää korkein oikeus, ja jos Donald Trump valitaan, hän nimittää tuomareita, jotka vievät naisten oikeuksia taaksepäin.

On häpeällistä, että yhä joissakin republikaanisissa osavaltioissa rajoitetaan tai vaikeutetaan naisten oikeutta aborttiin.

Pelkään, että tyttäreni joutuu kasvamaan vähemmän tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kuin itse olen saanut elää. Tuntuu, että tapa, jolla naisista ja tasa-arvosta nyt puhutaan, ottaa pelottavalla tavalla takapakkia. Kun olin teini-ikäinen 1990-luvulla, Yhdysvallat tuntui tasa-arvoisemmalta kuin nyt. Muun muassa ehkäisyneuvontaa ja naisten terveydenhoitopalveluita tarjoavan Planned Parenthoodin vastaanotolle saattoi kävellä kuka tahansa tyttö tai nuori nainen, eikä asiaan liittynyt mitään arvolatauksia. Nyt Planned Parenthoodin toimintaa yritetään monessa paikassa vaikeuttaa ja naisten itsemääräämisoikeutta rajoittaa.

Toivon, että tasa-arvo alkaa kehittyä taas oikeaan suuntaan. Yhteiskunnassa on vielä paljon tehtävää. Äitiyden ja työnteon yhdistämisen vaikeudesta puhutaan jatkuvasti, mutta kukaan ei koskaan puhu töissä käyvistä isistä. Lasten ajatellaan yhä olevan äidin vastuulla.

Työpaikka tarjosi miestuttavalleni kuukauden mittaista isyysvapaata. Hän ei ottanut lomaa vastaan, koska pelkäsi, miten kollegat suhtautuisivat.”

”Moni tuntee itsensä toisen luokan kansalaiseksi”

Rita Beltran kotikulmillaan Manhattanin Gramercyn alueella.
Rita Beltran kotikulmillaan Manhattanin Gramercyn alueella.

Rita Beltran, 38, graafikko, seurustelee, ei lapsia:

”Äänestän näissä vaaleissa ensimmäistä kertaa. Minulla on kaksoiskansalaisuus; olen kotoisin Meksikosta. Tulin Yhdysvaltoihin ensin opiskelemaan El Pasoon Teksasiin, sitten töihin New Yorkiin. Olen asunut täällä yhdeksän vuotta.

Kun muutin New Yorkiin, käytiin Barack Obaman ensimmäistä presidentinvaalia. Sekin tuntui historialliselta, mutta en ollut vielä rekisteröity äänestäjä täällä, joten en voinut osallistua.

Naispresidentin valinnan ei pitäisi enää olla iso juttu, mutta onhan se. Toivon, että näiden vaalien jälkeen voimme arvioida ehdokkaita ihmisinä, emme naisina tai miehinä.

Kannatan Clintonia, mutta yhtä vahvasti vastustan Trumpia. Hän aloitti kampanjansa kutsumalla meksikolaisia siirtolaisia raiskaajiksi ja rikollisiksi, mutta kampanjan kuluessa listan jatkoksi ovat päässeet melkein kaikki muutkin kansalaisuudet ja vähemmistöt.

Eri rotujen ja kansalaisuuksien tasa-arvo on edelleen suuri kysymys Yhdysvalloissa, eikä siinä välttämättä ole menty parempaan suuntaan. Seuraan järkyttyneenä uutisia poliisiväkivallasta, joka kohdistuu afroamerikkalaisiin.

”Toivon, että näiden vaalien jälkeen voimme arvioida ehdokkaita ihmisinä, emme naisina tai miehinä.”

Minusta on täysin ymmärrettävää, että monet latinot tai afroamerikkalaiset pohtivat, onko heillä sama oikeus tuntea itsensä amerikkalaiseksi kuin valkoihoisilla. Me maksamme veromme ja asumme täällä, mutta silti moni tuntee itsensä toisen luokan kansalaiseksi.

