Katri Helena ja Tommi Liimatainen viettävät itsenäisyyspäivän Tampere-talossa. Tänä vuonna tanssit korvataan konsertilla. "Ihan hyvä, että jenkat jäävät väliin. Mä en ole varsinaisesti mikään diskohile", Tommi sanoo. Kuva Jonna Öhrnberg

Manageri Tommi Liimatainen arvelee, että sai kutsun itsenäisyyspäivän juhliin pitkän tukkansa takia. Tampere-talossa tukka pysyy kiinni.

Manageri Tommi Liimatainen, 36, ja laulaja Katri Helena, 67, menevät itsenäisyyspäivän juhliin yhdessä. Posti toi kummallekin oman kutsun.

– Ei siitä ollut epäilystäkään, ettemmekö menisi juhliin yhdessä. Emme edes keskustelleet asiasta. Eiköhän munkin kutsu liity tähän avec-hommaan. Tai sitten sain kutsun sen takia, että mulla on pitkä tukka. Juhlissa tukka pysyy kiinni, Tommi kertoi perjantaina Me Naisille.

Tommi pukeutuu juhliin Sandin pukuun, joka saapui vasta torstai-iltana Tanskasta. Puku on Sandin pääsuunnittelijan tekemä, eikä kenelläkään muulla Suomessa pitäisi olla samanlaista. Vielä perjantaina puolenpäivän aikoihin puku lojui paketissa, eikä Tommi ollut sovittanut sitä.

– Ei tässä turhia viitsi stressata. Eiköhän se ihan sopiva ole, koska on tehty mittatilaustyönä. Pääasia, etten mene juhliin autokorjaajan näköisenä ja että pesen hampaat, Tommi nauroi.

Kutsu oli Tommille kunnia, mutta mitään erityisiä odotuksia hänellä ei ole. Ainut tuttu, jonka hän tietää menevän juhliin, on muusikko Pate Mustajärvi.

– En yleensä käy missään muualla kuin kalassa, joten on ihan mukavaa lähteä juhliin. On myös hienoa nähdä Vesa-Matti Loiri esiintymässä, sillä en ole aikaisemmin nähnyt häntä.

Juhlien jälkeisille jatkoille Tommi ja Katri menevät, mikäli siltä tuntuu.

– Matti Nykäsen sanoin: "Pääasia, ettei heittäydy hyppyrinnokalla flekuksi".

Lue kaikki itsenäisyyspäiväjuhlien jutut täältä.

Lisää Tommi Liimataisesta:

Tommi Liimatainen myöntää suhteen suhteen Katri Helenaan: "Mitä presidentit ensin, sitä pitkätukat perässä"

Tommi Liimatainen: "Olen seksiasioissa vanhoillinen mies"

Tommi Liimatainen: "Vanhempi nainen on rockimpi kuin nuori"

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko jättivät jatkot väliin. ”Kotona odottaa kolme lasta, jotka pitää ruokkia”, rakastunut pari naureskeli.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja hänen uusi rakkaansa, valtioneuvoston viestintäjohtaja ja entinen tv-toimittaja Kari Mokko nauttivat Linnan tunnelmasta. Pariskunta on seurustellut helmikuusta lähtien.

He kertoivat valmistautuneensa juhlaan kaikessa rauhassa.

– Meillä oli ihanan rauhallinen kotipäivä. Olemme uusi perhe, ja kaikki lapsemme ovat nyt kerralla kotona. Meillä on kolme 9–15-vuotiasta lasta, Maria sanoi.

Vaikka Maria ja Kari olivat rennolla juhlatuulella, he aikoivat lopettaa illanvieton Linnaan.

– Jatkot jäävät tällä kertaa väliin. Lähdemme Linnasta suoraan kotiin ruokkimaan lapset. Jälkikasvu tarvitsee iltapalaa, Maria kertoi.

Marian säihkyvä juhlapuku oli brittiläisen huippusuunnittelijan Jenny Packhamin käsialaa.

– Olen ihaillut hänen pukujaan kaukaa. Jennyn asut ovat naisellisia ja elegantteja. Olin täysin myyty, kun sovitin pukua Lontoossa. Asu istuu kuin hansikas. Minulla on ollut aiemmin Linnassa yksinkertaisia asuja – ja usein mustaa. Rakastuin tämän puvun yönsiniseen kankaaseen ja kauniisiin pronssikirjailuihin.

Lue kaikki jutut Linnan juhlista täältä.

Elastinen heitti yllätyskeikan hotelli Kämpissä.

Hyväntuulinen Elastinen eli Kimmo Laiho oli eräs hotelli Kämpin jatkojen yllätysesiintyjistä.

Yksin Linnaan astellut artisti viihtyi niin hyvin juhlissa, että meinasi myöhästyä Kämpin keikalta.

– Linnassa oli mahtavaa ja tutustuin uusiin tyyppeihin.

Linnaan saapuessaan Elastinen haaveili pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa. Miehen toive toteutui.

– Juttutuokiot Teemu Selänteen ja Saku Koivun kanssa olivat illan kohokohdat, Tom Fordin tyylikkäässä puvussa juhlinut Ela kertoi.

Lue myös:

Elastinen: "Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi"

He olivat Linnan komistukset

Linnan juhlissa nähtiin veikeitä rusetteja ja tyylikkäitä pukuja.

Teemu Selänne oli ehdottomasti yksi illan odotetuimmista – ja kuvatuimmista – vieraista. Vaimonsa Sirpan kanssa Linnaan saapunut kiekkolegenda oli pukeutunut suomalaiseen Turo Tailorin pukuun.

– Oli kiva kokemus. Meillä ei ollut 20 vuoteen mahdollisuutta tulla tänne, joten tämä on iso hetki meille kanssa, Teemu sanoi Ylen haastattelussa.

Linnaan yksin saapunut Elastinen sävähdytti tyylikkäällä olemuksellaan. Muusikon yllä oli Tom Fordin puku, ja miehen vaaleat hiukset oli sliipattu tyylikkäästi sivulle.

– Ajattelin, että laitetaan tänään klassisen tyylikästä ylle. Tykkään siitä, että on hyvä syy pukeutua tyylikkäästi.

Elastinen oli omien sanojensa mukaan sujauttanut jalkaansa tanssikengät.

– Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi.

Myös Elastinen toivoi pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa.