Kansanedustaja Anni Sinnemäen vihreä puku laskeutui kauniisti. Ensi kertaa Linnaan pääsi puoliso Anton Monti.
Kansanedustaja Ilkka Kanervan puoliso Elina Kiikko oli valinnut valkoisen, itämaista tyyliä henkivän puvun. "Asu tehtiin Muotikuussa Turussa. Minulla on ollut kolmena vuonna Linnassa värikäs puku, joten nyt halusin valkoisen. Ihastuin myös ideaan hihoista."
Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja hänen puolisonsa Juha Mustonen odottivat erityisesti rap-artisti Cheekin tapaamista.
Kansanedustaja Leena Harkimo juhli Jukka Rintalan puuterinhohtoisessa, veistoksellisessa puvussa puolisonsa Timo Kousan kanssa. Spiraalimaiseksi leikattua, epäsymmetristä asua koristi suurikokoinen lehtikuvio.
Hiljattain eronnut kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta saapui Linnaan yksin.
Pääministeri Jyrki Kataisen seurana oli puoliso Mervi Katainen.
Kansanedustaja Sari Sarkomaan mustaa, keltaista ja painokuosia yhdistävän puvun kangas löytyi Ranskasta.
Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet sukkuloi Linnan tungoksessa luotto-ompelijansa Merja Heiskasen tekemässä paljettipuvussa. Juhlaseurana oli puoliso Thomas Forsström.
Kansanedustajat Pirkko Ruohonen-Lerner ja isänmaallisesti siniseen pitsiin sonnustautunut Kike Elomaa kohtasivat Atrium-salissa. "Jaana Varkki suunnitteli pukuni viime vuonna ja nyt taas. Minulle on tärkeää, että hän työllistää Suomessa monia ompelijoita eikä ole siirtämässä toimintaansa ulkomaille", Kike totesi.
Kansanedustaja Pekka Haavisto poseerasi puolisonsa, Tanssii tähtien kanssa -finalisti Antonio Floresin kanssa. Antonio hinkui parketille, mutta harmitteli Pekan olevan "vähän huono tanssimaan".
Kansanedustaja Jani Toivola pyörähteli Kaartin Combon letkeiden sävelmien tahdissa puolisonsa, tanssija-kampaaja Teemu Hirvimäen kanssa.

Tuore äiti Anni Sinnemäki sädehti puolisonsa Antonio Montin rinnalla.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko jättivät jatkot väliin. ”Kotona odottaa kolme lasta, jotka pitää ruokkia”, rakastunut pari naureskeli.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja hänen uusi rakkaansa, valtioneuvoston viestintäjohtaja ja entinen tv-toimittaja Kari Mokko nauttivat Linnan tunnelmasta. Pariskunta on seurustellut helmikuusta lähtien.

He kertoivat valmistautuneensa juhlaan kaikessa rauhassa.

– Meillä oli ihanan rauhallinen kotipäivä. Olemme uusi perhe, ja kaikki lapsemme ovat nyt kerralla kotona. Meillä on kolme 9–15-vuotiasta lasta, Maria sanoi.

Vaikka Maria ja Kari olivat rennolla juhlatuulella, he aikoivat lopettaa illanvieton Linnaan.

– Jatkot jäävät tällä kertaa väliin. Lähdemme Linnasta suoraan kotiin ruokkimaan lapset. Jälkikasvu tarvitsee iltapalaa, Maria kertoi.

Marian säihkyvä juhlapuku oli brittiläisen huippusuunnittelijan Jenny Packhamin käsialaa.

– Olen ihaillut hänen pukujaan kaukaa. Jennyn asut ovat naisellisia ja elegantteja. Olin täysin myyty, kun sovitin pukua Lontoossa. Asu istuu kuin hansikas. Minulla on ollut aiemmin Linnassa yksinkertaisia asuja – ja usein mustaa. Rakastuin tämän puvun yönsiniseen kankaaseen ja kauniisiin pronssikirjailuihin.

Lue kaikki jutut Linnan juhlista täältä.

Elastinen heitti yllätyskeikan hotelli Kämpissä.

Hyväntuulinen Elastinen eli Kimmo Laiho oli eräs hotelli Kämpin jatkojen yllätysesiintyjistä.

Yksin Linnaan astellut artisti viihtyi niin hyvin juhlissa, että meinasi myöhästyä Kämpin keikalta.

– Linnassa oli mahtavaa ja tutustuin uusiin tyyppeihin.

Linnaan saapuessaan Elastinen haaveili pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa. Miehen toive toteutui.

– Juttutuokiot Teemu Selänteen ja Saku Koivun kanssa olivat illan kohokohdat, Tom Fordin tyylikkäässä puvussa juhlinut Ela kertoi.

Lue myös:

Elastinen: "Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi"

He olivat Linnan komistukset

Linnan juhlissa nähtiin veikeitä rusetteja ja tyylikkäitä pukuja.

Teemu Selänne oli ehdottomasti yksi illan odotetuimmista – ja kuvatuimmista – vieraista. Vaimonsa Sirpan kanssa Linnaan saapunut kiekkolegenda oli pukeutunut suomalaiseen Turo Tailorin pukuun.

– Oli kiva kokemus. Meillä ei ollut 20 vuoteen mahdollisuutta tulla tänne, joten tämä on iso hetki meille kanssa, Teemu sanoi Ylen haastattelussa.

Linnaan yksin saapunut Elastinen sävähdytti tyylikkäällä olemuksellaan. Muusikon yllä oli Tom Fordin puku, ja miehen vaaleat hiukset oli sliipattu tyylikkäästi sivulle.

– Ajattelin, että laitetaan tänään klassisen tyylikästä ylle. Tykkään siitä, että on hyvä syy pukeutua tyylikkäästi.

Elastinen oli omien sanojensa mukaan sujauttanut jalkaansa tanssikengät.

– Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi.

Myös Elastinen toivoi pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa.