Channing Tatum saa pian pyrstön. Kuva: Reuters
Channing Tatum saa pian pyrstön. Kuva: Reuters

Näyttelijä Channing Tatum on löytänyt jälleen yhden roolin, jossa voi olla ilman paitaa.

Muun muassa Magic Mike -elokuvasta tuttu Channing Tatum nähdään seuraavaksi merenneidon roolissa.

Tatum pääsee hyppäämään valtamerten syvyyksiin, kun Disney tekee uudelleenfilmatisoinnin vuoden 1984 merenneitoelokuvasta Splash.

Alkuperäisversion muistaa moni, sillä se on aika ihku. Elokuva on herkkä rakkaustarina, jossa nuori Tom Hanks rakastuu Daryl Hannahin esittämään merenneitoon.

Vanity Fairin mukaan Tatumin tähdittämässä versiossa elokuvan sukupuoliroolit on kiepautettu ympäri. Tatumin heilutellessa pyrstöään Tom Hanksin osaa esittää 32-vuotias koomikko Jillian Bell.

Alkuperäisversion uuden version kerrotaan olleen nimenomaan Bellin idea. Hän työskenteli Tatumin kanssa elokuvassa 22 Jump Street.

32-vuotias koomikko saa vastanäyttelijäkseen Channing Tatumin. Tuleeko elokuvasta Bellin läpimurto? Kuva: Reuters.
32-vuotias koomikko saa vastanäyttelijäkseen Channing Tatumin. Tuleeko elokuvasta Bellin läpimurto? Kuva: Reuters.

Tältäkö Tatum näyttää merenneitona?

Elokuvan keskiössä on nuori tyttö, jonka merenneito (itse asiassa merenpoika?) pelastaa. Tyttö tapaa merenneidon uudelleen vuotta myöhemmin ja rakastuu tähän – tietämättä sitä, että pelastajalla on pyrstö ja tämä asuu meressä.

Channing Tatumin voi helposti kuvitella leffarooliin pelastamaan pulaan joutuneita naisia. Pyrstöä miehelle sen sijaan on hiukan vaikeampi kuvitella.

Page Six on jo tarttunut kuvankäsittelyohjelmaan ja leikitellyt ajatuksella, miltä Tatum näyttää tulevassa roolissaan. Tässä on tulos:

Page Six kertoo, että Tatum työskentelee elokuvassa myös tuottajana yhdessä Ron Howardin ja Brian Grazerin kanssa, jotka ohjasivat vuoden 1984 version.

Elokuva oli aikoinaan valtava hitti. Sekä Hanks että Hannah tekivät siinä läpimurtoroolinsa, ja lisäksi elokuva sysäsi käsikirjoittaja Howardin uraa eteenpäin aina Oscar-palkintopallille saakka.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Hampstead on siveä senioriromanssi, jossa epätodennäköinen pari löytää toisensa.

Yhdysvalloista Lontoon Hampsteadiin muuttanut Emily (Diane Keaton) on miehensä kuoltua tuuliajolla. Hän tutustuu sattumalta Davidiin (Brendan Gleeson), joka asustelee itse kyhäämässään hökkelissä Heath-puistossa. Epäsuhtainen pari alkaa tuntea vetoa toisiaan kohtaan.

2010-luvulla on pikkuhiljaa alettu ymmärtää, että eläkeläisetkin ovat innokkaita elokuvissa kävijöitä, eivätkä supersankarisarjakuvafilmatisoinnit välttämättä kiinnosta heitä. Viimeistään vuonna 2011 ilmestynyt sympaattinen hyvän mielen komedia The Best Exotic Marigold Hotel osoitti, että harmaat pantteritkin voivat rynnistää teattereihin niin sankoin joukoin, että elokuvasta tulee hitti.

Tähän markkinarakoon takoo Joel Hopkinsin ohjaama uutuus Hampstead. Senioriyleisölle suunnattu romanttinen draama on yllättävän siveellinen. Pääparin fyysinen läheisyys jää vain yhteen suudelmaan. Kuvitteleeko ohjaaja tosiaan, että varttuneemmat katsojat ovat siveydensipuleja?

