Aina kaikille ei ole selvää, mitä heidän käyttämänsä emojit tarkoittavat.

Emojeista on tullut ihan tavallinen viestintämuoto – joidenkin kauhuksi. Kuten sanat, myös emojin voi käsittää väärin. Niiden merkitykset puhuttavatkin jatkuvasti sosiaalisessa mediassa.

Jos olet epävarma jonkin emojin merkityksestä, voit tarkistaa sen Emojipedia-sivustolta. Tai sitten voit ryhtyä emojianarkistiksi ja käyttää niitä juuri niin kuin itse haluat. Tässä kuitenkin joidenkin emojien alkuperäiset merkitykset:

1. Yläfemma

 

Errrrmmmm really #wrongemoji #highfive #praying 😂😂😂

Kuva, jonka E R I K A💋 (@erika_rizzle) julkaisi

Tämä on luultavasti eniten väärinymmärretty emoji. Ei, siinä ei ole rukoilevat kädet, vaan kaksi ihmistä niin sanotusti heittää läpyt.

2. Asiakaspalvelija

Moni luulee, että tämä emoji kuvastaa henkilöä, joka haluaa päteä. Todellisuudessa se tarkoittaa infopisteen työntekijää (information desk person).

3. Huimaus

Tämä tähtiemoji lipsuu usein tarkoittamaan vaikka glamouria tai sitä, että jokin on todella huippua. Oikeasti se tarkoittaa, että ihmistä huippaa.

4. Voitonmerkki

Gif: Tumblr

Näiden sormien ajatellaan usein merkitsevän rauhaa, mutta emojin alkuperäinen tarkoitus on viestiä voitosta.

5. Voittajan ilme

Tämän emojin voisi kuvitella tarkoittavan esimerkiksi turhautumista tai ärsyyntymistä. Ei ilme ainakaan erityisen onnelliselta näytä. Yllä olevassa Instagram-kuvassa ihmetellään, niistääkö henkilö ja mistä savu oikein tulee. Yllättävää kyllä, emojin on tarkoitus viestiä ylpeää ja hieman halveksuvaa ilmettä voiton jälkeen.

6. Itkunauru

Tämä emoji – jonka maineikas Oxford Dictionaries valitsi viime vuonna vuoden sanaksi – lipsahtaa toisinaan ihmisiltä, jotka eivät tajua sen kuvaavan vedet silmissä naurua. Tällä emojilla ei siis kannata reagoida surullisiin uutisiin.

7. Kaikki ok

Tätä naisemojia on luultu esimerkiksi balleriinaksi. Moni taas luulee, että sormiemoji merkkaa täydellisyyttä. Sen sijaan nämä emojit tarkoittavat samaa ja viestivät, että kaikki on ok.

8. Hotelli

Ei, tässä ei ole sairaala, kuten moni on erehtynyt. Emoji tarkoittaa ”rakkaushotellia” eli majoitusta, jonka voi buukata tuntitaksalla kokonaisen yön sijasta.

9. Tuuletus

Gif: Tumblr

Näiden käsien luullaan toisinaan virheellisesti tarkoittavan jonkinlaista uskonnollista hurmosta. Kyseessä on kuitenkin tuuletus, joten tätä emojia voi käyttää, kun on juhlatuulella.

10. Bataatti

Jos olet aina ihmetellyt, mitä tämä emoji tarkoittaa, voimme raottaa salaisuuksien verhoa. Kyseessä on paahdettu bataatti.

Repiikö jokin emoji sinun hermojasi? Kerro kommentissa!

Kysely

Mitä mieltä olet emojien käyttämisestä?

Parasta. Viljelen niitä päivittäin.
Parasta. Viljelen niitä päivittäin.
56.8%
Ihan ok, ei ärsytä.
Ihan ok, ei ärsytä.
33.9%
Ne pitäisi kieltää lailla.
Ne pitäisi kieltää lailla.
9.1%
Ääniä yhteensä: 4886
Nitpick

Käytätkö sinäkin näitä väärin? 10 emojin oikeat merkitykset

Mitenkäs ne peukalot ovat siinä ensimmäisessä emojissa? Kyllä sen suhteen on nyt mennyt tulkinta juuri päinvastoin - moni virheellisesti luulee, että kyseessä on high five, mutta oikeasti kyse on vain yhden henkilön käsistä ja rukouksesta. Hieman kun olisi taustatutkimusta tehty, olisi tämäkin selvinnyt. On tietenkin mahdollista heittää yläfemma siten, että toinen käyttää oikeaa ja toinen vasenta kättään, mutta yleensä kyllä on molemmilla osallistujilla oikea käsi käytössä, ja kun ollaan...
Lue kommentti

Hampstead on siveä senioriromanssi, jossa epätodennäköinen pari löytää toisensa.

Yhdysvalloista Lontoon Hampsteadiin muuttanut Emily (Diane Keaton) on miehensä kuoltua tuuliajolla. Hän tutustuu sattumalta Davidiin (Brendan Gleeson), joka asustelee itse kyhäämässään hökkelissä Heath-puistossa. Epäsuhtainen pari alkaa tuntea vetoa toisiaan kohtaan.

2010-luvulla on pikkuhiljaa alettu ymmärtää, että eläkeläisetkin ovat innokkaita elokuvissa kävijöitä, eivätkä supersankarisarjakuvafilmatisoinnit välttämättä kiinnosta heitä. Viimeistään vuonna 2011 ilmestynyt sympaattinen hyvän mielen komedia The Best Exotic Marigold Hotel osoitti, että harmaat pantteritkin voivat rynnistää teattereihin niin sankoin joukoin, että elokuvasta tulee hitti.

Tähän markkinarakoon takoo Joel Hopkinsin ohjaama uutuus Hampstead. Senioriyleisölle suunnattu romanttinen draama on yllättävän siveellinen. Pääparin fyysinen läheisyys jää vain yhteen suudelmaan. Kuvitteleeko ohjaaja tosiaan, että varttuneemmat katsojat ovat siveydensipuleja?

Kiinnostavinta Hampsteadissä on puvustus. Emilyn hahmon vaatevarasto tuo kovasti mieleen Keatonin ikonisen nimiroolin Woody Allenin vuonna 1977 ilmestyneessä hittikomediassa Annie Hall. Keaton ammensi elokuvan puvustuksen omasta vaatekaapistaan: miestenhousuja, kravatteja, pikkutakkeja. Ikoninen tyyli oli valmis. Hampsteadin puvustaja Liza Bracey nostaa hattua Annie Hallin unisexstailille.

Katso traileri:

Hampstead

***

Ensi-ilta 11.8.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

LEIJONA

Älä lykkää myöhemmäksi tärkeitä käytännön asioita. Paperivuoren kimppuun on syytä käydä heti, kun mahdollista. Käytä energiasi viisaasti.

 

NEITSYT

Vältä ylireagointia. Kuulet tänään kommentteja, joita ei ole helppoa ottaa vastaan. Draamaa ei synny, jos pidät hermosi kurissa.

 

VAAKA

Sinun on vaikea tehdä päätöksiä tänään. Ilmassa on epävarmuutta. Älä anna kenenkään kasata sinulle paineita.

 

SKORPIONI

Tärkeintä on, että liikut eteenpäin. Älä jätä kesken mitään, vaan sinnittele hankalatkin urakat loppuun asti. Pyydä apua tarpeen vaatiessa.

 

JOUSIMIES

Maisemanvaihdos avartaa ajatusmaailmaasi. Saat uuden näkökulman dilemmaan, joka on kiusannut sinua pitkään. Onni ei ole nyt puolellasi raha-asioissa.

 

KAURIS

Määrätietoisuus vie sinut pitkälle. Nosta äänesi kuuluviin, niin saat taustatukea ideallesi. Luota itseesi ja ylläty iloisesti lopputuloksesta.

 

VESIMIES

Saat kritiikkiä, joka saa sinut epäilemään kykyjäsi. Joku kasaa nyt tahallaan esteitä tiellesi. On aika laittaa kaikki peliin.

 

KALAT

Raha-asiat ovat tänään etusijalla. Lupaava tilaisuus odottaa sinua aivan kulman takana. Tartu siihen ja tee uskalias siirto.

 

OINAS

Toimit tänään sovittelijana. Perheen sisällä nousee pintaan jännitteitä, jotka kaipaavat selvittämistä. Ole diplomaattinen ja etsi kaikkia tyydyttäviä ratkaisuja.

 

HÄRKÄ

Joku tuottaa sinulle pettymyksen. Älä anna yksittäistapauksen lannistaa sinua. Suuntaa katse kohti tulevaa ja laadi uusia suunnitelmia.

 

KAKSONEN

Keskity olennaiseen. Joku yrittää harhauttaa sinua sivupoluille. On tärkeää, että pidät päämääräsi mielessäsi kaikesta huolimatta.

 

RAPU

Luvassa on myöhästelyä ja hermojen kiristymistä. Älä anna periksi. Etsi vaihtoehtoisia reittejä ongelmien sattuessa kohdalle.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!