Söpöissä isä-blogeissa katsellaan lasten kanssa Apple TV:tä, kuunnellaan vauvan nukkuessa musiikkia kuulokkeilla ja virkataan potkuhousuja.

Isänpäivää vietetään sunnuntaina 10. marraskuuta. Sen kunniaksi kokosimme maistiaisia isä-bloggareiden somista päivityksistä. 

"“Peksi – paksi – kaksi – kolme – kopsi – kapsi – kaksi” laski poika jättiläismäisiä ikivanhan kuusen käpyjä. Olin hienosti asetellut ne herran toiveiden mukaisesti hiekkalaatikkoon pystyyn seisomaan. Oli niitä paljon enemmän, kuin kaksi. Pienempi meistä sai käsin kannettua melkein pihaan asti kolme, minä kannoin loput."

Paternitas-blogia kirjoittaa yli kolmekymppinen, matkustamisesta ja elämän nautinnoista nauttinut mies.

 

"Olen aina pitänyt musiikin kuuntelusta ja arvostanut hyvää äänentoistoa. Nyt kun on pieni lapsi, niin kaiuttimilla ei voi iltaisin kuunnella, mutta kuulokkeilla voi. Tuntuu, että hyvät kuulokkeet ovat pelastaneet paljon. Nyt olen ilman kuulokkeita, koska myin edelliset vaihtokuumeen iskiessä. Vielä en ole tehnyt päätöstä, että mitkä kuulokkeet ostan tilalle. Pari kirjoitusta sitten arvioinkin muutamia hyviä malleja nimenomaan lapsiperheen näkökulmasta. Jokainen tarvitsee omaa aikaa ja kun muut nukkuvat niin ei muutakun monitorit huutamaan."

Yksinkertaisen isän yksinkertainen maailma -blogi on kirjoittajansa mukaan pohdintoja maailmasta nuoren isän silmin.

 

"Enkä ainakaan malta oottaa talveekaan etenki ku Sofialle on nyt ihan törkeen hienot talvikamppeet hankittuna muun muassa nykyaikaset kuoma talvikengät. Nostalgista miettii miten meijän lapsuusaikana ihan kaikilla oli kuomat ja niitä oli vaan kahta värii pojilla siniset ja tytöillä punaset ja oli muute lämpimät ja hyvät. Sofialla vaa on sellaset uudenlaiset hienot vaaleenpunaset jossa on pupun kuvia sun muuta :P"

Nimimerkillä isi -blogiin teini-isän elämästä kirjoittaa 17-vuotiaana isäksi tullut Jussi.

 

"Meillä on tytön kanssa yhteinen fanituksen kohde. Se on Mimi ja Kuku. Löysin heidän vuodelta 2008 peräisin olevan ja Pikku Kakkosessa aiemmin esitetyn sarjansa Netflixin lasten osiosta ja näytin sitä tytölle. Aiemmin hän ei ole ollut kiinnostunut juuri mistään tv-ohjelmista, mutta jokin tässä ohjelmassa lumosi hänet. Niin myös isänsä.

…On aika liikuttavaa, kun pieni tuo minulle Apple TV:n kaukosäädintä ja kuiskaa: "Ku-ku". Tai se, miten hän innostuu tanssimaan laulujen tahdissa: heiluttaa käsiään tai pyörii lattialla Mimin ja Kukun mukana. Tai kun hän ohjelman päätteeksi vilkuttaa hahmoille tv:ssä

Isyyspakkaus-blogia kirjoittava Tommi on omien sanojensa mukaan kolmekymppinen ammattinörtti, yksivuotiaan tytön isä ja wannabe-rocktähti.

 

"Kokeilin tehdä potkuhousuja ja ihan hyväthän niistä tuli. Väri on tumman lila, mutta kuva hieman tummentaa sitä liikaa. Halusin saada lilaan vähän valkoista, joten jalkapöydät ja reunat virkkasin valkoisksi. Mitähän seuraavaksi? Ehdotuksia otetaan vastaan. :)"

Daddy tekee -blogia kirjoittaa isäksi tullut miehen alku, joka tekee kaikennäköistä vauvoille ja aikuisille.

Suomalaislaulaja esittää X Factor -ohjelmassa Lady Gagan hittikappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää seuraavassa livelähetyksessä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romance -kappaleen.

Biisi julkaistiin alun perin The Fame Monster -levyllä ja sen video kahmi monta palkintoa MTV Video Music Awards -gaalassa.

Saara Aalto kertoi kappalevalinnastaan muun muassa Twitterissä.

Monet fanit ovat jo kuulleet uutisen ja iloinneet laulajan kappaleesta. Saara Aallon Twitter- ja Instagram-julkaisut ovat saaneet paljon kommentteja, joissa fanit kehuvat sekä biisivalintaa että suomalaislaulajan kykyjä.   

Viime viikolla vastaanotto oli erilainen. Silloin suurin osa faneista oli huolissaan kappalevalinnasta, joka oli Björkin It's Oh So Quiet.  Saara veti kuitenkin melkoisen Björk-show'n X Factorin livelähetyksessä ja hurmasi kaikki neljä tuomaria.

Terkkuja Adamilta!

Biisivalintansa lisäksi Saara hehkutti Twitterissä tänään myös Adam Lambertilta saamiaan terveisiä.

Kauneudesta kuuluu sanoa, että se syntyy sisältä päin, siinä missä kitaransoittoa on kyllä lupa opetella. Itse olen dopingin kannalla, Anna Perho kirjoittaa.

Venytän silmäkulmaani, ja ystäväni tursottaa siihen teippivoidetta, jonka tarkoitus on oikoa vekit.

”Ei tämäkään ihmeisiin pysty”, tokaisen peilikuvalleni. Se näyttää toipuvan viikon bilerännistä, vaikka tosiasiassa kyse on orastavasta flunssasta ja valtoimenaan raivoavasta keski-iästä.

Ystävä lohduttaa ja kehaisee kaiken näyttävän jo valmiiksi hyvältä. Kuittaan kommentin mutisemalla jotain huuhkajan perärööristä.

Toimin siis juuri siten kuin amerikkalainen toimittaja Autumn Whitefield-Morano kirjoittaa kirjassaan Face Value. Naisten on usein vaikeaa ottaa vastaan ulkonäköönsä kohdistuvia kehuja. Siksi ne usein kuitataan mitätöinnillä tai vitsikkäällä vähättelyllä.

Ulkonäön ajattelemista pidetään milloin pinnallisena, milloin haitallisena, milloin epäsolidaarisena.

Näinhän ei saisi tehdä. Kampanjat ja asenneartikkelit jankuttavat, että jokaisen pitäisi hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Muuten itsensä kehittämistä kyllä peukutetaan.

Ulkonäön ajattelemista pidetään milloin pinnallisena, milloin haitallisena, milloin epäsolidaarisena – toisin kuin minkä tahansa muun inhimillisen ominaisuuden pohdintaa. Kauniiden ihmisten väheksyminen on ainoa korrekti kiusaamisen laji.

Kauneudesta kuuluu myös aina sanoa, että se syntyy sisältä päin, siinä missä matematiikkaa tai kitaransoittoa on kyllä lupa opetella. Itse olen dopingin kannalla: jos ulkonäön buustaamisesta saa iloa, anna mennä!

Ulkonäkövoivottelulla on Whitefield-Moranon mukaan hyödyllinenkin funktio. Kohteliaisuuksien vitsikäs vähättely toimii naisten välisenä sosiaalisena liimana. Keskustelu tyrehtyisi kerrasta napakkaan kiitokseen, mutta small talk saattaa avata portin syvään tutustumiseen.

Laihojen ja isorintaisten satuolentojen lisäksi arkikaunottarien kirjo sisältää monenlaisia tyyppejä.

Ulkonäköhuolien kauhistelu sisältääkin mukavan, vertaistuellisen ulottuvuuden. Tulen aina hyvälle tuulelle siellä, missä liioittelun sävyttämä itseruoskinta alistaa ulkonäköpaineet ainoalle oikealle suhtautumistavalle, naurulle.

Länsimaisia kauneusihanteita syytetään paljosta, mutta ehkä niitäkin voisi joskus tarkkailla lempeydellä. Laihojen ja isorintaisten satuolentojen lisäksi arkikaunottarien kirjo sisältää monenlaisia tyyppejä lävistetyistä rokkareista rastapäisiin Fjällräven-naisiin, ponnaripäisistä fitness-hirmuista saunapuhtaaseen perheenäitiin – tyyppeihin, joilla ei olisi henkiinjäämismahdollisuuksia tiukemmissa ympäristöissä.

Ihmisen elämä on ylipäätään tasapainoilua tyytyväisyyden ja tyytymättömyyden välillä. Ulkonäkökeskusteluihin voisi ottaa saman, hyväksyvän asenteen; joskus tukka on hyvin ja kaikki muukin, joskus ihanhirveetä emmäkestä, entäs sitten.

Ja onhan meillä vielä yksi valtti: ­Abraham Lincolnin mukaan Jumala pitää keskinkertaisen näköisistä ihmisistä. Siksi hän loi meitä niin paljon.

Kaikki Me Naisten kolumnit löydät täältä.

Nyt kävi käry! Tunne iskee yksityisetsivä Teuvo Paanaseen joka keikalla. Oikeasti käry ei ole koskaan käynyt, koska Teuvo osaa muuttaa lookiaan hetkessä.

Yksityisetsivä Teuvo Paanasella on taas alkamassa vuoden kiireisin aika. Suurin osa Teuvon toimeksiannoista on uskottomuusepäilyjä, ja pikkujouluaika on pettäjien sesonkia.

– Sen lisäksi suomalaiset pettävät ennen lomia ja lomien jälkeen. Se on ihme juttu. Onko se se, että ollaan saatu perheestä tarpeeksi? Teuvo pohtii.

Kun Teuvo saa uskottomuusepäilyn tutkittavakseen, hän ottaa ensiksi kohteestaan selville kaiken mahdollisen. Teuvo kulkee varjona kohteen kannoilla, ottaa kuvia ja etsii todisteita petollisuudesta. Kiinni ei saa jäädä, joten Teuvon täytyy pystyä muuttamaan ilmettään nopeasti. Siksi hänellä on usein keikoilla apunaan maskeeraaja. Videolla Teuvo muuntautuu taviksesta talkkariksi.

Teuvo on yksi Suomen noin sadasta yksityisetsivästä. Yksityisetsivän työ on kiehtonut aina kirjailijoita, ja Teuvollakin on monta kuuluisaa, fiktiivistä kollegaa. Mutta onko työ oikeasti niin jännittävää kuin salapoliisiromaanit antavat ymmärtää? Mitä muuta Teuvo setvii kuin petollisia ihmissuhteita?

Lue koko juttu Teuvosta ja yksityisetsivän työstä Me Naisten numerosta 43/2016.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.