Kiinnostavinta Hampsteadissä on puvustus. Emilyn hahmon vaatevarasto tuo kovasti mieleen Keatonin ikonisen nimiroolin Woody Allenin vuonna 1977 ilmestyneessä hittikomediassa Annie Hall. Keaton ammensi elokuvan puvustuksen omasta vaatekaapistaan: miestenhousuja, kravatteja, pikkutakkeja. Ikoninen tyyli oli valmis. Hampsteadin puvustaja Liza Bracey nostaa hattua Annie Hallin unisexstailille.

Katso traileri:

Hampstead

***

Ensi-ilta 11.8.

Tampere-talon Muumimuseon uudessa näyttelyssä on esillä muumiaiheisia teoksia ja animaatioita, joita ei ole näytetty yleisölle koskaan aiemmin.

Muumifanit hoi, kannattaa käväistä Tampereella! Aamulehti nimittäin kertoo, että tänään yleisölle avautuneessa Tove Jansson ja muumit -näyttelyssä on tarjolla harvinaisia herkkuja. Tampere-talon Muumimuseon näyttely esittelee Tove Janssonin muumihahmoja aina 1930-luvun mustista muumeista 1990-luvun muumianimaatioihin.

Luit oikein: ihka ensimmäiset muumit eivät olleet pyöreitä, valkoisia ja suloisia, vaan mustia ja vihaisia. Mustat muumit eivät ole monille tuttuja, koska ne ovat pysyneet hyvin piilossa tähän päivään asti.

Museoamanuenssi ja näyttelyn käsikirjoittaja Virpi Nikkari kertoo, että Tove Jansson piirsi ensimmäisen muumin kaltaisen hahmon ollessaan noin 13-vuotias.

– Ensimmäinen hahmo syntyi, kun Tove Jansson vietti nuorena kesiä Pellingin saaristossa. Hän kävi veljensä kanssa väittelyä piirtelemällä ja kirjoittelemalla ulkokäymälän seinälle. Kun Tove kommentoi veljensä kirjoittamaa Immanuel Kantin lausetta, hän päätti piirtää rumimman olennon, jonka keksi. Silloin hän piirsi vähän muumimaisen hahmon siihen seinälle, Nikkari kertoo.

”Tove kirjoitti nuoruuden päiväkirjoissaan pelottavasta muumipeikosta, joka vaani sängyn alla.”

Tove Janssonin nimeämätön teos 1930-luvulta. Kuva: Jari Kuusenaho, Moomin CharactersTM
Tove Janssonin nimeämätön teos 1930-luvulta. Kuva: Jari Kuusenaho, Moomin CharactersTM

Hahmo yhdistyi Muumipeikko-nimeen, jonka oli keksinyt Toven eno.

– Toven eno pelotteli toisinaan häntä sillä, että Muumipeikko käy kimppuun, kun Tove kävi jatkuvasti salaa ruokakaapilla. Silloin Tove näki Muumipeikon uhkaavana hahmona, ja kirjoitti myös nuoruuden päiväkirjoissaan pelottavasta Muumipeikosta, joka vaani sängyn alla. Vasta ensimmäisten kirjojen myötä hahmo alkoi muuttua positiivisemmaksi ja lämminhenkisemmäksi.

Tove Jansson ja muumit -näyttelyssä on esillä neljä teosta, joissa esiintyy alkuperäisiä, mustia muumeja.

”Ensimmäiset muumit ovat pikimustia, niillä on punaiset silmät ja ne ovat aika pelottavia hahmoja.”

– Teoksissa muumit ovat pikimustia, niillä on punaiset silmät ja ne ovat aika pelottavia hahmoja, eli aika kaukana nykyisestä muumihahmosta. Mustat muumit on kuvattu melko jännittävissä miljöissä, kuten synkässä yökuvassa, jossa yksinäinen musta muumi kävelee kaupunkiaukiolla, Nikkari kertoo.

Näyttelyssä tarkastellaan muun muassa muumihahmojen taustoja, Tove Janssonin suhdetta muumeihin, hahmojen syntyhistoriaa sekä miten muumit saavuttivat maailmanlaajuista huomiota 1950-luvulla. 

– Näyttelyssä on mukana aika paljon 50-luvun esineistöä, kuten ensimmäinen muumiastiasto, joka on tarkoitettu lapsille. Astiastoon kuuluu myös muki, josta muumimukien teko on myöhemmin lähtenyt liikkeelle. Ensimmäinen muumimuki onkin aika tavoiteltu esine keräilijöiden keskuudessa, ja sen hinta on jopa noin 2 000 euroa, Nikkari kertoo.