Katri Niskanen Me Naisten Trend Fashion -muotinäytöksessä Helsinki Fashion Weekend -tapahtumassa. Kuva Jonna Öhrnberg
Vuonna 2012 Katri Niskanen suunnitteli Linnan juhliin kymmenen asua. Yksi asun kantajista oli yksin juhlimaan saapunut Kaija Koo. Kuva: Ari K. Ojala
Myös Samu Haberin mallirakas Vivianne Raudsepp oli pukeutunut Katri Niskasen luomukseen vuonna 2012. Kuva: Ari K. Ojala
Vuoden 2011 Linnan juhlien kuningattaren, Jenni Vartiaisen, asu oli oman luottosuunnittelijan, Katri Niskasen, käsialaa. Kuva: Ari K. Ojala
2011 Linnassa nähtiin myös Katri Niskasen kunnianosoitus Angry Birds -pelille. Puvun kantaja oli Rovion markkinointikohtaja Peter Vesterbackan vaimo Teija. Kuva: Ari K. Ojala

Vaatesuunnittelija Katri Niskasen on tänäkin vuonna yksi itsenäisyyspäivän juhlien suosituimpia suomalaisia suunnittelijoita.

Katri Niskanen on nykyään yksi Linnan juhlien luottosuunnittelijoista. Vuonna 2010 presidentinlinnassa nähtiin kolme hänen luomustaan ja vuonna 2012 peräti kymmenen.

Uniikkipukujen kantajina on nähty muun muassa vuoden 2011 kuningattareksi äänestetty Jenni Vartiainen ja kansainvälistä huomiota saanut Teija Vesterbacka Angry Birds -puvullaan.

Vaikka juhlat ovat tänä vuonna tyyliltään erilaiset, Katri kertoo, että Tampere-talon juhlassa nähdään yhdeksän hänen pukua: osa uniikkiluomuksia, osa mallistosta. Etukäteen suunnittelija paljastaa puvuistaan saman verran kuin aiempinakin vuosina.

– Niissä näkyy minun kädenjälkeni eli veistoksellisuus ja naisellisuus. Olen käyttänyt hyvin erilaisia materiaaleja ja värejä. Uutta on helman pituus. Se voi olla myös vajaamittainen. Kaikki asuni ovat kuitenkin joko pitkiä tai vain vähän vajaamittaisia, laahuksia tai minimittaa ei tulla näkemään.

Kenen uskot kantavan Katri Niskasen asua tänä vuonna?

Lue myös:

He olivat vuoden 2012 Linnan juhlien upeimmat vieraat – kuvagalleria

Tässä ovat Linnan persoonallisimmat puvut vuonna 2012

 

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko jättivät jatkot väliin. ”Kotona odottaa kolme lasta, jotka pitää ruokkia”, rakastunut pari naureskeli.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja hänen uusi rakkaansa, valtioneuvoston viestintäjohtaja ja entinen tv-toimittaja Kari Mokko nauttivat Linnan tunnelmasta. Pariskunta on seurustellut helmikuusta lähtien.

He kertoivat valmistautuneensa juhlaan kaikessa rauhassa.

– Meillä oli ihanan rauhallinen kotipäivä. Olemme uusi perhe, ja kaikki lapsemme ovat nyt kerralla kotona. Meillä on kolme 9–15-vuotiasta lasta, Maria sanoi.

Vaikka Maria ja Kari olivat rennolla juhlatuulella, he aikoivat lopettaa illanvieton Linnaan.

– Jatkot jäävät tällä kertaa väliin. Lähdemme Linnasta suoraan kotiin ruokkimaan lapset. Jälkikasvu tarvitsee iltapalaa, Maria kertoi.

Marian säihkyvä juhlapuku oli brittiläisen huippusuunnittelijan Jenny Packhamin käsialaa.

– Olen ihaillut hänen pukujaan kaukaa. Jennyn asut ovat naisellisia ja elegantteja. Olin täysin myyty, kun sovitin pukua Lontoossa. Asu istuu kuin hansikas. Minulla on ollut aiemmin Linnassa yksinkertaisia asuja – ja usein mustaa. Rakastuin tämän puvun yönsiniseen kankaaseen ja kauniisiin pronssikirjailuihin.

Lue kaikki jutut Linnan juhlista täältä.

Elastinen heitti yllätyskeikan hotelli Kämpissä.

Hyväntuulinen Elastinen eli Kimmo Laiho oli eräs hotelli Kämpin jatkojen yllätysesiintyjistä.

Yksin Linnaan astellut artisti viihtyi niin hyvin juhlissa, että meinasi myöhästyä Kämpin keikalta.

– Linnassa oli mahtavaa ja tutustuin uusiin tyyppeihin.

Linnaan saapuessaan Elastinen haaveili pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa. Miehen toive toteutui.

– Juttutuokiot Teemu Selänteen ja Saku Koivun kanssa olivat illan kohokohdat, Tom Fordin tyylikkäässä puvussa juhlinut Ela kertoi.

Lue myös:

Elastinen: "Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi"

He olivat Linnan komistukset

Linnan juhlissa nähtiin veikeitä rusetteja ja tyylikkäitä pukuja.

Teemu Selänne oli ehdottomasti yksi illan odotetuimmista – ja kuvatuimmista – vieraista. Vaimonsa Sirpan kanssa Linnaan saapunut kiekkolegenda oli pukeutunut suomalaiseen Turo Tailorin pukuun.

– Oli kiva kokemus. Meillä ei ollut 20 vuoteen mahdollisuutta tulla tänne, joten tämä on iso hetki meille kanssa, Teemu sanoi Ylen haastattelussa.

Linnaan yksin saapunut Elastinen sävähdytti tyylikkäällä olemuksellaan. Muusikon yllä oli Tom Fordin puku, ja miehen vaaleat hiukset oli sliipattu tyylikkäästi sivulle.

– Ajattelin, että laitetaan tänään klassisen tyylikästä ylle. Tykkään siitä, että on hyvä syy pukeutua tyylikkäästi.

Elastinen oli omien sanojensa mukaan sujauttanut jalkaansa tanssikengät.

– Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi.

Myös Elastinen toivoi pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa.