Kuva Shutterstock.

Ihastuksesi höpöttää konsolipeleistä, muttet ymmärrä puheesta mitään. Kokosimme 5 lausetta, joiden avulla vaikutat kaikkitietävältä paatuneimmankin konsolipelikonkarin silmissä.

1. Onhan tätä konsolipelien uutta sukupolvea jo odotettukin.

Pelimarkkinoille on hiljattain lanseerattu uudet, entistä kehittyneemmät pelikonsolit. PlayStation 4, Wii U ja Suomessa myöhemmin tänä vuonna julkaistava Xbox One ovat grafiikoiltaan ja pelattavuudeltaan entisiä versioitaan kehittyneempiä. Niitä kutsutaan kahdeksannen sukupolven pelikonsoleiksi.

Aina, kun uusi konsoli tulee markkinoille, ne revitään käsistä. Marraskuussa lanseerattua PlayStation 4:sta on esimerkiksi myyty maailmanlaajuisesti jo kuusi miljoonaa kappaletta.

 2. Seuraava pelihankintani on InFAMOUS: Second Son.

PlayStation 4 -uskovaisten uusi jumala on yksinoikeudella konsolille tehty InFAMOUS: Second Son. Peli julkaistaan 21. maaliskuuta ja se on alan faneille ehdoton hankinta.

Pelissä pelataan Delsin Rowe -nimisellä hahmolla, jolla on yliluonnollisia voimia. Pelin juju on, että pelaaja pystyy valitsemaan, suorittaako hän tehtäviä hyviksenä vai pahiksena. Tarina muuttuu valintojen mukaan.

 3. Tiesitkö, että Ellen Page joutui opettelemaan 2000 sivun verran tekstiä Beyond: Two Souls -pelirooliaan varten?

Hiljattain kaapista tullut näyttelijä Ellen Page esittää pääroolin viime vuonna ilmestyneessä pelissä Beyond: Two Souls. Näyttelijäsuoritus on taltioitu digitaalisesti motion capture -menetelmällä.

Näyttelijä Ellen Page digitaalisena Beyond: Two Souls -pelissä.

Pelaaja pääsee Jodie Holmesin hahmona suorittamaan erilaisia tehtäviä kodittomien auttamisesta pahisten tietojen urkkimiseen. Miespääroolissa esiintyy näyttelijä Willem Dafoe. Tekijöiden kunnianhimoinen yritys on ollut yhdistää pelimaailma ja elokuvat.

 4. Pelaan bussissakin puhelimeni companion appseilla.

Pelaaminen ei rajoitu enää vain sohvalle telkkarin ääreen. Kehittäjät ovat suunnitelleet älypuhelimiin, tabletteihin ja tietokoneisiin omia sovelluksia, jotka linkittyvät konsolilla pelattavaan varsinaiseen peliin.

Sovellusten lisäominaisuudet tukevat pääpeliä ja tuovat siihen uusia ulottuvuuksia, ja niitä voi pelata vaikka ruuhkabussissa.

 5. Tykkään eniten FPS-peleistä.

FPS on lyhenne sanoista first person shooter, eli ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Se tarkoittaa peligenreä, jossa ammuntapelimaailma nähdään hahmon näkökulmasta.

Älä sekoita tätä toiseen FPS-lyhenteeseen, joka on frames per second. Se tarkoittaa kuvaruudun päivitysnopeutta, joka on esimerkiksi elokuvissa 24 ruutua sekunnissa. Parhaimmissa peleissä tahti on jopa 60 fps eli 60 ruutua sekunnissa.

Lue lisää

Mitkä pelit sopivat aloittelijalle? Pelibloggaaja vinkkaa

Tämän takia kännykkäpeli koukuttaa aikuisenkin

Riikka Pulkkisen uutuuskirja vetoaa erityisesti heihin, joita kiinnostaa näyttelijän työ.

Aurelia on hehkutettu näyttelijälupaus. Kun hänet roolitetaan Berliiniin sijoittuvaan näytelmään, vanhemmat järkyttyvät selittämättömän paljon. Isä vannottaa tulemaan puheilleen – mutta saa ilmaisukyvyn vievän sairauskohtauksen ennen kuin ehtii kertoa asiansa.

Tästä lähes dekkarimaisesta asetelmasta alkaa Riikka Pulkkisen uusin romaani, joka kirjailijalleen tyypillisellä tavalla on matka keskelle kipeää, salattua ihmissuhdesolmua. Välillä seurataan Aureliaa, välillä ääneen päästetään minäkertojana äiti, joka on salaisuuden vartija. Sen paljastaminen ennakkoon pilaisi lukunautinnon, mutta sitä olennaisempaa onkin seurata, miten ihminen muuttuu ja kasvaa, kun saa tietää asioita, jotka muuttavat koko siihenastisen elämän.

Aurelian työtä kuvataan niin perusteellisesti, että ilman kiinnostusta se saattaa jopa puuduttaa.