Trumpin puheet laittomien siirtolaisten keräämisestä ja karkottamisesta, tai muurin rakentamisesta Meksikon rajalle… Ne ruokkivat epätasa-arvoa ja vääriä asenteita.

Uskon kyllä, että Hillary Clintonin presidenttiys olisi tärkeä viesti. Naispresidentti voisi olla esikuva nuorille tytöille. Nähtäisiin, että sekin on mahdollista.

Meksikossa huhutaan, että maan entisen presidentin Felipe Calderónin vaimo Margarita Zavala harkitsee pyrkimistä presidentiksi. Siellä toistuisi sama kuvio kuin Clintoneilla. Voi olla, että Yhdysvaltojen politiikka vaikuttaa näinkin. Muualla maailmassa seurataan, mitä täällä tehdään, ja sen jälkeen sama on mahdollista muuallakin.

Katsoin kaikki Clintonin ja Trumpin vaaliväittelyt, ja ne olivat kyllä viihdyttäviä, mutta en ole varma, puhuttiinko väittelyissä oikeista asioista. Vähemmistöjen oikeuksista ja paperittomien siirtolaisten asemasta pitäisi puhua enemmän.

Myös Yhdysvaltojen terveydenhuoltojärjestelmä on minulle mysteeri. Jos muualla maailmassa pystytään tarjoamaan terveydenhuolto verovaroin, miksei se onnistu täällä? Jos ei ole vakuutusta ja joutuu täällä sairaalaan, se on taloudellinen katastrofi. Tässä asiassa Yhdysvallat on todella jäljessä monia maita.

En tosin usko, että poliittiset päättäjät pystyvät systeemiä muuttamaan. Nykyjärjestelmästä hyötyvät niin vaikutusvaltaiset tahot, esimerkiksi lääke- ja vakuutusyhtiöt.

”Minusta pitkä kokemus politiikassa on hyvä asia, ei rasite, kuten Trump väittää.”

Pidän itseäni demokraattina, koska republikaanit on konservatiivien puolue. Luotan Hillary Clintoniin, vaikka moni epäilee hänen rehellisyyttään. Minusta pitkä kokemus politiikassa on hyvä asia, ei rasite, kuten Trump väittää. Haluammehan me, että kirurgeilla ja arkkitehdeillakin on kokemusta alastaan!

En usko, että Trump toteuttaisi presidenttinä kaikkia uhkauksiaan. Lupaavathan kaikki ehdokkaat vaaleissa asioita, joita eivät toteuta valtaan noustuaan.

Mutta jos Trump rakentaa muurinsa, Meksiko ei sitä maksa. Se on varma.”

Kaikkien aikojen vaalit?

Marraskuun kahdeksantena päättyy puolentoista vuoden sirkus, kun Yhdysvalloissa käydään presidentinvaali demokraattien Hillary Clintonin ja republikaanien Donald Trumpin välillä. Viimeisten viikkojen gallupit ennustivat, että yhdysvaltalaiset olisivat suurella todennäköisyydellä valitsemassa historiansa ensimmäisen naispresidentin.

Clinton on itse puhunut ”viimeisen lasikaton särkemisestä”.

Naisehdokkaita Yhdysvaltain presidentinvaaleissa tosin on ollut jo kauan ennen Hillary Clintonia. Naisasia-aktivisti Victoria Woodhull pyrki presidentiksi tasa-arvopuolueen ehdokkaana jo 1872. Yhdysvaltojen vaalijärjestelmästä johtuen Clinton on kuitenkin ensimmäinen nainen, jolla on todelliset mahdollisuudet nousta Valkoiseen taloon.

Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään aina vaalivuoden ensimmäisenä tiistaina, joka tulee marraskuun ensimmäisen maanantain jälkeen.

