Heli Laaksonen ja Miikka Lappalainen
Virpi Suutari ja Martti Suosalo
Saara Hedlund ja Ville Haapasalo
Juha ja Maija Itkonen
Kati Outinen
Kjell Westö
Kari Väänänen ja Terhi-puoliso
Heikki Vihinen ja vaimo Johanna
Rosa Liksom

Runoilija Heli Laaksonen tuli juhliin puolisonsa Miikka Lappalaisen kanssa.

Presidenttipari oli kutsunut itsenäisyysjuhliin jälleen runsaasti kulttuuriväkeä. Tamperelaista väriä juhlaa toivat muun muassa näyttelijä Lari Halme ja puolisonsa ohjaaja Marika Vapaavuori, käsikirjoittaja-näyttelijä Heikki Vihinen sekä teatterineuvos Eila Roine.

Juhlatunnelmasta nauttivat myös professorin työt taas näyttelemiseen vaihtanut Kati Outinen. Ville Haapasalo, joka tuli paikalle yhdessä vaimonsa, näyttelijä Saara Hedlundin kanssa. Pariskuntaa ei ole nähty vuosiin julkisesti yhdessä. Suositun Taivaan tulet –sarjan ohjaaja Kari Väänänen saapui Tampere-talolle Terhi-vaimonsa kanssa Kemijärveltä, jossa viihtyy nykyään paluumuuttajana.

Runoilija Heli Laaksosen avecina oli avopuoliso Miikka Lappalainen. Pariskunta remontoi perinteisin menetelmin yhdessä vanhaa taloa. Kirjailija Jari Tervo juhli jo kolmatta kertaa Kati-vaimonsa kanssa. Näyttelijä Martti Suosalo tuli juhliin tällä kertaa puolisonsa dokumenttiohjaaja Virpi Suutarin avecina.

Näyttelijä Pamela Tolan jäätelöpuku herätti jo etukäteen kohua. Rinnalla avopuoliso, näyttelijä Lauri Tilkanen.

Sarjakuvataiteilija Ville Ranta oli suunnitellut puolisonsa Rebekka Naatuksen juhlapuvun etumuksen sikiöaiheen. Pariskunta odottaa lasta.

Lisäksi kulttuuriväkeä edustivat kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom, näyttelijä Petra Karjalainen, kirjailija Kjell Westö sekä kirjailija Juha Itkonen puolisonsa Maijan kanssa.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko jättivät jatkot väliin. ”Kotona odottaa kolme lasta, jotka pitää ruokkia”, rakastunut pari naureskeli.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja hänen uusi rakkaansa, valtioneuvoston viestintäjohtaja ja entinen tv-toimittaja Kari Mokko nauttivat Linnan tunnelmasta. Pariskunta on seurustellut helmikuusta lähtien.

He kertoivat valmistautuneensa juhlaan kaikessa rauhassa.

– Meillä oli ihanan rauhallinen kotipäivä. Olemme uusi perhe, ja kaikki lapsemme ovat nyt kerralla kotona. Meillä on kolme 9–15-vuotiasta lasta, Maria sanoi.

Vaikka Maria ja Kari olivat rennolla juhlatuulella, he aikoivat lopettaa illanvieton Linnaan.

– Jatkot jäävät tällä kertaa väliin. Lähdemme Linnasta suoraan kotiin ruokkimaan lapset. Jälkikasvu tarvitsee iltapalaa, Maria kertoi.

Marian säihkyvä juhlapuku oli brittiläisen huippusuunnittelijan Jenny Packhamin käsialaa.

– Olen ihaillut hänen pukujaan kaukaa. Jennyn asut ovat naisellisia ja elegantteja. Olin täysin myyty, kun sovitin pukua Lontoossa. Asu istuu kuin hansikas. Minulla on ollut aiemmin Linnassa yksinkertaisia asuja – ja usein mustaa. Rakastuin tämän puvun yönsiniseen kankaaseen ja kauniisiin pronssikirjailuihin.

Lue kaikki jutut Linnan juhlista täältä.

Elastinen heitti yllätyskeikan hotelli Kämpissä.

Hyväntuulinen Elastinen eli Kimmo Laiho oli eräs hotelli Kämpin jatkojen yllätysesiintyjistä.

Yksin Linnaan astellut artisti viihtyi niin hyvin juhlissa, että meinasi myöhästyä Kämpin keikalta.

– Linnassa oli mahtavaa ja tutustuin uusiin tyyppeihin.

Linnaan saapuessaan Elastinen haaveili pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa. Miehen toive toteutui.

– Juttutuokiot Teemu Selänteen ja Saku Koivun kanssa olivat illan kohokohdat, Tom Fordin tyylikkäässä puvussa juhlinut Ela kertoi.

Lue myös:

Elastinen: "Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi"

He olivat Linnan komistukset

Linnan juhlissa nähtiin veikeitä rusetteja ja tyylikkäitä pukuja.

Teemu Selänne oli ehdottomasti yksi illan odotetuimmista – ja kuvatuimmista – vieraista. Vaimonsa Sirpan kanssa Linnaan saapunut kiekkolegenda oli pukeutunut suomalaiseen Turo Tailorin pukuun.

– Oli kiva kokemus. Meillä ei ollut 20 vuoteen mahdollisuutta tulla tänne, joten tämä on iso hetki meille kanssa, Teemu sanoi Ylen haastattelussa.

Linnaan yksin saapunut Elastinen sävähdytti tyylikkäällä olemuksellaan. Muusikon yllä oli Tom Fordin puku, ja miehen vaaleat hiukset oli sliipattu tyylikkäästi sivulle.

– Ajattelin, että laitetaan tänään klassisen tyylikästä ylle. Tykkään siitä, että on hyvä syy pukeutua tyylikkäästi.

Elastinen oli omien sanojensa mukaan sujauttanut jalkaansa tanssikengät.

– Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi.

Myös Elastinen toivoi pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa.