"Joulun vietän perinteisesti perheen ja isovanhempien kanssa kotona", lukion toista luokkaa käyvä Robin kertoi. Kuva: Sakari Majantie
"Joulun vietän perinteisesti perheen ja isovanhempien kanssa kotona", lukion toista luokkaa käyvä Robin kertoi. Kuva: Sakari Majantie

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

 Tunna Milonoffin puoliso Jenni Milonoff on myös sirkustaiteilija. Kuva: Jonna Öhrnberg

Korun suunnittelija ja Jennin hyvä ystävä, suomalainen Hanna Ruax kuoli traagisessa tulipalossa Kalifornian Oaklandissa viime viikonloppuna.

Madventures- ja Docventures-ohjelmista tutun Tuomas ”Tunna” Milonoffin puolison Jenni Milonoffin boheemin elegantti juhlatyyli oli yksi Linnan juhlien upeimpia.

Jenni kertoo Ilta-Sanomille, että hänen kaulassaan nähdyn korun valmisti hänen hyvä ystävänsä, suomalaissuunnittelija Hanna Ruax, joka kuoli Kalifornian Oaklandin yökerhopalossa viime viikonloppuna. Ruax oli myös joogaopettaja ja stylisti.

Tulipalo syttyi vanhassa varastorakennuksessa myöhään perjantai-iltana. Rakennuksessa toimi joukko taiteilijoita. Palossa kuoli yli kolmekymmentä ihmistä, myös Ruaxin puoliso Alex.

– Tämä koru oli suunniteltu tähän juhlaan. Halusin kunnioittaa ja muistaa häntä rakkaudella myös täällä juhlassa, ja kannan korua rakkaudella ja kunnioituksella, Jenni kertoo.

”Halusin kunnioittaa ja muistaa häntä rakkaudella myös täällä juhlassa.”

– Tämä on itselleni tosi tunteellinen tilanne. Mutta Hanna olisi halunnut, että olen täällä. Kannan hänen koruaan ja tätä asua juuri sellaisena kuin olimme ne yhdessä ajatelleet.

Koru on tehty poikkeusellisella tavalla.

– Hanna poimi koruun jotain, mikä oli minulle merkityksellistä, ja loppuosa korusta on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Hanna löysi koruihinsa materiaaleja kirpputoreilta ja jopa maasta.

Jennin asun on suunnitellut suomalainen Dayan Cutler. Jenni ja Cutler pyörittävät yhdessä Ilo by Dakini -vaatemerkkiä, jonka vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Nepalissa.

– Puvussa on kalevalalaisia kuvioita, jotka voisivat yhtä hyvin olla nepalilaisia. Halusin viestittää puvullani, että loppujen lopuksi me ihmiset olemme maailmassa kaikkialla yhtä, Jenni kertoi Linnassa Me Naisille.

Rion olympialaisista pronssia napannut Mira Potkonen palaa salille vasta ensi vuoden puolella.

Ensimmäistä kertaa Linnaan kutsuttu nyrkkeilijä Mira Potkonen kehui aviopuolisonsa Henri Potkosen kanssa jatkobileissä juhlien tunnelmaa rennoksi ja ihanaksi.

– Ennen kättelyä alkoi jännittää, mutta onneksi se meni nopeasti ohi, Mira nauroi.

Pariskunta pyörähteli parketilla Guns N' Roses -yhtyeen Knockin' on Heaven's Door -hitin tahtiin.

– Booliakin maistoimme. Se oli aika hyvää, mutta aika vahvaa! Jäi makua suuhun, kun en ole pitkään aikaan juonut mitään vastaavaa.

Juhlatuulella ollut pari uhosi jatkavansa iltaa tappiin asti.

”Nyt pidän vähän lomaa ja treenaan omatoimisesti.”

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Kun juhlat on nähty, menemme hotelliin yöksi.

Salille Rion olympialaisista pronssia napannut Potkonen palaa vasta ensi vuoden puolella.

– Nyt pidän vähän lomaa ja treenaan omatoimisesti. Pitää antaa pään ja kropan levätä nyrkkeilystä. Sitten jatkuu taas uudella innolla.

Jenni Milonoff ja Saija Rantala ovat olleet pimennossa siitä, kuinka vaarallisia heidän miestensä matkat ovat.

Madventures- ja Docventures-ohjelmista tutut Tuomas ”Tunna” Milonoff ja Riku Rantala saapuivat itsenäisyyspäivän juhlien jatkoille puolisoidensa sirkustaiteilija ja vaatesuunnittelija Jenni Milonoffin sekä asianajaja Saija Rantalan kanssa.

– Iloitsin, kun saimme kutsun ja sitä kautta arvostusta näin korkealta taholta miehelleni. Olen ylpeä hänen työstään, Jenni kehui puolisoaan.

Linnassa Jenni ja Saija huomasivat, että aviomiehet ovat ”haluttua tavaraa”.

– Ehdimme ihan hetken tanssia, mutta kyllä me melkein enemmän olimme seinäruusuina Saijan kanssa. Olemme onneksi äärimmäisen hyviä ystäviä jo vuosien takaa, ennen aviomiehiä.

”Olen kuullut heidän matkojensa vaarallisuudesta vasta, kun ne on tehty.”

Vauhdikkaan kaksikon puolisot iloitsivat, että Riku ja Tunna reissaavat nykyään pääasiassa Suomessa.

– Olen kuullut heidän matkojensa vaarallisuudesta vasta, kun ne on tehty. Kaikkea mahdollista on ollut madoista ameeboihin. Toisaalta, jos menee nakkikioskille yöllä jonoon Suomessa, väkivallan uhka on myös suuri. Mitä vaan voi tapahtua missä vaan, Jenni pohti.

Ruksaa menemään.