Tilanne 3.11. mielipidemittauksissa: Hillary Clintonilla oli 46,7 prosentin prosentin kannatus, Donald Trumpilla 45 prosentin. Lähde: Real Clear Politics

BBC:n mukaan tämän vuoden vaaleissa ratkaisevia ovat matalasti koulutettujen valkoisten miesten, korkeakoulutettujen valkoisten naisten, Trump-vastaisten republikaanien, puertoricolaisten maahanmuuttajien ja mormonien äänet.

Vuonna 2012 arviolta 93 miljoonaa amerikkalaista äänioikeutettua jätti äänestämättä.

Uusi presidentti astuu virkaan 20. tammikuuta 2017.

Lähteet: BBC, CNN, Pew Research Center, Yle.

Kahden puolueen maa

Republikaaninen puolue (tai Grand Old Party, GOP) on USA:n kaksipuoluejärjestämän oikeistopuolue. Arvokysymyksissä se on konservatiivinen.

Demokraattinen puolue on USA:ssa vasemmistopuolue, mutta eurooppalaisittain katsottuna vasemmalla on vain puolueen toinen laita. Arvokysymyksissä demokraatit ovat republikaaneja liberaalimpia. Presidentti Barack Obama on demokraatti.

Mustavalkoisina sovellusten ei pitäisi houkutella selaamaan.

Käyttäisitkö mielelläsi hiukkasen vähemmän aikaa puhelimesi selailuun? Jos vastaat kyllä, et ole yksin. Älypuhelinriippuvuuden taltuttamiseen on kehitelty vaikka mitä konsteja selailua rajoittavista sovelluksista laatikkoon, johon luurin voi lukita tunniksi. 

Uusin tulokas niksien joukossa on puhelimen näytön vaihtaminen mustavalkoiseksi. Britannian Cosmopolitanin mukaan neuvon takana on aiemmin Googlella muotoilun eetikkona työskennellyt Tristan Harris. Harris on kirjoittanut muun muassa siitä, miten älypuhelimet yrittävät kaapata mielemme erilaisilla koukuttavilla ominaisuuksillaan. 

Cosmopolitanin mukaan mustavalkoinen näyttö on hyvä idea puhelimeensa addiktoituneelle, koska harmaasävyissä ilmoitukset eivät pomppaa yhtä hyvin silmille kuin väreissä, eivätkä sovellusten kuvavirrat tunnu houkuttelevilta. Puhelimen koukuttavuuden pitäisi haalistua näytön värien mukana.

Eroon väreistä

Älypuhelimen näytön säätäminen mustavalkoiseksi on useimmissa puhelimissa helppoa. Esimerkiksi iPhonessa näytön värin asetukset löytyvät yleisistä asetuksista. 

Näin pääset käsiksi näytön väriin iPhone SE:llä: valitse asetukset, yleiset ja käyttöapu. 
Näin pääset käsiksi näytön väriin iPhone SE:llä: valitse asetukset, yleiset ja käyttöapu. 

Valitse sitten näytön mukautus ja värisuodattimet. Liu'uta värisuodatin päälle ja valitse harmaasävy.
Valitse sitten näytön mukautus ja värisuodattimet. Liu'uta värisuodatin päälle ja valitse harmaasävy.

Rauhaa – tai ei

Ainakin aluksi näytön värin vaihdon vaikutus on päinvastainen kuin värin vaihtoa hehkuttavissa jutuissa luvataan: tekee mieli mennä katsomaan kameran rullaa, Instagramia ja Facebookia ihan vain nähdäkseen, miltä kaikki näyttää mustavalkoisena.

Mustavalkoinen näyttö on aika tyylikäs, eikä sitä oikeastaan tee mieli ottaa pois. Ainoastaan kuvien ottaminen ja sosiaaliseen mediaan päivittäminen vaatisivat värit, kaiken muun voi hoitaa mustavalkoisenakin. Mustavalkonäyttö saa siis jäädä pidempään kokeiluun.

Mustavalkoista näyttöä kokeillessa löytää helposti toisenkin näytön säädön, jolla on kaikkea muuta kuin rauhoittava vaikutus. Näytön mukautus -asetuksista saa nimittäin päälle vastavärit. Niiden kera kun katsoo Instagramia, päänsärky on valmis. 

Riisipeltoja ja jokimaisemia. Niistä on Obaman Balin-loma tehty.

Presidenttikautensa jälkeen Barack Obama on bongattu paikoista, joista hän ei ehtinyt virassaan välttämättä edes haaveilla. Hän on saanut rocktähden kohtelua Broadwayllä vieraillessaan sekä kokeillut monia presidentille vaaralliseksi luokiteltuja lajeja, kuten leijasurffausta Karibialla.

Nyt Obaman perhe on lomalla Indonesiassa, jossa he ovat innostuneet muun muassa harrastamaan koskimelontaa.

Uutistoimisto Reutersin kuvat paljastavat, että koko perhe oli yhdessä kumiveneessä Balilla maanantaina.

Kuohuvan kosken keskellä perheenjäsenet näyttivät nauttivan olostaan. Eikä ihme, Indonesian Bali tunnetaan jumalten saarena. Mukana koskenlaskussa oli myös useampi paikallinen opas.

Melat ylös ja hymyä! Kuva: Reuters
Melat ylös ja hymyä! Kuva: Reuters

The Jakarta Postin mukaan Barack ja hänen vaimonsa Michelle sekä tyttäret Sasha ja Malia majoittuvat Balilla Ubudin Four Seasons -resortissa. Esimerkiksi Conde Nast Traveler -lehti on listannut sen yhdeksi maailman parhaaksi lomahotelliksi.

Lue myös! Obaman perheen arki presidenttikauden jälkeen: varvaskuvia ja koirien ulkoilutusta!

Barack Obama on asunut lapsena muutaman vuoden Indonesiassa. Kymmenen päivän Indonesian-vierailustaan Obamat viettävät viisi Balilla. Ayung-joen melonnan lisäksi heidän ohjelmaansa on kuulunut muun muassa museo- ja riisipeltovierailuja.

Tässä mitään helteitä olekaan odoteltu.

Terveisiä täältä helteidentorjuntabunkkerista! Jos ”kesän” alun on viettänyt Suomessa, hiki ei ole päässyt yllättämään. Melkein tässä jo alkaa uskoa, että meillä on enää kaksi kesäkuukautta (säävarauksella nekin) ja loputon määrä kevättä, syksyä ja jotain talventynkää.

Mutta se siitä säästä valittamisesta. Time-lehti kertoo sivustollaan tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan helle on ihan p*ska juttu. Se nimittäin tekee ihmisistä ankeita ja haluttomia auttamaan. Iloitkaamme siis viileydestä!

Sään ja etenkin helteen vaikutuksia ihmisten toimintaa on tutkittu ennenkin. Ilmaston lämpenemisen on esimerkiksi todettu vähentävän seksihaluja ja huonontavan unen laatua. Lisäksi liian korkean lämmön vaikutukset oloon ja mielialaan näkyvät esimerkiksi vetämättömyytenä ja ärtyisyytenä.

Lehigh’n ja Northwesternin yliopistojen tuoreessa tutkimuksessa osoitettiin ensimmäistä kertaa korkeiden lämpötilojen vaikutus ihmisten auttamishaluun. Tutkimuksen julkaisi European Journal of Social Psychology.

Tutkittavilla teetettiin auttamishalua mittaavia kokeita, jotka osoittivat, että lämpötila vaikutti siihen, kuinka valmiita kaupan työntekijät olivat tekemään muita hyödyttäviä asioita, esimerkiksi auttamaan asiakkaita vapaaehtoisesti. Pelkästään kuumuuden ajattelu nosti kynnystä suostua tekoihin, joista ei saanut ylimääräistä korvausta.

Iloitkaamme siis viileydestä!

