Teneriffan rannoilla on tilaa lenkkeillä.

Matkustamisen ammattilainen tietää, mitä ikisuosikki Teneriffalla kannattaa tehdä.

Teneriffasta on tullut kuin toinen koti lentoemäntä-purseri Minna Aaltoselle. Hän lentää Primera Airin palveluksessa lomalentoja Kanariansaarille.

– Teneriffa on saarista vehrein ja kaunein, ja pidän sen hiekkarannoista.

Tosin saarella voi tehdä paljon muutakin kuin löhöillä biitsillä.

Purseri Minna Aaltonen seilasi työkavereidensa kanssa katsomaan delfiinejä ja valaita Teneriffalla.

– Kerran vuokrasimme työporukalla katamaraanin 3,5 tunniksi ja kävimme katsomassa valaita ja delfiinejä. Matkalla poikkesimme uimaan laguunissa. Se oli huikea ja hauska reissu. Seuraavaksi voisin opetella surffaamaan.

Minna nauttii myös saaren ruokaelämyksistä.

– Ruoka on mielettömän hyvää. Menemme usein koko miehistön voimin syömään ja tilaamme pöydän täyteen tapaksia. Käymme niin usein saarella, että tiedämme parhaat ravintolat.

Erityisesti Minna kehuu tuoreita hedelmiä ja meren herkkuja, kuten grillattua mustekalaa.

Minna kävi Teneriffalla ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Hän laskee viettäneensä saarella sen jälkeen useita kymmeniä öitä, pisimmillään usein kolme yötä kerrallaan.

– Ihaninta on, kun pääsee lenkille meren rantaan auringonlaskun aikaan.

Kaikkein parhaiten Minna tuntee Playa de las Américasin turistialueen, jossa ravintoloita ja putiikkeja riittää.

– Ostan vaatteita, lähinnä Mangoa ja Zaraa. Merkkituotteet ovat hyvin edustettuina ja hinnat ovat edullisemmat kuin Suomessa.

Samasta syystä Minna hankkii Teneriffalta meikkinsä ja hajuvetensä.

– Aika monet meistä ovat ostaneet  myös Michael Korsin kelloja. Viinikin on edullista ja hyvää.

Teneriffan rannat ja ruoka ovat lentoemäntä Minna Aaltosen mielestä lyömättömät.

Minnan vinkit Teneriffalle

1. Pakkaa

Älä unohda aurinkovoiteita. Niitä saa edullisesti myös Teneriffalta.

Iltaisin voi olla aika viileää, ­joten ota mukaan lämmintä vaatetta. Hotelleissa ei ole ­satsattu lämmitykseen, minkä vuoksi kuljetan mukana fleecepyjamaa ja sukkia.

Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihin. Ota koneeseen pitkä­hihaista vaatetta ja sukat, ­sillä aurinkoloman jälkeen koneen viileys voi yllättää.

Taskuvarkaita pitää ­varoa, eikä käteistä kannata kuljettaa kovin paljon mukana. Käsi­laukku on syytä pitää suljettuna, eikä miesten pidä kuljettaa lompakkoa takataskussa.

Säilytä passia ja rahoja erillään toisistaan.

Kännykän muistissa on hyvä pitää numeroa, jonne soittamalla voi heti kuolettaa varastetut luottokortit.

2. Näe & koe

Kannattaa mennä huikeille ja edullisille valas- ja delfiini­safareille.

La Caletan kalastajakylä löytyy lyhyen ajomatkan päässä Playa de las Américasista Adejeen päin. La Caletassa kannattaa poiketa nuuhkimassa paikallistunnelmaa ja nauttimassa kalaravintoloiden antimista.

Rantaelämä on rauhallisimmillaan keskellä viikkoa, kun paikalliset ovat töissä.

3. Syö

Monkey Beach Club sijaitsee keskeisellä paikalla Playa de las Las Américasissa (Av. Rafael Puig 3).

Pihviravintola La Brasa (Ctra. Guaza-Valle San Lorenzo, 371, Arona) on tosi hyvä. Sinne turisti ei välttämättä löydä.

Pappa Gayo Beach Club (Playa de las Las Américas) on hieno paikka meren rannalla, ruoka on hyvää ja livebändi luo tunnelmaa.

El Cine  -ravintolassa (Calle Juan Bariajo 8, Los Cristianos) on hyvä hinta–laatu-suhde.   Vaatimaton paikka, mutta palvelu ja ruoka ovat todella hyvää.

4. Shoppaa

Américas Plaza Shopping Center (Avenida de Las Américas 7, Los Cristianos) on hyvä kauppakeskus, ja Américasissa on myös paljon hyviä outlet-myymälöitä.

Parhaat ostosmahdollisuudet on saaren pääkaupungissa Santa Cruzissa, jonka El Castilo on suuri ostoskävely­katu. El Castilon ja Hotel Menceyn välisessä korttelissa on  lukuisia pieniä liikkeitä, joissa myydään kaikkea ylellisistä vaatteista ja kengistä sisustukseen ja vanhoihin tavaroihin.

Varoitus Fifty Shades -faneille: juttu sisältää juonipaljastuksia.

Nyt se on julki! Nimittäin Fifty Shades Darkerin virallinen traileri. Ja kyseessähän on siis E.L. Jamesin Fifty Shades of Grey -trilogian kakkososaan perustuva elokuva.

Jatkuuko Anastasian ja Christianin rakkaustarina? No, siltä vaikuttaisi. Tosin nyt Anastasia sanelee säännöt, joten luvassa on vähemmän piiskaa ja enemmän tavallista vaniljaseksiä. Ainakin aluksi.

Traileri kyllä lupailee myös naamioleikkejä ja kuumaa suihkuseksiä vaatteet (!) päällä. Myös juonesta on tihkunut paljastuksia: saamme muun muassa tietää asioita Christianin taustasta, niin hänen perheestään kuin entisistä rakastajistaan, joista yhtä esittää Kim Basinger, 62.

Fifty Shades Darker saa ensi-iltansa ystävänpäivänä 2017, tasan kaksi vuotta sarjan ensimmäisen leffan jälkeen. Trilogian päätösosaa fanien ei välttämättä tarvitse odottaa kuitenkaan kahta vuotta, sillä kolmosraina Fifty Shades Freed kuvattiin yhtä aikaa kakkosen kanssa.

Sitomisleikkeihin mieltyneiden rakastavaisten Anastasian ja Christianin rooleissa nähdään jälleen Dakota Johnson ja Jamie Dornan.

 

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa tapetin poistaminen saa Tiinan ja Samuelin hermot kireällä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman illan jaksossa seurataan, kuinka parit muuttavat yhteen. Mikko muuttaa Heidin luo Turkuun,  Milla Kimmon kotiin Helsinkiin ja Samuel Tiinan luo Vantaalle. Tiina toivoo, että hänen asuntonsa tuntuisi myös Samuelista omalta ja on valmis tekemään siellä muutoksia. Samuel ei pidä olohuoneessa olevasta New York -aiheisesta tapetista, joten pari päättää remontoida seinän. Kaksikon pitää kuitenkin ensin poistaa tapetti ennen kuin he voivat maalata seinän valkoiseksi.

”Nyt alkoi huumori loppua tästä talosta.”

Tapetin poistaminen osoittautuu kuitenkin hankalammaksi kuin kumpikaan heistä kuvitteli. Ei mene kauan, kunnes Tiinalla kiristyy pinna. Samuel yrittää monesti rauhoitella Tiinaa, mutta hänelläkin menee hermot, kun Tiina ei lopeta panikoimista.

– Mä en jaksa tätä enää. Tää oli maailman typerin idea ikinä, Tiina sanoo jaksossa.

– En mäkään tätä enää jaksa. Nyt alkoi huumori loppua tästä talosta, Samuel sanoo.

Aikaisemmissa jaksoissa Samuelilla ja Tiinalla on mennyt hyvin, mutta saman katon alla molemmat huomaavat toisissaan ärsyttäviä puolia. Kuva: Ava
Aikaisemmissa jaksoissa Samuelilla ja Tiinalla on mennyt hyvin, mutta saman katon alla molemmat huomaavat toisissaan ärsyttäviä puolia. Kuva: Ava

Tiina pelkää, että Samuel tuhoaa hänen lattiansa

Välillä molemmat tsemppaavat ja edistyvät urakassa, mutta Tiinan hermot palavat silti vähän väliä. Erityisen paljon Tiinaa ärsyttää se, miten huolimattomasti Samuel käyttää vettä tapetin kostuttamiseen. Hän pelkää, että Samuel tuhoaa hänen lattiansa.

– Mä saan slaagin tosta veden määrästä, Tiina kommentoi.

Samuel yrittää selittää, että ei vettä niin paljon roisku, että siitä koituisi vesivahinko.

– Okei. Mä vaan tekisin sen itse eri lailla, Tiina sanoo.

– No tuu tekemään. Saat tulla tekemään. Tää ei oo mulle mikään kliimaksi, Samuel närkästyy.

Näet klipin Samuelin ja Tiinan remonttiurakasta MTV.fi:n sivuilta.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla kello 21.00.