Aloita päivä pirtsakasti ajattelemalla sitä, miten tänään onnistut. Kuva: Shutterstock
Aloita päivä pirtsakasti ajattelemalla sitä, miten tänään onnistut. Kuva: Shutterstock

Kuuntele onnellisuuden saarnamiestä, hänellä on järkevää sanottavaa.

Positiivisuuden saarnamies ja hyvän elämän lähettiläs, Completed Thoughts -blogin kirjoittaja Richard Kronick kirjoitti kutkuttavasta ajatuksesta. Entäpä, jos onnemme olisikin kiinni siitä, että opetamme itsemme ajattelemaan hyviä asioita. Sen sijaan, että vatvomme päivästä toiseen synkkien juttujen, murheiden ja itsekritiikin kanssa, voisimme miettiä jotain hyvää ja vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiimme.

Kuulostaa järkevältä! Jos maailman helpoin kikka – tuijota peiliin ja kerro itsellesi, kuinka upea olet – muuttaa sitä, miten näemme ulkonäkömme, miksei se, mitä ajattelemme vaikuttaisi hyvinvointiimme? Kronickilla on ehdotus. Sen sijaan, että kyselet mielessäsi itseltäsi jatkuvasti kaikkia mälsiä asioita, kuten miksi mokasin, miksei mikään onnistu tai pitäisikö vain luovuttaa, vaihda kysymykset. Tässä kymmenen vaihtoehtoa, ja niiden opetus.

1. Mistä olen kiitollinen, ja miksi? Opettaa sinulle kiitollisuutta ja tekee sinusta seesteisen. Annat helpommin anteeksi vihaisena.

2. Keitä oikeasti rakastat, ja miksi? Rakkaamme ovat suurimman ilomme lähde. He saavat sinut hymyilemään.

3. Mistä olet todella innostunut? Kuvittele sitä. Tämä toimii ilmaisena lääkkeenä suruun ja tylsyyteen.

4. Kenestä tai mistä olet ylpeä, miksi? Aito ylpeys tekee hyvää. Sillä ei ole väliä, mitä muut ajattelevat.

5. Mitkä kymmenen upeaa tai kaunista asiaa näet juuri nyt? Talvipäivän auringon, kauniin kollegan, lempikirjasi värikkään kannen... Tee positiivisesta ajattelusta peli. Aloita kymmenestä, ja pian et pysy edes enää sadassa.

6. Miksi minä olen niin onnekas? Ai olenko? No olet. Kun kertaat sitä päässäsi, alat ajatellakin niin. Etsi syitä, niitä löytyy jokaiselta.

7. Mitä voisin tehdä tänään tulevaisuuteni eteen? (Okei, kuulostaa vähän kornilta, mutta älä vielä tuomitse Kronickia, koska:) Se on ihan fakta, että jos et tavoittele asioita, joita haluat, eivät ne myöskään tupsahda eteesi. Ehkä voisit ruveta tavoittelemaan määrätietoisesti unelmiasi, ja ensimmäinen askel on se, että ajattelet niitä päivittäin.

8. Missä tekee tästä päivästä hyvän? Tämä ajatus voisi olla vaikka se aamun ensimmäinen. Parannat mahdollisuuksiasi siihen, että päivä oikeasti onnistuu. Jos murehdit heti noustessa, kuinka väsynyt ja pahalla tuulella olet, ei päivä ainakaan ala yhtään sen paremmin...

9. Mitä hyvää minulle on tapahtunut viime aikoina? Nimeä kolme asiaa! Samaa harjoittelua kuin kohdassa 1, 4 ja 6. Askel askeleelta kohti onnea.

10. Miten voin omilla teoillani lisätä muiden onnea? Filosofi Frank Martelan mukaan onni ei tule etsimällä, vaan vähän kautta rantain, niin ettei sitä suoraan tavoitella. Yksi psykologisista perustarpeistamme on muiden auttaminen. Sitä toteuttaessa kerrytät omaakin onneasi.

Kuulostaa helpolta, mutta onko se sitä? Jos on tottunut ajattelemaan joka päivä mälsiä asioita, miten siitä kierteestä pääsee eroon? Tuskinpa vain päättämällä, että nyt loppuu. Sepä Kronickin ajatuksessa mättääkin.

Onnellisuuskirjailijat Marc ja Angel Chernoff jakoivat vähän aikaa sitten ainakin yhden hyvän ohjenuoran siihen, miten negatiivisuudesta oppii päästämään irti. Lopeta hyvien asioiden vähätteleminen. Jos olet onnistunut, olet onnistunut etkä yhtään sen vähempää. Täällä kolme muuta ajatusta heiltä.

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage on ryhtynyt Petan kanssa toimiin huskyjen hylkäämisen vähentämiseksi.

Huskyt ja suden näköiset koirat ovat tärkeä osa Game of Thrones -sarjaa, ja monet fanit haluavat lemmikikseen samanlaisia koiria. Valitettavasti ilmiö näkyy huskyjen hankkimisen lisäksi myös hylättyjen koirien määrässä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Britanniassa hylätään nykyään vuosittain jopa 80 huskya. Ennen Game of Thrones -sarjan alkua määrä oli vain noin kymmenen huskya vuodessa.

Sarjassa Tyrion Lannisteria näyttelevä Peter Dinklage on HS:n mukaan huolestunut siitä, että Game of Thronesin fanit ovat ottaneet siperianhuskyja lemmikeikseen. Moneilta faneilta on puuttunut koiraa ottaessa varmuus siitä, että lemmikistä pystyy pitämään huolta.

Dinklage on yhdistänyt voimansa eläinsuojelujärjestö Petan kanssa estääkseen koirien harkitsematonta ostamista ja hylkäämistä.

Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters
Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

– Ymmärrämme että hurjasusien suosion myötä monet ovat ostaneet huskyja. Se on väärin löytöeläintalojen kotia tarvitseville koirille, ja lisäksi myös näitä huskyja hylätään usein. Niin usein käy, jos koira hankitaan hetken mielijohteesta, Dinklage kirjoittaa.

– Pyydän ja anelen, jos aiotte ottaa koiran perheeseenne, olkaa varmoja siitä, että olette valmiita suureen vastuuseen.

Myös esimerkiksi Game of Thronesissa Arya Starkia näyttelevä Maisie Williams toimii aktiivisesti eläimien oikeuksien hyväksi. Williams on muun muassa protestoinut delfiinien metsästämistä vastaan sekä puhuu eläinkokeilla testaamattomien tuotteiden puolesta. Vuonna 2016 hän myös adoptoi itselleen hylätyn koiran.

 

Nivea-tuotemerkin omistama Beiersdorf Oy pahoittelee mainoksesta koitunutta ikävää huomiota. 

Erityisesti Twitterissä älähdettiin useaan otteeseen keskiviikkona, kun Nivea julkaisi Facebookissaan vartalovoidetta käsittelevän postauksensa.

Mainoksessa oli kuva riippukeinussa makoilevan naisen sääristä sekä seuraava teksti: ”Nosta jalat ylös ja rentoudu. Mihin tarvitaan kirjaa, kun voi keskittyä ihailemaan kaunista ihoa?”.

Nivean Facebook-sivulla jaettu postaus, joka on sittemmin poistettu, näytti tältä.
Nivean Facebook-sivulla jaettu postaus, joka on sittemmin poistettu, näytti tältä.

Mainoksen nähneet ihmettelivät postauksen kommenteissa ja Twitterissä, onko kaunis ulkomuoto älykkyyttä ja sivistystä tärkeämpää.

Mainoksesta aiheutuneen negatiivisen kommentoinnin vuoksi Nivea poisti postauksensa.

Nivea-tuotemerkin omistaman Beiersdorf Oy:n kaupallinen johtaja Rita Levomäki-Elamo vakuuttaa, ettei tarkoituksena ollut pahoittaa kuluttajien mieltä.

– Olemme pahoillamme, jos NIVEAn Suomen facebookissa 16.8.2017 tekemämme postaus on aiheuttanut ikävää huomiota. Tarkoituksenamme oli kertoa, miten hyvältä ja rentoutuneelta olo voi kesällä tuntua, Levomäki-Elamo lausunnossaan.

– Ymmärrämme postaukseen kohdistuneen huomion, eikä tarkoituksemme ollut missään nimessä loukata kuluttajiamme, joita arvostamme erittäin paljon. Tästä syystä postaus on poistettu sivuiltamme. 

Asiasta kertoi ensimmäiseksi Markkinointi & Mainonta.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Naisille jää näissä kaverielokuvissa vain heteroalibin rooli.

Henkivartija Michael Bryce (Ryan Reynolds) tyrii työkeikallaan pahanpäiväisesti. Onneksi Michaelin ex-naisystävä Amelia Ryder (Elodie Yung) tarjoaa hänelle tilaisuuden todistaa ammattitaitonsa. Michael saa tehtäväkseen toimittaa inhoamansa palkkamurhaaja Darius Kincaidin (Samuel L. Jackson) Haagiin. Kincaid on kutsuttu todistamaan Kansainvälisessä tuomioistuimessa Valko-Venäjää diktaattorin elkein johtavaa presidentti Dukhovichiä (Gary Oldman) vastaan.

Patrick Hughesin ohjaama uutuus The Hitman’s Bodyguard noudattelee kaveruskomedioiden tuttua kaavaa. Lajityypin kivijalka on Tappava ase, jossa sähäkästi sanailevaa kyttäkaksikkoa näyttelivät Mel Gibson ja Danny Glover. Näissä elokuvissa kaverukset ovat yleensä niin kiinni toisissaan, että naisille jää vain heteroalibin rooli. He ovat mukana tarinassa vain todistaakseen, etteivät päähenkilöt ole homoja, vaikka viihtyvätkin mieluiten keskenään. Miesten suhde etenee samalla tavalla kuin Hollywood-romansseista: toisiaan inhoava parivaljakko mieltyy toisiinsa, kunhan on ensin saanut ärhennellä keskenään. Näinhän miesten ja naistenkin suhde saa alkunsa, mikäli Hollywoodia on uskominen.

Hughes ei tuo tähän kuvioon mitään uutta. Aina kun katsoja on pitämäisillään leffasta, Jackson murjaisee sovinistisen tai homofobisen vitsin. Niin, eihän sitä tosiaan olla homoja, vaikka ollaan kahden.

Katso traileri:

The Hitman's bodyguard

**

Ensi-ilta 18.8.