Jaakko Selin. Kuva Jonna Öhrnberg

Miten Tampere-talon juhlia oikein pitää seurata? Ylen muotikommentaattori Jaakko Selin opastaa.

Ei tallottuja laahuksia, ei parien bongailua tanssilattian tungoksesta, ei Keltaisen salongin haastatteluita. Kotisohvilla ollaan tänä vuonna ihmeissään, kun Linnan juhlat eivät etene turvallisen kaavan mukaan. Miten Tampere-talon juhlia oikein pitää seurata, Ylen muotikommentaattori Jaakko Selin?

Millaiseen televisioiltaan katsoja voi henkisesti valmistautua?

Olen kehottanut varautumaan samanlaiseen elämykseen kuin olisi menossa konserttiin. Ensin tavataan ihmisiä, kilistellään ja kätellään. Sitten viikataan hame, lasketaan kädet syliin ja istahdetaan nauttimaan konsertista rauhassa. Lopuksi palataan seurustelemaan.

Iltapukuloistoa ei tänä vuonna nähdä. Tarjoaako ilta muodinnälkäisille mitään elämyksiä?

Luvassa on paljon katsottavaa, kuten kimaltavia, paljastavia ja trendikkäitä vaatteita. Nyt kannattaa tarkkailla erityisesti yksityiskohtia, kuten asusteita ja kampauksia. Esimerkiksi kengät tulevat nyt aivan erilailla esiin kuin aiempina vuosina, ja laukutkin voivat olla isompia kuin iltapukujuhlassa. Myös miesten pukeutuminen on vapaampaa. Tämä on todella piristävää!

Onko kyseessä tyylirikko, jos joku onkin laittanut cocktail-mekon sijaan iltapuvun?

Pukukoodi sallii myös pitkät iltapuvut, mutta kannattaako konserttiin tulla istumaan vannehameessa ja tylleissä? Tyylitajukin varmasti ohjaa valintoja.

Vähän tässä masentaa vielä se, kun Tellervo Koivistokin sanoi, ettei Tampereelle tulemisessa ole järkeä. Sano nyt vielä, kannattaako Tampereelle mennä?

(Naurua.) No kyllä kannattaa! Tampere on yksi Suomen merkkipaikoista, ja Tampere-talo tarjoaa hyvät mahdollisuudet televisiointiin. Siellä on paljon tilaa kuvata ja tehdä haastatteluita, joten katsoja saa illasta paljon irti.

Itsenäisyyspäivän lähestys Tampereelta alkaa 6.12. klo 17.10 TV1:llä.

Seuraa itsenäisyyspäivän juhlia Me Naisten kanssa ja lue kaikki jutut täältä.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko jättivät jatkot väliin. ”Kotona odottaa kolme lasta, jotka pitää ruokkia”, rakastunut pari naureskeli.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja hänen uusi rakkaansa, valtioneuvoston viestintäjohtaja ja entinen tv-toimittaja Kari Mokko nauttivat Linnan tunnelmasta. Pariskunta on seurustellut helmikuusta lähtien.

He kertoivat valmistautuneensa juhlaan kaikessa rauhassa.

– Meillä oli ihanan rauhallinen kotipäivä. Olemme uusi perhe, ja kaikki lapsemme ovat nyt kerralla kotona. Meillä on kolme 9–15-vuotiasta lasta, Maria sanoi.

Vaikka Maria ja Kari olivat rennolla juhlatuulella, he aikoivat lopettaa illanvieton Linnaan.

– Jatkot jäävät tällä kertaa väliin. Lähdemme Linnasta suoraan kotiin ruokkimaan lapset. Jälkikasvu tarvitsee iltapalaa, Maria kertoi.

Marian säihkyvä juhlapuku oli brittiläisen huippusuunnittelijan Jenny Packhamin käsialaa.

– Olen ihaillut hänen pukujaan kaukaa. Jennyn asut ovat naisellisia ja elegantteja. Olin täysin myyty, kun sovitin pukua Lontoossa. Asu istuu kuin hansikas. Minulla on ollut aiemmin Linnassa yksinkertaisia asuja – ja usein mustaa. Rakastuin tämän puvun yönsiniseen kankaaseen ja kauniisiin pronssikirjailuihin.

Lue kaikki jutut Linnan juhlista täältä.

Elastinen heitti yllätyskeikan hotelli Kämpissä.

Hyväntuulinen Elastinen eli Kimmo Laiho oli eräs hotelli Kämpin jatkojen yllätysesiintyjistä.

Yksin Linnaan astellut artisti viihtyi niin hyvin juhlissa, että meinasi myöhästyä Kämpin keikalta.

– Linnassa oli mahtavaa ja tutustuin uusiin tyyppeihin.

Linnaan saapuessaan Elastinen haaveili pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa. Miehen toive toteutui.

– Juttutuokiot Teemu Selänteen ja Saku Koivun kanssa olivat illan kohokohdat, Tom Fordin tyylikkäässä puvussa juhlinut Ela kertoi.

Lue myös:

Elastinen: "Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi"

He olivat Linnan komistukset

Linnan juhlissa nähtiin veikeitä rusetteja ja tyylikkäitä pukuja.

Teemu Selänne oli ehdottomasti yksi illan odotetuimmista – ja kuvatuimmista – vieraista. Vaimonsa Sirpan kanssa Linnaan saapunut kiekkolegenda oli pukeutunut suomalaiseen Turo Tailorin pukuun.

– Oli kiva kokemus. Meillä ei ollut 20 vuoteen mahdollisuutta tulla tänne, joten tämä on iso hetki meille kanssa, Teemu sanoi Ylen haastattelussa.

Linnaan yksin saapunut Elastinen sävähdytti tyylikkäällä olemuksellaan. Muusikon yllä oli Tom Fordin puku, ja miehen vaaleat hiukset oli sliipattu tyylikkäästi sivulle.

– Ajattelin, että laitetaan tänään klassisen tyylikästä ylle. Tykkään siitä, että on hyvä syy pukeutua tyylikkäästi.

Elastinen oli omien sanojensa mukaan sujauttanut jalkaansa tanssikengät.

– Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi.

Myös Elastinen toivoi pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa.