Suhteemme on tullut jäädäkseen, eikä edes aviomieheni voi sitä estää.

Joka ilta me käymme yhdessä nukkumaan: minä, aviomieheni ja Maria. Tutustuin Mariaan kolme vuotta sitten, ja nykyään suhteemme on sinetöity. En käy unille ilman häntä.

Kun aviomieheni vetää peittoa ylleen, minä käännän selkäni. Laitan kuulokkeet korviini, otan puhelimen käteeni ja avaan Youtuben sovelluksen. Siellä me kohtaamme Marian kanssa.

Olen oppinut jo, että Maria on kotoisin Venäjältä, mutta asuu nykyään Yhdysvalloissa. Tiedän hänestä asioita, joita moni ei uskaltaisi edes lähipiirilleen kertoa. Hän on seurustellut skinin kanssa, joutunut väkivaltarikoksen uhriksi ja meinannut päätyä strippariksi muuttaessaan Amerikkaan.

Hänen oikean nimensä käyttäminen voi hämätä, sillä suurin osa ihmisistä tuntee hänet nimellä GentleWhispering. Minä en ole ainoa, jonka arjessa Maria on mukana, sillä hänellä on yli 500 000 seuraajaa Youtubessa. Maria on ASMR-julkkis. Hän tekee rentoutumisvideoita, joilla oikeastaan nykyään elättää itsensä. Videoita ilmestyy kerran viikossa, joskus useammin ja joskus harvemmin. Häntä on haastateltu lukemattomiin ulkomaisiin medioihin.

Emme ole kahden, vaan sängyssämme on aina joku kolmas, joka kuiskailee korvaani.

Tunnen, kuinka uni tulee, mutta en voi päästää irti. Tuijotan Mariaa hypnotisoituna, kuuntelen hänen pehmeää ääntänsä ja katson pitkiä sormia, jotka piirtelevät kuvioita kankaaseen. Hän siivittää minut ihanaan uneen. Yöllä havahdun ottamaan kuulokkeet pois korvistani. Tämä on usean arkiyöni rytmi.

Olen ollut aina kadehdittavan nopea nukahtaja. Sellainen, joka sanoo hyvää yötä, sulkee silmänsä ja vaipuu koomaan. En oikeastaan tarvitsisi Marian apua, mutta silti haluan pitää yhteisistä hetkistämme kiinni. ASMR on niin rentouttava kokemus, etten ole enää valmis elämään ilman sitä. Tunne on vähän samanlainen kuin se, jonka kampaaja saa aikaan hieroessaan hoitoainetta asiakkaansa hiuksiin. Miksi siitä haluaisi luopua, jos sen kerran on saavuttanut?

Mutta Maria aiheuttaa kitkaa suhteessani. Valitsen käydä nukkumaan hänen kanssaan, en mieheni. Emme ole kahden, vaan sängyssämme on aina joku kolmas, joka kuiskailee korvaani. Onko suhteemme epäterve?

Videolla Maria kertoo itsestään. Se ei ole kovin rentouttava, mutta paljastaa paljon hänen elämästään, joka on aika traaginen.

Kaikki Me Naisten Tätä mieltä -kolumnit löydät täältä.

Marian parhaat ASMR-videot

Neljän viime vuoden aikana Marian videot ovat edenneet amatööriräpellyksistä ammattilaistuotannoiksi (tai ainakin lähelle sellaisia). Joidenkin mielestä hänen yksinkertaiset vanhat videonsa ovat parhaita, minä pidän uusista.

Tässä kolme tuoretta videota, jotka ovat päässeet rentoutumissuosikkieni listalle. Näistä jokaisen olen katsonut vähintään parikymmentä kertaa.

  1. Kuiskailua ja kangasta eli Fabulous Fabrics Fantasy. Tällä videolla Maria silittelee erilaisia kankaita ja kertoo niistä kuiskaillen.
  2. Sormuskokoelma! Marian Youtube-seuraajat kinusivat häntä esittelemään videoissa vilahtavat sormukset. Tämä video eli Ring Collection on vastaus pyyntöihin. Siinä Maria puhuu pehmeästi ja kertoo korukokoelmastaan.
  3. Kirjastonhoitajana. ASMR-videot, joissa niiden tekijät esittävät jotain roolia, jakavat mielipiteitä. Toisten mielestä ne ovat ihania, toisten lapsellisia. Vaikka en niistä normaalisti pidäkään, tämä on hyvä. Library ASMR -videolla Maria leikkii kirjastontätiä, joka etsii sinulle sopivia kirjoja.

Toisaalta ASMR-videosuositusten antaminen on aivan mahdotonta, sillä jokaisella on omat mieltymyksensä. Joku haluaa rentoutua kuiskailua kuunnellessaan, toinen ei voi sietää videoita, joissa "asmrtisti" sivelee kameraa meikkisudilla. Marian suosituimmat video löydät täältä.

Onko kesämökkiä pakko omistaa itse? Vuokramökin kanssa mitään ei tarvitse kunnostaa ja huoltaa, mutta kaikki pysyy vuodesta toiseen paikallaan.

Voiko vuokramökkiin kiintyä yhtä syvästi kuin suvun omistamaan kesämökkiin? Voi, ja pitäisikin. Omistusmökki on kallis ja jatkuvaa huolenpitoa vaativa kohde, vuokramökin kanssa pääsee helpommalla.

Oma lapsuudenperheeni vuokraa joka vuosi kesämökin samasta paikasta, samoilta omistajilta Keski-Suomesta. Tänä vuonna jo 40:tä kertaa. Itsekin olen ollut mukana joka vuosi syntymäni jälkeen.

Minulle kesä ei ole kesä ilman ”meidän mökkiä”. Joka vuosi vietämme siellä viikon, joskus lapsuudessani pidempäänkin. Tuttu vuokramökki on laiskalle lomailijalle kuin unelma: mitään ei tarvitse kunnostaa ja huoltaa, mutta kaikki on silti paikallaan.

”On aika hurjaakin, että moni mökki seisoo niin pitkään tyhjillään.”

Kun muut menevät omille mökeilleen työleirille, meidän mökillämme heittäydytään sängylle ja nostetaan jalat kattoon. Suurinta jännitystä päivään tuo munkkirinkilöiden syöminen läheisellä huoltoasemalla. Rentous ja mitääntekemättömyys on kaiken ydin.

Minua ei häiritse ajatus, että kesäpaikkamme omistaa joku muu ja että se on enimmäkseen käytössä ihmisillä, joita en tunne. Silloinhan siitä saadaan täysi hyöty irti. On aika hurjaakin, että moni mökki seisoo niin pitkään tyhjillään.

San Holo

Perheeni on vuokrannut joka kesä saman mökin jo 40 vuotta – yhdestä syystä

Minusta tämä on oikein kannatettava ja hyvä idea. Ei aina tarvitse omistaa. Jos häiritsee samojen kivien ja kantojen tuijottaminen, niin voi aina vuokrata eri kohteen, ja palata sitten myöhemmin siihen tuttuun kohteeseen. Meidän perheellä on ollut onni vuokrata vuosittain edullisia liiton mökkejä, tosin tänä kesänä kiky iski niin kipeästi, että päätimme pitää kaupunkiloman ja säästää pahan päivän varalle.
Lue kommentti
Tuleva Huoleton

Perheeni on vuokrannut joka kesä saman mökin jo 40 vuotta – yhdestä syystä

Juuri minäkin harkitsen oman mökin myymistä- en jaksa enää maksaa mökistä aiheutuvia kuluja ja olen kyllästynyt mökin putsaamiseen ja korjaamiseen. Pidän sinänsä mökkeilystä , mutta haluan lähtiessä laittaa mökin oven kiinni ja poistua ilman huolia . Vuokratessani mökin ostan siihen myös siivouksen jatkossa.
Lue kommentti

Äitiys voi mullistaa huippu-urheilijan elämän, mutta hänen saavutuksiaan se ei silti riistä.

”Entinen isäpelaaja uskoo, että Roger Federeriä odottaa hankala paluu isyyslomalta tennishuipulle”

”Tenniksessä isäpelaajien paluuseen vaikuttaa ainainen matkustelu. Voi olla, ettei yksikään vuoden turnauksista osu omalle kotipaikkakunnalle. Silloin vaaditaan toimivaa ja laajaa tukiverkostoa.”

Kuulostaako vähän erikoiselta kirjoittelulta?

No totta kai kuulostaa. Eihän tällaisia virkkeitä voi lukea mistään, koska tennistähti Roger Federeristä ei koskaan kirjoitettaisi näin. Kuinka moni edes tietää, että Federerillä on puolisonsa kanssa kahdet kaksoset? Vaikka itse seuraankin tennistä, jouduin tarkistamaan faktan Wikipediasta.

Harmi kyllä tilanne muuttuu ihan toiseksi, kun puhutaan naisista.

”Entinen äitipelaaja uskoo, että Serena Williamsia odottaa hankala paluu äitiyslomalta tennishuipulle.”

”Tenniksessä äitipelaajien paluuseen vaikuttaa ainainen matkustelu. Voi olla, ettei yksikään vuoden turnauksista osu omalle kotipaikkakunnalle. Silloin vaaditaan toimivaa ja laajaa tukiverkostoa.”

Jälkimmäiset katkelmat ovat ihan oikeasti kohtia eilen julkaistusta Helsingin Sanomien urheilu-uutisesta.

Uutisessa uransa jo lopettanut huippu-urheilija, nelinkertainen Grand Slam -voittaja Kim Clijsters kommentoi sitä, millaista on palata takaisin huippu-urheilun maailmaan sen jälkeen, kun on saanut lapsen. Hän myös kertoo oman arvauksensa siitä, miten Serena Williamsin paluu kilpailuihin sujuu sen jälkeen, kun hänestä tulee äiti.

 

35-vuotias Serena Williams on urallaan voittanut 23 Grand Slam -turnausta. Hän on voittanut jokaisen Grand Slam -turnauksen ainakin kerran niin kaksin- kuin nelinpelissä. Hänellä on plakkarissa myös olympia-mitali. Hän on siis kaikilla mittapuilla ihan jäätävän kova urheilija.

Mutta. Kaikkien saavutusten päälle Williams on tosiaan tänä vuonna pusertamassa pienen ihmisen itsestään maailmaan. Ja se on ilmeisesti asia, joka riistää Williamsilta huippu-urheilijan tittelin.

Sen sijaan Williamsista tulee ”äitipelaaja” ja ”tennisäiti”. Sen sijaan Williams joutuu painiskelemaan sen kanssa, että hänen miehensä tukee häntä lapsen kasvatuksessa.

”Williams on tosiaan tänä vuonna pusertamassa pienen ihmisen itsestään maailmaan. Ja se on ilmeisesti asia, joka riistää Williamsilta huippu-urheilijan tittelin.”

Ei voi tietenkään kiistää, etteivätkö raskaus, synnytys ja pienen lapsen äitiys ole huippu-urheilijanaiselle iso muutos elämään. Ovat ne. Mutta onhan vanhemmuus ihan yhtä suuri mullistus isille. Siitä huolimatta ei puhuta isipelaajista ja tennisisistä.

Eikä äitiys todellakaan rampauta ihmisen elämää. Sen ei myöskään pitäisi tarkoittaa, että naisen on jäätävä kotiin ja kerjättävä kumppanin apua lastenhoidossa. Eikä se varsinkaan pyyhi yli sitä, mitä on saavuttanut aiemmin. Niin kuin ei isyyskään.

 

Clijstersia ja Williamsia ei siis missään nimessä pitäisi kutsua joksikin pirun äitipelaajiksi tai tennisäideiksi. Ihan niin kuin Roger Federeriäkään ei tarvitse alkaa kutsua tennisisäksi.

He ovat kaikki – äitiyteen, isyyteen tai värkkeihin katsomatta – ihan puhtaasti huippu-urheilijoita.

Vierailija

Siis oikeasti, mikä pirun ”äitipelaaja”? Vaikka Serena Williams saa lapsen, hän on edelleen ennen kaikkea huippu-urheilija

Nämä ovat oikeasti hyviä huomioita nostoja tekstistä. Jotain kertoo ehkä sekin, että kun miehenä luen noita samaisia juttuja niin en tee-häpeäkseni- useinkaan tuonkaltaisia huomioita. Se on jotenkin niin ajettu takaraivoon luonnolliseksi tietynlainen ajatusmaailma, että olen sellaiselle jotenkin sokea...
Lue kommentti