Riikka Pulkkisella on aina ollut taito tasapainoilla kauniin ja lähes kliseisen ilmaisun välillä, ja siinä hän on vahvoilla nytkin. Perhesalaisuuksissa sen paremmin kuin nuoren naisen kasvutarinassakaan ei ole mitään erityisen uutta, mutta juonta kuljetetaan niin vetävästi, että lukijan on käännettävä sivuja tiheään tahtiin. Erityisen kiinnostava lukukokemus tämä on lukijalle, jota näyttelijäntyö ja rooliin uppoaminen kiinnostaa – Aurelian työtä kuvataan niin perusteellisesti, että ilman kiinnostusta se saattaa jopa puuduttaa.

Yksi romaanin päähenkilöistä on Berliini, kaupunki joka kahtia jakautuneen historiansa vuoksi sopii täydellisesti salaisuuden pitopaikaksi. Lukukokemuksen bonuksena tulee siis myös matkakuume ja ehkä hieman seikkailunhalukin.

Riikka Pulkkinen: Paras mahdollinen maailma

(Otava)

Jane Austenin tarinaan perustuva Love & Friendship on terävällä huumorilla varustettu pukudraama, jossa romantiikka saa väistyä, kun aletaan kunnolla juonitella.

Lady Susan Vernon ei ole brittikirjailija Jane Austenin tyypillinen, hyveellinen sankaritar. Skandaalien ympäröimä leski on häikäilemätön juonittelija, röyhkeä opportunisti, joka silmää räpäyttämättä manipuloi muita oman etunsa nimissä. Whit Stillmanin ohjaamassa elokuvaversiossa lady Susanin rooliin astuu Kate Beckinsale, joka tulkitsee moraalittomuudessaan kiehtovaa hahmoa viiltävällä vetovoimalla.

Tarinan alkuasetelma on Austenin teoksista tuttu – aviomies pitäisi löytää, niin lady Susanille kuin tämän vastahakoiselle tyttärelle Fredericallekin (Morfydd Clark). Ehdokasta löytyy jos jonkinlaista, eikä lady Susan seurapiirien paheksunnasta huolimatta kaihda keinoja kietoessaan miehiä pikkurillinsä ympärille.

Kate Beckinsale tulkitsee moraalittomuudessaan kiehtovaa hahmoa viiltävällä vetovoimalla.

Kirjavan hahmokaartin kanssakäymisistä syntyy herkullista draamaa ja riemastuttavaa komediaa, joista olisi mielellään nauttinut pidempäänkin.

Katso traileri:

Love & Friendship

****

Ensi-ilta 23.9

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu on liikuttava elokuva nuoren tytön raskaasta elämästä. Leffaa kannattelevat ennen kaikkea näyttelijöiden vaikuttavat roolisuoritukset.

Varpun (Linnea Skog) suhde äitiinsä Siruun (Paula Vesala) on nurinkurinen. Äidin käyttäytyessä kuin vastuuton lapsi jää aikuisen rooli 12-vuotiaalle tyttärelle, eikä kavereistakaan oikein ole tueksi.

Eräänä päivänä Varpu saa tarpeekseen ja lähtee varastetulla autolla etsimään isäänsä, josta tietää vain nimen ja asuinpaikkakunnan.

Valokeilan varastaa kuitenkin Varpun isää näyttelevä Lauri Maijala.

Vilhusen hillityssä draamaelokuvassa loistavat ennen kaikkea näyttelijät. Nuoren Skogin ja Vesalan kemiat pelaavat hyvin yhteen ja molemmat vakuuttavat rooleissaan. Valokeilan varastaa kuitenkin Varpun isää näyttelevä Lauri Maijala. Syy sille, miksi isä on puuttunut kuvioista, rakentuu hiljalleen kohti sydäntä särkevää kärjistymää.

Miinuksena todettakoon, että elokuvan tarinat tuntuvat jäävän hieman puolitiehen. Etenkin yhden hahmon kohtalo jää suureksi kysymysmerkiksi. Myös hätiköidyltä tuntuva loppu olisi kaivannut enemmän lihaa luiden ympärille.

Katso traileri:

Tyttö nimeltä Varpu

***

Ensi-ilta 23.9.

Brad Pittin huhutaan jälleen rakastuneen vastanäyttelijäänsä.

Brad Pittin ja Angelina Jolien eron syiksi on huhuttu niin parin erimielisyyksiä lasten kasvatusta koskevissa asioissa kuin Bradin kannabiksen käyttöäkin. Lisäksi Angelinan miehensä perään palkkaaman yksityisetsivän väitetään paljastaneen, että Bradillä on ollut suhde Allied-elokuvan vastanäyttelijänsä Marion Cotillardin, 40, kanssa. Suhdehuhuista uutisoi Page Six.

Oscar-palkitun ranskalaisnäyttelijän kenties tunnetuin elokuva on Pariisin varpunen – Édith Piaf, jossa hän näytteli laulaja Édith Piafia.

The Daily Mailin saamien tietojen mukaan Marion on tyrmistynyt väitteistä. Hän on parisuhteessa näyttelijä Guillaume Canet'n, 43, kanssa, ja parilla on viisivuotias poika Marcel.

Marion on tyrmistynyt väitteistä.

1940-luvulle sijoittuvassa vakoojadraamassa kieltämättä on erotiikkaa – rakastuvathan pääosan esittäjien roolihahmot toisiinsa. Bradin ja Marionin välillä onkin kuvailtu olevan sähköistä latausta. Näkyykö se jo trailerissa? Päättele itse.

Elokuva tulee ensi-iltaan marraskuussa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.