Nautitko sinäkin auringonsäteistä ihan pikkuisen liikaa? Horisetko tuntemattomien kanssa päättömiä ilman minkäänlaista syytä?

Kolmikymppiset, nuo vekkulit. Heidän mielensä vanhenee hitaammin kuin elimistönsä. Solutason rappeutuminen kun on jo alkanut viimeistään 25-vuotiaana.

Tätä kolmikymppinen ei itselleen koskaan myönnä, vaan roikkuu hyväntuulisesti kiinni mielikuvassa: Onneksi minä olen vielä nuori! Kyllä minä vielä jaksan!

Et ole. Etkä jaksa. Ja se on ihan ok. Lohduttaudu myös, että tämä vaihe on hirveä klisee, jonka jokainen käy läpi ennemmin tai myöhemmin. Et siis ole edes yhtään ainutlaatuinen, ikävä kyllä. Vanhuus löytää sinutkin.

Minua – 31-vuotiasta nuorta – koettelivat tänä keväänä nämä seuraavat viisi tapausta:

1) Lähdin perjantaina illanvietosta kotiin yhdeltä.

Sitten lajittelin pyykkiä, pesin kasvoni huolellisesti. Luin kirjaa (olin niin selvin päin, että pystyin siihen) ja menin nukkumaan. Ihan tietoisesti menin, en koska tequila käski. Maanantaina oli edelleen krapula. En muistanut, milloin olisin bailannut näin rajusti.

2) Ajoin joka puolelle Kutsuplus-nimisellä palvelubussilla.

Ajoin sillä jatkuvasti, vaikka olisin päässyt perille muutenkin sekä helposti että normaalisti. Palvelubussin voi tilata mille bussipysäkille tahansa, ja se kuljettaa määränpään lähimmälle pysäkille. Tapasin bussissa vanhuksia, jotka luultavasti muutenkin tarvitsisivat tätä palvelua enemmän kuin minä. Vaihdoimme kuulumiset säästä ja mietimme, kuinka moni asia oli ennen paremmin.

3) Moni asia alkoi olla ennen paremmin.

Ilmaisin tämän mielipiteen tyylilajissa ”päivittely”, johon sekoittui tilkka epämääräistä horinaa: ”On se kumma, kuinka jalkakäytävällä on vieläkin hiekat ympäriinsä, vaikka kevät on jo pitkällä. Silloin kun minä...” Eniten päivittelystä sain irti tuntemattomien kanssa.

4) Reagoin auringonsäteeseen liian innokkaasti.

Kun taivas repesi ja asfalttiin heittäytyi valokiila, asetuin plänttiin lailla vaihtolämpöisen liskoeläimen ja toteutin kiivaasti kohtaa kolme: ”Oh hoh, ei ole aurinkoa aikoihin näkynyt!” Muita ihmisiä ei ollut paikalla.

5) Lakkasin nauramasta ihmisille, jotka toteuttavat kohtia 1–4.

Sen sijaan istuin palvelubussin penkillä aivan hiljaa. Paitsi jos vieressä oli vanhus, jonka kanssa pystyin päivittelemään.

Lue myös:

Eikö kevätsiivous innosta? Lue tämä ja et voi kuin onnistua

29, 39, 49... Suuret päätökset tehdään juuri ennen pyöreitä vuosia

Aurinkomeikillä tuot kesän hehkua iholle

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.

 

Entisten pintaliitäjien ja ankean lähiöelämän törmäyksistä syntyy hykerryttävää komediaa.

IS TV-LEHTI: Kepeä kymmenosainen draamasarja Downshiftaajat sai ensi-iltansa Elisa Viihteessä, mutta nyt sarja esitetään onneksi myös Ylellä. Downshiftaajat käsittelee arkista selviytymistä vähäisen toimeentulon ja kekseliäisyyden rimpuilukierteessä.

Komediasarjasta tulee pakostakin mieleen tv-sarja Kimmo, mutta onneksi enimmäkseen vain samojen tekijöiden takia.

Kun Jussi Vatasen Kimmo oli aina jaloilleen putoava yritteliäs velmuilija, Downshiftaajissa hänen esittämänsä Tommi voi vain toivoa paikalle pelastavaa enkeliä. Tommilla on aitoa kunnianhimoa ja vakaa aikomus nousta takaisin vaurauteen.

Silloin ei tarvitsisi kertoa materialistiselle vaimolle (Iina Kuustonen) tai tämän veljelle (Mikko Leppilampi) koko totuutta oman konsulttiyrityksen konkurssista.

Siinä missä Kimmo-sarjan hupi tuli kärjistyksistä ja karikatyyreistä, napakasti etenevä Downshiftaajat luo realistisempaa tilannekomiikkaa entisten menestyjien ja ankean lähiöelämän törmäyksistä.

Hitaamman elämän tavoitteluun viittaava nimi vaikuttaa vielä ensimmäisen jakson perusteella ironiselta, mutta toisaalta käsikirjoittaja Timo Varpio ja ohjaaja Teppo Airaksinen kuljettavat juonta heti alussa suuntiin, jotka vihjaavat arvojen perusteellisemmasta remontista.

Downshiftaajat, TV2 ke klo 21.00

Anna Puu kertoo Vain elämää -päivänään erokappaleesta, jonka hän teki ennen kuin ehti myöntää itselleenkään suhteensa olevan ohi.

Vain elämää -jaksossa vietetään perjantaina Anna Puun, 34, päivää. Jaksossa kuullaan yksi kappale, joka on Annalle ”pelottavan henkilökohtainen”.

– Mietin, että en oo ihan varma, uskallanko edes näyttää tällaista tekstiä. Se oli tosi pelottava ajatus, kun rinta oli vedetty niin auki. Musta tuntuu, että mä en osaa kirjoittaa ilman, että se on henkilökohtaista, Anna Puu kertoo jaksossa.

Lauri Tähkä kysyy Annalta, millainen suhde hänellä oli ex-mieheensä kappaleen kirjoitushetkellä.

”Jännä, miten ihminen kirjoittaa jotain sellaista, mitä ei ole myöntänyt edes itselleen.”

– Olitko sä jo lähdössä? Lauri kysyy.

– En... En todellakaan ollut tekemässä mitään lähtöä. Kirjoitin tuon varmaan vähän yli vuosi ennen eroa. Se on jännä, miten ihminen kirjoittaa jotain sellaista, mitä se ei edes tiedosta – eikä ole myöntänyt edes itselleen. Sitä se on, kun rupeat suoltamaan tekstiä paperille, sieltä voi tulla asioita, joita ei ole edes käsitellyt.

2787093

Anna erosi tyttärensä isästä, Olli Ripattilasta, vuonna 2013. Ex-pariskunnalla on vuonna 2010 syntynyt tytär.

Me Naisten haastattelussa vuosi sitten Anna kertoi, että hänen uusi parisuhteensa muusikkomiehen kanssa päättyi eroon keväällä 2015.

Vain elämää Nelosella perjantaina kello 20.00. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Helen taisi juuri pongahtaa häijyjen muijien ykköseksi.

– Aion olla kaikista häijyistä naisista häijyin, Helen Mirren, 71, lausui maanantaina.

Sanoillaan hän viittasi presidenttiehdokas Donald Trumpin lausuntoon kilpakumppanistaan Hillary Clintonista kaksikon kolmannessa vaaliväittelyssä.

Brittinäyttelijä pääsi ääneen Elle-lehden vuosittaisessa Women in Hollywood -tapahtumassa, joka pidettiin Los Angelesissa maanantaina. Helen Mirren palkittiin tilaisuudessa legendaarisen asemansa ja elämäntyönsä vuoksi.

Kiitospuheensa yhteydessä näyttelijä jakoi parhaat elämänohjeensa, joista voivat ottaa oppia kaikki muutkin naiset tiellään häijyiksi muijiksi.

Lue myös: Häijyt muijat kunniaan! 12 naista, joita voi vain ihailla

– Käyn nopeasti läpi muutaman vinkin, joiden avulla selvitä elämästä, koska varmasti tiedätte, että olen melko vanha, joten olen nähnyt aika paljon elämää. Voitte jakaa vapaasti eteenpäin viittä parasta vinkkiäni, Helen Mirren sanoi puheessaan, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Elle-lehden sivuilla.

”1. Älä ikinä juo alkoholia, paitsi jos juhlit jotain, jos olet järkyttynyt jostakin tai jos on päivä, joka loppuu y-kirjaimeen (huom. englanniksi kaikkien viikonpäivien nimet päättyvät y:hyn). Jos otat, älä koskaan aja.”

”2. Rakkaudessa ei ole sääntöjä – en usko – mutta älä kiirehdi naimisiin, oikeasti. Menin mieheni kanssa naimisiin myöhemmin elämässäni, ja se on toiminut oikein hyvin.”

”Älä kiirehdi naimisiin, oikeasti.”

”3. Anna kumppanillesi vapaus ja tue häntä tavoitteidensa saavuttamisessa. Se on todella tärkeää ja koskee molempia suuntia, sekä miehiä että naisia.”

”4. Blackjack-pöydässä splittaa aina ässät, kasit ja ysit.”

”5. Ole yhteydessä ystäviisi päivittäin, enkä tarkoita Facebookia. On parempi, että on kolme hyvää ystävää kuin kolmesataa sosiaalisessa mediassa. Ystäviä, joille voit oikeasti puhua.”

Koska Helen Mirren ei piittaa omistakaan säännöistään, hän ei pysynyt lupaamassaan viidessä elämänohjeessa. Kuudes ohje oli kieltämättä häijy.

– Ja lopuksi, viis veisaa kenestäkään, joka tuomitsee sen, miltä näytät, etenkin jos hän on joku anonyymi, tuntematon, netissä vaaniva hyypiö tai on turvonnut, pienipäinen, dinosauruskätinen presidenttikandidaatti.