Heidiä kuvattiin Me Naisten juhannusnumeroon madeiralaisen Reid’s Palace -hotellin sviitissä. Kuva: Annaleena Jalava
Kuva: Annaleena Jalava
Kuva: Annaleena Jalava

Ammattimallin elämä herättää kateutta ja joskus vähän pahoja puheitakin.

Tiedättehän huippumallien elämän? Heillä on syömishäiriö. He bilettävät villisti. He joutuvat jopa antamaan peppunsa muotoiltaviksi.

Tai sitten heidän elämänsä on ihan mahtavaa. Muun muassa ulkomaisissa muotilehdissä ja Lumenen mainoskampanjassa nähty Heidi Hautanen korostaa, että vaikka mallin työ on kovaa, se on kuitenkin mielettömän hieno ammatti.

1. Matkustelu. Ja vieläpä sellaisiin paikkoihin, joita ei olisi kuvitellutkaan ikinä näkevänsä. On aivan mieletöntä ajatella, että oman työnsä ansiosta pääsee mitä ihanimpiin paikkoihin tekemään rakastamaansa työtä. Harva tulee edes kuvitelleeksi, että voisi työskennellä esimerkiksi kolmessa eri maassa viikon sisään, mutta mallille se on arkipäivää!

2. Uusien ihmisten tapaaminen. Mallina tapaa valtavasti uusia ihmisiä joka päivä. Maailmalla ollessaan myös tutustuu herkemmin uusiin ihmisiin, kun omat läheiset eivät ole läsnä. Silloin ikään kuin astuu ulos mukavuusalueeltaan. Useimmat maailmalla tavatut kaverit ovat niitä, jotka pysyvät mukana koko elämän ajan. Myös ajatus, että voit tavata lempisuunnittelijansa tutustuen häneen työsi kautta, on mahtavaa!

3. Liukuvat työajat. Ikinä ei tiedä, milloin työt loppuvat tai milloin on seuraava työpäivä. Tämä saattaa olla kompastuskivi joillekin malleille, mutta useimmat mallit ottavat liukuvat työajat hyvänä asiana. Jos työpäivä sattuu jonain päivänä venymään, on vain mahtavaa lähteä kuvausmeikit kasvoilla suoraan viinilasilliselle!

4. Palkkaus ja mukava elintaso. Kun mallintöissä saavuttaa tietyn tason, eli saa mukavia töitä ja rupeaa saamaan niistä palkkaa, on työ aivan ihanaa. Tälle tasolle päästäkseen on täytynyt tehdä paljon töitä, joten mukavan palkan saadessaan kaikki tuntuu taas palkitsevalta. Usein työrupeamat menevät sykleittäin, joten pientä töiden taantumuutta tai hiljaiseloa ei kannatta ihmetellä.

5. Yhteisöllisyys. Sitä todella on mallien ja heidän buukkaajiensa kesken. On aivan mahtava olla osana ikään kuin suurta perhettä, jossa buukkaajat pitävät huolta malleista ja mallit toisistaan. Yleensäkin mallit pitävät todella tiiviisti yhteyttä toisiinsa, kun työskentelevät maailmalla.

Lue myös:

Onneksi säästyit tältä kohtalolta! 7 syytä joiden vuoksi olisi kauheaa olla huippumalli

Mallisiskokset Maryam ja Shadi Razavi: "Isä valvoi, ettemme pukeudu liian paljastavasti"

Tämän hetken kuumin huippumalli on Jehovan todistaja: En suostu alastonkuviin

Oho! Alusvaatemallit pukeutuivat yhteiskuvaan

Chisu teki Vain elämää -historiaa.

Chisu yllätti Anna Puun päivänä kaikki muut artistit, kun hän toi lavalle Ylioppilaskunnan laulajat.

– Mä olen ollut tosi hiljainen tänään. Aina, kun rupean miettimään tätä biisiä, tulee kyyneleet silmiin. Miten pystyn vetämään tämän? Chisu sanoi ennen esitystään ja kertoi valintansa olevan Mestaripiirros.

Chisun mielestä Mestaripiirros on yksi Suomen musiikkihistorian hienoimmista kappaleista. Anna puhkesi kyyneliin jo ennen esitystä. Biisi on hänelle henkilökohtainen, sillä se tuo mieleen hänen tyttärensä.

– Mikään muu ei ole ikinä yhtä täydellinen kuin se oma. Se sun tekele, Anna selitti jaksossa.

Ohjelmassa kaikki äidit eli Chisu, Anna Puu ja Suvi Teräsniska ovat aikaisemminkin liikuttuneet, kun on tullut puhetta lapsista. Näin kävi nytkin, mutta myös Mikael Gabriel ja Hector varautuivat esitykseen nessuilla.

2790615

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Arttu Wiskarikin pääsi jatkoon Bad Romance -esityksellään. Mitä siitä voi oppia?

Lokakuu on selvästi suomalaisten Bad Romance -kuukausi.

Muistatko vielä Arttu Wiskarin Lady Gaga -esityksen? Wiskari esitti jättihitin Bad Romance alkukuusta MTV-kanavan Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Lauantaina tositoimiin joutuu Saara Aalto, joka valitsi saman kappaleen Britannian X Factor -kilpailun kauhuteemaan.

Jakso jaksolta Saara on osoittanut vahvuutensa sekä laulajana että show-naisena. Viime viikon diivateemassa Saara veti äärimmäisen spektaakkelin, kun hän esitti Björkin It's Oh So Quiet -kappaleen.

