Ainakin Pamela Tolan jäätelöpuku on nähtävä!

Tampere-talon itsenäisyyspäiväjuhliin on kutsuttu jopa sata sotaveraania. Heidän lisäkseen juhlissa nähdään paljon kulttuuriväkeä, sillä teemoina ovat myös kirjallisuus ja musiikki. Listasimme juhlien kiinnostavimmat vieraat. Seuraa ainakin heitä!

Pamela Tola ja Lauri Tilkanen

Näyttelijä Pamela Tola saapuu juhliin puolisonsa, näyttelijä Lauri Tilkasen kanssa. Pamelan asu on tehty osittain jäätelöpuikkojen kääreistä. Suunnittelija Mert Otsamon mukaan pukua varten on pitänyt syödä 12000 kaloria jätskiä. Jätskipuku on ehdottomasti nähtävä!

Katri Helena ja Tommi Liimatainen

Manageri Tommi Liimatainen nähdään juhlissa ensimmäistä kertaa virallisesti kaksoisroolissa: sekä Katri Helenan managerina että miesystävänä. Tommia on ihmetyttänyt, miksi hänen ja Katrin reilun 30 vuoden ikäerosta on tehty niin suuri asia. Ikäerohan on lähes sama kuin presidentti Sauli Niinistöllä ja Jenni Haukiolla.

– Eikö se niin ole, että mitä presidentti ensin, sitä pitkätukat perässä, Tommi nauroi kesällä Me Naisten haastattelussa.

 Jukka Poika ja Teija Storm

Jukka Pojan avovaimo-Teija (kuvassa) nähdään juhlissa ensimmäistä kertaa myös edestäpäin.

Muusikko Jukka Poika ei ole esitellut aikaisemmin julkisuudessa avovaimoaan Teija Stormia. Perjantaina koko kansa näkee ensimmäistä kertaa valtiotieteilijän. Teijalla tuli kiire saada puku juhliin, sillä hänen ensimmäinen pukunsa ei ikinä valmistanut. Uusi puku tehtiin alle vuorokaudessa.

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka on asustanut monia Linnan juhlien vieraita, mutta nyt hän pääsee itse ensimmäistä kertaa juhliin. Tyylistään tarkka suunnittelija pukeutuu mekkoon, johon on printattu myrskyinen yötaivas. Kynsiinsä Minna näpertelee liuskat, joissa on silmiä.

Maria Ylipää

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää oli viime vuoden juhlien tyylikuningatar. Tänä vuonna hän on juhlissa solistina. Marian puvun on suunnitellut Katri Niskanen, laukku on Louis Vuittonin.

Jaana Pelkonen

Kansanedustaja on luultavasti yksi illan seuratuimmista vieraista. Jaana juhlii tänään paitsi itsenäisyyttä myös 1-vuotiskihlajaisiaan Ilmavoimien lentäjä Niko Ahon kanssa.

Tomi ja Minka Björck

Ravintoloitsija Tomi Björkin perheessä jännitetään tänään, mahtuuko puoliso Minka juhlapukuunsa, sillä pariskunta odottaa toista lastaan.

Myös heidät on kutsuttu juhliin:

Tangokuningar Heidi Pakarinen ja avomies Mika Pohjonen

Näyttelijä Kati Outinen

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ja Niina Kelo

Muusikko Pate Mustajärvi

Näyttelijä-ohjaaja Kari Väänänen

Kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom

Näyttelijä Ville Haapasalo

Laulaja Ilkka "Danny" Lipsanen

Uutisankkuri Peter Nyman

Muusikko Sakari Kuosmanen

Dokumenttiohjaaja Virpi Suutari ja näyttelijä Martti Suosalo

Duudsonit

Golfinpelaaja Mikko Ilonen

Kirjailija Kari Hotakainen

Katso Linnan juhlien upeimmat vieraat vuosilta 2000–2012

Lue kaikki Me Naisten jutut itsenäisyyspäivän juhlista

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko jättivät jatkot väliin. ”Kotona odottaa kolme lasta, jotka pitää ruokkia”, rakastunut pari naureskeli.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja hänen uusi rakkaansa, valtioneuvoston viestintäjohtaja ja entinen tv-toimittaja Kari Mokko nauttivat Linnan tunnelmasta. Pariskunta on seurustellut helmikuusta lähtien.

He kertoivat valmistautuneensa juhlaan kaikessa rauhassa.

– Meillä oli ihanan rauhallinen kotipäivä. Olemme uusi perhe, ja kaikki lapsemme ovat nyt kerralla kotona. Meillä on kolme 9–15-vuotiasta lasta, Maria sanoi.

Vaikka Maria ja Kari olivat rennolla juhlatuulella, he aikoivat lopettaa illanvieton Linnaan.

– Jatkot jäävät tällä kertaa väliin. Lähdemme Linnasta suoraan kotiin ruokkimaan lapset. Jälkikasvu tarvitsee iltapalaa, Maria kertoi.

Marian säihkyvä juhlapuku oli brittiläisen huippusuunnittelijan Jenny Packhamin käsialaa.

– Olen ihaillut hänen pukujaan kaukaa. Jennyn asut ovat naisellisia ja elegantteja. Olin täysin myyty, kun sovitin pukua Lontoossa. Asu istuu kuin hansikas. Minulla on ollut aiemmin Linnassa yksinkertaisia asuja – ja usein mustaa. Rakastuin tämän puvun yönsiniseen kankaaseen ja kauniisiin pronssikirjailuihin.

Lue kaikki jutut Linnan juhlista täältä.

Elastinen heitti yllätyskeikan hotelli Kämpissä.

Hyväntuulinen Elastinen eli Kimmo Laiho oli eräs hotelli Kämpin jatkojen yllätysesiintyjistä.

Yksin Linnaan astellut artisti viihtyi niin hyvin juhlissa, että meinasi myöhästyä Kämpin keikalta.

– Linnassa oli mahtavaa ja tutustuin uusiin tyyppeihin.

Linnaan saapuessaan Elastinen haaveili pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa. Miehen toive toteutui.

– Juttutuokiot Teemu Selänteen ja Saku Koivun kanssa olivat illan kohokohdat, Tom Fordin tyylikkäässä puvussa juhlinut Ela kertoi.

Lue myös:

Elastinen: "Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi"

He olivat Linnan komistukset

Linnan juhlissa nähtiin veikeitä rusetteja ja tyylikkäitä pukuja.

Teemu Selänne oli ehdottomasti yksi illan odotetuimmista – ja kuvatuimmista – vieraista. Vaimonsa Sirpan kanssa Linnaan saapunut kiekkolegenda oli pukeutunut suomalaiseen Turo Tailorin pukuun.

– Oli kiva kokemus. Meillä ei ollut 20 vuoteen mahdollisuutta tulla tänne, joten tämä on iso hetki meille kanssa, Teemu sanoi Ylen haastattelussa.

Linnaan yksin saapunut Elastinen sävähdytti tyylikkäällä olemuksellaan. Muusikon yllä oli Tom Fordin puku, ja miehen vaaleat hiukset oli sliipattu tyylikkäästi sivulle.

– Ajattelin, että laitetaan tänään klassisen tyylikästä ylle. Tykkään siitä, että on hyvä syy pukeutua tyylikkäästi.

Elastinen oli omien sanojensa mukaan sujauttanut jalkaansa tanssikengät.

– Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi.

Myös Elastinen toivoi pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa.