Itsenäisyyspäiväjuhlien upeimmaksi äänestetty Minka vannoo klassisen tyylin nimeen, mutta millaisella asulla hän hurmaa kokkimiehensä Tomi Björckin?

Lukijoiden mielestä itsenäisyyspäiväjuhlien upein ilmestys oli tänä vuonna ylivoimaisesti Minka Björck. Hän sai äänistä peräti 23 prosenttia.

– Kiitos kovasti, voitto oli erittäin iso yllätys minulle, sanoo Australiasta tavoitettu Minka.

Minka ja hänen miehensä, huippukokki, Tomi Björck keskeyttivät Australian-lomansa päästäkseen osallistumaan Tampere-talossa vietettyyn presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon. Pari palasi Australiaan heti itsenäisyyspäivän jälkeen.

– Kutsu juhliin oli hieno kunnianosoitus sekä Tomin kovalle työlle alallamme että ruokakulttuurin kehittämistä kohtaan. Itsenäisyyspäivä ja Suomen itsenäisyys merkitsevät minulle todella paljon. Matkustamme paljon ja on upeaa, että voi olla ylpeä omasta maastaan ja sen historiasta. Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys. Isoisämme ovat uhranneet todella paljon sen eteen, Minka sanoo.

Valmispuku oli nappivalinta

Alun perin Minka oli suunnitellut pukevansa itsenäisyyspäiväjuhliin ystävänsä suunnitteleman luomuksen.

– Aika olisi kuitenkin mennyt liian tiukille, joten päätimme ystäväni kanssa etsiä valmispuvun Australiasta.

Minka hurmasi juhlissa Tarık Edizin elegantissa iltapuvussa. Asu löytyi yllättävän helposti.

– Olin ensin ostamassa australialaisen designerin Carla Zampattin tummansinistä ja mustaa yhdistelevän mekon, joka oli edestä lyhyt ja pitkä takaa. Mutta heti kun sovitin Edizin pukua, tiesin, että se oli minun mekkoni. Se näytti aivan minulta ja istui loistavasti.

Naisellinen puku toi kauniisti esiin myös Minkan soman vauvamasun. Pariskunnan toisen lapsen laskettu aika on kesän alussa.

– Mahani on popsahtanut melkoisesti parissa viikossa, joten päätimme ystäväni kanssa avata saumavarat mekon sivujen lisäksi. Hyvä niin, koska muuten puku ei olisi itsenäisyyspäivänä enää mahtunut kiinni, Minka kertoo.

Korkokengissä illalliselle

Juhlailme täydentyi Chanelin laukulla ja Swarovskin koruilla. Klassisen hillitty ja kaunis meikki oli Ida Jokikunnaksen ja kampaus Annaleena Korven taidonnäytteitä.

Minka sanookin pitävänsä klassisesta tyylistä, johon on yhdistetty hieman ajan trendejä.

– Käytän pääasiassa aina mustaa. Yhdistelen sekä laadukkaita että edukkaampia vaatteita. Laukuissa, kengissä ja koruissa panostan laatuun.

Entä millaisella asulla Minka tietää hurmaavansa puolisonsa?

– Jos lähdemme Tomin kanssa syömään, laitan päälleni jonkun tyylikkään mekon ja korkokengät. Harmiksi Suomessa ei voi paljon käyttää mekkoja ilmaston takia. Sydney on siihen oiva paikka.

Lue myös:

Tomi Björck kehui vaimonsa Minkan asua: "Erittäin seksikäs"

Yllätysvoittaja! Hän on lukijoiden mielestä itsenäisyyspäiväjuhlien upein

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko jättivät jatkot väliin. ”Kotona odottaa kolme lasta, jotka pitää ruokkia”, rakastunut pari naureskeli.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja hänen uusi rakkaansa, valtioneuvoston viestintäjohtaja ja entinen tv-toimittaja Kari Mokko nauttivat Linnan tunnelmasta. Pariskunta on seurustellut helmikuusta lähtien.

He kertoivat valmistautuneensa juhlaan kaikessa rauhassa.

– Meillä oli ihanan rauhallinen kotipäivä. Olemme uusi perhe, ja kaikki lapsemme ovat nyt kerralla kotona. Meillä on kolme 9–15-vuotiasta lasta, Maria sanoi.

Vaikka Maria ja Kari olivat rennolla juhlatuulella, he aikoivat lopettaa illanvieton Linnaan.

– Jatkot jäävät tällä kertaa väliin. Lähdemme Linnasta suoraan kotiin ruokkimaan lapset. Jälkikasvu tarvitsee iltapalaa, Maria kertoi.

Marian säihkyvä juhlapuku oli brittiläisen huippusuunnittelijan Jenny Packhamin käsialaa.

– Olen ihaillut hänen pukujaan kaukaa. Jennyn asut ovat naisellisia ja elegantteja. Olin täysin myyty, kun sovitin pukua Lontoossa. Asu istuu kuin hansikas. Minulla on ollut aiemmin Linnassa yksinkertaisia asuja – ja usein mustaa. Rakastuin tämän puvun yönsiniseen kankaaseen ja kauniisiin pronssikirjailuihin.

Lue kaikki jutut Linnan juhlista täältä.

Elastinen heitti yllätyskeikan hotelli Kämpissä.

Hyväntuulinen Elastinen eli Kimmo Laiho oli eräs hotelli Kämpin jatkojen yllätysesiintyjistä.

Yksin Linnaan astellut artisti viihtyi niin hyvin juhlissa, että meinasi myöhästyä Kämpin keikalta.

– Linnassa oli mahtavaa ja tutustuin uusiin tyyppeihin.

Linnaan saapuessaan Elastinen haaveili pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa. Miehen toive toteutui.

– Juttutuokiot Teemu Selänteen ja Saku Koivun kanssa olivat illan kohokohdat, Tom Fordin tyylikkäässä puvussa juhlinut Ela kertoi.

Lue myös:

Elastinen: "Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi"

He olivat Linnan komistukset

Linnan juhlissa nähtiin veikeitä rusetteja ja tyylikkäitä pukuja.

Teemu Selänne oli ehdottomasti yksi illan odotetuimmista – ja kuvatuimmista – vieraista. Vaimonsa Sirpan kanssa Linnaan saapunut kiekkolegenda oli pukeutunut suomalaiseen Turo Tailorin pukuun.

– Oli kiva kokemus. Meillä ei ollut 20 vuoteen mahdollisuutta tulla tänne, joten tämä on iso hetki meille kanssa, Teemu sanoi Ylen haastattelussa.

Linnaan yksin saapunut Elastinen sävähdytti tyylikkäällä olemuksellaan. Muusikon yllä oli Tom Fordin puku, ja miehen vaaleat hiukset oli sliipattu tyylikkäästi sivulle.

– Ajattelin, että laitetaan tänään klassisen tyylikästä ylle. Tykkään siitä, että on hyvä syy pukeutua tyylikkäästi.

Elastinen oli omien sanojensa mukaan sujauttanut jalkaansa tanssikengät.

– Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi.

Myös Elastinen toivoi pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa.