Näyttelijä Maria Ylipää toi Linnaan Hollywoodin glamouria. Muotisuunnittelija Hanna Sarénin suunnitteleman punaisen asun juju oli metallisissa yksityiskohdissa ja takaa avonaisessa selässä. "Halusin pukuun modernia twistiä. Minut puetaan usein roolivaatteisiin, joten tällaisena juhlapäivänä tiesin tarkasti miltä haluan näyttää." Maria juhli Linnassa miehensä, muusikko Matti Pentikäisen kanssa. Kuvat Ari K. Ojala
Purjehtija Silja Lehtinen kohahdutti upealla keltaisella puvullaan, jonka oli suunnitellut hänen ystävänsä Sanna Granö. "Kaikki ovat Linnassa rennolla mielellä ja tuntemattomienkin ihmisten kanssa on helppo mennä juttelemaan", Silja kehui. Vierellä puoliso Ville Frost.
Ex-kansanedustaja Satu Taiveahon valitsemaa tummansinistä ei Linnassa tänä vuonna liiemmältä nähty. Merenneitohelmainen puku oli hankittu Ranskasta. Kansanedustaja Antti Kaikkonen lupasi viedä vaimonsa tanssilattialle. "Ajattelin kysyä Satua parketille, vaikka vähän kankea olen vieläkin."
Näyttelijä Laura Birnin musta nahkapuku oli eleettömän tyylikäs. Näyttävä asu oli Outi Pyyn suunnittelema ja valmistettu miesten vanhoista nahkatakeista.
Beigen ja mustan yhdistelmä oli näyttävä purjehtija Mikaela Wulffin yllä. Katseet kääntävä luomus oli muotitaiteilija Teemu Muurimäen suunnittelema.
Kansanedustaja Pia Kauma juhli Miamin sävyisessä pinkissä prinsessapuvussa.
Olympialaisissa hopeaa purjelautaillut Tuuli Petäjä-Sirén oli valinnut vedensinisen asun, jonka oli suunnitellut Johanna Lätti. "Presidentin kättely tuli eteen niin nopeasti, ettei siinä ehtinyt edes jännittää", hän virnisti. Käsipuolessa oli aviomies Ville Sirén.
Kansanedustaja Jaana Pelkosen puvussa oli muodikas peplum-lannehelma. Punainen asu oli muotisuunnittelija Laura Juslinin käsialaa. "Olemme olleet ystäviä jo pitkään. Sanoin Lauralle jo viime vuonna, että hän saa tehdä minulle puvun Linnaan." Kavaljeerina oli miesystävä, hävittäjälentäjä Niko Aho, joka tanssitti Jaanaa kadettina Linnassa viisi vuotta sitten.

Kiiltoa, rohkeita halkioita, säväyttäviä värejä – valitsimme Linnan juhlien upeimmat pukeutujat.

Linnan juhlien näyttävimmäksi naiseksi nousi monen mielestä näyttelijä Maria Ylipää, jonka punainen, syvään uurrettu puku henki vanhan ajan Hollywood-glamouria. 

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä lukiolaispoika haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

Robin esiintyi Linnan juhlien jatkoilla Kämpissä pariinkin kertaan. 

– Mahtavaa olla täällä. Esitän uutta matskua Yhdessä-levyltäni. Bändillä on huippumeininki, Robin kertoi. 

Hän sanoi koulunkäynnin sujuvan jouhevasti keikkailusta ja levyn teosta huolimatta.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Päätin sen jo heti alussa. Opinnot ovat menneet ainakin läpi. Kai ne muutenkin sujuvat ihan ok.

Ainoa aine, joka tuottaa Robinille vaikeuksia on liikunta, vaikka hän erittäin liikunnallinen onkin.

– Olen niin paljon poissa, ja siellä pitäisi olla läsnä. En yleensä ole kerennyt liikkatunneille, kun minulla on hyppytunti ennen sitä, ja olen silloin häipynyt aina musantekoon.

Ensi vuonna täysi-ikäistyvä Robin haaveilee joku päivä itsekin kutsusta Linnan juhliin.

– Olisihan se hienoa, hän virnisti.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko jättivät jatkot väliin. ”Kotona odottaa kolme lasta, jotka pitää ruokkia”, rakastunut pari naureskeli.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ja hänen uusi rakkaansa, valtioneuvoston viestintäjohtaja ja entinen tv-toimittaja Kari Mokko nauttivat Linnan tunnelmasta. Pariskunta on seurustellut helmikuusta lähtien.

He kertoivat valmistautuneensa juhlaan kaikessa rauhassa.

– Meillä oli ihanan rauhallinen kotipäivä. Olemme uusi perhe, ja kaikki lapsemme ovat nyt kerralla kotona. Meillä on kolme 9–15-vuotiasta lasta, Maria sanoi.

Vaikka Maria ja Kari olivat rennolla juhlatuulella, he aikoivat lopettaa illanvieton Linnaan.

– Jatkot jäävät tällä kertaa väliin. Lähdemme Linnasta suoraan kotiin ruokkimaan lapset. Jälkikasvu tarvitsee iltapalaa, Maria kertoi.

Marian säihkyvä juhlapuku oli brittiläisen huippusuunnittelijan Jenny Packhamin käsialaa.

– Olen ihaillut hänen pukujaan kaukaa. Jennyn asut ovat naisellisia ja elegantteja. Olin täysin myyty, kun sovitin pukua Lontoossa. Asu istuu kuin hansikas. Minulla on ollut aiemmin Linnassa yksinkertaisia asuja – ja usein mustaa. Rakastuin tämän puvun yönsiniseen kankaaseen ja kauniisiin pronssikirjailuihin.

Lue kaikki jutut Linnan juhlista täältä.

Elastinen heitti yllätyskeikan hotelli Kämpissä.

Hyväntuulinen Elastinen eli Kimmo Laiho oli eräs hotelli Kämpin jatkojen yllätysesiintyjistä.

Yksin Linnaan astellut artisti viihtyi niin hyvin juhlissa, että meinasi myöhästyä Kämpin keikalta.

– Linnassa oli mahtavaa ja tutustuin uusiin tyyppeihin.

Linnaan saapuessaan Elastinen haaveili pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa. Miehen toive toteutui.

– Juttutuokiot Teemu Selänteen ja Saku Koivun kanssa olivat illan kohokohdat, Tom Fordin tyylikkäässä puvussa juhlinut Ela kertoi.

Lue myös:

Elastinen: "Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi"

He olivat Linnan komistukset

Linnan juhlissa nähtiin veikeitä rusetteja ja tyylikkäitä pukuja.

Teemu Selänne oli ehdottomasti yksi illan odotetuimmista – ja kuvatuimmista – vieraista. Vaimonsa Sirpan kanssa Linnaan saapunut kiekkolegenda oli pukeutunut suomalaiseen Turo Tailorin pukuun.

– Oli kiva kokemus. Meillä ei ollut 20 vuoteen mahdollisuutta tulla tänne, joten tämä on iso hetki meille kanssa, Teemu sanoi Ylen haastattelussa.

Linnaan yksin saapunut Elastinen sävähdytti tyylikkäällä olemuksellaan. Muusikon yllä oli Tom Fordin puku, ja miehen vaaleat hiukset oli sliipattu tyylikkäästi sivulle.

– Ajattelin, että laitetaan tänään klassisen tyylikästä ylle. Tykkään siitä, että on hyvä syy pukeutua tyylikkäästi.

Elastinen oli omien sanojensa mukaan sujauttanut jalkaansa tanssikengät.

– Haluan tehdä isovanhemmat ylpeiksi.

Myös Elastinen toivoi pääsevänsä illan aikana juttusille Teemu Selänteen kanssa.