Lisäksi verrattiin opiskelijoiden halukkuutta vastata kyselyyn, joka hyödytti paikallista, voittoa tuottamatonta järjestöä. Viileässä huoneessa vastausprosentti oli korkeampi kuin kuumassa. Tilojen viilentäminen siis kannattaa kouluissa ja työpaikoilla, jos toiveena on, että yhteisössä autetaan toisia. Suomessa ainakaan kesäsään ei pitäisi olla este auttavan käden ojentamiselle. (Sen sijaan esimerkiksi lama on.)

Entäs sitten helteidentorjuntabunkkerin aiheuttama ketutus? Jäämme odottamaan tutkimusta sen vaikutuksista ihmismieleen.

Kysely

Milloin on liian kuuma?

Pride-viikko on polkaistu käyntiin. Helsingissä juhlat huipentuvat lauantaina suureen Pride-kulkueeseen. Maailmalta sopii poimia vaikutteita!

Nyt saa näyttää sateenkaaren värejä missä tahansa muodossa: tällä viikolla juhlitaan Pride-viikkoa eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia. Suomen 100-vuotisjuhlan myötä Helsinki Pride saa ihan uudenlaisia mittoja tänä vuonna. Lauantaina 1.7. järjestettävään Pride-kulkueeseen osallistuu esimerkiksi poliisin, Kelan ja Maahanmuuttoviraston edustajia.

Pride-viikko on huomioitu laajalti myös muualla maailmalla. Esimerkiksi Kanadan pääministeri Justin Trudeau on juhlinut näyttävästi Pride-viikkoa sateenkaaren väreissä loistava vaahteranlehti poskelleen maalattuna.

Poimimme maailmalta ideoita Pride-juhliin. Miten olisi vaikkapa sateenkaarikainalokarvat?

Justin Trudeau näytti mallia Torontossa järjestetyssä kulkueessa:

 

Canadian PM #JustinTrudeau paints his face with the rainbow flag during #TorontoPride 🏳️‍🌈

Henkilön Gay Times 🏳️‍🌈 (@gaytimesmag) jakama julkaisu

 

Värikkäillä meikeillä on helppo juhlia tapahtumaa pitkin viikkoa:

 

 

Winner of you pride makeup contest this week! #pride #gaypride #pridemakeup #makeupfun #rainbowmakeup #makeuplove

Henkilön Rebel Beauties Makep Revamped (@rebelbeautiesmakeup) jakama julkaisu

 

 

Rohkeimmat värjäävät hiuksensa – ja jopa kainalonsa:

 

Rainbows Pits 🌈🌈🌈 Got to do my bff @potatoeslaughing today! Check out the process on my story! She also wanted some rainbow underarms for St. Louis Pride this weekend! We did all of her hair using @pulpriothair color and @kevinmurphyhair color and conditioned her thirsty locks with @brazilianbondbuilder ! . . . . . . . #behindthechair #modernsalon #americansalon #notchstl #stl #stlouis #thegrovestl #grovestl #hairstl #stlhair #hairstlouis #stlouishairstylist #hairstyliststlouis #stlhairstylist #caitlinfordhair #anthonythebarber916 #authentichairarmy #esteticausa #imallaboutdahair #licensedtocreate #cosmoprof #fiidnt #brazilianbondbuilder #colortrak #pulpriot #pride #pridemonth #dyedpits #rainbowhair #pinkhair

Henkilön St Louis - Hairstylist (@caitlinfordhair) jakama julkaisu

 

Sateenkaaren värejä löytyy myös asusteista ja mukeista:

 

 

❤💙💚💛💜 #prideviikko #pride #loveislove #suvaitsevaisuus #aamukahvi

Henkilön Auri (@zzhia) jakama julkaisu

 

 

In honour of Pride Week Helsinki . 🇫🇮Pride-viikon kunniaksi 🌈

Henkilön Braids by Varpu Talvitie (@winterhair) jakama julkaisu