Jenni Haukion ja Sauli Niinistön ensimmäinen lehdistötilaisuus oli hillitty.
Presidenttiparin ensiaskeleet Linnan tanssilattialla.
Jenni Haukion puku oli Paola Suhosen käsialaa.

Jenni Haukio emännöi ensimmäiset Linnan juhlansa Paola Suhosen suunnittelemassa puvussa.

Ensimmäistä kertaa Linnan juhlia isännöinyt presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio innostui jopa hieman jammailemaan Keltaisessa salissa esiintyneen Saaga Ensemble -folkyhtyeen tahtiin. Jenni nyökytteli musiikin tahtiin, ja Saulikin liikahteli rytmin mukana.

Eniten ennakkoveikkailuja aiheutti Jenni Haukion juhlapuvun suunnittelija, joka paljastui vasta hetkeä ennen kättelyn alkamista pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Jennin puku on erinomaisen tyylikäs ja äärimmäisen kaunis, presidentti luonnehti vaimonsa asua, joka oli Paola Suhosen suunnittelema.

Puvun yksityiskohtana oli luonnosta inspiraatiota ammentanut uniikki "Maakuntakukat"-kuosi, jossa komeilivat kaikkien maakuntien kukat. Asun lyhythihainen yläosa oli läpikuultavaa pitsiä.

Toisin kuin edeltäjänsä, median kanssa rennosti vitsailleet presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi, Sauli ja Jenni pitivät juhlia edeltäneen lehdistötilaisuuden lyhyen ytimekkäänä. He vastasivat vain muutamaan kysymykseen ja poistuivat salamavalojen välkkeestä.

Tuore presidenttipari halusi tuoda tilaisuuteen oman painotuksensa kutsumalla mukaan ennätysmäärän työntekijöitä ja karsimalla vieraslistalta asemansa puolesta aiemmin itsenäisyyshumussa nähtyä pomoporrasta.

Presidentin mukaan Linnaan haluttiin etenkin arjen sankareita, joita hän on tavannut matkoillaan ympäri maata. Teemana olikin "Suomalaisia tekoja ja työtä."

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko jättivät jatkot väliin. ”Kotona odottaa kolme lasta, jotka pitää ruokkia”, rakastunut pari naureskeli.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja hänen uusi rakkaansa, valtioneuvoston viestintäjohtaja ja entinen tv-toimittaja Kari Mokko nauttivat Linnan tunnelmasta. Pariskunta on seurustellut helmikuusta lähtien.

He kertoivat valmistautuneensa juhlaan kaikessa rauhassa.

– Meillä oli ihanan rauhallinen kotipäivä. Olemme uusi perhe, ja kaikki lapsemme ovat nyt kerralla kotona. Meillä on kolme 9–15-vuotiasta lasta, Maria sanoi.

Vaikka Maria ja Kari olivat rennolla juhlatuulella, he aikoivat lopettaa illanvieton Linnaan.

– Jatkot jäävät tällä kertaa väliin. Lähdemme Linnasta suoraan kotiin ruokkimaan lapset. Jälkikasvu tarvitsee iltapalaa, Maria kertoi.

Marian säihkyvä juhlapuku oli brittiläisen huippusuunnittelijan Jenny Packhamin käsialaa.

– Olen ihaillut hänen pukujaan kaukaa. Jennyn asut ovat naisellisia ja elegantteja. Olin täysin myyty, kun sovitin pukua Lontoossa. Asu istuu kuin hansikas. Minulla on ollut aiemmin Linnassa yksinkertaisia asuja – ja usein mustaa. Rakastuin tämän puvun yönsiniseen kankaaseen ja kauniisiin pronssikirjailuihin.

Lue kaikki jutut Linnan juhlista täältä.

Elastinen heitti yllätyskeikan hotelli Kämpissä.

Hyväntuulinen Elastinen eli Kimmo Laiho oli eräs hotelli Kämpin jatkojen yllätysesiintyjistä.

Yksin Linnaan astellut artisti viihtyi niin hyvin juhlissa, että meinasi myöhästyä Kämpin keikalta.

– Linnassa oli mahtavaa ja tutustuin uusiin tyyppeihin.

Linnaan saapuessaan Elastinen haaveili pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa. Miehen toive toteutui.

– Juttutuokiot Teemu Selänteen ja Saku Koivun kanssa olivat illan kohokohdat, Tom Fordin tyylikkäässä puvussa juhlinut Ela kertoi.

Lue myös:

Elastinen: "Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi"

He olivat Linnan komistukset

Linnan juhlissa nähtiin veikeitä rusetteja ja tyylikkäitä pukuja.

Teemu Selänne oli ehdottomasti yksi illan odotetuimmista – ja kuvatuimmista – vieraista. Vaimonsa Sirpan kanssa Linnaan saapunut kiekkolegenda oli pukeutunut suomalaiseen Turo Tailorin pukuun.

– Oli kiva kokemus. Meillä ei ollut 20 vuoteen mahdollisuutta tulla tänne, joten tämä on iso hetki meille kanssa, Teemu sanoi Ylen haastattelussa.

Linnaan yksin saapunut Elastinen sävähdytti tyylikkäällä olemuksellaan. Muusikon yllä oli Tom Fordin puku, ja miehen vaaleat hiukset oli sliipattu tyylikkäästi sivulle.

– Ajattelin, että laitetaan tänään klassisen tyylikästä ylle. Tykkään siitä, että on hyvä syy pukeutua tyylikkäästi.

Elastinen oli omien sanojensa mukaan sujauttanut jalkaansa tanssikengät.

– Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi.

Myös Elastinen toivoi pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa.