Harvinainen kohde mahtavissa maisemissa, remonttitaitoiselle. Kuvat: Shutterstock

Ainutlaatuinen, upea kohde rauhallisella paikalla on nyt hiljaisessa myynnissä.

Kohde: Branin linna, tunnetaan myös Draculan linnana.

Osta nyt omaksesi yksi Romanian vetävimmistä turistikohteista. Todellinen julkkiskohde: kirjailija Bram Stokerin Dracula-kirjojen kuvitteellinen tapahtumapaikka. Draculan esikuva, kaameaksi moitittu Vlad Seivästäjä, asui aikoinaan linnassa vain muutaman kuukauden. Hänen jäämistöään ei tietääksemme ole enää linnassa.

Rakennus on ikäänsä (reilut 600 vuotta) nähden verrattomassa kunnossa. Vakituisia asukkaita on viimeksi ollut 1947, jolloin Romanian kuninkaallinen perhe muutti sieltä pois. Linnassa elää yhä vahvana suositun kuningattaren henki. Rakennus on sisustettu 1300–1800-luvun kalusteilla, ja seinillä on mustavalkoisia kuvia kuningattaresta ja tämän perheestä. Romantikon unelma!

Kiireinen mieli rauhoittuu katsellessa Transilvanian metsämaisemia. Linna sijaitsee rauhallisella paikalla kukkulan laella, naapuruston äänet eivät häiritse.

Sopii myös kotikuntoilijalle. Täällä et tarvitse olohuoneeseen stepperiä, sillä syke kohoaa huomaamatta portaita kiivetessä.

Oiva kohde myös mystiikasta ja historiasta kiinnostuneille.

Sijainti: Str. General Traian Mosoiu 24, Bran, Transilvania, Romania. Ruuhkista riippuen ajomatka pääkaupunki Bukarestista 3–5 tuntia.

Rakennusvuosi: 1300-luvun lopulla, alun perin puolustuslinnoitus.

Aiemmat omistajat: mm. saksit ja unkarilaiset, Romanian kuningatar Maria sekä Romanian valtio.

Huoneita: Noin 60.

Hinta: ”Jos joku tekee kohtuullisen tarjouksen, selvitämme ostajaehdokkaan taustat ja mitä hän aikoo linnalle tehdä, ja harkitsemme tarjousta vakavasti”, Mark Meyer on sanonut The Telegraph-lehdelle. Hän edustaa newyorkilaista lakitoimisto Herzfeld and Rubinia, joka hoitaa myynnin.

Epävirallisten tietojen mukaan linnasta toivotaan ainakin 25,5 miljoonan euron hintaa. Romanian valtiolle linnaa on tarjottu 57 miljoonalla eurolla.

Myynnin muut ehdot: Myyjien toiveissa on, että linna säilyisi turistikohteena.

Sähkö- ym. kulut: Voit pienentää linnan lämmityskuluja esimerkiksi pitämällä osan huoneista viileämpinä.

Tuloja linnan ylläpitoon on mahdollista saada, jos pidät linnaa avoinna turisteille. Tuloennuste: 560 000 kävijää/vuosi, lipun hinta 1,2–6 €. Linnan pihan torikojuissa voi myydä myös muun muassa t-paitoja, tuoppeja ja jääkaappimagneetteja.

Huom: Putkisto vaatii korjausta. Vessat ja kylpyhuoneet purettu kommunistihallinnon aikaan. Joitakuita saattaa häiritä myös vilkkaan päätien äänet.

Lisätietoja: Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä: Mark Meyer, puh. 001 212 471 8500.

Linnaa on hoitanut viime vuodet perikunta. Seitsemänkymppiset Dominic, Maria Magdalena ja Elizabeth Habsburg ovat suoraan alenevassa polvessa Romanian entisen kuningasperheen jälkeläisiä, joten saat heiltä suoraa tietoa linnan vaiheista.

Lähteet: The Telegraph, romaniatourism.com ja bran-castle.com.

Varoitus Fifty Shades -faneille: juttu sisältää juonipaljastuksia.

Nyt se on julki! Nimittäin Fifty Shades Darkerin virallinen traileri. Ja kyseessähän on siis E.L. Jamesin Fifty Shades of Grey -trilogian kakkososaan perustuva elokuva.

Jatkuuko Anastasian ja Christianin rakkaustarina? No, siltä vaikuttaisi. Tosin nyt Anastasia sanelee säännöt, joten luvassa on vähemmän piiskaa ja enemmän tavallista vaniljaseksiä. Ainakin aluksi.

Traileri kyllä lupailee myös naamioleikkejä ja kuumaa suihkuseksiä vaatteet (!) päällä. Myös juonesta on tihkunut paljastuksia: saamme muun muassa tietää asioita Christianin taustasta, niin hänen perheestään kuin entisistä rakastajistaan, joista yhtä esittää Kim Basinger, 62.

Fifty Shades Darker saa ensi-iltansa ystävänpäivänä 2017, tasan kaksi vuotta sarjan ensimmäisen leffan jälkeen. Trilogian päätösosaa fanien ei välttämättä tarvitse odottaa kuitenkaan kahta vuotta, sillä kolmosraina Fifty Shades Freed kuvattiin yhtä aikaa kakkosen kanssa.

Sitomisleikkeihin mieltyneiden rakastavaisten Anastasian ja Christianin rooleissa nähdään jälleen Dakota Johnson ja Jamie Dornan.

 

Riikka Pulkkisen uutuuskirja vetoaa erityisesti heihin, joita kiinnostaa näyttelijän työ.

Aurelia on hehkutettu näyttelijälupaus. Kun hänet roolitetaan Berliiniin sijoittuvaan näytelmään, vanhemmat järkyttyvät selittämättömän paljon. Isä vannottaa tulemaan puheilleen – mutta saa ilmaisukyvyn vievän sairauskohtauksen ennen kuin ehtii kertoa asiansa.

Tästä lähes dekkarimaisesta asetelmasta alkaa Riikka Pulkkisen uusin romaani, joka kirjailijalleen tyypillisellä tavalla on matka keskelle kipeää, salattua ihmissuhdesolmua. Välillä seurataan Aureliaa, välillä ääneen päästetään minäkertojana äiti, joka on salaisuuden vartija. Sen paljastaminen ennakkoon pilaisi lukunautinnon, mutta sitä olennaisempaa onkin seurata, miten ihminen muuttuu ja kasvaa, kun saa tietää asioita, jotka muuttavat koko siihenastisen elämän.

Aurelian työtä kuvataan niin perusteellisesti, että ilman kiinnostusta se saattaa jopa puuduttaa.

Riikka Pulkkisella on aina ollut taito tasapainoilla kauniin ja lähes kliseisen ilmaisun välillä, ja siinä hän on vahvoilla nytkin. Perhesalaisuuksissa sen paremmin kuin nuoren naisen kasvutarinassakaan ei ole mitään erityisen uutta, mutta juonta kuljetetaan niin vetävästi, että lukijan on käännettävä sivuja tiheään tahtiin. Erityisen kiinnostava lukukokemus tämä on lukijalle, jota näyttelijäntyö ja rooliin uppoaminen kiinnostaa – Aurelian työtä kuvataan niin perusteellisesti, että ilman kiinnostusta se saattaa jopa puuduttaa.

Yksi romaanin päähenkilöistä on Berliini, kaupunki joka kahtia jakautuneen historiansa vuoksi sopii täydellisesti salaisuuden pitopaikaksi. Lukukokemuksen bonuksena tulee siis myös matkakuume ja ehkä hieman seikkailunhalukin.

Riikka Pulkkinen: Paras mahdollinen maailma

(Otava)

Jane Austenin tarinaan perustuva Love & Friendship on terävällä huumorilla varustettu pukudraama, jossa romantiikka saa väistyä, kun aletaan kunnolla juonitella.

Lady Susan Vernon ei ole brittikirjailija Jane Austenin tyypillinen, hyveellinen sankaritar. Skandaalien ympäröimä leski on häikäilemätön juonittelija, röyhkeä opportunisti, joka silmää räpäyttämättä manipuloi muita oman etunsa nimissä. Whit Stillmanin ohjaamassa elokuvaversiossa lady Susanin rooliin astuu Kate Beckinsale, joka tulkitsee moraalittomuudessaan kiehtovaa hahmoa viiltävällä vetovoimalla.

Tarinan alkuasetelma on Austenin teoksista tuttu – aviomies pitäisi löytää, niin lady Susanille kuin tämän vastahakoiselle tyttärelle Fredericallekin (Morfydd Clark). Ehdokasta löytyy jos jonkinlaista, eikä lady Susan seurapiirien paheksunnasta huolimatta kaihda keinoja kietoessaan miehiä pikkurillinsä ympärille.

Kate Beckinsale tulkitsee moraalittomuudessaan kiehtovaa hahmoa viiltävällä vetovoimalla.

Kirjavan hahmokaartin kanssakäymisistä syntyy herkullista draamaa ja riemastuttavaa komediaa, joista olisi mielellään nauttinut pidempäänkin.

Katso traileri:

Love & Friendship

****

Ensi-ilta 23.9

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu on liikuttava elokuva nuoren tytön raskaasta elämästä. Leffaa kannattelevat ennen kaikkea näyttelijöiden vaikuttavat roolisuoritukset.

Varpun (Linnea Skog) suhde äitiinsä Siruun (Paula Vesala) on nurinkurinen. Äidin käyttäytyessä kuin vastuuton lapsi jää aikuisen rooli 12-vuotiaalle tyttärelle, eikä kavereistakaan oikein ole tueksi.

Eräänä päivänä Varpu saa tarpeekseen ja lähtee varastetulla autolla etsimään isäänsä, josta tietää vain nimen ja asuinpaikkakunnan.

Valokeilan varastaa kuitenkin Varpun isää näyttelevä Lauri Maijala.

Vilhusen hillityssä draamaelokuvassa loistavat ennen kaikkea näyttelijät. Nuoren Skogin ja Vesalan kemiat pelaavat hyvin yhteen ja molemmat vakuuttavat rooleissaan. Valokeilan varastaa kuitenkin Varpun isää näyttelevä Lauri Maijala. Syy sille, miksi isä on puuttunut kuvioista, rakentuu hiljalleen kohti sydäntä särkevää kärjistymää.

Miinuksena todettakoon, että elokuvan tarinat tuntuvat jäävän hieman puolitiehen. Etenkin yhden hahmon kohtalo jää suureksi kysymysmerkiksi. Myös hätiköidyltä tuntuva loppu olisi kaivannut enemmän lihaa luiden ympärille.

Katso traileri:

Tyttö nimeltä Varpu

***

Ensi-ilta 23.9.