Saara Aalto veti melkoisen show'n X Factorin livelähetyksessä viime viikolla. Kuva: All Over Press
Saara Aalto veti melkoisen show'n X Factorin livelähetyksessä viime viikolla. Kuva: All Over Press

Ei ole epäilystäkään, etteikö Saara esittäisi täydellistä Lady Gaga -show’ta. Mutta kun katsoo Arttu Wiskarin Bad Romance -vedon, voi siitä ottaa avuksi kaksi täsmäoppia – kelle tahansa ja mihin tahansa tiukkaan paikkaan.

1. Välillä kannattaa heittää täysin överiksi

Tämän kauden Tähdet, tähdet -ohjelma käynnistyi todellisella kimalleshow’lla. Moni televisionkatselija yllättyi, kun Artti Wiskari kertoi esittävänsä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romancen.

Ilta-Sanomille Wiskari kertoi, että hän ei pystynyt edes etukäteen treenaamaan kappaletta keuhkoputkentulehduksensa vuoksi. Mies teki kappaleesta omankuuloisensa ja pääsi jatkoon.

– Tämä on täysin vastakohta sille, mitä mä itse teen. On hyvä aloittaa siitä, että heittää niin överiksi kuin pystyy, Arttu Wiskari sanoi esityksensä jälkeen.

Lue myös! Saara Aalto voittoon! Avuksi 5 oppia edellisiltä X Factor -voittajilta

Haaroista revinneet housut eivät haittaa Arttu Wiskaria! Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Haaroista revinneet housut eivät haittaa Arttu Wiskaria! Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

2. Mikään ei ole noloa!

Kesken suoran Tähdet, tähdet -lähetyksen Arttu Wiskarille tapahtui lavalla jotain äärimmäisen kiusallista: hänen housunsa ratkesivat. Mutta Arttu ei häkeltynyt. Hän jatkoi Bad Romance -esitystään, vaikka punaiset kalsarit näkyivät.

Onkohan Saara Aallon esiintymisasussa yhtä paljon kimalletta kuin Arttu Wiskarin hopeapuvussa?

Saara Aalto esittää Bad Romance -kappaleen lauantaina 29. lokakuuta Britannian X Factor -livelähetyksessä, joka alkaa kello 22 Suomen aikaa itv-kanavalla.

Tummasävyinen ruotsalaiselokuva näyttää fantasian keinoin, millaista on olla nuori ja ulkopuolinen.

Teini-ikäiset Kim (Tuva Jagell), Bella (Wilma Holmén) ja Momo (Louise Nyvall) elävät maailmassa, jossa kiusaaminen ja seksuaalinen ahdistelu ovat arkipäivää. Turvaa tarjoaa Bellan sadunomainen kasvihuone, jonne ystävykset sulkeutuvat iltaisin. Eräänä päivänä tyttöjen istuttamasta siemenestä versoo maaginen kasvi, joka avaa oven poikien maailmaan, eikä mikään ole kohta entisellään.

Alexandra-Therese Keiningin ohjaama elokuva on tunnelmallinen sekoitus draamaa ja fantasiaa. Kuvaus on kauniin synkkää, taikaelementit taidokkaasti toteutettuja, ja nuoret näyttelijänlupauksetkin suoriutuvat varsin mallikkaasti. Ongelmat löytyvät lähinnä tarinasta, joka loppua kohden tuntuu hieman kadottavan punaisen lankansa. Myöskään teemoiltaan elokuva ei täysin löydä muotoaan.

Vaikka Girls Lost kuvaa vakuuttavasti murrosiän haasteita, jää se sukupuoli-identiteettiä käsittelevänä teoksena pintaraapaisuksi.

Katso traileri:

Girls Lost

***

Ensi-ilta 28.10.

Lauantain livelähtetykseen valmistautuva laulaja juhli halloween-bileissä Lontoossa.

Tästä eivät kauhukostyymit enää synkkene eikä Saara Aallon ihonväri kalpene.

Britannian X Factor -kilpailijat viettivät halloween-bileitä, joissa suomalaislaulaja juhli kalman kalpeana kauhukuningattarena.

 

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Huomiota herättävin yksityiskohta Saaran halloween-tyylissä oli hänen kaulalleen maalattu iso punainen verijälki.

Saara Aalto julkaisi Instagram-tilillään kuvan omasta kauhulookistaan, jonka oli taikonut ammattimaskeeraja Fai Archer.

Lookin peruselementit olivat: vaalea iho, tumma silmämeikki ja syvän punaisiksi maalatut huulet sekä pääkalloseppele ja musta huntu.

 

Kuva, jonka Fai Archer (@faiarcher) julkaisi

Fai Archer julkaisi myös kuvia Saaran halloween-maskista Instagram-tilillään.

Suomalaislaulaja ja hänen kilpakumppaninsa osallistuivat torstai-iltana Lontoossa Kiss FM -radiokanavan bileisiin. Saara Aalto paljasti ennen juhlia odotetun biisivalinnan, jonka hän esittää seuraavassa livelähetyksessä lauantaina.

Lue lisää: Saara esittää seuraavassa X Factor -jaksossa Lady Gagan Bad Romance -kappaleen

Tee itse!

Saaran halloween-maskin voit tehdä helposti itsekin kotona. Jos sinulla ei ole tekoverta etkä ehdi sellaista ostamaan pilailukaupasta, voi veren taiteilla kestävällä punaisella huulipunalla. Päälle kannattaa suihkuttaa meikinkiinnitysainetta.  

Kasvojen meikki onnistuu yksinkertaisimmillaan valkoisella ihonpohjustuksella, mustalla kajaalilla ja tummalla punalla.

Katso video! Miten levittää tumma huulipuna siististi? Katso ohjeet kohta kohdalta

Saara julkaisi myös Facebook-videon illan juhlista Sada Vidoon kanssa.